huudyy 2 848 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia 20 godzin temu, kwiatek.pl napisał(a): chorobliwe fobie poparte jakimis psudomediami 0ho, instytut chłopskiego rozumu, wyłącz tv, włącz myślenie XD Masz dla nas jeszcze jakieś słowa mądrości? 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): Nie spodziewałem się niczego innego russkie gówna nie dotrzymały słowa? Stare, znałem. 5
VRman 2 641 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) No i wspaniale. Widać jak wspaniała jest mateczka rasija dla swoich obywateli. Jak to szło? Ten głupi Zeleński powinien się dawno poddać i Ukraińcy są głupi, że nie chcą być władani przez mafię na Kremlu, która nawet kalekich wypycha na front, a za poważne kalectwo nie daje nawet odszkodowania, o możliwości zarobienia na życie bez znajomości nie mówiąc. Przecież lepiej umrzeć na froncie z przymusu walki za kremlowską mafię niż ginąć od tego wrednego Zeleńskiego, co posyła wojsko by broniło własnego kraju. Jak on śmie, dyktator jeden. Niech nam jeszcze raz jeden z drugim z tych proruskich tutaj wytłumaczy, dlaczego należy zaakceptować warunki Fiutina oznaczające w sumie dokładnie to samo co kompletna kapitulacja i wymazanie Ukrainy jako państwa w całości. Edytowane 21 Kwietnia przez VRman 1 3
hubio 1 175 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia https://wiadomosci.wp.pl/trump-oczekuje-odpowiedzi-kijow-otrzymal-kluczowe-propozycje-dotyczace-krymu-i-nato-7148408060398080a 1
voltq 1 372 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 5 godzin temu, VRman napisał(a): No i wspaniale. Widać jak wspaniała jest mateczka rasija dla swoich obywateli. Jak to szło? Ten głupi Zeleński powinien się dawno poddać i Ukraińcy są głupi, że nie chcą być władani przez mafię na Kremlu, która nawet kalekich wypycha na front, a za poważne kalectwo nie daje nawet odszkodowania, o możliwości zarobienia na życie bez znajomości nie mówiąc. Przecież lepiej umrzeć na froncie z przymusu walki za kremlowską mafię niż ginąć od tego wrednego Zeleńskiego, co posyła wojsko by broniło własnego kraju. Jak on śmie, dyktator jeden. Niech nam jeszcze raz jeden z drugim z tych proruskich tutaj wytłumaczy, dlaczego należy zaakceptować warunki Fiutina oznaczające w sumie dokładnie to samo co kompletna kapitulacja i wymazanie Ukrainy jako państwa w całości. Napisz mi co żołnierz który broni kraju przed ruskim dostanie od państwa ukraińskiego poza śmiercią lub kalectwem? Kiedy jego kolega płaci łapówkę wyjeżdża na zachód i żyje sobie w dostatku Wy się zatrzymaliscie jak ten Korwin z którego się śmiejecie w 19 wieku , to są inne czasy tylko idiota albo wariat będzie bronił takiego kraju jak polska albo ukraina
Radziuwilk 414 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 25 minut temu, voltq napisał(a): to są inne czasy tylko idiota albo wariat będzie bronił takiego kraju jak polska albo ukraina Polska jest jaka jest, ale jest nasza i wolna i raczej podoba sie polakom bardziej niz niepodoba. Wielu naszych dziadow placilo za polska wolnosc krwia juz od 1000 lat. Abys taki ty mogl sobie swoje wysrywy pisac bez konsekwencji. Dla mnie za takie pisanie powinien byc ban. Hanbisz polski honor, wojsko i nasza historie. Juz wczesniej pisales, ze jak nas ruskie napadna to nikt nie bedzie mial ochoty bronic kraju. Slyszales o bitwie w Karbali? ZAkladasz, ze bysmy walczyli jak lwy o jakis iracki ratusz, a o Polske nie? Polska jest jednym z najbardziej bitnych narodow z legendarnymi zwyciestwami na koncie. Polska walecznosc i odwaga sa znane na calym swiecie. Szczegolnie ruskich karalismy praktycznie regularnie i srogo. Obraziles nas jeszcze mocniej swoim wysrywem, bo zalozyles ze polacy bedac w 5 razy lepszej sytuacji zachowaja sie gorzej od ukraincow, ktorzy za ta bron chwycili i sie obronili. Wiec nas wrecz ponizyles klasyfikujac nas jaka totalne piz.y. Jak ukraincy tak sprali ruskich w 2022 to my bysmy ich po prostu przeorali. Za takie slowa i obraze w czasach krolestwa czekalo by cie wygnanie lub gorzej, bo przedstawiasz ujemna wartosc obywatelska. Jestes zenujacya czescia naszego narodu. Nigdy twoja opinie nie powinna wyjsc poza granice twojego umyslu. Edytowane 21 Kwietnia przez Radziuwilk 1 1
