Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czemu jak ktoś jest pod ścianą to od razu się zasłania wolnością wypowiedzi :E

@GordonLameman troluje dość rzadko z tego co widzę i zazwyczaj robi to z klasą :D

Boltqa równam z ziemią jak mlecza w ogrodzie :) 

WTF?

słyszeliście o tym?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Syn-wicedyrektorki-CIA-zginal-w-Ukrainie-Walczyl-po-stronie-Rosji-8931557.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR5Dm2tkhaN18EhxoCpTwnWYt9qsj9ad4i0Oes_KYesW0iH3112cOv2mbWcOLg_aem_T4W3KiYHfG0lM6y1WDcY5A

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
Opublikowano

@VRman Co ty piszesz za głupoty jak Trump robi jakieś oficjalne wizyty to zarzucacie mu że jest pachołkiem Putina a jak Tusk czy Sikorski takie robił to

To wy staracie się być cwani i zawsze ustawiaćie wszystko pod swoją jesynie słuszna narrację 

Rafał jest jak chorągiewka popierał LGBT chodził na marsze ale jak mu Nawrocki dał flagę LGBT to oddał ja biejat i sie jej wstydził tyle jest to warte 

No właśnie ci napisałem że ruscy w tym programie szerzyli kłamstwa a Korwin ich kontrował i dlatego się na niego rzucili, powiedział też kilka rzeczy z którymi ja się nie zgadzam i według mnie to są idiotyzmy

W tym artykule jest napisane tylko że Braun był przeciwko wejścia Finlandii i Szwecji do NATO a nie o wychodzeniu Polski z NATO 

5 minut temu, VRman napisał(a):

On tak ma. Cud, że dziś odpisał. Zazwyczaj jak coś niewygodnego to wstawi "confused" i udaje, że niczego nie było. 

Na posta z pytaniem, gdzie kulturalnie prosiłem, żeby wyjaśnił czemu zachował się jak proruski trol - do dziś nie odpisał. I się nie doczekam już raczej. A to był styczeń czy jakoś tak.

1. Unikanie odpowiedzi

2. Zmiana tematu "bo aborcja, bo POPIS szkodzi Polsce też, nie tylko Putin" i tak dalej

3. zasłanianie się wolnością słowa

to dla ruskich trolowni  dość typowe trzy punkty

Znów pomyliłeś ludzi on pisze o jakimś moderatorze a nie o mnie , tak to jest jak w emocjach piszesz głupoty

Opublikowano

@voltq piszesz ze podajesz fatky i prawde tylko tyle i az tyle.

Przeciez ty podajesz 1 jakis mikro fakt i mieszasz go z 10 zlotymi myslami lub klamstwami ruskich onuc. To jest prosta technika manipulacji. Czyli suma sumarum piszesz glupoty i szerzysz ruska propagande. Do tego w kontrze do twoich faktow "typu PO zabilo wiecej niz Putin" zostajesz dywanowo zbombardowany przez fatky przytaczane przez innych uzytkownikow prostujace te farmazony. Po tym jak zostajesz wyjasniony przez duze W to jedyne co potrafisz to dac ta glupia emotikonke.

ZAL i tyle. Mi juz sie odechciewa prostowac twoje farmazony, ale dopinguje innych ktorzy maja jeszcze na to sily. Jak sie zmeczycie to moze ja pociagne troche ten wozek.

Nie zgadzam sie, ze mamy dodac go do ignorow i akceptowac, ze na polskim forum lataja takie wysrywy bez prostujacego komentarza. rosja dziala przeciwko nam na wielu plaszczyznach i jedna z intensywniejszych jest dezinformacja. Wiec prostujac takich "prorosjan" chcac nie chcac bronimy naszego kraju, niepodleglosci. ruskie doglebnie analizuja jak reaguje nasze spoleczenstwo na ich dzialania, zaleznie od ich efektow beda podejmowac bardziej militarne decyzje i dzialania. Jesli kraj wykazuje obojetnosc lub ich dezinformacja pada na podatny grunt to moga pompowac wieksze srodki aby tworzyc 5 kolumne itp. Przy odwrotnym scenariuszu i bezwzglednym oporze spolecznym moga ograniczac dzialania ktore maja nikla szanse na powodzenie. Nawet w duzej skali. Po co okupowac jakis kraj gdzie wszyscy cie nienawidza. Z gola inaczej wyglada sytuacja jak jest np 20%owy odsetek "smieci" ktore chetnie zmienia flage na ruska, bo to czy tamto. Wtedy mozesz szybko rzad stworzyc, wladze, policje, duze grono sprzedajnych smieci co chetnie beda donosc i pukac do drzwi jak Jehowi i szerzyc ruski mir.

Takie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

Nie bede mowil modracji co maja robic, ale w czasach jakich przyszlo naz zyc trzeba jednak kierowac sie dobrem narodu nie odwracac glowy w druga strone i podejmowac nawet niepopularne decyzje.

NIECH ZYJE POLSKA!

To sa slowa wielu ktorzy oddali zycie za Polske i Polakow. Nie zapominajmy o tym, bo gineli za nasza wolnosc, czesto znajac uczucie kiedy tej wolnosci nie ma!

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
45 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A teraz zagadka.

Co jakby było odwrotnie?

I druga

Kto z bywalców tego wątka by wklejał posty o tym, że to dowód na to, że NATO wywołało wojnę na Ukrainie? ;)

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

akie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

Nie bede mowil modracji co maja robic, ale w czasach jakich przyszlo naz zyc trzeba jednak kierowac sie dobrem narodu nie odwracac glowy w druga strone i podejmowac nawet niepopularne decyzje.

NIECH ZYJE POLSKA!

To sa slowa wielu ktorzy oddali zycie za Polske i Polakow. Nie zapominajmy o tym, bo gineli za nasza wolnosc, czesto znajac uczucie kiedy tej wolnosci nie ma!

Podpisuję się pod tym. Pisanie "polska" z małej litery, "polacy" jest niepatriotyczne i należy to prostować.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

@VRman Co ty piszesz za głupoty jak Trump robi jakieś oficjalne wizyty to zarzucacie mu że jest pachołkiem Putina a jak Tusk czy Sikorski takie robił to

To wy staracie się być cwani i zawsze ustawiaćie wszystko pod swoją jesynie słuszna narrację 

Chyba już ci pisałem, że odwracanie kota ogonem, fikołki i zbaczanie z tematu na mnie nie działa.

Odnieś się do fotek Brauna na prywatnej wycieczce do rosji, z gościem wypierd(dzie)lonym z Polski za szpiegostwo. A nie mi pierdolety pociskasz nie na temat o jakimś Tusku. Gówno mnie Tusek obchodzi. Nigdy go w niczym nie broniłem i nie zamierzam bo mam o nim bardzo negatywną opinię.

