łukasz850 143 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 2 minuty temu, lokiju napisał(a): Jeżeli patrzeć na wojnę od strony zajmowania Rosji to niech trwa jak najdłużej. Piszesz to w interesie polski czy ukrainy? Mam wrażenie ,że chcesz rękami ukrianców wykrawiac rosję co nie jest do końca moralne stad wole się upewnić
TheMr. 2 610 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 52 minuty temu, łukasz850 napisał(a): A Biden obiecywal ukrainie wiele rzeczy. Putin zajął krym podczas prezydentury Baracka Obamy. Też tylko same słowa, że odzyskacie krym, będziemy was wspierac itd. Barack Obama mówił wiele o wsparciu a nic nie dał. Tylko ,że nikt nie skrytykuje Baracka Obamy a tylko Donalda Trumpa. Problem polega na tym że adm Baracka wiedziała o poziomie Ukraińców podczas Majdanu i podczas Krymu. Ukraina z 2014 roku byłaby zmieciona, Ukraina z 2022 obroniła się w 80% swoim sprzętem i wyszkoleniem. Ot, taka różnica. Ale wiem, trudno to zrozumieć kiedy tekst czytany przerasta możliwości. Idź oglądaj filmy jak wyglądało uzbrojenie liniowego żołnierza ukraińskiego w 2014 roku, a jak wygląda obecnie Bo to poziom nieba a ziemi. 48 minut temu, łukasz850 napisał(a): To ,że ukraina nie odbije zajętych przez rosję ziem i to ,że nie wejdzie do nato. Wszyscy inniy przywódcy europy mydlą oczy ukrainie i obiecują wszystko. Ukraina wszystko odbije i drzwi do nato są otwarte. Przywódcy europy wprost kłamia, bo nic nie robia, żeby zrealizowac oba te cele. Europa nawet nie skonfiskowała rosyjskich rezerw Rezerwy Rosyjskie są cały czas wpłacane do Ukrainy. Idź trollować gdzieś indziej. 36 minut temu, łukasz850 napisał(a): Trump to miliarder i niczym się nie martwi. Powiedz mi ile ta wojna ma jeszcze trwać. Bankrut a nie miliarder 39 minut temu, Suchy211 napisał(a): Ale nikt poważny nie weźmie takiej obietnicy na poważnie. 24 godziny oznacza po prostu, że w możliwie krótkim czasie. każdy kto nie jest tłukiem czołgowym chyba się tego domyśla. @łukasz850 ma rację. Wojnę trzeba kończyć, bo Ukraina będzie się już tylko i wyłącznie cofać i czas będzie działać na jej niekorzyść. Europa natomiast nie jest partnerem która jest wstanie zmienić ten stan rzeczy. Zresztą ja nie wiem czy to jest w ogóle możliwe. Gdyby rosji faktycznie przyszłoby wycofywać z tamtych terytoriów, możliwe że na odchodne posadziliby tam grzyby atomowe. W końcu w ich mniemaniu i zgodnie z ich prawem to już ich terytorium i mogą robić tam co chcą. Kurczę. Ten Stefan Czarniecki to jednak debil był. Mógł się tylko cofać, zaakceptować warunki poddania się i nie walczyć. A ile istnień by uratował! Czy ty dalej nie rozumiesz co to wojna podjazdowa XXI wieku z wykorzystaniem dronów? Ile razy można o tym pisać? 2
VRman 2 648 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 55 minut temu, łukasz850 napisał(a): Powiedz mi ile ta wojna ma jeszcze trwać. Ale mi nie płacą za posta. Nie chce mi się. No chyba że napiszesz mi przepis na sernik * * * https://wiadomosci.onet.pl/kraj/rosyjski-smiglowiec-naruszyl-polska-przestrzen-powietrzna-jest-komunikat/svz0r5s zatapiać! Znaczy nie. Zestrzeliwać. Nie rozumiem co się tak cackają. Spadnie na terenie PL to nikt nie ma prawa mieć do Polski pretensji. Edytowane 26 Kwietnia przez VRman