8V32 PcLab 249 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ukraińcy zaczęli wojnę? dobrze się czujesz? 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, Radziuwilk napisał(a): Polska jest jaka jest, ale jest nasza i wolna i raczej podoba sie polakom bardziej niz niepodoba. Wielu naszych dziadow placilo za polska wolnosc krwia juz od 1000 lat. Abys taki ty mogl sobie swoje wysrywy pisac bez konsekwencji. Dla mnie za takie pisanie powinien byc ban. Hanbisz polski honor, wojsko i nasza historie. Juz wczesniej pisales, ze jak nas ruskie napadna to nikt nie bedzie mial ochoty bronic kraju. Slyszales o bitwie w Karbali? ZAkladasz, ze bysmy walczyli jak lwy o jakis iracki ratusz, a o Polske nie? Polska jest jednym z najbardziej bitnych narodow z legendarnymi zwyciestwami na koncie. Polska walecznosc i odwaga sa znane na calym swiecie. Szczegolnie ruskich karalismy praktycznie regularnie i srogo. Obraziles nas jeszcze mocniej swoim wysrywem, bo zalozyles ze polacy bedac w 5 razy lepszej sytuacji zachowaja sie gorzej od ukraincow, ktorzy za ta bron chwycili i sie obronili. Wiec nas wrecz ponizyles klasyfikujac nas jaka totalne piz.y. Jak ukraincy tak sprali ruskich w 2022 to my bysmy ich po prostu przeorali. Za takie slowa i obraze w czasach krolestwa czekalo by cie wygnanie lub gorzej, bo przedstawiasz ujemna wartosc obywatelska. Jestes zenujacya czescia naszego narodu. Nigdy twoja opinie nie powinna wyjsc poza granice twojego umyslu. Nie masz racji , większość ludzi jest negatywnie nastawiona do warunków życia w Polsce w porównaniu do zachodu Płaciło , mój dziadek tez siedział w wiezeniu za walkę z komuną i nic to nie dało , piszemy na tym forum tylko i wyłącznie dzieki temu że USA ustanowiło nowy porządek w Europie w którym jednym z punktów było wycofanie się ZSRR z wschodniej Europy a komuniści w Polsce w zamian za dostosowanie się do tej sytuacji i dogadanie sie z USA spotkanie jaruzelski rockefeller pozostali bezkarni i zachowali to co sobie nakradli w Polsce nie było dekomunizacji na wzór choćby defaszyzacji w Norwegii Ty hańbisz Polski honor wypisując takie głupoty Oczywiście już nie ma chętnych do wojska i nie będzie chętnych bronić Polski bo po co? co takiego dała Polska że warto tu zostać i jej bronić ? można sobie wyjechać do Niemiec Holandii Belgii i tam żyć spokojnie na lepszym poziomie Na świecie Polska jest albo uważana za podrzędny kraj idiotów albo opluwana gdzie zarzuca się nam cytuje "mordowanie zydow albo ze Polacy to byli naziści", żyjesz w jakieś bance ,nawet Ukraińcy nas opluwają którym oddaliśmy wszystko Jestem inteligenta częścią tego narodu gdyby takie osoby były u sterów to Polska była by mocarstwem europejskim bo uczę się na błędach i realnie oceniam sytuacje a nie patrzę przez różowe okulary i żyje w bance jak wy a potem nadchodzi dla was katastrofa i jesteście zdziwieni dlaczego tak jest https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2287543,1,dezercje-w-ukrainie-to-juz-epidemia-wadim-lowimy-zolnierzy-na-ulicach-liczy-sie-sztuka.read Ukrainie brakuje obrońców. Dezercje i samowolne oddalenia z jednostek są już jak epidemia – nieoficjalne dane mówią o 60 tys. dezerterów w ciągu pierwszych 10 miesięcy 2024 r. Najgłośniejszym przypadkiem w ostatnim czasie były masowe ucieczki ze 155. Brygady Zmechanizowanej im. Anny Kijowskiej tworzonej przy współpracy z Francją. 