Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, leelooo napisał(a):

Nie myliłbym obaw politykow z decyzja wykonawcza. Przeciez Reuters, Politico czy DefenseNews jasno informowaly, ze opoznienia wynikaly z wewntrzengo impasu w kongresie,  nie z aktywnego cofniecia czegokolwiek..

Oczywiście, że tak. Powiedz to @TheMr. :) Po tej kompromitacji ze strony "wyznawców jedynie słusznego przekazu" jakiekolwiek informacje podawane przez nich będą miały dla mnie wartość zerową. Skoro w tak ważnej sprawie po prostu kłamią to mogą także w innych. Posty są pisane nie po to żeby oddać prawdę czy dążyć do prawdy tylko po to, żeby zawsze uzasadniać postawione tezy + służy im do obrażania ludzi mających inne zdanie. 

Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Po tej kompromitacji ze strony "wyznawców jedynie słusznego przekazu" jakiekolwiek informacje podawane przez nich będą miały dla mnie wartość zerową. Skoro w tak ważnej sprawie po prostu kłamią to mogą także w innych. Posty są pisane nie po to żeby oddać prawdę czy dążyć do prawdy tylko po to, żeby zawsze uzasadniać postawione tezy +

cóż za autoironia dokładnie tak zadziałałeś w sprawie braku ceł na kacapów

Opublikowano
14 godzin temu, drex1 napisał(a):

Elon Musk’s father has said that his family admires Putin.

Świetnie. To jeszcze dodaj fakt, że Elon praktycznie nie utrzymuje kontaktu ze starym.

Ale każdy clickbait rodem z TVPiS jest dobry, nie?

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

“Zawieszenie broni”. Jak nie mogą trafić, to zawsze można kasetowke posłać. Ale wiadomo, pewno chcieli trafić w zakład albo zgromadzenie wojskowych. Ruskie to śmieci.

Zaraza

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Świetnie. To jeszcze dodaj fakt, że Elon praktycznie nie utrzymuje kontaktu ze starym.

Nie utrzymuje ale miał bardzo duży wpływ na Elona w dzieciństwie i wiele się nauczył dzięki niemu. Do tego dochodzi kwestia, że jego dziadek był zamieszany w ruch technokratyczny w Ameryce. Przypadek? Być może. Ale coraz więcej tych przypadków.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Stary to Muska podobno strasznie piętnował, a w domu panował rygor i strach przed ojcem. 

Oczywiście mogę tylko gdybać, bo wiem tyle co przeczytałem we fragmencie biografii, ale rzekomo relacje były lekko mówiąc napięte. 

Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zelenski-o-kontyngencie-wojska-francuskie-i-brytyjskie-w-gotowosci/3nl02vr

Fiutin ostatnio wiele razy groził Wielkiej Brytanii i Francji, więc było wiadome, że coś konkretyzują poza samym gadaniem. I bardzo dobrze :) 

Poniżej spojler bo offtop na temat naszego forumowego kolegi i jego działalności w tym wątku. Idzie w dobrą stronę :)

Spoiler

Podziękowania dla moderacji za wywalanie jego posta z antyukraińskim offtopem wczoraj. Mam nadzieję, że dostał "Bieszczady" na dłużej. 

BTW. Spójrzcie na posty wyżej o ataku na cywili ukraińskich. Zobaczcie na reakcje jakie wkleja Voltq. I na reakcje pod wyzywaniem rusków, którzy to zrobili od zarazy.

On jest "confused". On nie rozumni. Przecie ruscy dobre. 

Serio - On nie wkleja reakcji sad. On wkleja confused. 

Aż mnie to skłoniło, aby zobaczyć czy to norma u niego.

Info, że NATO jest słabe - reakcja SERDUSZKO.

Info, że produkcja amunicji niska w EU - serduszko.

