Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, hwdp43 napisał(a):

nie zamykajcie . dlaczego przez kilku dzbanow kazdy ma byc poszkodowany ? :boink:

dokładnie. Robienie jednostronnego przekazu mimo wszystko nie jest dobre, trzeba po prostu każde kłamstwo od razu wyjaśniać by ludzie wiedzieli z kim/czym mają do czynienia -a że na tak różnorodnym forum zawsze znajdzie się ktoś z foliową czapką, onucą na stopach czy inną tęczą na majtkach, to trudno, taki mamy klimat.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, crush napisał(a):

A dla was praktycznie każda krytyka Ukrainy czy Ukraińców wpisuje się w powielanie propagandy fiutina.

Taa :hahaha:

Jak taką krytyką postuje ruski trol i 100% z niej to ruska propaganda, to faktycznie można potem odnieść wrażenie, że ludzie widzą w niej.. ruską propagandę.

Natomiast jakby się bliżej przyjrzeć, bo się okazuje, że my, ci ludzie wytykający oczywistą propagandę z kremla, sami nie raz krytykujemy Ukrainę. Ja osobiście jestem za odebraniem wszystkich praw, które należą się Polakom, a nie obcokrajowcom, tylko dlatego, ze jacyś polityce uznali, że za te wydane na nich pieniądze, kupią sobie trochę poparcia wśród Polaków, bo "patrzcie jakie my politycy partii XYZ mamy dobre serca"

Godzinę temu, crush napisał(a):

A co z tymi co zmyślają sukcesy Ukrainy?

Oni są niereformowalni od czasów Laba. Niech sobie piszą jak 2 lata temu, że ruskim już się kończą lufy i za góra 2 tygodnie nie będą mieli artylerii wcale, a poza tym to najmocniejszy zachodni sprzęt to nadal stoi gdzieś tam poukrywany i ta kontrofensywa z 2023r. to zaraz się uda. 

Róznica jest taka, że tego typu wpisy nie są szkodliwe dla nas wszystkich. Nie mają na celu wywołania anty-ukraińskich nastrojów, albo zaszczepienie w umysłach przekazu, że "no w sumie to Rosja chyba nie powinna atakować, ale tak naprawdę to obie strony są prawie tak samo winne bo blablabla".

Powiedz mi co robi w temacie O WOJNIE taki wysryw (tu dam dwa realne przykłady zachowania Voltq'a)

1. Wklejenie tweeta ruskiego propagandysty. Zero komentarza. Tylko lajk ewentualnie. Ruska propaganda. Czysta. Gęsta. To ma być wolność słowa? To jest uczestnictwo w dyskusji?

2. Wklejenie posta o tym, że jakiś Ukrainiec w Polsce narozrabiał np. rozjechał kogoś na ulicy po pijaku. Co to ma wspólnego z tematem WOJNY na Ukrainie?

To są tylko dwa. Tego jest więcej. Koleś wali tu takie wrzuty, a nikt nie reaguje i to my jesteśmy problemem, bo nam się nie podoba przyzwolenie na działalność takiego typa. 

Nikt nie wnioskuje o bana za poglądy. Nikt nie zabrania mieć poglądów będących skutkiem nasłuchania się kłamstw. Ale gość musiałby być kompletnym idiotą, żeby niewinnie łykać i powtarzać tyle bredni idących prosto z kremla, a nie pisze jak idiota. Nie wierzę, że może to tłumaczyć tylko brak krytycznego myślenia przy słuchaniu przekazu z kremla. Żeby jeszcze nie wrzucał wszystkiego co anty-ukraińskie, bez względu na to, czy to jest na temat wątka, czy nie na temat. Żeby chciał podejmować dyskusję jak go grzecznie zapytać czemu dał lajka postowi bez treści poza wklejonym tweetem ruskiego propagandysty.

Sam jestem od lat wielkim przeciwnikiem lewackiej cenzury i nawet jestem przeciwnikiem nadużywania karty" to ruski trol" tylko dlatego, że ktoś mówi coś, co się lewakowi nie podoba. Jestem za wolnością słowa.

Ale jest rok 2025.

