Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ITProffesionalUser
Opublikowano (edytowane)

PIPA

Edytowane przez ITProffesionalUser
Opublikowano
13 minut temu, ITProffesionalUser napisał(a):

Niech gruzują Rosję w stu procentach,my też powinniśmy im jakoś pomóc jako sąsiedzi.

Teraz rząd powinien uruchomić obowiązkową służbę wojskową i stan wojenny.

Mobilizacja około pół miliona rezerwistów i ogólnie Polaków na wojnę,pomóc Ukrainie,zmiecenie Rosji jako państwo i mamy spokój na lata.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
17 minut temu, ITProffesionalUser napisał(a):

Niech gruzują Rosję w stu procentach,my też powinniśmy im jakoś pomóc jako sąsiedzi.

Mobilizacja około pół miliona rezerwistów i ogólnie Polaków na wojnę,pomóc Ukrainie,zmiecenie Rosji jako państwo i mamy spokój na lata.

Trollować chłopcze to trza umić.

Opublikowano

@ITProffesionalUser

Art.  117.  [Wojna napastnicza]

§  1. 

Kto wszczyna lub prowadzi wojnę napastniczą,

podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 12 albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.

§  2. 

(uchylony).

§  3. 

Kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej lub publicznie pochwala wszczęcie lub prowadzenie takiej wojny,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Przypominam że Ukraina nie jest w NATO, a my nie jesteśmy w stanie wojny z Federacją Rosyjską, przypuszczalnie z tego wszystkiego wyjdzie jeden wielki kapiszon więc radzę się przesadnie nie ekscytować.

Opublikowano

"Prankster Vladislav Bokhan wysłał list w imieniu rządzącej partii w Rosji do szkół, domagając się zorganizowania patriotycznego wydarzenia pod nazwą „Hełm Ojczyzny”.
W ramach tego wydarzenia nauczyciele musieli wykazać się gotowością do ochrony przed narażeniem na satelity NATO i wykonać sobie czapki z folii aluminiowej.
Siedem szkół odpowiedziało na listy. Nauczyciele wysłali relacje wideo."

Jak się onucą urodzisz, to onucą umrzesz :) 

Opublikowano

@Mar_s Ale jaka tam wojna. Mowa najwyżej o specjalnej operacji pokojowej wyzwolenia Rosji i Rosjan spod reżimu putinowskiego :)

A na początek starczyłoby przyjść z pomocą Ukrainie i pomóc im pokonać terrorystów, wyłącznie na ich terenie.

To już byłaby absolutnie najbardziej pokojowa z pokojowych operacja antyterrorystyczna ;)

Opublikowano
56 minut temu, ITProffesionalUser napisał(a):

Tak jest! A na hetmana koronnego Holownię!

Opublikowano
1 godzinę temu, ITProffesionalUser napisał(a):

!!! WTF !!!

Uznam że to jest trolololo z twojej strony ;) 

Opublikowano
7 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

!!! WTF !!!

Uznam że to jest trolololo z twojej strony ;) 

Zachodzi możliwość, że yo Ukrainiec i stąd te pomysły dla Polaków :E 

Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

@Mar_s Ale jaka tam wojna. Mowa najwyżej o specjalnej operacji pokojowej wyzwolenia Rosji i Rosjan spod reżimu putinowskiego :)

A na początek starczyłoby przyjść z pomocą Ukrainie i pomóc im pokonać terrorystów, wyłącznie na ich terenie.

To już byłaby absolutnie najbardziej pokojowa z pokojowych operacja antyterrorystyczna ;)

Nie odpowiedziałeś mi czy odbyłeś zasadniczą służbę.

Opublikowano

Gdzie ona znalazła te "uderzenie jądrowe w obwodzie kurskim"?

Chyba na The Guardian (albo innej UK prasie) widziałem rano cytowaną wypowiedź Pieskowa i nic tam nie było o waleniu niukiem w obwód kurski.