Rafał jest jak chorągiewka popierał LGBT chodził na marsze ale jak mu Nawrocki dał flagę LGBT to oddał ja biejat i sie jej wstydził tyle jest to warte 

Po raz kolejny - sorry, ale gówno mnie obchodzi jakiś Rafał. Nie schodź z tematu. Co ma do Ukrainy LGBT? A czekaj. Już wiem. Jedyne co łączy LGBT z Ukrainą to fakt, że oba tematy łączy ruska propaganda. 

image.png.180b4a6b5b44190b81bcd3a09b8d6b00.png

No właśnie ci napisałem że ruscy w tym programie szerzyli kłamstwa a Korwin ich kontrował i dlatego się na niego rzucili, powiedział też kilka rzeczy z którymi ja się nie zgadzam i według mnie to są idiotyzmy

Napiszę powoli i tak też przeczytaj. Korwin. Pojechał. Do. Ruskiej. Telewizji. Prowadzonej. Przez. Ruski. Rząd. I ich. Propagandystów. 

A teraz niespodzianka - obejrzałem to wystąpienie i zaleciało onucową narracją w jego wypowiedzi co najmniej raz, albo i więcej, już nie pamiętam, bo to dawno było. Ale obejrzałem. A to, że się z nim nie we wszystkim zgadzali to już tłumaczyłem. Próbowalem ci tłumaczyć. Że na tym polega scenariusz, omówiony zapewne przed nagraniem. Jakby z niczym się nie różnili, to źle by było dla albo ruskiej propagandy w rosji albo osłabiłoby to skuteczność proruskich narracji w Polsce. Ty myślisz, że do ruskiej propagandówki się zaprasza byle kogo z przypadku, bo tak? 

Pewnie owszem, w przypadku niższej rangi. Ale nie gdy chodzi o dość rozpoznawalnego polityka (wrogiego w oczach rosji) państwa.

W tym artykule jest napisane tylko że Braun był przeciwko wejścia Finlandii i Szwecji do NATO a nie o wychodzeniu Polski z NATO 

W tym linku tak. A w innych? I czemu nie widzę odniesienia się do reszty? ZAWSZE wybierasz co najwygodniejsze. Jak chcesz udawać zwykłego usera chcącego tylko dyskusji, to się musisz bardziej postarać, bo póki co niestety wypadasz dość słabo.

edit: zapomniałem napisać, że bycie przeciwko wejściu Finalndii i Szwecji do NATO to absolutny skandal i głosowałbym za dożywociem za takie zdradzieckie głosowanie w wykonaniu Brauna. To jest zdrada. Nie ma o czym dyskutować. Brak wejścia tych krajów do NATO osłabia naszą obronność przed agresywną rosją. 

Tego nie wybronisz. I tak, postawa Turcji w tym temacie też mnie irytuje.

Znów pomyliłeś ludzi on pisze o jakimś moderatorze a nie o mnie

@bergercsO kim pisałeś?

Może faktycznie nie złapałem kontekstu.

, tak to jest jak w emocjach piszesz głupoty

Stary. Ja to piasałem zaraz po pobudce. Jeszcze bez kawy. Jakbyś mi matkę obraził to nie miałbym siły wydobyć z siebie żadnych emocji w tym stanie. Jakbym miał być o 1% spokojniejszy to byś przeczytał kpj[[gpkgjkghjkg[hjkg

(napisane przez czoło po tym jak zasnąłem i głowa opadła w okolice Entera)

Ja ogólnie jestem spokojny człowiek. Mam uczulenie na przemądrzałych bufonów, którzy robią projekcje, często zgrywając mędrców  w temacie o którym nie mają pojęcia. Ale to w zasadzie tyle z emocji na tym forum. Dlaczego miałbym się denerwować przy rozwalcowywaniu proruskich fikołków? Mnie to wręcz cieszy. Mam wrażenie, że robię coś pożytecznego obnażając bzdury i psując plany na szerzenie ruskiej narracji.

Jedyne emocje to śmiech, bo w ciągu ostatnich 24h kilka razy się zaśmiałem czytając bzdury jakie napisałeś i raz podczas pisania parodii w moim poście odpowiadającym na te bzdury.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, VRman napisał(a):

Chyba już ci pisałem, że odwracanie kota ogonem, fikołki i zbaczanie z tematu na mnie nie działa.

Odnieś się do fotek Brauna na prywatnej wycieczce do rosji, z gościem wypierd(dzie)lonym z Polski za szpiegostwo. A nie mi pierdolety pociskasz nie na temat o jakimś Tusku. Gówno mnie Tusek obchodzi. Nigdy go w niczym nie broniłem i nie zamierzam bo mam o nim bardzo negatywną opinię.

Po raz kolejny - sorry, ale gówno mnie obchodzi jakiś Rafał. Nie schodź z tematu. Co ma do Ukrainy LGBT? A czekaj. Już wiem. Jedyne co łączy LGBT z Ukrainą to fakt, że oba tematy łączy ruska propaganda. 

image.png.180b4a6b5b44190b81bcd3a09b8d6b00.png

Napiszę powoli i tak też przeczytaj. Korwin. Pojechał. Do. Ruskiej. Telewizji. Prowadzonej. Przez. Ruski. Rząd. I ich. Propagandystów. 

A teraz niespodzianka - obejrzałem to wystąpienie i zaleciało onucową narracją w jego wypowiedzi co najmniej raz, albo i więcej, już nie pamiętam, bo to dawno było. Ale obejrzałem. A to, że się z nim nie we wszystkim zgadzali to już tłumaczyłem. Próbowalem ci tłumaczyć. Że na tym polega scenariusz, omówiony zapewne przed nagraniem. Jakby z niczym się nie różnili, to źle by było dla albo ruskiej propagandy w rosji albo osłabiłoby to skuteczność proruskich narracji w Polsce. Ty myślisz, że do ruskiej propagandówki się zaprasza byle kogo z przypadku, bo tak? 

Pewnie owszem, w przypadku niższej rangi. Ale nie gdy chodzi o dość rozpoznawalnego polityka (wrogiego w oczach rosji) państwa.

W tym linku tak. A w innych? I czemu nie widzę odniesienia się do reszty? ZAWSZE wybierasz co najwygodniejsze. Jak chcesz udawać zwykłego usera chcącego tylko dyskusji, to się musisz bardziej postarać, bo póki co niestety wypadasz dość słabo.

@bergercsO kim pisałeś?

Stary. Ja to piasałem zaraz po pobudce. Jeszcze bez kawy. Jakbyś mi matkę obraził to nie miałbym siły wydobyć z siebie żadnych emocji w tym stanie. Jakbym miał być o 1% spokojniejszy to byś przeczytał kpj[[gpkgjkghjkg[hjkg

(napisane przez czoło po tym jak zasnąłem i głowa opadła w okolice Entera)

Ja ogólnie jestem spokojny człowiek. Mam uczulenie na przemądrzałych bufonów, którzy robią projekcje, często zrywając mędrców  w temacie o którym nie mają pojęcia. Ale to w zasadzie tyle z emocji na tym forum. Dlaczego miałbym się denerwować przy rozwalcowywaniu proruskich fikołków? Mnie to wręcz cieszy. Mam wrażenie, że robię coś pożytecznego obnażając bzdury i psując plany na szerzenie ruskiej narracji.

Jedyne emocje to śmiech, bo w ciągu ostatnich 24h kilka razy się zaśmiałem czytając bzdury jakie napisałeś i raz podczas pisania parodii w moim poście odpowiadającym na te bzdury.

