Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, crush napisał(a):

Jak masz znowu bredzić o agenturze Trumpa, to rzeczywiście odpuść.

W sumie nie ma znaczenie czy krasnow jest agentem czy tylko pożytecznym idiotą kremla

Z perspektywy Kremla obecnie nie ma to żadnej różnicy ,  bo nie mogliby sobie wymyślić kogoś lepszego

Opublikowano
1 godzinę temu, drex1 napisał(a):

W sumie nie ma znaczenie czy krasnow jest agentem czy tylko pożytecznym idiotą kremla

Z perspektywy Kremla obecnie nie ma to żadnej różnicy ,  bo nie mogliby sobie wymyślić kogoś lepszego

Ćśśś... bo jeszcze zrozumieją i popsujesz im obecnie bardzo dobre humory.

Obecnie mają radochę myśląc, że wygrali dyskusję poprzez obrażanie zamiast podania jakichkolwiek sensownych argumentów. 

Dlatego nie pisz im o np. Europie i Chinach z którymi USA też ma biznesy i nie tłumacz, że różnica między agentem a debilem robiącym co Ruscy chcą lub bezpośrednio od niego żądają, jest nieważna, bo im popsujesz dzień, a jest i tak poniedziałek. Nie bądź taki.

Opublikowano
5 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Ile razy powtórzysz o wyimaginowanym biznesie? Ile USA importuje obecnie z Rosji?

Sankcje?

A co ma Ukraina do zaoferowania w porównaniu z ruskimi? Nic. I tyle w temacie bo wracamy do punktu w którym Trump nie patrzy przez pryzmat dobrych i złych, tylko na możliwości biznesowe.

Chiny oczywiście ominąłeś.

Opublikowano

chiny? no co ty jakie chiny, przeciez tusk powiedzial ze trump to ruski agent, mowie ci

Cytat

Ekshumacje ofiar Rzezi Wołyńskiej bez Polski! IPN ujawnia

Ukraina sama przeprowadzi ekshumacje

https://wpolityce.pl/historia/725828-ekshumacje-ofiar-rzezi-wolynskiej-bez-polski-ipn-ujawnia

oczywiście rzetelnie XD

a pamietam jak tuskoboty pokroju themr chwalily sie pisowcom jak to teraz rzad przeprowadzi ekshumacje i kolejny mit pisowskich botow obalony

oczywiscie jak zawsze, czas zweryfikowal polityczne bydlo

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

@crush

Jedyne kraje jakie nie dostały ceł to Rosja i Białoruś. Jakbyś przespał, Chiny dostały 54%.

jeszcze nie dostały ceł: Białoruś, Kuba i Kimdzonguny

Jak zauważa "Newsweek" jednocześnie Iran i Syria, również objęte poważnymi embargami i sankcjami, zostały w środę obciążone dodatkowymi cłami wynoszącymi odpowiednio 10 i 40 procent.

https://tvn24.pl/biznes/najnowsze/usa-dodatkowe-cla-na-ukraine-ale-nie-na-rosje-jak-tlumaczy-to-bialy-dom-st8393208

Edytowane przez drex1
Opublikowano
2 godziny temu, MaxaM napisał(a):

@crush

Jedyne kraje jakie nie dostały ceł to Rosja i Białoruś. Jakbyś przespał, Chiny dostały 54%.

Śnij dalej o opłacalności biznesowej. Trump zarzyna własny kraj, a Ty wyskakujesz z szachami 5d :E

Bo chce się ruskim przymilić bo biznes i Chiny?

To nie szachy 5D tylko warcaby.

Opublikowano

Trump stawia Chinom ultimatum Jeśli Chiny do jutra nie zniosą 34-procentowych ceł odwetowych na towary amerykańskie, USA nałożą dodatkowe cła w wysokości 50% na produkty chińskie.

ciekawe kto pęknie?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, drex1 napisał(a):

Trump stawia Chinom ultimatum Jeśli Chiny do jutra nie zniosą 34-procentowych ceł odwetowych na towary amerykańskie, USA nałożą dodatkowe cła w wysokości 50% na produkty chińskie.

ciekawe kto pęknie?