Kobiecina zmyśla bajeczki i odprawia warmongering?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Niby parodia Johna Wicka a praktycznie jak John Wick    
    • @Keleris U mnie również występuje rozbieżność napięć procesora względem ustawień w BIOSie, ale jest ona przeważnie niższa i wynosi około 38mV, czyli jak ustawię w BIOSie 1.3875V to z poziomu Windows'a otrzymuję 1.35V. Dodatkowo przy mocniejszym podkręceniu (4.2GHz+) miałem aktywny Loadline Calibration, aby nie musieć właśnie ładować wysokiego napięcia na procka   Te moduły GEIL'a robią tRFC 35 z lekkim zapasem bezpieczeństwa/stabilności, bo są one zdolne do zejścia w okolice tRFC 32, nadal przy prędkości DDR2-900 i CL4:     Nie ma to już większego wpływu na wydajność, a ewentualna różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego.   Im niższe tRFC chcemy osiągnąć, tym wyższe napięcie zasilające moduły będzie potrzebne do ich ustabilizowania, a to z kolei wymusi konieczność lepszego ich chłodzenia, aby tę stabilność zachować   tRFC 31 również zadziałało, ale wymagało już podniesienia napięcia do 2.3V, gdzie powyższe tRFC 32 zadowoliło się napięciem 2.2V.   ...   Polecam Ci również ustawiać pamięci za pomocą MemSet'a z poziomu Windows'a   Ja ostatnio robię tak, że w BIOSie ustawiam FSB Strap na 400MHz (o ile mam taką opcję i wyłącznie przy okolicach 400-500MHz faktycznego FSB), wybieram dzielnik pamięci (prędkość modułów) na 1:1, ich napięcie, cztery pierwsze timingi (te podstawowe) i ewentualnie tRFC.   Później jedynie szukam dodatkowych opcji dotyczących zwiększania wydajności podsystemu pamięci. W tym modelu ASUS'a na X38 nazywają się one: DRAM Static Read Control -> daję na Enabled, Ai Clock Twister -> przestawiam na Strong, Transaction Booster pozostawiam na Auto, jeżeli używam opcji DRAM Static Read Control. DRAM Static Read Control oraz Transaction Booster używa się zamiennie. Obie opcje aktywowane jednocześnie nie zadziałają - platforma nie uruchomi się.   Dopiero na koniec, z poziomu Windows'a, dopieszczam resztę, czyli ustawiam lub sprawdzam niższe tRFC, Performance Level i całą resztę, a tREF ustawiam na maksymalną wartość (aby pamięci spędzały jak najmniej czasu na odświeżaniu tabeli komórek).   W najgorszym przypadku platforma się zawiesi (zrobi tzw. freez'a) i trzeba będzie ją ręcznie wyresetować przyciskiem Reset   .........   Przetestowałem przy okazji ten egzemplarz GTS'a 250 w wersji OC od Gigabyte'a, chcąc sprawdzić jego potencjał:         Karta mega zaskoczyła mnie jeżeli chodzi pamięci GDDR3  Pozwoliła na dodatkowe +15GB/s przepustowości przy prędkości 1333MHz, co mocno sprzyja starszym benchmarkom. Jednakże rdzeń oraz shadery okazały się przeciętne, kończąc się szybciej niż na wcześniejszym egzemplarzu Gigabyte'a w wersji bez dopisku OC:  
    • Nie, ale już z chyba trwają jakieś prace na serwerach przygotowujące do wydania wersji 0.6 więc to już blisko
    • Dobra/e ta/e kula/e Atora, mocne, dystansowe. Kruki też dystansowe... I tłukłem Ludwiczka na dystans trzymając jeden guzik. xd ...i go zatłukłem.    Fajny mam plecak? Bo to bomba i nie wiem, jak zdjąć xd Była główna z tą bombą, że trzeba było podłożyć. Po misji polazłem znowu w to miejsce i bomba znowu tam była. No to se wziąłem...🤦  
    • W mojej mieścinie (4-5tys ludzi+ podległe 3 wioski) jest dino, biedra, lewiatan. Tylko w biedrze wstawili automat, działał przez tydzień  Obecnie kartka "awaria" i tyle. 2x próbowałem podjechać do miasta obok (jest automat w netto, w biedrze nie mają) oczywiście pełny...  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...