voltq 1 372 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 2 godziny temu, huudyy napisał(a): Dwunastolatka ma wysłać na wojnę? Ty jesteś naprawdę głupi czy bardzo się starasz? Jednak to pierwsze. Mowa nienawiści detected wzywam cię @bergercs będziesz raportował? 3 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Tu chodzi bardziej o to ,że przywódca musi dzialac w interesie ukrainy. Walka do ostatniego ukraińca raczej nie jest w interesie państwa. Kto będzie w nim mieszkal jak wszyscy pójda do woja i polegną? Nie mówiąc juz o tym ,że Zełeński pozwala kraść częśc pomocy zagranicznej. Przyjadą imigranci tak jak do Polski
GordonLameman 8 495 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, łukasz850 napisał(a): Trump to miliarder i niczym się nie martwi. Powiedz mi ile ta wojna ma jeszcze trwać. 24h bo Trump mówi prawdę przecież. 49 minut temu, voltq napisał(a): Mowa nienawiści detected wzywam cię @bergercs będziesz raportował? Przyjadą imigranci tak jak do Polski Detected: usuń konto. 1 1 5
Suchy211 1 263 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, TheMr. napisał(a): Problem polega na tym że adm Baracka wiedziała o poziomie Ukraińców podczas Majdanu i podczas Krymu. Ukraina z 2014 roku byłaby zmieciona, Ukraina z 2022 obroniła się w 80% swoim sprzętem i wyszkoleniem. Ot, taka różnica. Ale wiem, trudno to zrozumieć kiedy tekst czytany przerasta możliwości. Idź oglądaj filmy jak wyglądało uzbrojenie liniowego żołnierza ukraińskiego w 2014 roku, a jak wygląda obecnie Bo to poziom nieba a ziemi. Rezerwy Rosyjskie są cały czas wpłacane do Ukrainy. Idź trollować gdzieś indziej. Bankrut a nie miliarder Kurczę. Ten Stefan Czarniecki to jednak debil był. Mógł się tylko cofać, zaakceptować warunki poddania się i nie walczyć. A ile istnień by uratował! Czy ty dalej nie rozumiesz co to wojna podjazdowa XXI wieku z wykorzystaniem dronów? Ile razy można o tym pisać? Czarnecki widocznie miał potencjał na kontrofensywę. Zeleński nie ma. Co do tej wojny podjazdowej i dronów wróć do mnie z wynikami, wróć do mnie z rosją w odwrocie. Wtedy zacznę brać ma poważnie to co piszesz. Na razie to tylko twoje projekcje i wizja rzeczywistości. Edytowane 26 Kwietnia przez Suchy211 1
adashi 1 638 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 2 godziny temu, lokiju napisał(a): Jeżeli patrzeć na wojnę od strony zajmowania Rosji to niech trwa jak najdłużej. Nie jest to takie całkowicie jednoznaczne. Z upływem czasu rośnie doświadczenie bojowe rosyjskiej armii. Natowskich nie rośnie. Pogłębia się także przepaść pomiędzy NATO a Rosją w sektorze dronowym. Bo w warunkach bojowych postęp przebiega dużo szybciej. 1
bergercs 1 416 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 2 godziny temu, voltq napisał(a): Mowa nienawiści detected To nie mowa nienawiści - tylko od dłuższego czasu wszyscy piszą ci, że jesteś idiotą - tylko jesteś za głupi, żeby to zrozumieć. 2 4
voltq 1 372 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 1 minutę temu, bergercs napisał(a): To nie mowa nienawiści - tylko od dłuższego czasu wszyscy piszą ci, że jesteś idiotą - tylko jesteś za głupi, żeby to zrozumieć. Mowa nienawiści gdzie @Kadajo na sygnałach?