USA , ich rząd zostanie obalony przez ludzi bo w sklepach nie będzie sprzętu RTV AGD itd , Chiny rozdają karty w wojnie gospodarczej , USA co najwyżej może spróbować z nimi powalczyć militarnie ale to nie takie proste o czym przekonał sie ZSRR który chciał wywolac 3 wojnę światowa

P.S widzę ze już @Kadajo działa i usuwa moje niewygodne dla strony ukraińskiej posty w którym znalazłem na ukraińskim OLX  konserwy z polski które ludzie z Polski kupowali za własne ciężko zarobione pieniądze i w dobrej wierze oddawali w darach a ukraincy napluli im na twarz i handlują tym na lewo, niewygodna jest dla was wolność słowa 

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termnovo-konservi-v-asortiment-tyrolska-300g-sokolow-IDXacgA.html

Edytowane przez voltq
Opublikowano
25 minut temu, drex1 napisał(a):

ciekawe kto pęknie?

Trump. I to nie dlatego że wyborcy będą niezadowoleni bo pomarańczowy ma ich gdzieś. Chiny kontrolują rynek wielu minerałów/metali, w tym ziem rzadkich, jeśli powiedzą stop to amerykańska gospodarka klęknie i to na poważnie.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, kalderon napisał(a):

Trump. I to nie dlatego że wyborcy będą niezadowoleni bo pomarańczowy ma ich gdzieś. Chiny kontrolują rynek wielu minerałów/metali, w tym ziem rzadkich, jeśli powiedzą stop to amerykańska gospodarka klęknie i to na poważnie.

Kiedyś był jakiś problem i kilka dużych pożarów fabryk w chinach to u nas części leków nie było , ludzie sobie nie zdaja sprawy ze bez chińczyków Europa i USA leżą , tylko USA może jeszcze militarnie spróbować się przeciwstawić a Europa to co najwyżej klęknąć na kolana i przeprosić , jak trump ma iq powyżej 100 to sprzeda Europę wschodnia Rosji w zamian za surowce do prowadzenia wojny z chinami 

https://orka.sejm.gov.pl/Druki10ka.nsf/0/40C71B5565EE0088C1258C37003D8B71/%24File/1040.pdf

https://orka.sejm.gov.pl/Druki10ka.nsf/0/7A6BBF63F0E6CC9EC1258C37003AB1CE/%24File/1039.pdf

Edytowane przez voltq
Opublikowano
39 minut temu, voltq napisał(a):

Od marca 2022 słysze i czytam jak to rosja upada

Nigdy nie upadnie bo putin nie liczy się z ludźmi, którzy i tak są w niego zapatrzeni... ruski naród jedyne co musi mieć to wódkę, a nawet jak nie ma to i będzie jadł szczury i bronił Stalingradu. Oni mają od pokoleń sieczkę w mózgu, żeby słuchać cara albo I sekretarza, a teraz i tak im się żyje najlepiej w dziejach więc żadne sankcje nie pomogą. Z tym się zgadzam.

Opublikowano
44 minuty temu, hubio napisał(a):

Nigdy nie upadnie bo putin nie liczy się z ludźmi, którzy i tak są w niego zapatrzeni... ruski naród jedyne co musi mieć to wódkę, a nawet jak nie ma to i będzie jadł szczury i bronił Stalingradu. Oni mają od pokoleń sieczkę w mózgu, żeby słuchać cara albo I sekretarza, a teraz i tak im się żyje najlepiej w dziejach więc żadne sankcje nie pomogą. Z tym się zgadzam.

Smutne to jest że mamy takich Polityków którzy patrzą tylko krótkowzrocznie na swój własny interes , gdybyśmy tylko przyjęli uchodźców z Ukrainy i nie pomagali Ukrainie militarnie ogłosili pełna neutralność , to dziś Rosja może by inaczej podchodziła do nas , ale my musieliśmy iść nawet dalej niż od nas wymagała UE , NATO czy Sojusz Północnoatlantycki , celowo to rozdzielam bo Rafał Trzaskowski stwierdził że to dwa inne sojusze , machaliśmy szabelka oddaliśmy wszystko a w zamian zostaliśmy jeszcze opluci przez Ukraine i jeszcze ruskie nas bardziej nienawidzą , gotowy przepis na unicestwienie państwa Polskiego

23 minuty temu, crush napisał(a):

Bardziej niż kacapia.

Rosja już wygrała tą wojnę , pytanie jak bardzo , oczywiście płomienni szermierze nadal będą tutaj opowiadać jak to zaraz Ukraina ofensywę przeprowadzi i za 3 dni będzie pod moskwą co zapowiadał @Badalamann @Badalaman jeszcze na pclabie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kalderon napisał(a):

Wystarczy. Dziękuję.