Widziałem na YT filmik gdzie wytłumaczył dlaczego miał z nim fotkę kręcił jakiś film dokumentalny i nie był wtedy politykiem i posłem, ale odnośnie szczegółów nie pamiętam., możesz sobie odszukać 

Przytoczyłem jedynie że wielu polityków ma zdjęcia z różnymi innymi osobami które potem okazywały się przestępcami 

Nie rozumiem o co ci chodzi z tą Ukrainą wyjaśnij 

Rozumiem że masz jakieś informacje bezpośrednio od ruskich agentów że spotkanie Korwina w ruskiej TV to była ustawka ? Przedstawisz jakieś dowody?

Nic nie udaje , jestem zwykłym człowiekiem takim samym jak ty

33 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

@voltq piszesz ze podajesz fatky i prawde tylko tyle i az tyle.

Przeciez ty podajesz 1 jakis mikro fakt i mieszasz go z 10 zlotymi myslami lub klamstwami ruskich onuc. To jest prosta technika manipulacji. Czyli suma sumarum piszesz glupoty i szerzysz ruska propagande. Do tego w kontrze do twoich faktow "typu PO zabilo wiecej niz Putin" zostajesz dywanowo zbombardowany przez fatky przytaczane przez innych uzytkownikow prostujace te farmazony. Po tym jak zostajesz wyjasniony przez duze W to jedyne co potrafisz to dac ta glupia emotikonke.

ZAL i tyle. Mi juz sie odechciewa prostowac twoje farmazony, ale dopinguje innych ktorzy maja jeszcze na to sily. Jak sie zmeczycie to moze ja pociagne troche ten wozek.

Nie zgadzam sie, ze mamy dodac go do ignorow i akceptowac, ze na polskim forum lataja takie wysrywy bez prostujacego komentarza. rosja dziala przeciwko nam na wielu plaszczyznach i jedna z intensywniejszych jest dezinformacja. Wiec prostujac takich "prorosjan" chcac nie chcac bronimy naszego kraju, niepodleglosci. ruskie doglebnie analizuja jak reaguje nasze spoleczenstwo na ich dzialania, zaleznie od ich efektow beda podejmowac bardziej militarne decyzje i dzialania. Jesli kraj wykazuje obojetnosc lub ich dezinformacja pada na podatny grunt to moga pompowac wieksze srodki aby tworzyc 5 kolumne itp. Przy odwrotnym scenariuszu i bezwzglednym oporze spolecznym moga ograniczac dzialania ktore maja nikla szanse na powodzenie. Nawet w duzej skali. Po co okupowac jakis kraj gdzie wszyscy cie nienawidza. Z gola inaczej wyglada sytuacja jak jest np 20%owy odsetek "smieci" ktore chetnie zmienia flage na ruska, bo to czy tamto. Wtedy mozesz szybko rzad stworzyc, wladze, policje, duze grono sprzedajnych smieci co chetnie beda donosc i pukac do drzwi jak Jehowi i szerzyc ruski mir.

Takie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

NIECH ZYJE POLSKA!

Gdzie ja napisałem że PO zabiło jakiś ludzi co ty za bzdury wypisujesz ?

wyjaśnilem to już w innej odpowiedzi chyba do @VRman ale nie jestem pewien 

A te słowa o dobrze narodu i niepopularnych decyzjach to naśladowanie słynnej pani Ewy która jak przyjdzie PiS za 2.5 roku to też będzie musiała uciec bo już zapowiedzieli że pójdzie w pierwszym szeregu do więzienia i tutaj mają do tego prawne podstawy nie muszą nic naginać 

https://www.tvp.info/83927699/ewa-wrzosek-to-nie-jest-czas-aby-scisle-trzymac-sie-litery-prawa

Mam nadzieję że jednak moderacja będzie się trzymać i stawić opór prób wprowadzania totalitaryzmu i zamordyzmu do którego zachęca @Radziuwilk słynny zwolennik banowania tych z którymi się nie zgadza

Opublikowano
40 minut temu, VRman napisał(a):

@bergercsO kim pisałeś?

O pewnym moderatorze - najlepsze, że też od razu się zmył z tematu - a volt próbował go bronić, mimo, że nawet nie wie o kim/o czym mowa :E

JPRDL,  volt jest tak żenująco tępy, że warto zarobić kolejne punkty ostrzeżenia :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, voltq napisał(a):

Widziałem na YT filmik gdzie wytłumaczył dlaczego miał z nim fotkę kręcił jakiś film dokumentalny i nie był wtedy politykiem i posłem, ale odnośnie szczegółów nie pamiętam., możesz sobie odszukać 

nie nie, kolego. To tak nie działa.

Chcesz argument na swoją korzyść to musisz ty tego poszukać. 

Tłumaczenie złodzieja, że on tak naprawdę to tylko chciał rower pożyczyć też z reguły zbyt wiarygodne nie jest. 

Przytoczyłem jedynie że wielu polityków ma zdjęcia z różnymi innymi osobami które potem okazywały się przestępcami 

Oczywiście. I nie ma to żadnego związku z tematem o którym dyskutujemy. Braun nie był na oficjalnym spotkaniu. Pojechał tam prywatnie lub w ramach swoich organizacji, fundacji, jako partia polityczna czy co to tam było. To nie są porównywalne rzeczy. I jeszcze jedno - co innego jak polityk ma spotkanie z developerami i potem mamy ustawy o dopłacie do mieszkań. To jest korupcja i defraudacja publicznych pieniędzy - należy się więzienie. A za zdradę i współpracę z ruskimi szpiegami, należy się dożywocie lub kara śmieci (edit: miało być "śmierci" ale kara dla śmieci też pasuje), którą Braun tak popiera zresztą.

Nie rozumiem o co ci chodzi z tą Ukrainą wyjaśnij 

Do którego fragmentu mojej wypowiedzi się tu odnosisz? Bo nie wiem o co ci teraz chodzi.

Rozumiem że masz jakieś informacje bezpośrednio od ruskich agentów że spotkanie Korwina w ruskiej TV to była ustawka ? Przedstawisz jakieś dowody?

tą płytę już puszczałeś. Korwin to stary wyga polityczny. Najpierw myśli jak coś zostanie odebrane, a potem robi i mówi. Dla mnie jest oczywiste, że nie ryzykowaliby rozmowy z nim gdyby nie byli przekonani, że nie będzie im psuł narracji. A oburzanie się na krytykę komunizmu jest tak śmiesznie idiotyczne, że idealnie pasuje. Nic w propagandzie ruskom nie psuje, bo Putin nie pcha komunizmu jako głównego przekazu. Pcha antypolskość, antyukraińskość, anty-NATO i anty-europejskość. To są ważne rzeczy, a inne można poświęcić dla wzmocnienia narracji. Przecież ruska agentura wpływu odnosi ogromne sukcesy. I ja mam być idiotą i zakładać, że tak skuteczna organizacja jak kremlinowi propagandyści nie podjęła kilku prostych i oczywistych kroków przed zaproszeniem do swojej własnej stacji Korwina? No chyba raczysz żartować.

A. Zapomniełem w mojej wyliczance napisać, że Braun pochwala AfD. Partię która jest naprawdę mocno wroga Polsce i z udowodnionymi przypadkami korupcji i przyjmowania kasy od ruskich. 

To sto ósmy "tylko przypadek".