Ruskie wykorzystali już "wolność słowa" w USA, Węgrzech, Słowacji, w Rumunii (tu im nie pykło) i najwyższy czas zdać sobie sprawę z tego, jak groźna jest sieć ruskich trolowni.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@VRman przypominam ze dzieki działanią uśmiechniętej koalicji w kolejnych wyborach PIS będzie mial większość a PIS zrobi to co każe trump , a trump wg was jest ruskim "agentem" , wiec koło się zamknie , a i może trzaskowski przegra , wystarczy ze pis poprze mentzena , tak się kończy życie w bance 

Wrzucałem chocby film z 2014 roku przemówienie Żyrinowskiego żeby ostrzec was jak myśli i co planuje Rosja ale wg ciebie wrzucam tylko anty ukraińskie posty 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Mam znajomą z Czernichowa, ma tam rodzinę, wiem jakie okropieństwa się tam dzieją. 

I co - woli do krwi ostatniej bronić Ukrainy z narażeniem życia swojego i swoich dzieci jak Załenski czy woli/wolała aby oddać już zajętą część rosji, rozpisać wybory i zrzec się aspiracji do NATO?

Żeby mnie znów który nie nazwał ruską onucą - wiem, że te okropieństwa to wina putina, ale można tak w koło pisać i złorzeczyć temu dyktatorowi co nie zmienia postaci rzeczy, że codziennie giną ludzie... albo może jednak jakoś się z nim dogadać, nawet na fatalnych warunkach? Ja wiem, że ten kremlowski bandyta nie ceni życia swoich obywateli i mu wszystko jedną ilu jeszcze zginie żołnierzy i cywili. Zresztą ma 4x większe społeczeństwo niż Ukraina. Ale Załenski w duchu prozachodnim chyba ceni każde życie ludzkie swojego Narodu? Giną od 3 lat codziennie ludzie.

• Like 1
Opublikowano

Powinniście już zrozumieć że moderacja nie będzie się tu babrać w analizę treści postów ani ich kasowanie, chyba że za jakies pojazdy osobiste.

I nic w tym dziwnego, to offtop forum komputerowego a nie jakieś forum polityczne.

Do tego niestety ale na dziś, kacapska propaganda nie jest w Polsce w żaden sposów zakazana prawnie i tylko od właściela/moderacji danego medium zależy czy jest akceptowana czy nie.

Dodajcie proruskich użyszkodników do ignorowanych i tyle. To najskuteczniejsza metoda na nich, z dostępnych tutaj.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@Badalamann skoro Prezydent USA stwierdził, że Załenski jest dyktatorem, a Ukraina zaczęła wojnę co już chyba najbardziej mieści się w terminie "kacapska propaganda", a przyklasnął mu jeden z najbogatszych ludzi świata - niejaki Elon Musk to, na jakiej podstawie moderacja miałaby kasować o wiele łagodniejsze posty tutaj? Bo chyba nikt tutaj łącznie z @voltq nie pisał o tym, że to Ukraina zaczęła wojnę, a Załenski jest dyktatorem...

No i poproszę o jakiś pkt Regulaminu forum zakazujący "kacapskiej propagandy"....

Ja powiem więcej - na podstawie Regulamu Forum to bany tutaj, łącznie ze mnę powinno dostać 90% za: obrażanie Narodu Rosyjskiego (teraz celowo z dużej :) ), za obrażanie Prezydenta Federacji Rosyjskiej (też teraz celowo z dużej) bo są zapisy o nie nawoływaniu do nienawiści na tle narodowościowym... Chcesz stosować regulamin Forum to zbanuj wszystkich co jadą ostro po Putinie i Rosjanach :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Camis napisał(a):

Też mi się coś tak wydaje... 

To jest właśnie ukazanie waszej prawdziwej twarzy , jak ktoś się z wami nie zgadza to od razu jest ruską onucą , atakujecie wszystkich którzy nie wyznają fanatycznie waszych poglądów

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-257

@VRman @Badalamann @TheMr. @Henryk Nowak i całe to uśmiechnięte towarzystwo łapie się idealnie , wiec jak ktoś ma dostać bana to wy za łamanie Polskiego prawa co zauważył już @hubio

• Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Oni są niereformowalni od czasów Laba. Niech sobie piszą jak 2 lata temu, że ruskim już się kończą lufy i za góra 2 tygodnie nie będą mieli artylerii wcale, a poza tym to najmocniejszy zachodni sprzęt to nadal stoi gdzieś tam poukrywany i ta kontrofensywa z 2023r. to zaraz się uda. 

