Harddrinkingman 78 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Piractwo jest bee. Oczywiście nikt święty nie jest (ja również nie jestem, zwłaszcza w połowie lat 90-tych). Chcę coś obejrzeć to wykupię dostęp, chcę w coś zagrać to stać mnie żeby te kilka gier w skali roku kupić. Jeżeli coś nie jest dostępne w "płatnej dystrybucji" to sobie poradzę tak czy inaczej. Problemem jest tak naprawdę czas, którego tzw. "dorośli" (jak ja:P) nie mają. Jeżeli mi się coś podoba to wydam na to moje ciężko zarobione pieniądze ponieważ chciałbym zobaczyć "tego" więcej/ wesprzeć twórców etc.
Badalamann 986 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia W Polsce piractwo wciąż jest bezpieczne dla użytkowników. W części państw "zachodnich" dużo mniej, tzn jest faktycznie ścigane za samo pobieranie pirackich kopi gier i filmów z neta. Jeśli chodzi o gry to są dostępne choćby takie pewniaki jak z "fit girl repack". I oczywiście że ludzi nadal piracą. Wiele osób tutaj pisze ze swojego pkt widzenia, zapominając że dziś też są nastolatki czy młodzi dorośli, dla których utrzymanie gamingowego PC już samo w sobie jest drogim hobby. Gry, przynajmniej single, ściągają z torrentów. Natomiast żadnego renesansu piractwa nie ma. W skali świata raczej spada. U nas mam wrażenie że nieco też, bo sporo gier jest tanio na wyprzedażach (STEAM) czy w ogóle za darmo (EPIC) i Amazon Prime Gaming (50 zl za rok dostepu do gier i platformy VoD). GTA6 Pewnie będzie po te 100 dolarów i się sprzeda. Będzie grą usługą, gdzie na piracie będzie mocno ograniczona funkcjonaność. A i to pewnie po złamaniu zabezpieczeń bo raczej będą starać się i to utrudniać. Inne topowe gry AAA też sa nowe po 50-60 USD/UER i się sprzedają. 1
galakty 3 332 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Za czasów mojego ojca to nie było innej opcji niż piractwo, ba, przecież stoiska na targowiskach to chyba każdy kojarzy i zna temat Tylko wtedy zarobki były tak mizerne, że głupie 50 zł robiło różnicę w budżecie. Dzisiaj wydanie 200 zł na grę która jest dobra i sprawia frajdę nie tworzy oburzenia. Złożenie średniego PC to też nie jest wyczyn, gdzie 15-20 lat temu (około, strzelam) kupno GTS 8800 512MB powodowało że byłeś królem dzielni. Granie w 20 FPS to była norma, takie czasy. Natomiast jeśli wydawca liczy sobie dzisiaj 250 zł za zabugowaną grę której nie da się ukończyć, albo jest kolejnym kotletem - hatfu! Osobiście nie gram w takie gry nawet na piratach bo szkoda mojego czasu, ale rozumiem jak ktoś to robi. I też jestem zdania, że gdyby nie przeróbki X360 to by w Polsce mało kto miał konsolę. Przecież ceny gier to był dramat w tamtych czasach. Tak samo przerabiało się odbiorniki satelitarne i ich karty. 2
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Tylko uważajcie bo Wam policja do domu będzie pukać
ryba 1 246 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Tylko ze 250zl na premiere to tanio, juz w wiekszosci przypadkow jest drozej... Na wiekszosc gier jest sposob - miesieczny abonament, przejsc gre i zapominasz. Ale to tez wielki minus, bo jak chcesz wrocic za jakis czas do gry, to znowu abonament
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Tylko wiesz z tym abonamentem to są dwie sprawy, Ci co grają we wszystko i nonstop jest to wygodne, ale dla osób co grają mało to kupno gry wyjedzie taniej. np. Ja co grałem ostanie x lat to był AC więc śmiało sobie mogłem kupić, bo abonament by mnie wyszedł drożej a niżeli wersja Ultimate, a u mnie 100h w grze to jest jakieś pół roku grania Edytowane 27 Stycznia przez AndrzejTrg
galakty 3 332 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Abonamenty to zło, chyba że grasz we wszystko co wychodzi to spoko. Ja wybieram kilka produkcji rocznie i się ich trzymam, mogę kupić po roku-dwóch od premiery za grosze, mam w co grać.