Mar_s 2 235 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Panowie, z przedszkola się na wagary urwaliście? 2 1
bergercs 1 416 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 3 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Piszesz to w interesie polski czy ukrainy? Polski i Ukrainy - na swoją roSSję to sobie możesz naszczać. 1 1 1
Oldman 468 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia dzieciaki znowu sie wyzywają, im mniej sie czyta tego wątku tym lepiej
bergercs 1 416 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 5 minut temu, Mar_s napisał(a): Panowie, z przedszkola się na wagary urwaliście? Ile jeszcze mam znosić te jego debilne "alerty"? Ty nie reagujesz, więc w końcu wyraziłem swoje zdanie - ponoć wolność słowa (czy jest wybiórczo?) , napisałem co naprawdę o nim myślę - bez przekleństw. Teraz, Oldman napisał(a): dzieciaki znowu sie wyzywają, im mniej sie czyta tego wątku tym lepiej Przecież nikt nie zmusza do włażenia tutaj. 2
hubio 1 175 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski zamieścił wpis dotyczący jego rozmowy z prezydentem USA Donaldem Trumpem. "Bardzo symboliczne spotkanie, które ma potencjał, by stać się historycznym, jeśli osiągniemy wspólne rezultaty. Dziękuję, prezydencie Donaldzie Trumpie! https://wiadomosci.wp.pl/zelenski-dziekuje-prezydencie-donaldzie-trumpie-7150249645046464a Muszę przyznać, że rzeczywiście bardzo wymowne zdjęcie. Aż łzy się cisną. Ukraina jest w bardzo złym położeniu. Każde wyjście fatalne i muszą wybierać pomiędzy mniejszym złem. Albo zgodzić się na oddanie Krymu, 3 zajętych obszarów i niemal poddańczą umowę w sprawie minerałów, brak NATO i jeszcze zmniejszenie armii albo ciągnąć tą wojnę mając perspektywę, że bez pomocy z USA mogą nie dać rady. W przypadku pierwszej opcji te wszystkie tysiące ofiar cywilnych poszłyby na próżno bo takie albo nawet lepsze warunki można było zawrzeć ze 2 lata temu. Z kolei druga opcja to dalsze ofiary. W Kijowie znów zginęły dzieci... To nie są liczby w statystykach - to są dzieci, które miały przed sobą całe życie. Czyjeś córeczki, synowie... Edytowane 26 Kwietnia przez hubio
Suchy211 1 263 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 5 godzin temu, VRman napisał(a): Nie rozumiem co się tak cackają. Spadnie na terenie PL to nikt nie ma prawa mieć do Polski pretensji. O ile po części jestem za tobą, zwłaszcza jeśli są dobre przesłanki do tego, że było to zrobione celowi, o tyle w czasie pokoju (a rosja i Polska nie prowadzą wojny) jest to po prostu nielegalne. Ktoś to już kiedyś tłumaczył. W czasie pokoju realizuje się inne scenariusze. 1
VRman 2 648 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Jakiego pokoju? Rosja toczy przeciwko nam wojnę hybrydową od dawna. Indoktrynuje swoje społeczeństwo tak, aby przygotować w nim nienawiść do Polski na przyszłą wojnę. Wysadza nam magazyny, korumpuje polityków i rządzących. Naraża na straty finansowe i bezczelnie zakłamuje historię. Raz - ok. Dwa - powinna być stanowcza odpowiedź dyplomacji. Trzeci raz? Zestrzeliwać. Oni się nie oglądają na żadne umowy, przypisy i konwenanse. Właśnie są w trzecim roku niesprowokowanej agresji na suwerenne państwo. Są winni miliona ofiar w tej wojnie. I my mamy nie reagować jak jawnie i bezczelnie sobie dronami rozpoznają nasze obiekty i nawet wlatują helikopterami raz po raz? Jak pisałem - nie rozumiem. Może z powodu braku wiedzy i jak ją zdobędę to zrozumiem, ale póki co fuck 'em. 1