Róznica jest taka, że tego typu wpisy nie są szkodliwe dla nas wszystkich.

Oj, oj, pozwolę sobie się z tym stwierdzeniem fundamentalnie nie zgodzić. To przez taką propagandę sukcesu i przeświadczenie o własnej wyższości zachodu teraz to putler jest tym co rozdaje karty, jest tym przed którym płaszczy się prezydent najsilniejszego (rzekomo) mocarstwa świata. Wręcz istnieje nie aż tak małe prawdopodobieństwo, że ryscy mają w gabinecie owalnym swojego agenta. Do tego dopiero teraz Europa zorientowała się, że w razie konfliktu z rosją sobie zwyczajnie nie poradzi. Między innymi przez tą wiarę że wszystko im się kończy, że nie mają gdzie kupić, że już dosięgnęli szczytu swoich możliwości produkcyjnych.  Trele morele, srutrututututut rata ta ta tat ta.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Proszę bardzo:

Zasady korzystania z Forum ITHardware.pl

Na Forum nie umieszczamy komentarzy lub odnośników (linków) do stron internetowych, które naruszają prawo, w szczególności:

obrażają osoby publiczne lub zawierają informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby,

obrażają inne narodowości, religie, rasy ludzkie,

więc... jak już, to banowanie należałoby zacząć od wszystkich co obrażają Putina i rosjan, a takich postów tu cała masa :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

No cóż, nie lubimy tu rosji i rosjan, ale gdyby faktycznie tak sztywno trzymać się zasad to faktycznie, dokąd nie zostaną uznani za winnych tego konfliktu formalnie nie wolno nam ich obrażać. Nawet Putler jest tylko ścigany przez MTK a nie skazany. Dlatego trzeba wypić kielona, wrzucić na luz, i wyciągnąć tego długiego drąga z tyłka.

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Powiedz mi co robi w temacie O WOJNIE taki wysryw (tu dam dwa realne przykłady zachowania Voltq'a)

1. Wklejenie tweeta ruskiego propagandysty. Zero komentarza. Tylko lajk ewentualnie. Ruska propaganda. Czysta. Gęsta. To ma być wolność słowa? To jest uczestnictwo w dyskusji?

2. Wklejenie posta o tym, że jakiś Ukrainiec w Polsce narozrabiał np. rozjechał kogoś na ulicy po pijaku. Co to ma wspólnego z tematem WOJNY na Ukrainie?

Mnie to też denerwuje, ale on nie jest jakoś specjalnie wyjątkowy w tego typu wrzutkach. Jak ktoś coś wrzuca, to powinien przynajmniej,niej jednym zdaniem albo wymownym słowem się ustosunkować.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 2
Opublikowano

24 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Wręcz istnieje nie aż tak małe prawdopodobieństwo, że ryscy mają w gabinecie owalnym swojego agenta.

Moim zdaniem pewność.

https://nypost.com/2025/03/23/us-news/jessica-aber-us-attorney-found-dead-at-43-was-in-charge-of-cases-targeting-cia-leaks-russian-fraud/

Kolejna rzecz w USA, która po wygranej Trumpa dziwnie pasuje do stylu rusków.

Te pomysły o zabraniu sobie Grenlandii czy Kanału Panamskiego już wspominałem wcześniej. A teraz to. Nie to, żeby Clintonowa nie miała na sobie cienia podejrzeń podobnej kategorii, ale to śmierdzi mocno.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Sam jestem od lat wielkim przeciwnikiem lewackiej cenzury i nawet jestem przeciwnikiem nadużywania karty" to ruski trol" tylko dlatego, że ktoś mówi coś, co się lewakowi nie podoba. Jestem za wolnością słowa.

Ale jest rok 2025.

Ruskie wykorzystali już "wolność słowa" w USA, Węgrzech, Słowacji, w Rumunii (tu im nie pykło) i najwyższy czas zdać sobie sprawę z tego, jak groźna jest sieć ruskich trolowni.

Czyli jak ktoś jedzie po Załenskim i Ukraińach to bee, ale jak już jedzie po osobach niebinarnych, LGBT albo imigrantach to już dla ciebie jest ok? :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

I co - woli do krwi ostatniej bronić Ukrainy z narażeniem życia swojego i swoich dzieci jak Załenski czy woli/wolała aby oddać już zajętą część rosji, rozpisać wybory i zrzec się aspiracji do NATO?