50 żołnierzy zdezerterowało już podczas szkolenia we Francji, pozostałych 1,7 tys. – zanim dotarli na front. Ukraińska mobilizacja, której podlegają mężczyźni w wieku 25–60 lat, napotyka potężne trudności. System jest skorumpowany. Za łapówkę można się wykupić zwolnieniem lekarskim (szefowie komisji zbijają na tym fortuny sięgające milionów dolarów). Albo dostać papiery, że pracuje się w ważnym dla obronności przedsiębiorstwie. Za łapówkę można też zorganizować przerzut za granicę. Korupcja, strach przed śmiercią, kalectwem, braki w wyposażeniu i dowodzeniu powodują, że nie ma chętnych do wojowania. Wobec niedoborów w jednostkach frontowych władze postawiły na rozwiązanie siłowe. Wadim, żołnierz ukraińskiej armii, opowiada, jak branka wygląda od kuchni. Edytowane 21 Kwietnia przez voltq 1
VRman 2 641 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 3 godziny temu, voltq napisał(a): Wy się zatrzymaliscie jak ten Korwin z którego się śmiejecie w 19 wieku , to są inne czasy tylko idiota albo wariat będzie bronił takiego kraju jak polska albo ukraina Coś mi śmierdziało onucami, ale nie widziałem skąd. A to ty byłeś zwinięty w ignorowanych. Odwinąłem i łUUUuuu U! Zaleciało zdechłym pieskowem i przypaloną zupą zacharową. Jeszcze napisz "tfu" przed Polska i Ukraina, bo pisanie z małej litery za słabo zaznacza twój brak szacunku. Aż poczytałem dalej, bo jak się już wyłowiło zdechłego kota i oponę to człowiek w sumie zaczyna być ciekawy co się wyłowi dalej. 1 godzinę temu, voltq napisał(a): Oczywiście już nie ma chętnych do wojska i nie będzie chętnych bronić Polski bo po co? co takiego dała Polska że warto tu zostać i jej bronić ? można sobie wyjechać do Niemiec Holandii Belgii i tam żyć spokojnie na lepszym poziomie Ciężko mi się to czytało, bo jakoś literki się jakby przekształcały w cyrilicę przy próbie czytania. 1 godzinę temu, voltq napisał(a): Jestem inteligenta częścią tego narodu Cześć Inteligenta. Jestem Romek. Dawaj linka do onlyfansa, jeśli jesteś ładna.
TheMr. 2 606 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia @voltq Jak już plujesz na wszystko i wszystkich, to co cię tutaj trzyma? #Usuń konto i wyjeżdżaj zbierać szparagi, bo tylko do tego się nadajesz. 3
8V32 PcLab 249 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Niech wyjeżdża, tylko bilet w jedną stronę, bo tu zdrajców nie potrzeba 2 1
voltq 1 372 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 16 minut temu, TheMr. napisał(a): @voltq Jak już plujesz na wszystko i wszystkich, to co cię tutaj trzyma? #Usuń konto i wyjeżdżaj zbierać szparagi, bo tylko do tego się nadajesz. Dziękuje za te słowa , jak już pisałem wcześniej nie mam takiej mocy żeby usunąć twoje konto , akurat szparag nie zbierałem ale pracowałem na budowach za granica i znam życie realne a nie zza monitora w odróżnieniu od ciebie kolego z forum , od kiedy pisanie prawdy i przytaczanie faktów to plucie na wszystko i wszystkich ? @VRman ręce opadają nie masz nic sensownego do napisania to przyczepiasz się do słówek , dla twojej wiadomości napisze to jeszcze raz , jest cos takiego jak uzupełnianie słów na telefonie i często smartfon przekręca te słowa Lewak komunista ma więcej rozumu w głowie od niektorych Edytowane 21 Kwietnia przez voltq