Realne stwierdzenie naszej ciężkiej sytuacji jest dziwne? mamy ruszać z szabelka na ruskie czołgi? , u nas gdyby wybuchła wojna to po miesiąca byś zobaczył jeżeli by takie forum jeszcze działało ze większość by chciała żeby brać jakikolwiek pokój z Rosją byle żeby tylko ta tragedia się skończyła , pojedz na Ukrainie i pogadaj z ludźmi ja tam często bywam służbowo i ludzie są tak wykończeni to wojną ze niektórzy to już czekają żeby przyszedł rusek i zaprowadził jakiś porządek tak są zrozpaczeni , to samo było u nas po drugiej wojnie światowej jak się bandyci rozplenili gwałcili , palili , rabowali to ludzie szli zgłaszać na UB żeby cos z tym zrobili bo mieli tego dość
Ludzie już są tak zniszczeni fizycznie psychicznie moralnie ze nawet akceptuja Ruskiego agresora , choc przyznam ze Zelenski i jego rząd swoim podejsciem robią bardzo duzo zeby ludzie tam pokochali Rosje

Pojedz na Ukrainę pogadaj z zwykłymi ludźmi nie oglądaj propagandy w TV to wtedy będziemy mogli podyskutować na argumenty

Edytowane przez voltq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wolałbym nowy, 128GB może być. 
    • To skoro wiesz, czym są testy CPU, to powinieneś wiedzieć, że taki test nie powinien być ograniczany przez kartę graficzną Dla Ciebie to, że kilka osób chce sobie porównać proce i swoje konfiguracje w jakimś bęcmarku jest bezużyteczne, dla mnie w sumie też, choć z innych powodów, ale ja nie wyskakuję jak Filip z konopi, pisząc niczym Pan Maruda, że "nie, nie, nie, tak nie wolno testować!"  Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać, ale to akurat nie rozdzielczość w tym przypadku decyduje o tym, że te porównania są mało przydatne, ale jak chcą sobie sprawdzić, kto ma dłuższego we wbudowanym bęcmarku Tomb Raidera, to co w tym złego? Przecież nie musisz sugerować się ich wynikami. W wielowątkowych obciążeniach jest to możliwe, w grach nawet taki kasztan łapie wyższe zegary od 9800X3D. Loteria krzemowa była zawsze, nic się na to nie poradzi, można co najwyżej zwrócić CPU do sklepu
    • MG HS2:   Dawid Kulinicz Strespnoodmggmgc3ua8h947lfil3lnf610f2la00amgh2ig06h 36fl122m  · Witajcie, mam ogromny problem z moim Mg HS2. Mianowice radio/prawy wyswietlacz - wlacza sie i wylacza losowo, czasami dziala normalnie caly czas, a czasami w ciagu 10 mibut wlaczy sie kilka razy. Czesto wylaczaniu towarzyszy taki zaciety bardzo nieprzyjemny dzwiek. Aaa i dodam rowniez ze bardzo czesto rowniez - radio wcale nie sie uruchamia. Serwis gezet z zielonej gory twierdzi ze bie ma solucji jeszcze na aktualizacje oprogramowania w momencie w ktorym radio sie nie wlacza. Moim zdaniem to nie kwestia softa a sprzetu. Ktos juz tak mial?   MG HSHS2 Klub Polska Facebook.mp4       Sija Skwierczyńska Nam się robiło coś takiego,,,, priv   Kamila Jarzmicka A może to kwestia modułu?   Sija Skwierczyńska Serwis.... Moduł sterowania elektroniką, taka płytka przy silniku.... Czas oczekiwania na cześć ok. 1,5 tygodnia,,, w moim przypadku auto na serwisie drugi raz... teraz namierzyli usterkę ,,,oddane 19.01 jutro odbieramy 02.02   ***************   Wrócmy do Chery Tiggo 9 PHEV:   Paweł Woliński ptdorosSne34n268i8f1950t3g0mi04l41af7fu22025a uud7l188a7 57r  · Czy Tiggo 9 ma radio FM? …i TAK i NIE - znaczy ma na wyposażeniu wg specyfikacji, ale nie działa w 75%, więc Hmm… Dla osób, które słuchają radia (nie myślić z audio/spotify) to będzie ogromny problem… Zdrowych i Wesołych Świąt — bez siły. Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4     Błażej Wasiak Jest to jakiś problem ale do przeżycia   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak zgadzam się , jeśli nie słuchasz radia to jest do przeżycia   Błażej Wasiak Paweł Woliński możesz odpalić internetowe z apki. Poza tym w garażu nie słucham   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak poza garażem jest nie wiele lepiej   Błażej Wasiak Paweł Woliński wiem że nie jest różowo bo mam J7 ale to najmniejszy problem dla mnie   Adam Tee no i dobrze, i tak nie słucham radia, same głupie reklamy i polityka. lepiej powiedz jak działa apple carplay , czy nie muli lub czy nie rwie połączenia ?   