Suchy211 1 263 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 8 godzin temu, Mar_s napisał(a): Panowie, z przedszkola się na wagary urwaliście? Tak na marginesie, Na jakie okresy możecie przyznawać zpp, czy tam bana? Dowolne czy są jakieś z góry określone ramki? @VRman a nie przyszło Ci do głowy, że oni na potrzeby propagandy właśnie potrzebują takich zestrzelonych helikopterów?. Tak jak mówiłem, nawet bym się z tobą zgodził, ale to się obróci przede wszystkim przeciwko nam. Helikopter to jednak nie rakieta która nie wiadomo gdzie i jak "wyląduje". Edytowane 26 Kwietnia przez Suchy211
TheMr. 2 610 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Ała. Prawie 70k ludzi żeby odzyskać Kursk. 1
VRman 2 648 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia I na granicy to rozumiem. Ale co oni zmontują propagandowo z tego, że ICH śmigłowiec wojskowy, został zestrzelony na terenie kraju do którego wlatywać nie miał prawa? Ja rozumiem że nie 10m od granicy. Ja rozumiem, że inaczej gdyby szło o normalne państwo, a nie wrogą i agresywną rosję Kremlinów. To mamy marnować paliwo i sprzęt za każdym razem jak nas odwiedzą, a oni sobie mają móc skanować i testować nasze reakcje, tak? No bez jaj. Jakoś jak Turcja tym ujom zaczęła zastrzeliwać, to zrozumieli i nikt się nie pultasił.
TheMr. 2 610 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia "At 432 systems per year, this would make the Bohdana one of the most mass-produced large-caliber artillery systems in the world." "According to the Oryx blog, 23 Bohadanas were visually confirmed as destroyed or damaged as of 26 April 2025." Ukraińcy będą mieć przewagę w arty za niedługo. I tutaj zmiana walki z brygad na corpsy pomoże jeszcze bardziej.
Camis 5 901 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Opublikowano 26 Kwietnia Sam Trump przyznał że putin go kiwa, ale jego fani nadal będą twierdzić że to szachy. Cytat Donald Trump ostro o Putinie. "Być może należy użyć sankcji wtórnych" "Być może wobec Putina należy użyć sankcji wtórnych lub systemu bankowego" — oświadczył w mediach społecznościowych prezydent USA Donald Trump po spotkaniu w Watykanie z Wołodymyrem Zełenskim. Amerykański przywódca podkreślił, że Władimir Putin nie miał żadnego powodu, żeby ostrzeliwać w ostatnim czasie infrastrukturę cywilną w Ukrainie. "Po prostu mnie zwodzi. Może trzeba sobie z nim poradzić inaczej" — podkreślił. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-ostro-o-putinie-byc-moze-nalezy-uzyc-sankcji-wtornych/w6ehpzv 1
TheMr. 2 610 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Szkoda że nie skomentowali jego całej wypowiedzi jak mówił że to nie jego wojna, całą winę obarczył Obamę i Bidena, nawrzucał przeciwnikom politycznym i oczywiście pompował swoje ego. 1
hubio 1 175 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Donald Trump skrytykował postawę Rosji i Władimira Putina https://wiadomosci.wp.pl/trump-uderza-w-putina-zaczynam-sie-zastanawiac-7150283447245568a Edytowane 26 Kwietnia przez hubio
crush 3 575 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, Camis napisał(a): Sam Trump przyznał że putin go kiwa, ale jego fani nadal będą twierdzić że to szachy. Polityka. On chce to zakończyć jak najszybciej za wszelką cenę, dla własnych profitów. A do czynienia ma z dwoma rządami które ewidentnie tego nie chcą na wspólnych warunkach. Należy mieć tylko nadzieję, że jeśli się nie dogadają to rzeczywiście ruscy dostaną po dupie. 2
Rekomendowane odpowiedzi