ryba 1 246 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Przy opcji z abonamentem to trzeba byc pewnym, ze kolejny miesia ciupiesz 1-2h w tygodniu i duzo w weekend - takze gierke za 350zl ogrywasz za 7 dyszek. Ale wiadomo, nie kazdy tak chce/moze. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Dokładnie i jest to można powiedzieć że bardzo indywidualna sprawa, przy premierze AC Valhali, przez tydzień grałem jak najęty, po kilka godzin dziennie, skończyło się tak, że po tygodniu takiego grania, rzuciłem grę w kąt bo na nią patrzeć nie mogłem i tak to trwało chyba z pół roku a czy wiedziałem że na nią tak długo nie będę mógł patrzeć? Nie i tutaj lepszą opcją było kupno gry niż abo, no ale to już pierwsze zdanie wyjaśnia.
Crew 900 1 000 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Pany pytanko mam. 31 Grudnia kupiłem se grę na steam, część z portfela i część z konta bankowego. Po krótkim czasie zwróciłem grę i po jakimś czasie zwrócono mi trochę groszy na proftel steam ale na konto... no właśnie bo na koncie nie mam żadnej informacji o tej transakcji i nie wiem czy jak była wzmianka że obciążono konto i potem wróciło to zostało to jakby nie było transakcji?
galakty 3 332 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Oj wtedy najlepsze gry i studia powstawały... Małe grupki znajomych które chciały tworzyć coś nowego. Dziś tylko rubryki w Excelu i poprawność... 1 2
Czubatka Boża 176 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Widzę temat że rozmawiacie o grach to chciałbym przypomnieć że fajnie rozmawiać o przeróbkach konsol czy też w jakiej grze najbardziej podobała mi się grafika. Aktualnymi tematami są prawdzie rodzynki czyli rozmawiać na temat Cytat Ło kurw!@#$ murzyna widziałem w grze albo postać która gra jest murzynem..... Sory ale nie jednemu gagatkowi dał bym skierowanie do Choroszczy! Edytowane 29 Stycznia przez Czubatka Boża
huudyy 2 847 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 12 minut temu, Czubatka Boża napisał(a): Sory ale nie jednemu gagatkowi dał bym skierowanie do Choroszczy! Sorry, ale do wielkiego liczenia murzynów by nie doszło, gdyby twórcy gier zechcieli uszanować historię i kulturę danego kraju
Lypton 953 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Deep Learning Stockmarket Sampling plus Funds Generation. Chińczyki kilka dni temu zrobili reszcie świata psikusa i wypuścili tani w eksploatacji, darmowy oraz wydajny model AI - DeepSeek. Spowodowało to olbrzymie tąpnięcie na akcjach zachodnich spółek babrających się w AI. Edytowane 29 Stycznia przez Lypton 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Komputer gamingowy gotowy do i już sprawdziłem jego możliwości. Mam nadziej że rok 2025 przyniesie nam dobre gry a poprawności politycznej będzie jak na mniej. Edytowane 31 Stycznia przez Czubatka Boża
Kris194 4 720 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia https://www.neogaf.com/threads/the-sims-1-and-2-getting-re-release-on-pc-this-week-all-expansions-included-kotaku.1680110/
Crew 900 1 000 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Wydali ponownie The Sims i The sims 2. Było wszędzie pisane, że to będą rematery. NIc, absoulutnie nic nie zostało zmienione, jedynie możliwość uruchomienia na nowych systemach Oczywiście trzeba ponownie kupić. .. 1
Kris194 4 720 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Szczerze mówiąc zastanawiam się nad kupnem całej paczki, grać się grało ale oryginała to w sumie się nie miało
brainq 47 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 12 godzin temu, Kris194 napisał(a): Szczerze mówiąc zastanawiam się nad kupnem całej paczki, grać się grało ale oryginała to w sumie się nie miało Zamiast to lepiej wziąć paczkę dino crysis z gog a na Simsy poczeka na grubszą promocje. 1
chrumcio 69 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Co nie które gdzieś tam obiły się o uszy Ale zamiast robić ranking na podstawie ocen, to lepiej na tych co się grało
Rekomendowane odpowiedzi