Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Optymalizacji nie ruszali, ale za to popsuli oświetlenie.

Chyba feedback negatywny pomylili z pozytywnym. :hihot:

Pobiorę i ogram sobie na padzie, jeśli ręka pozwoli. Trzeba to zobaczyć na własne oczy.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2025 o 20:14, dawidoxx napisał(a):

Mam wrażenie ze coś z kolorami przekombinowali.. i z oświetleniem też coś było ruszane, bo na postacie pada ciągły cień.. na pewno w poprzedniej wersji tak to nie wyglądało ;)

20250509201015_1.jpg

IcYKiF4.thumb.jpeg.75aa5077777c20904f0163cd43005410.jpeg

Odpaliłem sobie demko i nie ma raczej wielkich różnic z poprzednim.

Cosik masz inaczej chyba ustawione niż trzeba, a chyba złego dema ściągnąć się nie da. Nie mam takich dziwnych cieni. :hmm:

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano
1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Na jakich ustawieniach grasz? 

Najwyższe ustawienia (AO), wyłączona głębia, z HDR.

Sprawdzałem też inne ustawienia i dalej nie ma takich cieni. 

HDR nie ruszałem, więc może to jest problem. Później sprawdzę.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

To ma Rt?

Demo nie ma, a przynajmniej nie znalazłem takich informacji. W samej grze ma być.

Ponoć na najwyższych ustawieniach włącza się lumen. I to chyba prawda, coś się włącza i zżera 100 fpsów bez zmiany czegokolwiek. :lol2:

Najwyższe:

MRf2Sug.thumb.jpeg.aa879f1024fa8ca07a4e9feae8b3f557.jpeg

Prawie najwyższe:

Pf7joDM.thumb.jpeg.30b9d44daffbed4e7ca0b6949b17db73.jpeg

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano (edytowane)

Lumen, a pokładałem takie nadzieje w tej technologii... będzie jak w nowym Oblivionie, różnica, że tak powiem "niezauważalna", a wymagania jak Path Tracing w CP2077.

Edytowane przez Ryszawy
  • 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Za niedługo to już całą grę pokażą, ciekawe czy dążą do perfekcji czy też gra jest tak dziurawa i zabugowana, że tak czy siak wyjdzie techniczny bubel w stylu choćby Stalkera 2.

• Confused 1
Opublikowano

Męczą tę grę strasznie długo, a to jednak nie jest ogromna gra i nie trzeba wymyślać też wszystkiego od zera. Ale pewnie brakuje im doświadczenia a UE5 nie jest taki prosty dla niedoświadczonych.

Stylistyka gry aż zanadto szarobura jak dla mnie. Dobrze, że odeszli od kolorystyki z Playable teaser z 2019 ale chyba przesunęli wajchę aż za bardzo w drugą stronę :P 

Opublikowano
6 godzin temu, bleidd napisał(a):

Męczą tę grę strasznie długo, a to jednak nie jest ogromna gra i nie trzeba wymyślać też wszystkiego od zera. Ale pewnie brakuje im doświadczenia a UE5 nie jest taki prosty dla niedoświadczonych.

Stylistyka gry aż zanadto szarobura jak dla mnie. Dobrze, że odeszli od kolorystyki z Playable teaser z 2019 ale chyba przesunęli wajchę aż za bardzo w drugą stronę :P 

No napisałem na górze, że albo chcą zrobić grę niemalże idealną albo coś im nie idzie i mają zabugowany i rozerwaną grę na części z toną błędów.

Opublikowano (edytowane)

Beznadziejny materiał w porównaniu z drugą częścią Making Of.

Coś mi się wydaje, że gra będzie słaba oprócz muzyki, udźwiękowienia i polskiego dubbingu.

Edytowane przez Gothic
  • Confused 1
Opublikowano
W dniu 6.07.2025 o 20:50, Gothic napisał(a):

Za niedługo to już całą grę pokażą, ciekawe czy dążą do perfekcji czy też gra jest tak dziurawa i zabugowana, że tak czy siak wyjdzie techniczny bubel w stylu choćby Stalkera 2.

Przecież było demo dwa razy i moim zdaniem jest spory postęp. Mi nawet w dema się grało przyjemnie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie to bardziej od samej gry ciekawi mnie Bezimienny i Xardas w nowej oprawie ze starymi/nowymi głosami bo raczej Mikołajczak i Marzecki to pewniaki, chyba już za tydzień się przekonamy.

Opublikowano

Na początku przyszłego roku też mogą wyjść mocne gry przed GTA VI typu najnowszy Resident Evil także już wieszczę, że na zachodnie w UK i USA mogą mieć ciężko, że sprzedażą natomiast myślę, że już w samej Polsce i Niemczech gra się bardzo dobrze sprzeda.