Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.11.2024 o 19:33, Mar_s napisał(a):

Wskaż posty które obrażają jakąś grupę narodowościową albo wyznaniową.

A co do propagandy to każda strona ma swoją, i to nie jest tak że coś jest prawdą bo Ty w to wierzysz, tak to nie działa. 
Może się kiedyś dowiemy prawdy a może nie, ale na pewno nie znajdziesz jej na kontach "tłiterowiczów" którzy piszą o klikalnym temacie jakim jest wojna.

I radzę ograniczyć groźby bo jedyne co możesz zrobić to zmienić miejsce publikowania swoich wypowiedzi, jak się nie podoba tutaj to wróć na PClaba.

Ty to napisałeś na serio? Radzę poczytać ten temat ze zrozumieniem, bo jak widać jest mały z tym kłopot u Ciebie. Nie będę za Ciebie wykonywał pracy, jeśli jesteś tak leniwy.

Są fakty i jest kłamstwo. Mam nadzieję, że to rozumiesz. Czekam w dalszym ciągu na odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania. Groźby to na razie tylko Ty kierowałeś. Ja jedynie odpowiedziałem na poziomie i w stylu zaproponowanym przez Ciebie.  I nie bój się oznaczać, nie bój się dyskusji. A to ostatnie zdanie to idealne podsumowanie twojej osoby. Człowiek reaguje na coś, na co zareagowałby w życiu publicznym(Ty byś tego nie zrobił, wiemy), a tu ktoś wyskakuje z takim zdaniem. Może przejdźmy drogę oficjalną(tzn. imiona i nazwiska). Porozmawiamy na innym poziomie. Podaj mi mail do siebie na priv, przedstawimy się sobie i wyjaśnimy pewne sprawy.

Opublikowano

@_forfun_ Nie jestem i nie będę stroną tych bezsensownych wywodów jakie tutaj radośnie produkujecie, wchodzę z konieczności i na tyle ile muszę.

Powtarzam po raz kolejny, nie podoba się tutaj to zmień miejsce, to co piszecie i tak nie ma żadnej wartości i nikt się tym nie przejmuje więc miejsce publikowania tych wypocin jest kompletnie bez znaczenia.

I nie wywołuj mnie więcej po "nicku" bo sobie tego nie życzę. Jak coś jest wbrew regulaminowi to od tego jest opcja raportowania postów, ale ostrzegam że za bezzasadne używanie i nadużywanie tej opcji również będą "nagrody".

Koniec.

Opublikowano
13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Odetnij sobie import z Chin i zobacz jak długo jesteśmy w stanie sobie poradzić jako UE.

A to w Europie ludzie już zapomnieli jak się cokolwiek produkuje?

10 godzin temu, kubikolos napisał(a):

To są bzdury budzące jakikolwiek sens przez brak uwzględnienia kontekstu.

Gdyby doszło do całkowitej wojny handlowej z Chinami to zachód będzie do tego od dawna przygotowany i ta wojna dotknie wielokrotnie bardziej Chiny niż nas.

UE i zachód mimo turbulencji to wyjdą z tego znacznie silniejsi a pozycja handlowa Chin osłabnie na >dekadę.

Rosja nie ma możliwości wyniszczyć nas gospodarczo, zachód sprowadziłby Chiny tam gdzie ich miejsce.

27.11.2024. Zgadzam się z tym co kubikolos pisze. Warte zanotowania :E 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Rosyjska propaganda wrzuca "plan" wg którego Polska miałaby zdradzić Ukrainę i wraz z Węgrami i Rumunią,  stoczyć wojnę napastniczą i okupować zachodnią cześć kraju.

Niezwykle absurdalny kit, nawet jak na kacapską propagandę.

Daj źródło tej wojny napstniczej o której mówisz? na 99% wymyśliłeś to 2min wcześniej. Jak na razie to ten plan zakłada, że pozostałe kraje, w tym Polska wezmę sobie zachodnią ukrainę, jako ziemię niczyją.

