Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

W zębach im to odniosą.

Moim zdaniem powinno to być przedmiotem negocjacji jakie chce Trump. Tzn, żeby UE i Ukraina położyły to na stole jako swoje atuty. Nie wiem też czy z punktu widzenia prawnego można tak po prostu zabrać czyjeś pieniądze. Zablokować to jednak coś innego niż zabrać.

Opublikowano (edytowane)

Wstawiasz wywiad z Tuckerem Carlsonem i się pytasz czy coś w nim to prawda?

Przecież on jest jednym z głównych propagandystów kremlowskich operujących w USA.

Myślisz, że bycie jedynym zachodnim dziennikarzem, który sobie pojechał w 2024r. zrobić wywiad z Putinem, to przypadek? 

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Mnie się podobało jak mu zrobili objazdówkę rodem z Korei Północnej, a on później piał z zachwytu jaka Rosja zadbana, czysta i bezpieczna. 

Tymczasem 500m od centrum moskwy rozpadające się domy z drewna, sranie do dziury w ziemi, a kraj ma jeden z największych procent zachorowań na HIV. xD

Edytowane przez crush
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

w Polsce jeszcze większa tragedia

A ty dokładasz te swoje pięć kopiejek do tej "większej tragedii" siejesz ruską propagandą i bijesz pianę. Nie wiem, czy z powodu polin gówna i kartonu, które masz w głowie, czy to bardziej przyziemne. Wygląda to na te pierwsze, bo w tym NIC, co nie dostałeś od państwa polskiego, było również i wykształcenie.

I nie, nie zgadzam się, że to fobia... To nienawiść, miała gdzie się rozrastać. Przy ograniczonych horyzontach pustej przestrzeni do zagospodarowania było wystarczająco dużo, zwłaszcza mając takich idoli jak ten kuwin czy jak mu tam.

Btw, "narobiłeś dzieci, to je teraz wychowuj", "nie masz za co ich wykarmić to pod kościół" to nie jego słowa? I te głębokie myśli teraz przekładasz na stosunki z napadniętym przez ruskich bandytów narodem? Aż strach myśleć co by było gdybyś jednak to wykształcenie otrzymał.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

https://www.farmer.pl/fakty/ukraina-straszy-odwetem-wobec-polski-slowacji-i-wegier-za-zakazy-importowe-i-brak-zgody-na-bezclowy-handel,158773.html

Slava Ukrainie pięknie się odwiedzają 

Z Ukrainy przybyła do nas ogromna liczba osób zakażonych wirusem HIV, głównie kobiet. Niektóre wiedziały o swoim zakażeniu, tylko to ukrywały, inne dowiedziały się o tym w Polsce.

26 minut temu, Gregryzzli napisał(a):

A ty dokładasz te swoje pięć kopiejek do tej "większej tragedii" siejesz ruską propagandą i bijesz pianę. Nie wiem, czy z powodu polin gówna i kartonu, które masz w głowie, czy to bardziej przyziemne. Wygląda to na te pierwsze, bo w tym NIC, co nie dostałeś od państwa polskiego, było również i wykształcenie.

I nie, nie zgadzam się, że to fobia... To nienawiść, miała gdzie się rozrastać. Przy ograniczonych horyzontach pustej przestrzeni do zagospodarowania było wystarczająco dużo, zwłaszcza mając takich idoli jak ten kuwin czy jak mu tam.

Btw, "narobiłeś dzieci, to je teraz wychowuj", "nie masz za co ich wykarmić to pod kościół" to nie jego słowa? I te głębokie myśli teraz przekładasz na stosunki z napadniętym przez ruskich bandytów narodem? Aż strach myśleć co by było gdybyś jednak to wykształcenie otrzymał.

3e3ce20d7980b7e336a9b3d4bd9f0343.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.03.2025 o 00:31, Camis napisał(a):

Kasę oddadzą kacapom, niestety EU nie ma jaj. 

Odebranie aktywów spowodowało by spadek zaufania do zachodu. Zachód nie może sobie pozwolić ,żeby inne państwa pozbyły się swoich rezerw. Zwłaszcza ,że przez to ,że zachód kolonizował cały świat to większosć azji,afryki nie lubi zachodu. Po za zachodem Rosja nie jest postrzegana jako wróg. Mają nastawienie jakie my mamy do Izraela

Edytowane przez łukasz850
  • Haha 1
Opublikowano

Na razie dla NFZ koszty Ukraińców to są pojedyncze miliardy złotych, braki są o rząd wielkości większe. Jak t5u zjadą te Mykoły do swoich pięknych Julii to o 9% składki zdrowotnej będzie można pomarzyć. Albo o rocznych kolejkach do specjalistów. O ile nic się nie zmieni w zasadach.