Radziuwilk 414 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia @voltq jak juz tak piszesz, ze Polska wartoscia nie rozni sie od gowna od ktorego sie po prostu odchodzi jak smierdzi to ci opowiem taka historie niemieckich zydow ktorzy przed wojna (2WS) wyjechali sobie do Norwegii czy do Francji, aby miec spokoj i pyk syma sumarum znalezli sie w Auschwitz wiec ucieczka nie zawsze jest dobrym wyborem, bo nie wiesz jak cie ostatecznie potraktuje obce panstwo, szczegolnie jak samo wpadnie w tarapty. Nie ma tam nikogo kto by mogl cie bronic. Jak ruskie wpadna na pomysl "rozwiazania sprawy polskiej" to gdzie uciekniesz, ty wielki inteligencie z dziadkami z AK? Polska jest domem polakow i tak ma pozostac. Nawet jak czasem daje nam popalic to jest to nasze miejsce na tej planecie i kazdemu wara. Juz chyba mam wiecej szacunku do kwiatka pl mimo pracy jaka wykonuje... 3 godziny temu, Karro napisał(a): skoro tak to wytłumacz czemu ustawowo zmusili Polaków do wojny a Ukraińców nie?I czemu ci co ją zaczną sie wymiksowali z piaskownicy? Takie pytanie zasluguje tylko na taka odpowiedz: BO TAK! 1
VRman 2 641 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 20 minut temu, voltq napisał(a): ręce opadają nie masz nic sensownego do napisania to przyczepiasz się do słówek , To była 1 linijka na 7. Jak zwykle wybiórcza odpowiedź. Weź mi wstaw reakcję śmiejącą emotką - od razu poczujesz się lepiej. PS. Napisz czemu Ukraińcy gorzej od Rosjan potrafią grać na grzebieniach. 1
TheMr. 2 606 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Co do samego tekstu, koszt Shaheda obecnego to 80k-100k dolców więc nie jest aż taki tani jakby się mogło wydawać. @voltq Tak się znasz, że 1000 lat temu byłbyś moim niewolnikiem co najwyżej, także ciesz się, że możesz pisać bzdury na forum komputerowym. #Usuń konto. Edytowane 21 Kwietnia przez TheMr. 1
Radziuwilk 414 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 21 minut temu, TheMr. napisał(a): @voltq Tak się znasz, że 1000 lat temu byłbyś moim niewolnikiem co najwyżej Przeciez on by sobie wyjechal
hubio 1 175 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): Polska jest jednym z najbardziej bitnych narodow Tak - to się zgadza - z reguły jak mieliśmy powstania, które wszystkie przegraliśmy... Oj tak - w bitności to jesteśmy tak samo słynni jak pewno z frajerskości jak oddawaliśmy życie i ani nie powstrzymaliśmy zaborców podczas wszystkich powstań, ani Niemców w 1939 ani w Powstaniu Warszawskim 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): z legendarnymi zwyciestwami na koncie. Tak - ostatnio ok 400 lat temu... 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): Polska walecznosc i odwaga sa znane na calym swiecie. Raczej głupota... 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): Szczegolnie ruskich karalismy praktycznie regularnie i srogo. Tak - 415 lat temu, a i tak byli sprytniejsi bo zostawili szczury i menelstwo w Moskwie i do dzisiaj się ruskie z nas śmieją z tego "zwycięstwa"... 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): Za takie slowa i obraze w czasach krolestwa czekalo by cie wygnanie lub gorzej, bo przedstawiasz ujemna wartosc obywatelska. No to ma szczęście, że już nie żyje w tamtych czasach 4 godziny temu, Radziuwilk napisał(a): Jestes zenujacya czescia naszego narodu. Kolego drogi jak się Europa nie dogada z ruskimi to przez tą wojnę rusko-ukraińską żeby się jeszcze nie okazało, że mamy IIIWŚ i wtedy to będzie prawdziwy rachunek kto się stawi do obrony Ojczyzny, a kto zwieje... Bo jak masz do wyboru zostawić na pastwę zawieruchy wojennej chorą matkę albo córeczkę albo jechać na front to najbardziej żarliwy forumowy patriota może okazać się w dniu sądu piz..eczką, a taki @voltq patriotą... Już w czasie pandemii obserwowałem jak "byczki" z orłami na łańcuchach wypychali kobiety z dziećmi z kolejek w Lidlu żeby kupić sraj taśmę... Mieliśmy malutką namiastkę tego co by się działo w czasie wojny właśnie w pierwszym miesiącu pandemii.. Oby politycy polscy i europejscy nie doprowadzili do sytuacji, ze padnie słowo "sprawdzam"... Edytowane 21 Kwietnia przez hubio 1