Nic nie udaje , jestem zwykłym człowiekiem takim samym jak ty

Jakbyś był, to byś choćby po mojej wyliczance odnośnie Brauna nabrał podejrzeń. Przeleciałaby ci przez głowę myśl "Czy może jednak się mylę i faktycznie w konfie zadomowiła się ruska agentura?"

Mi też było najbliżej do głosowania na konfę, bo uważam politykę zapraszania tutaj obcych kulturowo nachodźców za największy problem dla przyszłości tego kraju. Ja nawet zgadzam się z kilkoma rzeczami, które mówi Korwin czy Braun. 

Ale nigdy nie byłem wyznawcą konfy, ani ich fanem. Nigdy się nie łudziłem, że oni są lekiem na wszystko co złe w rządach POPISU. I choćpopieram niektóre z rzeczy, o których mówi Mencen czy Bosak i cieszy mnie gdy jako jedynie czasem głosują w interesie Polaków, gdy inni wolą się podlizywać lewicy nie patrząc na skutki, to jednak do zagłosowania na Mencena i konfę nie zmusi mnie nikt, bo ja pamiętam życie w PRLu. I pamiętam zagrożenie kiblowaniem w podstawówce, bo nie chciałem nawet prowadzić zeszytu do ruskiego. Nie chciałem się go uczyć, nie zamierzałem robić niczego i w zeszycie miałem same denne żarty, zamiast cyrylicy. Wychowawczyni mnie lubiła i się za mną wstawiła, potem wytłumaczyła, że moja wrogość do ruskiego jest zrozumiała ale głupia i żebym jednak przepisał od kogoś zeszyt i zaliczył sprawdzian poprawkowy.

Był rok 1992. Ja obserwowałem różnicę jaką dawało wlewanie się zachodu do Polski. I nie chciałem mieć nic wspólnego z ruską przeszłością Polski.

Pamiętam jedzenie chleba z cukrem i pamiętam stanie w kolejkach bo niczego nie było. I bardzo już serdecznie podziękuję za tego typu rządy. Piszesz, że oburza cię Czarzasty a naganiasz ludzi do głosowania na najbardziej zinfiltrowaną przez rusków partię. Jakbyś był zwykłym człowiekiem, któremu nie płacą za naganiania ludzi do głosowania na proruskich, to byś się moim zdaniem zachowywał inaczej i nie zaprzeczał raz po raz logice. 

Jedynie doświadczenie ze świata realnego sprawia, że mam pół promila nadzei, że to tylko głupota, że ci za to nie płacą, że nie jesteś botem AI. 

Znam kolegę od 35 lat. Obecnie co drugie zdanie o polityce to powtarzanie bełkotu propagandystów pisu. On jest po studiach. Nie jest debilem. A jednak nasiąknął tymi bzdurami i uważa pis za partię bardzo dobrą dla Polski, której rządy są 10000x lepsze od rządów PO, bo PO to zdrajcy i złodzieje, a Jarek to człowiek o dobrym sercu, któremu zależy na losie Polaków. 

Gdyby nie ta znajomość, nie uwierzyłbym, że to w ogóle możliwe, żeby normalny człowiek dał się tak zmanipulować.

Jednak w twoim przypadku moje przekonanie, że jesteś tu "na służbie" wynosi ponad 99%

Aha, czyli źle złapałem kontekst. OK, w takim razie sorry za tamtą linijkę

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, VRman napisał(a):

nie nie, kolego. To tak nie działa.

Chcesz argument na swoją korzyść to musisz ty tego poszukać. 

Tłumaczenie złodzieja, że on tak naprawdę to tylko chciał rower pożyczyć też z reguły zbyt wiarygodne nie jest. 

Oczywiście. I nie ma to żadnego związku z tematem o którym dyskutujemy. Braun nie był na oficjalnym spotkaniu. Pojechał tam prywatnie lub w ramach swoich organizacji, fundacji, jako partia polityczna czy co to tam było. To nie są porównywalne rzeczy. I jeszcze jedno - co innego jak polityk ma spotkanie z developerami i potem mamy ustawy o dopłacie do mieszkań. To jest korupcja i defraudacja publicznych pieniędzy - należy się więzienie. A za zdradę i współpracę z ruskimi szpiegami, należy się dożywocie lub kara śmieci, którą Braun tak popiera zresztą.

Do którego fragmentu mojej wypowiedzi się tu odnosisz? Bo nie wiem o co ci teraz chodzi.

tą płytę już puszczałeś. Korwin to stary wyga polityczny. Najpierw myśli jak coś zostanie odebrane, a potem robi i mówi. Dla mnie jest oczywiste, że nie ryzykowaliby rozmowy z nim gdyby nie byli przekonani, że nie będzie im psuł narracji. A oburzanie się na krytykę komunizmu jest tak śmiesznie idiotyczne, że idealnie pasuje. Nic w propagandzie ruskom nie psuje, bo Putin nie pcha komunizmu jako głównego przekazu. Pcha antypolskość, antyukraińskość, anty-NATO i anty-europejskość. To są ważne rzeczy, a inne można poświęcić dla wzmocnienia narracji. Przecież ruska agentura wpływu odnosi ogromne sukcesy. I ja mam być idiotą i zakładać, że tak skuteczna organizacja jak kremlinowi propagandyści nie podjęła kilku prostych i oczywistych kroków przed zaproszeniem do swojej własnej stacji Korwina? No chyba raczysz żartować.

A. Zapomniełem w mojej wyliczance napisać, że Braun pochwala AfD. Partię która jest naprawdę mocno wroga Polsce i z udowodnionymi przypadkami korupcji i przyjmowania kasy od ruskich. 

To sto ósmy "tylko przypadek".

Jakbyś był, to byś choćby po mojej wyliczance odnośnie Brauna nabrał podejrzeń. Przeleciałaby ci przez głowę myśl "Czy może jednak się mylę i faktycznie w konfie zadomowiła się ruska agentura?"

Mi też było najbliżej do głosowania na konfę, bo uważam politykę zapraszania tutaj obcych kulturowo nachodźców za największy problem dla przyszłości tego kraju. Ja nawet zgadzam się z kilkoma rzeczami, które mówi Korwin czy Braun. 

Ale nigdy nie byłem wyznawcą konfy, ani ich fanem. Nigdy się nie łudziłem, że oni są lekiem na wszystko co złe w rządach POPISU. I choć popieram co mówi Mencen czy Bosak i cieszy mnie gdy jako jedynie czasem głosują w interesie Polaków, gdy inni wolą się podlizywać lewicy nie patrząc na skutki, to jednak do zagłosowania na Mencena i konfę nie zmusi mnie nikt, bo ja pamiętam życie w PRLu. I pamiętam zagrożenie kiblowaniem w podstawówce, bo nie chciałem nawet prowadzić zeszytu do ruskiego. Nie chciałem się go uczyć, nie zamierzałem robić niczego i w zaszycie miałem same denne żarty, zamiast cyrylicy. Pamiętam jedzenie chleba z cukrem i pamiętam stanie w kolejkach bo niczego nie było. I bardzo już serdecznie podziękuję za tego typu rządy. Piszesz, że oburza cię Czarzasty a naganiasz ludzi do głosowania na najbardziej zinfiltrowaną przez rusków partię. Jakbyś był zwykłym człowiekiem, któremu nie płacą za naganiania ludzi do głosowania na proruskich, to byś się moim zdaniem zachowywał inaczej i nie zaprzeczał raz po raz logice. 