• Like 1
Opublikowano

Kolejne dziecko zginęło. Tym razem 5 letnie:

https://wiadomosci.wp.pl/kolejny-zmasowany-atak-na-ukraine-plona-budynki-mieszkalne-7138058256313024a

Zabijają się nawzajem obydwie strony.

Wojna to straszna rzecz. Jak muszą się czuć ci Ukraińcy co mieszkają w Kijowie, Lwowie i wielu innych miastach i miasteczkach? To będzie trauma na lata. Kładziesz się spać i nie wiesz czy się obudzisz. I tak od 3 lat...

• Sad 1
Opublikowano
26 minut temu, hubio napisał(a):

Wojna to straszna rzecz. Jak muszą się czuć ci Ukraińcy co mieszkają w Kijowie, Lwowie i wielu innych miastach i miasteczkach? To będzie trauma na lata.

Dziwne że jeszcze nie napisałeś żeby się podali i ściągnęli spodnie przed rosja.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie rozumiałem skąd taka reakcja. Więc odwinąłem posta hubia. A tam:

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Zabijają się nawzajem obydwie strony.

Aha.

No tak.

Skasowałem to co napisałem dalej, bo do niego nie dotrze, a innym zmarnuję czas oczywistościami.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Dziwne że jeszcze nie napisałeś żeby się podali i ściągnęli spodnie przed rosja.

Na szczęście nie jestem ani we władzach Ukrainy ani nawet obywatelem Ukrainy, żebym musiał się zastanawiać czy się poddawać czy nie. Bez względu na to jaką opcję wybiorą, a teraz to już raczej, na co łaskawie się zgodzi putler - to są w dramatycznym położeniu.

45 minut temu, VRman napisał(a):

Nie rozumiałem skąd taka reakcja. Więc odwinąłem posta hubia. A tam:

Aha.

No tak.

Skasowałem to co napisałem dalej, bo do niego nie dotrze, a innym zmarnuję czas oczywistościami.

Czy to jest kłamstwo, że obie strony się zabijają? Przecież sami parę stron wcześniej, ku mojemu zdumieniu, wyjaśniliście, że Ukraina też atakuje cele cywilne, a Zacharowa pokazywała zabite rosyjskie dzieci...

Powiedz(cie) mi czy Ukraińskie czy rosyjskie 5 letnie dziecko jest cokolwiek winne, że politycy tak kierują państwami, że toczą wojnę w której to dziecko umiera? rosyjskie dziecko to wciąż tylko niewinne dziecko nie odpowiadające za reżim putina. Ponieważ ja też mam wrażenie, że pewne oczywistości do niektórych nie docierają to na pewno macie wśród rodzin albo znajomych kogoś kto ma 5 letniego chłopczyka albo dziewczynkę i teraz zobrazujcie sobie, że to dziecko ginie zabite przez rakietę i zobrazujcie sobie, że to jest małe, niewinne dziecko...

W zdaniu "obie strony się zabijają" nie ma krzty kłamstwa. To zdanie nie przeczy oczywiście temu, kto spowodował całą tą sytuację.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak tak, wcale nie relatywizuje sytuacji.

To, że po stronie Rosji też giną niewinni nie zmienia faktu, że każda śmierć jest na rękach ruskich. Także śmierć od Ukraińskiej rakiety, bo gdyby Fiutin nie wymyślił, że fajnie będzie zaatakować sąsiada, to żadnych rakiet lecących w stronę Rosji by nie było.

Chcesz ich żałować, to żałuj efektów propagandy. Nie mieliby ofiar, jaky przeciętny cywil w Rosji nie miał kisielu w głowie, przez który odczłowiecza Ukraińców i usprawiedliwia to co robi Fiutin, to efektem tego właśnie potem może być utrata bliskich gdy Ukraińcy ślą rakiety.  Ale dopiero efektem. Równie dobrze możesz pisać, że biedny nożownik, on też cierpi, bo się niechcący pociął i teraz go palec boli.

To za Fiutinem idą śmierci niewinnych, jeszcze przed atakiem na Ukrainę. Jakby nie on, nie ginęliby ani po jednej, ani po drugiej stronie. 

To nie jest jakiś "konflikt", to nie "jedni mają za uszami i drudzy mają za uszami".

Takie relatywizowanie za to usłyszysz bardzo często u proruskich "dziennikarzy".

O tym, że "przecież po obu stronach giną" też.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Wywiad Brytyjski szacuje że od początku wojny na Ukrainie, straty rosyjskie to 900 000 zabitych i ciężko rannych którzy z uwagi na obrażenia nie wrócą już do armii. Samych zabitych rosjan szacują na nie mniej jak 250 000 a rannych ponad 1,5 miliona.

ruskie stworzyli dwie nowe armie, w skład których wchodzą 200 000 żołnierzy 600-800 czołgów oraz 600-800 BWP. Prawdopodobnie użyją ich w tym roku - wieści te od Jarosław Wolski 

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...