Żeby mnie znów który nie nazwał ruską onucą - wiem, że te okropieństwa to wina putina, ale można tak w koło pisać i złorzeczyć temu dyktatorowi co nie zmienia postaci rzeczy, że codziennie giną ludzie... albo może jednak jakoś się z nim dogadać, nawet na fatalnych warunkach? Ja wiem, że ten kremlowski bandyta nie ceni życia swoich obywateli i mu wszystko jedną ilu jeszcze zginie żołnierzy i cywili. Zresztą ma 4x większe społeczeństwo niż Ukraina. Ale Załenski w duchu prozachodnim chyba ceni każde życie ludzkie swojego Narodu? Giną od 3 lat codziennie ludzie.

Ona wie, że jak Putinowi pozwoli się robić co chce, to zawsze będą ginąć. 

Akurat jest za tym, żeby oddać większość zajętych terytoriów, bo tam i tak dużo osób popiera tego ludobójcę, Krym i Donbas już dawno skreśliła, chociaż mówi, że Krymu szkoda. 

Jednak chce, żeby po wojnie kraj został odbudowany, z czasem dołączył do UE a później do NATO. Dlaczego? Bo jej kraj jest od dawna niszczony przez Ruskich morderców, od wielkiego głodu, przez wyzysk za komuny, później prorosyjskie rządy aż do 2014 roku, które stawiały wyżej interesy Putina niż Ukrainy, po wojnę, która trwa od 2014 roku. Ona zna ludzi, którzy zginęli w czasie tej wojny. Syn jej koleżanki, 19 latek został zastrzelony po tym jak ruskie świnie weszły do niego do domu 3 lata temu, zabili go bo był ukraińcem, nastoletnim I nieuzbrojonym cywilem. Kilkadziesiąt metrów od jej domu spadła rakieta i zabiła jej sąsiadów w tym ludzi z którymi kiedyś pracowała, cywilów. W jej domu drzwi powypadały z futryn a kilkadziesiąt metrów dalej ginęli cywile. 

Nie dziwię się, że chce, żeby Ukraina była uzbrojona i nigdy więcej nie stała się ofiarą morderców z Rosji, nie dziwię się, że życzy śmierci każdemu Rosjaninowi.

W ogóle pisanie, że obrażanie Putina jest przestępstwem to idiotyzm. Rządzący w większości krajów Europy w tym w Polsce robią to codziennie, to jest popierniczony ludobójca który zasługuje jedynie na śmierć w męczarniach i nie należy mu się żaden szacunek. Nie po to jak jego wojsko od lat morduje niewinnych cywilów. 

Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

No cóż, nie lubimy tu rosji i rosjan, ale gdyby faktycznie tak sztywno trzymać się zasad to faktycznie, dokąd nie zostaną uznani za winnych tego konfliktu formalnie nie wolno nam ich obrażać. Nawet Putler jest tylko ścigany przez MTK a nie skazany. (...)

Ojoj, jeszcze okaże się, że jest niewinny, gołąbek pokoju. 

Godzinę temu, hubio napisał(a):

więc... jak już, to banowanie należałoby zacząć od wszystkich co obrażają Putina i rosjan, a takich postów tu cała masa :) 

Już widzę jak w obecnej sytuacji sąd w Polsce ściga kogoś za obrażanie Rosjan lub Putina. 

W debacie publicznej utarło się, że te marne imitacje ludzi można obrażać. Moim zdaniem tylko skończony śmieć może stanąć w obronie Putina po tym co ten człowiek zrobił. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ona wie, że jak Putinowi pozwoli się robić co chce, to zawsze będą ginąć. 

Akurat jest za tym, żeby oddać większość zajętych terytoriów, bo tam i tak dużo osób popiera tego ludobójcę, Krym i Donbas już dawno skreśliła, chociaż mówi, że Krymu szkoda. 

Czyli widzisz - putin miał rację mówiąc, że ludność Krymu sama chciała dołączyć do rosji :) Piszę o tym od lat... że tam nie ma żadnego terroru, są otwarte granice i większość ludności sama chciała być częścią rosji. Nawet obswatorzy zagraniczni mówili, że referendum było uczciwie... I widzisz już mamy trochę inny przekaz niż od Zełenskiego co nie potrafił od 2014 do 2022 ustąpić w sprawie Krymu co też przyczyniło się do ataku w 2022.