Jedynie doświadczenie ze świata realnego sprawia, że mam pół promila nadzei, że to tylko głupota, że ci za to nie płacą, że nie jesteś botem AI. 

Znam kolegę od 35 lat. Obecnie co drugie zdanie o polityce co powtarzanie bełkotupropagandystów pisu. On jest po studiach. Nie jest debilem. A jednak nasiąknął tymi bzdurami i uważa pis za partię bardzo dobrą dla Polski, której rządy są 10000x lepsze od rządów PO, bo PO to zdrajcy i złodzieje, a Jarek to człowiek o dobrym sercu, któremu zależy na losie Polaków. 

Gdyby nie ta znajomość, nie uwierzyłbym, że to w ogóle możliwe, żeby normalny człowiek dał się tak zmanipulować.

Jednak w twoim przypadku moje przekonanie, że jesteś tu "na służbie" wynosi ponad 99%

Korwin to chory człowiek z zespołem Aspergera który nie rozumie jak działa świat i nie potrafi zrozumieć innych ludzi a nie cwany wyga

Jak będę miał czas to poszukam to wyjaśnienie Brauna i wrzucę , chciałbym tylko żeby zaczęło to działać w dwie strony bo jak ja mam coś udowodnić to muszę szukać i przytaczać szczegółowe fakty i dane jak ty masz coś udowodnić to belkoczesz albo jakieś losowe frazesy wypisujesz 

Twój post nic nie zmienił jest powtarzaniem nadal tych samych banałów w kilku postach

Poza tym robisz za dużo wrzutek jednocześnie żeby wywołać zamęt i chaos 

I jeszcze kłamiesz że ja naganiam na głosowanie na konfederację stwierdziłem jedynie że oni jeszcze nie byli u władzy więc trzeba im dać te 4 lata żeby ich sprawdzić oczywiście najlepiej było by żeby zostawić bezpieczniki zresztą do każdej partii czyli minimum prezydent z innej partii

Edytowane przez voltq
Opublikowano
45 minut temu, voltq napisał(a):

chciałbym tylko żeby zaczęło to działać w dwie strony bo jak ja mam coś udowodnić to muszę szukać i przytaczać szczegółowe fakty i dane jak ty masz coś udowodnić to belkoczesz albo jakieś losowe frazesy wypisujesz 

a ja myślałem, że podałem mnóstwo danych, w tym linków, które obalały twoje bzdury. Ale można i tak - nazywać wszystko co nie pasuje bełkotem i pora na CSa. :E

47 minut temu, voltq napisał(a):

Poza tym robisz za dużo wrzutek jednocześnie żeby wywołać zamęt i chaos 

Czyli jednocześnie za mało wrzucam i za dużo wrzucam. To ma sens! :lol2:

47 minut temu, voltq napisał(a):

I jeszcze kłamiesz że ja naganiam na głosowanie na konfederację stwierdziłem jedynie że oni jeszcze nie byli u władzy więc trzeba im dać te 4 lata 

Przeczytaj co napisałeś. Powoli.

• Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, VRman napisał(a):

a ja myślałem, że podałem mnóstwo danych, w tym linków, które obalały twoje bzdury. Ale można i tak - nazywać wszystko co nie pasuje bełkotem i pora na CSa. :E

Czyli jednocześnie za mało wrzucam i za dużo wrzucam. To ma sens! :lol2:

Przeczytaj co napisałeś. Powoli.

Jak chcesz wyjaśnić jakiś spór to wrzuć jeden temat 

Tak w jednym temacie podajesz za mało a jednocześnie wrzucasz kilkanaście innych tematów 

Przegrałem i napisze to jeszcze raz ja uważam że trzeba im dać 4 lata ale nie namawiam nikogo innego żeby na nich głosowali , każdy niech głosuje sobie jak chce

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, voltq napisał(a):

Putin nawet gdyby żył 150 lat nie zrobił by tak dużo złego ile zrobił rząd PO/KO+PIS od 2015 roku do dziś, ludzie na słowo Polska dostają obrzydzenia nienawidzą własnego kraju który ich dosłownie niszczy

Rozumiem, że przez ten wpis przemawia przez ciebie własne życie, że musiałeś wiele lat temu uciekać z Polski za chlebem. Ty i wiele innych osób. Rzeczywiście takie osoby mogą mieć w sobie dużą dawkę rozgoryczenia, szczególnie teraz widząc 800+, minimalną prawie 4k, minimalne bezrobocie i kraj rozwijający się ze sporą pomocą ze strony państwa, czego jeszcze 25 lat temu nie było, a ludzie pracowali w obozach pracy na Zachodzie... Rozumiem to rozgoryczanie... Jednak zauważ, że obecnie w Polsce ludziom żyje się 10x lepiej niż w rosji, gdzie w 70% ludzie czasami nie mają nawet prądu i załatwiają się na podwórku. Moskwa i St Petersburg to inny świat, ale i tam wcale nie jest kolorowo. Większość rosji to poziom dużo, dużo, dużo niższy. A idąc jeszcze dalej w stronę Azji czy Afryki... ?

Kontestuję od czasu do czasu rządy korpo w Polsce i na zachodzie... Niszczenie drobnych przedsiębiorców i spychanie ludzi do niewolników i ich zarządców harujących dla panów z wysp, ale pamiętam jednocześnie, że to wciąż najlepszy system do życia na całej planecie. Mógłby być lepszy, ale są gorsze. Jechałem ostatnio w Omsi 2 i tam był taki fajny plakat (nie wiem czy z reala czy wymyślony): Polska jest rajem dla 80% ludzi... z * i wyjaśnienie: "z takich kontynentów jak: Azja, Afryka, Ameryka Płd...

A co do putina to dla swoich obywateli nie zrobił nic. Pensja minimalna od lat na poziomie 800zł. Rządy oligarchów. Wszechobecna korupcja. Prawo nie istnieje dla bananowej młodzieży z Moskwy, a za byle co np napisanie na FB o wojnie zamiast operacji specjalnej dla zwykłego człowieka - wysokie grzywny. Prześladowanie i wsadzanie do więzień opozycji... Mam wymieniać dalej? Np, że są całe mafie pedofilskie i jak dziecko jest z ubogiej rodziny i zostanie porwane to właściwie nie do odzyskania? Ale przede wszystkim jedno: my możemy sobie sami wybrać ten PO czy PSL czy PiS - mamy DEMOKRACJĘ! Ba możemy nawet wybrać Ciebie jak nie masz odebranego czynnego prawa wyborczego! Przekonaj do swoich poglądów z 30mln ludzi i będziesz sam zmieniał Polskę. W rosji za samą próbę zesłaliby cię do obozu pracy albo więzienia,, które - oj nie, nie nawet w ułamku nie jest tak humanitarne jak polskie. W rosyjskich więzieniach: gwałty, pobicia, zabójstwa to codzienność... Więzieniami rządzą recydywiści, którzy znęcają się i torturują innych współwięźniów... Do takiego miejsca byś trafił w rosji za samą próbę walki wyborczej z putinem...