Jakby zakryć nicki twoje i Hubio, to wychodzi on na ultra-prawicowca względem ciebie :E nie wiem kiedy zapali ci się czerwona lapka żeby przestać wypisywać takie bzdury w każdym temacie. Chyba tylko ban pomoże

8 godzin temu, Jinx napisał(a):

W sumie nawet mnie to nie dziwi. Swoją drogą, ruskie podbili już Ukrainę żeby dzielić jej terytorium, czy to kolejne projekcje alkoholików z kremla?

Dobra, nawet jak przyjmując że Braun jest ruską onucą to ten jego twit nie oznacza zupełnie nic. Nawet na twiterze, gdzie z konta Polska2050 go zwyzywali to większość ludzi tam (co jest rzadkością) stanęła w obronie brauna.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Dobra, nawet jak przyjmując że Braun jest ruską onucą to ten jego twit nie oznacza zupełnie nic. Nawet na twiterze, gdzie z konta Polska2050 go zwyzywali to większość ludzi tam (co jest rzadkością) stanęła w obronie brauna.

Tweet Brauna jest obraźliwy, głupi, bezsensowny. Polska nie potrzebuje ziemi biednej Ukrainy, Polska potrzebuje wzmocnić swoje granice i wciąż możemy to robić, a dodatkowo możemy oddalać zagrożenie ukraińską krwią, a nie własną. Pójdziesz się bić o Lwów? Nie? to siedź cicho.

Braun to tępa ruska onuca, która powinna moim zdaniem zostać deportowana. Białoruś/Rosja to odpowiednie miejsce dla tego śmiecia.

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tweet Brauna jest obraźliwy, głupi, bezsensowny.

Napisał, że trzeba być gotowy na każdy scenaiusz. Taka jest chyba rola polityka / państwa?

Wiem, że można sobie domówić, że jest on za przejęciem ukraińskiej ziemi ale to tylko gdybanie na podstawie tego twita. Można go obsrać za 100 innych rzeczy z tego miesiąca ale z tego to już nie bardzo

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Polska potrzebuje wzmocnić swoje granice i wciąż możemy to robić, a dodatkowo możemy oddalać zagrożenie ukraińską krwią, a nie własną. Pójdziesz się bić o Lwów? Nie? to siedź cicho.

Ja prędzej bym głosował za deportacją wszytskich ukrainców niż przyłączeniem tego kołchozu do Polski

• Like 1
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ambasador-deszczyca-gorzko-polska-musi-pokazac-charakter/nx8yq88?utm_source=wykop.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

"Trudno wytłumaczyć Ukraińcom, którzy walczą na froncie, że Polska nie strąca rakiet, które lecą w stronę Polski. Uważam, że Polska powinna pokazać charakter — mówi Andrij Deszczyca"

Już lecimy strącać rakiety, zaraz po tym gdy CAŁE NATO nam pozwoli i to będzie decyzja CAŁEGO NATO (oczywiście kasa na rakiety ziemia-powietrze do podziału na wszystkich członków NATO)

Opublikowano

@Fatality Zachodnia część Ukrainy to część państwa Ukraina. Nie jest to żadna "ziemia niczyja" tylko część państwa i żyjąca tam ludność ukraińska. Nie da się jej sobie "wziąć".

Te głupoty które postują dalej konfederuscy to wizje z ruskiej propagandy.

Od strony praktycznej realizacja tego wiązałaby się ze zdradą sojusznika którego wspieramy w ich drodze "na zachód" od dekad. Napaścią na nich, czyli właśnie bandycką wojną napastniczą. Stoczeniem takiej długotrwałej wojny na wyniszczenie i nawet zakładając zwycięstwo militarne, okupacją terenu z całkowicie wówczas wroga ludnością, co oznacza nieustanne ataki partyzanckie. W tym niezwykle skuteczne przy użyciu dronów z mat wybuchowymi. I co tez logiczne, takimi samymi atakami ze strony ludności ukraińskiej i pewnie części polskiej ukraińskiego pochodzenia w pozostałej części Polski.

W pakiecie byłoby też wydalenie z NATO.

Na szczęście to tylko rojenia ruskich i ich konfederuskich pachołków na naszym terenie.

Co jednak niepokojące, choć nie zaskakujące, fani konfederosji łykają tego typu kretynizmy.