No i mówiła ci to samo co piszemy ja czy voltq czy suchy, że Załenski powinien już gdzieś z 1,5 roku temu odpuścić te zajęte przez rosjan tereny. To jest dokładnie TO SAMO.

Jednak chce, żeby po wojnie kraj został odbudowany, z czasem dołączył do UE a później do NATO. Dlaczego? Bo jej kraj jest od dawna niszczony przez Ruskich morderców, od wielkiego głodu, przez wyzysk za komuny, później prorosyjskie rządy aż do 2014 roku, które stawiały wyżej interesy Putina niż Ukrainy, po wojnę, która trwa od 2014 roku. Ona zna ludzi, którzy zginęli w czasie tej wojny. Syn jej koleżanki, 19 latek został zastrzelony po tym jak ruskie świnie weszły do niego do domu 3 lata temu, zabili go bo był ukraińcem, nastoletnim I nieuzbrojonym cywilem. Kilkadziesiąt metrów od jej domu spadła rakieta i zabiła jej sąsiadów w tym ludzi z którymi kiedyś pracowała, cywilów. W jej domu drzwi powypadały z futryn a kilkadziesiąt metrów dalej ginęli cywile. 

Nie dziwię się, że chce, żeby Ukraina była uzbrojona i nigdy więcej nie stała się ofiarą morderców z Rosji, nie dziwię się, że życzy śmierci każdemu Rosjaninowi.

To wszystko prawda... ruscy bardzo skrzywdzili Ukrainę, szczególnie tym wielkim głodem. Wielka szkoda, że do jakiego 2010 nie udało im się wejść do NATO

W ogóle pisanie, że obrażanie Putina jest przestępstwem to idiotyzm. Rządzący w większości krajów Europy w tym w Polsce robią to codziennie, to jest popierniczony ludobójca który zasługuje jedynie na śmierć w męczarniach i nie należy mu się żaden szacunek. Nie po to jak jego wojsko od lat morduje niewinnych cywilów. 

Ojoj, jeszcze okaże się, że jest niewinny, gołąbek pokoju. 

Już widzę jak w obecnej sytuacji sąd w Polsce ściga kogoś za obrażanie Rosjan lub Putina. 

W debacie publicznej utarło się, że te marne imitacje ludzi można obrażać. Moim zdaniem tylko skończony śmieć może stanąć w obronie Putina po tym co ten człowiek zrobił. 

Ja pisałem wyłącznie o regulaminie forum... :) A sam też ostro jechałem po kacapach. Patrząc formalnie są takie zapisy. W praktyce nie wyobrażam sobie, żeby ktoś to egzekwował...

A właśnie a'propos tych ludzi co oblali czerwoną farbą ambasadora rosji spotkała jakaś kara za popełnienie wykroczenia czy nawet przestępstwa? Może ktoś wie...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czy Ty usprawiedliwiasz zbrojne przejecie Krymu? Wyobraź sobie, że robimy referendum na Śląsku i kilkadziesiąt procent chce przyłączyć się do Niemiec. W efekcie Niemcy wbijają z armią, przejmują Śląsk mordując i grabiąc część mieszkańców Śląska. To jest ok? Bo wiesz, to byłoby dokładnie to samo co ruscy zrobili na Krymie. Zaatakowali suwerenne państwo kłamiąc przy tym, że Ukraińcy mordują tam Rosjan. 

Poza tym strasznie upraszczasz, bo wielu mieszkańców Krymu nie czuło się Rosjanami a młodzi nawet nie mówili po rosyjsku, tylko po ukraińsku bo takiego języka uczono w szkołach. Ale spoko, wg Ciebie nic złego się nie stało. A ta znajoma powiedziała to co powiedziała, bo jednak jakaś część mieszkańców Krymu chce być częścią Rosji i jej to wystarczy, bo tak gardzi Rosjanami. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Zły przykład, bo referenda ruscy na podbitych terenach przeprowadzają w postaci farsy i terroru, a nie prawdziwych wolnych wyborów. 

Poza tym jak masz np. 100 mieszkańców to jak zabijesz/wypędzisz/wystraszysz/wywieziesz 60 i dowieziesz 100 rusków na ich miejsce, to potem co? Referendum było przecież uczciwe!

Trochę rozumiem apel, żebym nie odpisywał Volt'owi bo wtedy w moim poście widać co pisał i jak ktoś ma zignorowanego to to czyta.