Post, że Rosja mogłaby se walnąć w pociąg z dyplomatami kilkudziesięciu Europejskich krajów i nikt im by nic nie zrobił - serduszko

Post bez treści, ale z tweetem o tym, że Putin aprobuje groźby Trumpa odnośnie Grenlandii - serduszko

No tak..

Edytowane przez VRman
  • Upvote 4
Opublikowano

On juz Smirnoffa chlodzi od 3 lat czekajac na towarzyszy. Szkoda tylko, ze miejsce spotkania ma byc nad wisla. 

Pewnie drukuje kazdy swoj post, aby sie wkupic. Liczy pewnie na stanowisko w aparacie wladzy, aby znecac sie nad polakami. Mozliwe, ze nasluchal sie od dziadkow jak to dobrze bylo pracowac w bezpiece za Bieruta. Kto wie...

Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 11:54, VRman napisał(a):

@Gregryzzli

Kolega z trolowni wezwał na pomoc, czy jak?

Może przeczytaj sobie jeszcze raz co i jak napisałem... I wypraszam sobie takie insynuacje, ruskich przydupasów nie mam w swoim otoczeniu, a co dopiero tfu "kolegi". A ten palec to włóż sobie w oko, jak ja napierdalałem się z zomowcami ty na chleb mówiłeś pep. To tyle w sprawie formalnej.

Jak nie rozumiesz pojęcia drwina czy ironia to nie moja sprawa. Odpowiedź na wcześniejsze bzdury "cofused" jak najbardziej w temacie. Wygląda na to, że nie znasz jego wpisów np. debilnej propozycji wysłania naszych więźniów czy bezdomnych na ukraiński front. Rzucasz gównem dookoła, że już nie patrzysz na kogo to pada. A ja sobie nie pozwolę, żeby mi ktoś przyklejał konforuską czy antyukraińską łątkę.

Opublikowano (edytowane)

@Gregryzzli

offtop, ale skoro wywołeś mnie, to odpowiadam:

Spoiler

34 minuty temu, Gregryzzli napisał(a):

. Rzucasz gównem dookoła, że już nie patrzysz na kogo to pada. A ja sobie nie pozwolę, żeby mi ktoś przyklejał konforuską czy antyukraińską łątkę.

Rzucania gównem sobie nie przypominam. Ba, nawet powiem, że nie podobają mi się posty wyżej, bo są strzałem do własnej bramki. 

Natomiast co do łatki. Przepraszam pana bardzo, że nie zrozumiałem za pierwszym razem. Już czytam drugi raz:

W dniu 31.03.2025 o 10:19, Gregryzzli napisał(a):

(No ale miał prawo przecież nie bronić tego niepaństwa, upadliny czy czego tam i tych oligarchów z faszystą na czele).

Czekaj.

Może trzeci raz.

Nie pomogło. 

Nadal mi zacytowane zdanie pasuje do ruskiej narracji. Ale może jeszcze nie dorosłem i nie powinienem się wypowiadać. Dopiero zbliżam się do 50tki. Co ja tam wiem. I na pewno Zelensky zasługuje na określenie faszysta. Przecież wcale nie ma faszystowskich nazioli po drugiej stronie, w ruskiej armii i tych wszelkich Zetkach. Zelenksy też powinien w obliczu najazdu rusków najpierw wyjść i powiedzieć tym jednostkom co miał "wypierdzielać, bo znalazły się wśród was osoby pochwalające nazizm". Tak. To zdecydowanie najlepszy moment, a grzanie tematu nazizmu w Ukrainie wcale nie jest jednym z głównych kierunków ataku ruskiej propagandy. Wcale też nie zostało dawno temu wyjaśnione przez osoby, które wiedzą na te tematy coś więcej niż jakieś ludki z komputerowego forum (mam na myśli nas tutaj, siebie też)

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Bardzo chciałem, ale nie dałem rady obejrzeć dłużej niż kilka minut. Gość z filmiku chyba się z powołaniem minął. Mógłby tak gadać z ambony w kościele. Podobny styl mówienia i podobne pierdzielenie trzy po trzy (w najlepszym przypadku). 