Grzesiu Kravvczyk A czy w Twoim egzemplarzu jest pletwa na dachu?   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk no racja, Chińczycy zapomnieli założyć płetwę - dzwoniłem już do serwisu i płetwa ma przyjść po nowym razem z brakującą roletą     Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński nie wiem czy to tak działa ale w mojej Omodzie 9 jest pletwna i radio działa idealnie (FM i DAB) ale wiem że inne modele samochody z początku produkcji mają z tym problem.   Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński     Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk zobaczysz że będziemy dokupować te płetwy na AliExpress do samodzielnego montażu wesołych świąt życzę   Grzegorz Dobry Paweł Woliński nowy podłokietnik tylnej kanapy też ma przyjść, elektryczna regulacja kierownicy także, do samodzielnego montażu;);)   Michał Świderek Ja mam aplikacje w telefonie. I to działa bezbłędnie   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek rozumiem, a ja mam też fiata Doblo z 2015 roku i tam radio działa normalnie PS - 2 rozwiązania problemu widzę : 1. Płetwa (antena) do samodzielnego montażu 2. Darmowa aplikacja RADIO w sklepie online chery   Michał Świderek Paweł Woliński oooo. O darmowej aplikacji nie wiedziałem   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek ja też nie - bo nie istnieje 😂😂😂   Michał Kopeć Ktoś jeszcze słucha radia? Nawet jeśli to w aplikacjach jak TuneIn radio działa lepiej   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Kopeć no tak, pewnie właśnie dlatego dali radio niedziałające , bo i tak nikt nie słucha   Czarek Cezary Jak dla mnie to żadna strata od lat nie słucham tego badziewia.Chodzi mi o te Komercyjne z Fm   Rafał Kaz Co to znaczy "zapomnieli dodać płetwy i radio nie działa"   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Rafał Kaz taki żart , po prostu dali radio które nie działa (w sensie tuner) identycznie jak w omoda na początku, ale pomimo to powielili ta samą usterkę… czemu nie   Rafał Kaz Paweł Woliński całe szczęście bo ja radia słucham z telefonu   Michał Szymczak Paweł Woliński udało Ci się jakoś ogarnąć radio? Ojciec (jest wiekowy i niefejsbukowy) właśnie odebrał swojego Tiggo 9 i też już zauważył problemy z radiem, a on w przeciwieństwie do mnie słucha przede wszystkim radia a nie tidala. Tak sobie myślę, że chyba będzie się do serwisu zgłosić z usterką radia - słaby zasięg i kiepska jakość. Jestem ciekaw czy już może to zgłaszałeś? Sama aplikacja "radia" jest bardzo zbliżona wizualnie (i tak samo ułomna) do tego co mam w moim Leapmotor B10, ale mam wrażenie, że u mnie jednak więcej tych stacji łapie.   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Szymczak nie ogarnąłem , do serwisu nie zgłaszałem… boję się że jak zgłoszę to mi wymontują całe radio na ekspertyzę   Michał Szymczak Paweł Woliński funkcjonalność to chery aktualizacją może ogarnąć, natomiast za kiepski zasięg odpowiada zapewne brak anteny lub jej rozmiar czy umieszczenie, a tutaj to już serwis mógłby coś z tym zrobić, aczkolwiek jeżeli to występuje we wszystkich egzemplarzach to może (tak jak z wieloma punktami z Twojej listy - dzięki wielkie za nią) uderzyć do chery polska żeby jakąś akcję serwisową w tej kwestii zrobili. ************* Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4
    • Z tego co widzę co teraz się wyprawia na rynku z cenami kart to był jednak interes życia zakup nowego Palita Game Rock rtx 4090 za 8k.
    • Aa czyli 128GB na UFS 3.1  nie Xiaomi Telefonów tez bym jednak nie chciał czy ja wiem czy Oneplus taka cegła zamówiłem pod koniec 2024 Oneplusa 12 chcialem zobaczyc jak sie prezentuje byłem w szoku jak lepszy aparat przedni miał od mojego S24U reszta  wydawała się na + ale ci powiem Ojciec ma S25U i jak on chodzi to czuć róznice nie jakąs przepasc ogromną ale czuć tą róznice bo Rdzenie nie ma juz na Cortex tylko Orion jak Qualcomm robi w  Laptopach na Windowsie i taktowanie rdzeni tez pewnie swoje robią😉
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...