Teraz przyznam rację. Wolałbym nie widzieć co hubio wypisuje. Obrażanie Putina i narodowości ruskich jako mowa nienawiści. Źle że Zelensky  nie oddał uczciwie mu ukradzionego Krymu. Ja pierdzielę...

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
24 minuty temu, hubio napisał(a):

No i mówiła ci to samo co piszemy ja czy voltq czy suchy, że Załenski powinien już gdzieś z 1,5 roku temu odpuścić te zajęte przez rosjan tereny. To jest dokładnie TO SAMO.

Ty serio niczego nie rozumiesz i nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem. To jest zupełnie co innego. Ona twierdzi, że powinno się odpuścić większość zajętych terytoriów a nie wszystkie i dokładnie to napisałem wcześniej, ale splyciles to pod tezę swoją i największej forumowej onucy. Są zajęte terytoria, których mieszkańcy nie chcą być częścią Rosji. Poza tym ona nie chce, żeby Ukraina deklarowała że nigdy nie wejdzie do NATO. Rezygnacja z Krymu i Donbasu wcale by nie zakończyła wojny. 

2 minuty temu, VRman napisał(a):

Obrażanie Putina i narodowości ruskich jako mowa nienawiści. Źle że Zelensky  nie oddał uczciwie mu ukradzionego Krymu. Ja pierdzielę...

Albo dostaje za to ruble albo... nie dokończę, bo bym dostał za to srogiego bana. Ale wg ruskiej moderacji to jest po prostu inne zdanie ;) Tak, inne, prosto z kremla. 

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czy Ty usprawiedliwiasz zbrojne przejecie Krymu? Wyobraź sobie, że robimy referendum na Śląsku i kilkadziesiąt procent chce przyłączyć się do Niemiec. W efekcie Niemcy wbijają z armią, przejmują Śląsk mordując i grabiąc część mieszkańców Śląska. To jest ok? Bo wiesz, to byłoby dokładnie to samo co ruscy zrobili na Krymie. Zaatakowali suwerenne państwo kłamiąc przy tym, że Ukraińcy mordują tam Rosjan. 

Poza tym strasznie upraszczasz, bo wielu mieszkańców Krymu nie czuło się Rosjanami a młodzi nawet nie mówili po rosyjsku, tylko po ukraińsku bo takiego języka uczono w szkołach. Ale spoko, wg Ciebie nic złego się nie stało. A ta znajoma powiedziała to co powiedziała, bo jednak jakaś część mieszkańców Krymu chce być częścią Rosji i jej to wystarczy, bo tak gardzi Rosjanami. 

To już szerszy problem i na inną dyskusję czy ludność danego kraju może w dzisiejszych czasach chcieć przyłączyć się do innego kraju. Żadna władza na to nie pozwoli, ale moim zdaniem powinna być taka możliwość. Mamy zresztą obecnie przykład Grenlandii. Natomiast prawo międzynarodowe jest tu jasne i nie można sobie zbrojnie anektować jakiegoś obszaru. Tym nie mniej Krym i 2014 to zupełnie co innego niż 2022 i zbrojny marsz na Kijów. I oczywiście zupełnie inna reakcja świata. Więc nie pytaj mnie czy usprawiedliwiłem putina w 2014 tylko czy świat go usprawiedliwił? :) 

Zły przykład, bo referenda ruscy na podbitych terenach przeprowadzają w postaci farsy i terroru, a nie prawdziwych wolnych wyborów. 

Poza tym jak masz np. 100 mieszkańców to jak zabijesz/wypędzisz/wystraszysz/wywieziesz 60 i dowieziesz 100 rusków na ich miejsce, to potem co? Referendum było przecież uczciwe!

Generalnie tak, ale akurat w przypadku Krymu także organizacje międzynarodowe potwierdziły, że większość mieszkańców Krymu chce być częścią rosji co też pokrywa się z tym co pisał @Henryk Nowak o swojej znajomej. Na Krymie nie było w 2014 terroru przy referendum. Na innych zajętych obszarach może nie było terroru w sensie słownikowym, ale było zastraszanie i dowożenie jak piszesz.  Piszę z pamięci - jak coś pokręciłem to mnie poprawcie.