"Wielu.. nie przyjmuje prawdy do siebie..

Europejczycy się gdzieś zagubili..."

Tylko popsuł używając "drodzy państwo" zamiast "moi kochani". 

tl'dr Trump jest OK, tylko głupia Unia się obraziła za nic. :boink:

Z krytyką Unii ma sporo racji, ale to trochę jakby pochwalić Hitlera, bo "w sumie to ma trochę racji jak mówi o Stalinie".

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.04.2025 o 10:15, MaxaM napisał(a):

Ktoś przypadkiem napisał maila z rozkazem opuszczenia kraju przez Ukraińców i przypadkiem go wysłał. A zapomniałem, w tej bajce były jeszcze smoki 🤡

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
23 godziny temu, Radziuwilk napisał(a):

On juz Smirnoffa chlodzi od 3 lat czekajac na towarzyszy. Szkoda tylko, ze miejsce spotkania ma byc nad wisla. 

Pewnie drukuje kazdy swoj post, aby sie wkupic. Liczy pewnie na stanowisko w aparacie wladzy, aby znecac sie nad polakami. Mozliwe, ze nasluchal sie od dziadkow jak to dobrze bylo pracowac w bezpiece za Bieruta. Kto wie...

Widać od lat to się sprawdza, onuce z lat 40. i 50. ubiegłego wieku i ich dzieci i wnuki są dzisiaj "demokratami" i "ludźmi honoru". Państwo, które grabiło prawie całą Europę teraz to lider Zjednoczonej Europy i ofiary mitycznych nazistów z kosmosu.

Gdzie są Pilecki, Inka, gdzie Powstańcy Warszawscy? A gdzie Ci którzy ich zabijali? 

Widać opłaca się być po niesłusznej stronie, nigdy nie opłaca się być przegranym.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.04.2025 o 10:35, MaxaM napisał(a):

@zdunzdun

Tak, to jest kolejny czynnik gdzie z reguły wpływa na wychowanie. Zauważ jakie relacje miał Musk ze swoimi podwładnymi. Były coś na wzór jak jego ojca z nim.

Niedaleko spada jabłko od jabłoni. Kiedy relacje rodzic-dziecko są napięte zazwyczaj obie strony dorzucą do tego konfliktu coś od siebie, a często będzie to wynikiem podobnych cech osobowościowych (w tym przypadku władczych/konfliktowych/socjopatycznych). Tak samo jak w przypadku nadzwyczajnej wręcz zgodności rodziców i dzieci o określonym typie charakteru.

Dlatego kiedy przychodzi się wiązać/przyjaźnić na przykład z kimś, kogo rodzice byli problematyczni, to jest to niestety czerwona flaga. Oczywiście nie zawsze słusznie, ale tak jest.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
8 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Przykład V kolumny. Po wieloletnim budowaniu zasięgów ciekawymi i dobrymi filmami w momencie "genialnej" akcji Trampa od razu zmieniła mu się wajcha na narrację korzystną dla Kremla. Czyli że USA nas zdradzi bo Europa już upadła, to już jest koniec, finito, nic już nie można zrobić. USA pójdzie w sojusz z Rosją bo ta się potężnie rozwija, to jest przyszłość świata. Jedyna dla nas szansa to przyłączyć się do nich a że nie mamy karty to musimy zaakceptować ich wszystkie warunki. Wyolbrzymianie jednego, przemilczanie drugiego...

Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 12:31, VRman napisał(a):

Poniżej spojler bo offtop na temat naszego forumowego kolegi i jego działalności w tym wątku. Idzie w dobrą stronę :)

No niezależnie od tego że każdy ma prawo do swojego zdania i tak dalej, te "konfjuzki" pod postami dotyczącymi ostrzelania ludności cywilnej pociskami balistycznymi sprawia, że sam sobie grabi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...