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Jakie kilkanaście innych tematów? Przecież to nie ja zmieniam temat. Ja chciałem tylko żebyś mi wytłumaczył jak można być zwolennikiem partii, której Braun nie przeszkadzał, a jednocześnie pisać, że się brzydzi proruskością Czarzastego. 

A że dowodów (ok, w sensie stricte prawnym - poszlak) na agenturalność Brauna (choć są od niego gorsi w Konfie) jest aż tyle to chyba nie moja wina. 

Dobra, bo jest niedziela i nie wypada zmuszać nikogo do pracy w niedzielę. Wierzący czy nie, każdemu należy się trochę odpoczynku.

Miłego dnia

Opublikowano (edytowane)

dla zainteresowanych wrzucam cytat a nie linka bo tekst jest za paywallem

Cytat

W podcaście "Fronty Wojny" Piotr Mitkiewicz, polski ochotnik na ukraińskim froncie, opowiadał o dominacji dronów na polu walki, tzw. mięsnych atakach, rosyjskich systemach, na które Ukraina nie ma dziś odpowiedzi, zagrożeniach związanych z malejącą pomocą militarną USA i swojej miłości do Polski. Mówi również, że od dobrego roku lub dwóch społeczeństwo rosyjskie jest przygotowywane do nienawiści do Polaków, do możliwości ataku na Polskę. — Nie chcę nikogo straszyć, ale ja będąc żołnierzem nauczyłem się, że musimy być przygotowani na najgorszą możliwość — zaznaczył.

Gościem podcastu "Fronty Wojny" był Piotr Mitkiewicz, polski ochotnik, który znajduje się na froncie od początku rosyjskiej inwazji na Ukrainę w 2022 r. Piotr specjalizuje się w rozpoznaniu, technikach szturmowych oraz dronach. Walczy obecnie na odcinku frontu na południe od Kupiańska, miasta, które tuż po inwazji wpadło w ręce Rosjan, lecz potem zostało odbite przez Ukraińców.

Na początku programu Piotr poinformował, że obecnie na jego odcinku frontu jest w miarę spokojnie. Dodał, że podczas ogłoszonego przez Putina wielkanocnego zawieszenia broni wciąż rozlegały się strzały, jednak była to może jedna czwarta tego, co zwykle się dzieje.

Przygotowani do nienawiści

Marcin Wyrwał przypomniał, że Piotr ma unikalne doświadczenie – zna od podszewki sytuację na ukraińskim froncie, a jednocześnie szkoli czasami polskich żołnierzy, więc wie, jaka jest ich świadomość wojny na wschodzie, która jeśli dojdzie do Polski, może wyglądać w bardzo podobny sposób.

– Gdybyś miał dać jedną radę polskiemu wojsku, które jest nieco odrealnione, jeśli chodzi o tę wojnę, to co to by było? – zapytał.

— Od momentu, kiedy wstąpiliśmy do NATO, to jaki sprzęt kupujemy i jak się szkolimy, to jest przygotowywanie do misji [w Afganistanie i Iraku] i do zadań kontrterrorystycznych — odpowiedział Piotr Mitkiewicz.

– A dzisiaj naszym realnym zagrożeniem jest Federacja Rosyjska, czyli nie kontrterrorystyczne akcje, tylko pełnoskalowa wojna na całej linii frontu. Polskiemu wojsku brakuje systemowego przygotowania dotyczącego obserwacji pola walki, a także wykorzystania dronów.

Następnie przypomniał rozmowę z Marcinem Wyrwałem sprzed dwóch lat. Wówczas nie wierzył w atak Rosji na Polskę i uważał taki scenariusz za science fiction. – Jednak obserwując dziś media społecznościowe, zauważam, jakie jest nastawienie rosyjskiego społeczeństwa do Polaków – powiedział.

– U nas nie ma tak wielkiej nienawiści do Rosjan jako do ludzi. A tam wmawia się ludziom w mediach, że jesteśmy rusofobami, że chcemy zniszczyć Federację Rosyjską.

Zwrócił też uwagę, że w rosyjskich mediach trwa ostra nagonka na tzw. najemników.

– Jeśli chodzi o ukraińskich żołnierzy, to mówią, że szkoda, że umierają, ale tak musi być. Ale "natowscy najemnicy" to jest zło. A szczególną kategorią najemników natowskich są Polacy. Polacy są najgorsi – powiedział.

— Nie chcę nikogo straszyć, ale ja będąc żołnierzem nauczyłem się, że musimy być przygotowani na najgorszą możliwość — dodał, wracając do tego wątku w dalszej części programu

— Ta możliwość to jest to, że Rosja zatrzyma się na Wiśle albo dojdzie do granic Niemiec. Tym bardziej że tak jak mówię, od dobrego roku lub dwóch, społeczeństwo rosyjskie jest przygotowywane do nienawiści do Polaków, do możliwości ataku na Polskę.

Rewolucja w rozpoznaniu

Następnie Edyta Żemła zapytała polskiego ochotnika, jak obecnie wygląda na froncie kwestia rozpoznania, którego sposób uległ rewolucyjnym zmianom od początku rosyjskiej agresji.

Piotr odpowiedział, że dziś rozpoznanie opiera się przede wszystkim na dronach obserwacyjnych.

– Przesył informacji i komunikacja jest natychmiastowa – stwierdził.

A to przekłada się na doraźne działania:

— Jeżeli taki dron zobaczy jakikolwiek ruch, to nagle wszystko z okolicy 20 km zaczyna uderzać w ten cel: artyleria rakietowa, artyleria gładkolufowa, drony FPV, drony zrzucające ładunki, to wszystko nagle zaczyna pracować — dodał, podsumowując, że efekt jest taki, że ludzie przebywający na pozycjach są zwykle pochowani w podziemnych schronach i ukryciach.

— A czy wysyłacie jeszcze zwiad za linię wroga? — dopytywała Edyta Żemła, odnosząc się do tradycyjnych taktyk zwiadowczych polskiego wojska.

Piotr Mitkiewicz odpowiedział, że w obecnych warunkach, kiedy front jest szczelny, jest to rzadkie.

– To może się odbywać, jak jest mgła – wyjaśniał.

– Ukraina jest o tyle specyficzna, że 80 proc. terenu jest oddzielone od siebie liniami drzew, w których chowają się żołnierze. Jeżeli wyjdziesz na otwarte pole, to po prostu zginiesz.

Marcin Wyrwał dopytał go o jeszcze inny rodzaj rozpoznania oparty na hakowaniu telefonów wrogich żołnierzy.

— Mnóstwo informacji pozyskujemy z telefonów i komputerów wroga — przyznał Piotr. – Dowiadujemy się z nich, w jakiej lokalizacji będą uderzali, w jakiej lokalizacji użyją gazów, jakie cele namierzają, kiedy planują szturm – powiedział, dodaje, że niezwykle przydatne okazują się umieszczone w telefonach żołnierzy interaktywne mapy, z których można wyczytać wiele informacji, łącznie z rozmieszczeniem pól minowych.

— Jesteście w stanie dotrzeć do tych informacji, czy sprzęt rosyjskiej armii jest tak źle zabezpieczony? — dopytywała Edyta Żemła.

— To wszyscy używają zwykłych telefonów — wytłumaczył gość podcastu.