Obrażanie Putina i narodowości ruskich jako mowa nienawiści. Źle że Zelensky  nie oddał uczciwie mu ukradzionego Krymu. Ja pierdzielę...

Nie użyłem zwrotu "mowa nienawiści" tylko pisałem o regulaminie forum :) 

@Henryk Nowak wiem, że poniedziałek i masz zły humor ale na mnie nie musisz się wyładowywać. Ja piszę spokojnie i normalnie i nie wyzywam nikogo, a ty tu mocno atakujesz a to moderatora, a to mnie... Tak - na stole negocjacyjnym powinien położyć Załenski oddanie WIĘKSZOŚCI zajętych terytoriów, a nie wszystkich, ale on nie chciał słyszeć o niczym. Więc ja się zgadzam z twoją znajomą... Nie wiem o co ci chodzi tym bardziej, że napisałem w swoim poście, że wszystko co powiedziała to prawda...

I ja tam nie będę nic raportować, ale sygnaturkę to raczej zmień bo nosi cechy obrażania innych użytkowników forum :) 

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ty serio niczego nie rozumiesz i nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem. To jest zupełnie co innego. Ona twierdzi, że powinno się odpuścić większość zajętych terytoriów a nie wszystkie i dokładnie to napisałem wcześniej, ale splyciles to pod tezę swoją i największej forumowej onucy. Są zajęte terytoria, których mieszkańcy nie chcą być częścią Rosji. Poza tym ona nie chce, żeby Ukraina deklarowała że nigdy nie wejdzie do NATO. Rezygnacja z Krymu i Donbasu wcale by nie zakończyła wojny. 

Albo dostaje za to ruble albo... nie dokończę, bo bym dostał za to srogiego bana. Ale wg ruskiej moderacji to jest po prostu inne zdanie ;) Tak, inne, prosto z kremla. 

Tylko ,że ty nie rozumiesz kilku rzeczy.

1) Czym jest rosyjska propaganda to rzecz subiektywna. Donald Trump też używa rosyjskiej propagandy i nie jest zdrajca ameryki.

2) Ukraińcy tez ponoszą straty. Zwolennicy ukrainy nie piszą o tym

3) Nawet jesli straty ukrainy sa prawie dwa razy mniejsze niż rosyjskie to i tak to jest wciąz sporo.

4) Trzeba pamiętać o 50 tys. zabitych ukraińskich cywilach

5) Na ukrainie nie rodza się prawie dzieci. Oznacza to ,że putin może poczekac z 10-20 lat a zgarnie ukraine bez walki.

6) Ukraińcy na euromajdanie chcieli wyższego poziomu życia  a dostali koszmar.

7) Ukrywacie nie wygodne fakty. Oprócz wymieniowych wyżej to ,że gospodarka rosji wciąz się trzyma. Zbiedniała, ale żyje.

8) Na froncie mamy remis z tym ,że rosja powoli codziennie coś zajmuje. Kto dłuzej wytrzyma? Tego nie wiemy

Ostatni wniosek? Po co przejmowac się ruską propgandą? Wynik wojny zalezy tylko od USA i Rosji. Polska nic nie znaczy.

Edytowane przez łukasz850
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

No cóż, nie lubimy tu rosji i rosjan, ale gdyby faktycznie tak sztywno trzymać się zasad to faktycznie, dokąd nie zostaną uznani za winnych tego konfliktu formalnie nie wolno nam ich obrażać.

Wstyd komentowac, ale jak juz chcesz to masz.

Oficjalnie uznaje rosjan za winnych najechania na teren obcego sasiedniego panstwa i niszczenia go jak i ludnosci w celu zaboru terenu i podporzadkowania sobie ukrainskiego narodu.

• Upvote 7
Opublikowano

@Henryk Nowak Tu nie ma żadnej "ruskiej moderacji", my jesteśmy bezstronni i zwisa nam zwiędłym kalafiorem zarówno ta rzekoma "rosyjska propaganda" którą podobno serwuje tutaj mniejszość, jak też i propaganda ukraińska, serwowana i łykana bez popity przez większość.

Że wspomnę tylko Ducha Kijowa, balistyczne słoiki w rękach ukraińskich babuszek, czy herojów z Wyspy Węży którzy najpierw bohatersko pogibli, a później "zmartwychwstali" i dumnie wypięli piersi do orderów.

I waż trochę słowa, bo moja cierpliwość i tolerancja też ma granice.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...