Opublikowano
47 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tweet Brauna jest obraźliwy, głupi, bezsensowny. Polska nie potrzebuje ziemi biednej Ukrainy, Polska potrzebuje wzmocnić swoje granice i wciąż możemy to robić, a dodatkowo możemy oddalać zagrożenie ukraińską krwią, a nie własną. Pójdziesz się bić o Lwów? Nie? to siedź cicho.

Braun to tępa ruska onuca, która powinna moim zdaniem zostać deportowana. Białoruś/Rosja to odpowiednie miejsce dla tego śmiecia.

Tych terenów to nawet Rosja nie chce :E 

Braun jest mega szkodliwy dla ugrupowania, powinien wylecieć jak Korwin... 

Opublikowano
57 minut temu, Badalamann napisał(a):

Zachodnia część Ukrainy to część państwa Ukraina. Nie jest to żadna "ziemia niczyja" tylko część państwa i żyjąca tam ludność ukraińska. Nie da się jej sobie "wziąć".

?

Napisałem, że byłaby to ziemia niczyja wg rosyjskiej propagandy podziału, a nie, że Polska by walczyła z ukrainą o te ziemie. Udajesz czy trollujesz?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

Napisał, że trzeba być gotowy na każdy scenaiusz. Taka jest chyba rola polityka / państwa?

To ich wszystkich strasznie boli. Politycy okopali sie juz jak kibole na swoich pozycjach i szczekają na innych. Cos moze byc dobre dla Polski, ale nie bedziemy juz uznawani jako Chrystus Narodów? Oj to nie dobra jestxD Zawsze mnie smieszy ta udawana troska o innych. To zadna troska, to zwykle kompleksy bo co sobie zachód o nas pomysli. Nie mam tu na mysli tego konkretnie przykladu tylko ogolnie o tym co robia nasi politycy

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Nie jest to żadna "ziemia niczyja" tylko część państwa i żyjąca tam ludność ukraińska. Nie da się jej sobie "wziąć"

W realnym świecie to akurat można sobie "wziąć" kogoś ziemię więc się pomyliłeś, nie pierwszy raz.

Oczywiście tego konkretnego pomysłu nie popieram.

2 godziny temu, trepek napisał(a):

27.11.2024. Zgadzam się z tym co kubikolos pisze. Warte zanotowania :E 

Moje uszanowanie:pijaki:

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Jinx napisał(a):

Odwrócę pytanie: Ile mieszkań za obecne stawki można było kupić w PL 25 lat temu?

15 godzin temu, Jinx napisał(a):

@TheMr. zastanawiam się jak katastrofa na rynku nieruchomości w Polsce dobrobytu ma się do tej w rosji, gdzie obowiązuje gospodarka wojenna.

A jaki procent Polaków może pozwolić kupić mieszkanie na kredyt?

Bo w Rosji tylko 3% ;) 

A 25 lat temu u nas to w zasadzie każdy pracujący był w stanie kupić mieszkanie na kredyt ;) 

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
Opublikowano

Black Friday i przeceny na rubla :D
bfa4ebd1d2bf348ee452c0dcceb8d5179bfea6bb

1 godzinę temu, MaxaM napisał(a):

A 25 lat temu u nas to w zasadzie każdy pracujący był w stanie kupić mieszkanie na kredyt ;) 

25 lat temu u nas kredytów hipotecznych praktycznie nie było, a stopy procentowe to był komos ok 20%. Mało kogo było stać na taki kredyt.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Pierniczysz kocopoły. Miejsce dla śmiecia Tuska jest w Berlinie.

Opublikowano

@MaxaM Ah tak, pamiętam kredyty z początku ~2000 roku. W złotówkach? Nie, przepraszam, nie spełnia pan dochodu. W Frankach? A proszę, tutaj kredycik, stabilna walutka :E Kredyty były dostępne, ale również niewiele osób było na to stać. Trzeba było mieć pracę w korpo i zarabiać $ żeby dostać w PLN. We wczesnych latach 90' tylko garstka myślała o kredycie, a z tego co pamiętam to kompletny monopol miało PKO, i dużego wyboru innego nie było.