Tankietka 218 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) hubio jaka kolejna wykryta onuca bez znajomości historii i interpretacji jej w bardziej bezstronny sposób. Nawet szkoda bawić się w cytowanie głupoty onucy. Brak wygranych powstań xd Z palca mogę wymienić z 5 ale skąd antypolska narracyjnie onuca może to wiedzieć. Wytykanie Polakom 39 mając wiedzę co niemcy później zrobili praktycznie z całą Europą xd Itd. Itp. Edytowane 21 Kwietnia przez Tankietka 2
drex1 232 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 3 godziny temu, voltq napisał(a): Jestem inteligenta częścią tego narodu gdyby takie osoby były u sterów to Polska była by mocarstwem europejskim bo uczę się na błędach i realnie oceniam sytuacje prawie oplulem monitor za śmiechu jakby tacy jak ty rządzili tym krajem to kacapy nie wyszliby stad w latach 90-tych i bylibyśmy dalej pod ruskim butem.... co pewnie by cię zadowoliło 1 5
drex1 232 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 2 minuty temu, Karro napisał(a): a nie jesteśmy?To ze znaleziono paru to nie znaczy ze na szczytach władzy nie współpracując masowo z Moskwą i Berlinem jak tak mają współpracować z moskwą wysyłając setki czołgów i innego sprzętu by napi.erd.ał w putinowców, to nie mam nic przeciw 1 1
hubio 1 175 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 40 minut temu, Tankietka napisał(a): Brak wygranych powstań xd Z palca mogę wymienić z 5 Nawet wiem, które... Nie kompromituj się... Te wygrane nic nie zmieniły bo tak się akurat składa, że zaborcy przegrali IWŚ lub jak w rosji mieli rewolucję i ustanowiono po IWŚ nowy porządek świata. Gdyby nie to to te powstania można by sobie o kant d. potłuc... Albo udajesz albo rzeczywiście nie rozumiesz o jakich pisałem.... 1
Suchy211 1 260 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia W dniu 18.04.2025 o 21:33, kubikolos napisał(a): Ukraina w NATO to tylko problem dla NATO lepiej zeby mieli tam jakis pokoj z gwarancjami USA i potem zbroili sie na rosje a my mozemy zajac sie gospodarka USA zrobiło się za małe, za słabe i zbyt niewiarygodne aby udzielić takich gwarancji. Tych gwarantów musiałby być więcej. Co najmniej 4 państwa, USA, Turcja i dwa inne posiadające zaawansowane systemy uzbrojenia. Dodatkowo te gwarancje musiałby być doprecyzowane czego miałyby dotyczyć. Na przykład wsparcia bronią dalekiego zasięgu (nawet pociski klasy ICBM, ale z głowicami konwencjonalnymi), pełnego wsparcia przeciwlotniczego, pełnego wsparcia wywiadowczego itd. itp. Ukraińcy oczywiście musieli by dalej jednak walczyć sami. Wszystko zapisane na papierze i podane do publicznej wiadomości.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 15 minut temu, Karro napisał(a): a nie jesteśmy?To ze znaleziono paru to nie znaczy ze na szczytach władzy nie współpracując masowo z Moskwą i Berlinem No, ty się wciąż gdzieś chowasz.
hubio 1 175 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 47 minut temu, Tankietka napisał(a): Wytykanie Polakom 39 mając wiedzę co niemcy później zrobili praktycznie z całą Europą xd Itd. Itp. Owszem wytykanie bo przed IIWŚ Polski Naród i partie były totalnie skłócone i podzielone i bardziej się zajmowano Berezą Kartuską niż tym, że mamy za sąsiadów 2 państwa totalitarne... Ale to nie tyle wytykanie tylko odniesienie do tych "wielkich zwycięstw" które cytowałem w swoim poście... Bo oczywiście Polska miała marne szanse tak czy inaczej. Ale czytasz i piszesz o mojej odp. już bez kontekstu w jakim była napisana... Edytowane 21 Kwietnia przez hubio 1
Rekomendowane odpowiedzi