— Tu dostać wirusa na zwykły telefon, to nie jest problem. Zwykłe telefony szeregowych może nie są tak cenne, ale już dowódcy plutonu tak, bo one mają bardzo istotne informacje. Ten dowódca plutonu już ma dostęp do informacji na poziomie batalionu.

Drony – zabijają, obserwują, biorą w niewolę

W kolejnej części podcastu rozmówcy skupili się na urządzeniach, które zdominowały pole walki.

– W tym momencie drony powodują 70-80 proc. wszystkich strat na froncie – stwierdził Piotr.

– Przede wszystkim są niezwykle precyzyjne w porównaniu do artylerii. Ja lubię moździerze, sam na nich pracowałem, ale jeżeli masz super zespół, to błąd na poziomie 50 m od celu wciąż jest dobrym wynikiem. Natomiast dronem uderzasz zawsze centralnie w punkt.

Polski ochotnik dodał, że dziś żołnierz nie musi nawet opuszczać bunkra, żeby być zauważonym przez drona.

– Ostatnio przez naszego drona obserwacyjnego zobaczyliśmy tylko wydobywający się spod ziemi dym papierosa – powiedział.

– Od razu poleciał tam dron FPV i zniszczył cel.

Drony doprowadziły też do sytuacji, w której z bezpośredniego pola walki niemal zupełnie zniknęły ciężkie wozy bojowe. – Dziś czołgi są oddalone nawet o osiem kilometrów od linii frontu i jeżeli strzelają, to raczej jako artyleria – powiedział Piotr.

– Żywotność czołgu, który wyjeżdża w bezpośrednią strefę walk wynosi około 15 minut. Te maszyny są widoczne dla małych i średniej wielkości dronów obserwacyjnych już z 5-10 km.

Drony nie służą tylko do obserwowania i niszczenia celów. Na współczesnym froncie mają całą gamę zastosowań, włącznie z braniem żołnierzy wroga w niewolę. 

– Niedawno uderzyliśmy dronem szturmowym w schron przeciwnika – opowiadał Piotr.

– Ze zniszczonego obiektu wyszedł oszołomiony rosyjski żołnierzy i podniósł ręce do góry, że się poddaje. Tylko że to było ponad kilometr od naszych pozycji. Poszła decyzja, że bierzemy go do niewoli. Wysłaliśmy do niego drona z megafonem, przez który powiedzieliśmy: "Idź za dronem, jeśli nie chcesz zginąć". No i poszedł.

prowadzący nie stronili też od bardziej osobistych pytań. Zapytali swojego gościa, w jaki sposób udaje mu się funkcjonować po trzech latach niemal nieprzerwanego pobytu na froncie.

– Ostatnio poszedłem w Polsce do terapeuty – odpowiedział Piotr.

– Jak mnie wysłuchał, to powiedział, że jest za cienki, żeby prowadzić moją terapię.

W dalszej części podcastu Piotr Mitkiewicz odniósł się do trudnego tematu ekshumacji ofiar rzezi wołyńskiej, tzw. mięsnych ataków, użycia dronów naziemnych, rosyjskich systemów, na które Ukraina nie ma dziś odpowiedzi, zagrożeń związanych z malejącą pomocą militarną USA, swojej miłości do Polski, a także wskazał kierunki, w których powinni być szkoleni polscy żołnierze oraz mówił o gotowości polskich ochotników w Ukrainy do szkolenia tychże żołnierzy.

Edytowane przez Oldman
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Rozumiem, że przez ten wpis przemawia przez ciebie własne życie, że musiałeś wiele lat temu uciekać z Polski za chlebem. Ty i wiele innych osób. Rzeczywiście takie osoby mogą mieć w sobie dużą dawkę rozgoryczenia, szczególnie teraz widząc 800+, minimalną prawie 4k, minimalne bezrobocie i kraj rozwijający się ze sporą pomocą ze strony państwa, czego jeszcze 25 lat temu nie było, a ludzie pracowali w obozach pracy na Zachodzie... Rozumiem to rozgoryczanie... Jednak zauważ, że obecnie w Polsce ludziom żyje się 10x lepiej niż w rosji, gdzie w 70% ludzie czasami nie mają nawet prądu i załatwiają się na podwórku. Moskwa i St Petersburg to inny świat, ale i tam wcale nie jest kolorowo. Większość rosji to poziom dużo, dużo, dużo niższy. A idąc jeszcze dalej w stronę Azji czy Afryki... ?

Kontestuję od czasu do czasu rządy korpo w Polsce i na zachodzie... Niszczenie drobnych przedsiębiorców i spychanie ludzi do niewolników i ich zarządców harujących dla panów z wysp, ale pamiętam jednocześnie, że to wciąż najlepszy system do życia na całej planecie. Mógłby być lepszy, ale są gorsze. Jechałem ostatnio w Omsi 2 i tam był taki fajny plakat (nie wiem czy z reala czy wymyślony): Polska jest rajem dla 80% ludzi... z * i wyjaśnienie: "z takich kontynentów jak: Azja, Afryka, Ameryka Płd...

A co do putina to dla swoich obywateli nie zrobił nic. Pensja minimalna od lat na poziomie 800zł. Rządy oligarchów. Wszechobecna korupcja. Prawo nie istnieje dla bananowej młodzieży z Moskwy, a za byle co np napisanie na FB o wojnie zamiast operacji specjalnej dla zwykłego człowieka - wysokie grzywny. Prześladowanie i wsadzanie do więzień opozycji... Mam wymieniać dalej? Np, że są całe mafie pedofilskie i jak dziecko jest z ubogiej rodziny i zostanie porwane to właściwie nie do odzyskania? Ale przede wszystkim jedno: my możemy sobie sami wybrać ten PO czy PSL czy PiS - mamy DEMOKRACJĘ! Ba możemy nawet wybrać Ciebie jak nie masz odebranego czynnego prawa wyborczego! Przekonaj do swoich poglądów z 30mln ludzi i będziesz sam zmieniał Polskę. W rosji za samą próbę zesłaliby cię do obozu pracy albo więzienia,, które - oj nie, nie nawet w ułamku nie jest tak humanitarne jak polskie. W rosyjskich więzieniach: gwałty, pobicia, zabójstwa to codzienność... Więzieniami rządzą recydywiści, którzy znęcają się i torturują innych współwięźniów... Do takiego miejsca byś trafił w rosji za samą próbę walki wyborczej z putinem...

Nie rozgoryczenie po prostu fakty i prawda , zapier... jak dzik żeby się w miarę ustawić nie jestem milionerem ale zarobiłem tyle ze mogłem sobie kupić mieszkanie , wyposażenie , garaż , samochód itd i państwo Polskie nic mi nie dało wręcz przeciwnie jestem non stop karany podatkami i masą innych głupot od wielu lat , wypchany za granicę przez własne państwo i naród który głosował na takich polityków którzy stworzyli tak tragiczne warunki do życia w Polsce  , teraz młodzi maja jeszcze gorzej bo nie mogą sobie pojechać na zachód dorobić i wrócić jak pokolenia wcześniej bo jak słusznie zauważyłeś z tym również się zgadzam obecnie w Polsce ludziom żyje się lepiej szczególnie tym na zasiłkach , Ukraińcom na emeryturach z moich podatków czy za chwilę nawet obywatelom Indii , wszystkim tylko nie normalnym pracownikom i przedsiębiorcom 

Rozumiem w Rosji moze jest gorzej ale mamy sie porownywac z Rosja? czy powinnismy wybierac kraje i regiony gdzie zyje sie lepiej i probowac dojsc do ich poziomu ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Odcinek 1500 serialu "Trump i jego ekipa nie ma żadnych powiązań z Kremlem. To wszystko tylko przypadek albo część genialnej strategii mającej przeciągnąć rosję na stronę USA przeciwko Chinom"

- serial komediowo-dramatyczny 

Nic się nie staaaało. Magowcy nic się nie staaaaałooo.

Opublikowano (edytowane)

@Oldman dobry tekst historia lubi się powtarzać cos mi to przypomina

Legendarny polski emisariusz po latach przyznał, że na przełomie 1942 i 1943 r. wiedział już, iż "tragedia żydowska – jej przeciwdziałanie – nie mieści się w strategii alianckiej". Jak tłumaczył, "Alianci nie zrobią nic, żeby zareagować na to, co się stało z Żydami. Mają inne, ważniejsze sprawy na głowie. Wygranie w jak najkrótszym czasie, oszczędzając własnych ludzi, dwóch wojen: z Japonią, a w Europie oczywiście z Niemcami. A najważniejsze nie zrobić niczego, co mogłoby antagonizować Rosję".

Niezależnie od efektów swej misji na Zachód Karski przeszedł do historii jako bohaterski kurier alarmujący świat o Holokauście. W 2012 r. prezydent USA Barack Obama uhonorował pośmiertnie (Jan Karski zmarł 13 lipca 2000 r. w USA) polskiego emisariusza Medalem Wolności, najwyższym cywilnym odznaczeniem amerykańskim.

Pod koniec II wojny światowej Polska znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Gdy gen. Władysław Anders poznał ustalenia konferencji jałtańskiej, zwrócił się do Winstona Churchilla z prośbą o rozmowę. „Myśmy wschodnich granic Polski nigdy nie gwarantowali. Mamy dzisiaj dosyć wojska i waszej pomocy nie potrzebujemy” – usłyszał od brytyjskiego premiera

Franklin Delano Roosevelt w rozmowie z wysłannikiem papieża Piusa XII na pytanie co będzie z Polską która ma 1000 letnią tradycje była chrześcijańskim przedmurzem Europy odpowiedział "Polacy marzą aby stać się Rosjanami my w tej sprawie nic nie zrobimy”

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Rozumiem w Rosji moze jest gorzej ale mamy sie porownywac z Rosja? czy powinnismy wybierac kraje i regiony gdzie zyje sie lepiej i probowac dojsc do ich poziomu ?

No sam przecież porównałeś pisząc, że cyt. putin przez 150 lat nie zrobi tyle złego ile PO/PSL/PiS od 2015... koniec cytatu... Obecnie lepiej żyje się tylko w krajach "starej UE", Kanadzie , Japonii, Australii i pewnym grupom w USA i Korei Płd. Być może coś przeoczyłem... Ale Polska jest już w pierwszej 20 na całym świecie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Zdaniem byłego ministra nie ma prawdziwych postępów, jeśli chodzi o rozmowy mające prowadzić do pokoju.

"Nawet nie jesteśmy blisko prawdziwych rozmów o zakończeniu wojny. Trwają jakieś negocjacje, ktoś z kimś rozmawia. Ale z punktu widzenia bliskości zawieszenia broni jesteśmy tam, gdzie byliśmy w styczniu. Z punktu widzenia bliskości zakończenia wojny jesteśmy tam, gdzie byliśmy minionej jesieni" - wyraził przekonanie Kułeba, który stał na czele ukraińskiego resortu dyplomacji w latach 2020-2024.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-ukraina-nie-moze-wiecej-liczyc-na-usa-ostre-slowa-bylego-sze,nId,7955917

...Ukraina nie ma możliwości przekonania Trumpa o tym, że ten się myli. Trump musi się sam o tym przekonać. Nie ma innej opcji. Wszystko co musi zrobić Ukraina, to sprawić, by Trump przedłożył Putinowi nieakceptowalny dla tego drugiego plan pokojowy. Wystarczy, że Putin go odrzuci, i Ukraińcy mogą przejść do drugiego etapu rozmów z Trumpem. Etapu pt.: "Widzisz, z Putinem się nie da dyskutować z pozycji marchewki, do niego trzeba z kijem". Kompletnie nieakceptowalnymi dla Putina są np. warunki, w których: 1) Ukraina pozostanie niepodległa, 2) Ukraina będzie się mogła nieskrępowanie zbroić. 3) Ukraina otrzyma gwarancje bezp. choćby tylko z Europy 4) Ukraina dołączy do jakiejkolwiek zachodniej organizacji międzynarodowej, choćby tylko do UE.

W propozycji pokojowej Trumpa, wszystkie cztery warunki zostały zawarte. Oczywistym jest, że Putin tych warunków nie przyjmie. Co najwyżej, będzie mnożył zastrzeżenia i komplikacje, co otworzyłoby drogę do ukraińskich zastrzeżeń i komplikacji do zastrzeżeń rosyjskich. Więc nawet wstępnie prezentowana ukraińska gotowość do pokoju, później - w razie potrzeby - mogłaby zostać "rozmyta". To co Ukraina powinna zrobić, to przerzucić piłkę - odpowiedzialność za powodzenie/zerwanie negocjacji - na Rosję. Warunki dla Ukrainy w propozycji Trumpa może nie są idealne, ale nie są też katastrofalne. A już kompletnie są bez znaczenia w perspektywie tego, że Putin otrzymałby takie, których nie przełknie i to bez żadnego "ale". Powtórzmy. Ukraińskim priorytetem trwającego obecnie procesu dyplomatycznego nie jest wynegocjowanie trwałego dealu z Rosją - bo tego Putin nie chce na akceptowalnych dla Ukrainy warunkach - tylko przekonanie USA do wywierania presji na Rosję i zwiększenia pomocy dla Ukrainy. TO JEST KLUCZ, A STAWKĄ JEST POKONANIE ROSJI - w rozumieniu neutralizacji zagrożenia z jej strony na dekadę lub dłużej - CZEGO BEZ USA NIE DA SIĘ ZROBIĆ.....

Opublikowano (edytowane)

Polska w 1795 roku jak w 1939 roku stracilismy wszystko. A dziś ukraińcy nie potraifą sie cieszyć, że zachowają aż 80% ziem. Gdybyśmy my w 1939 roku z niemcami osiagneli taki rezultat, to dzis byśmy świetowali zwycięstwo.

Polacy w 1939 roku mogli sobie pomarzyć o tak pieknej walce z niemcami.

Edytowane przez łukasz850
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Jeżeli USA i inne kraje zgodzą się na przejęcie Krymu i innych terytoriów Ukrainy przez Rosję będzie to precedens w historii po WW2 i otwarta droga dla mocarstw do przejmowania różnych regionów świata.
Cały czas są jakieś spięcia o Grenlandię. Dla USA łakomy kąsek a Dania nie jest w stanie w żaden realny sposób pomóc Grenlandii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...