Reddzik 3 375 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Wizualia czy technikalia nie były takie złe w oryginale, wiadomo inne czasy ale grało się z uśmiechem na twarzy, przed każdą walką się zapisywało grę, czy to mały kretoszczur, młody wilk, czy sławny młody ścierwojad, którego będziemy bić jako pierwszego. To były te sławne walki... które potem wraz z naszą siłą rozrastały się o wersje dorosłych osobników, dochodzą cieniostwory, trolle, wargi zębacze, pełzacze czy inne maszkarady, a już o orkach nie wspominając. Do dziś mam pewne rzeczy w pamięci, jak jaranie szluga w obozie nałogowych palaczy, jaka gra wtedy dawała możliwość zapalenia? Nigdy nie paliłem, to chociaż w grze mogłem A jakie są zwidy po takim szlugu w grze.. to sami odkryjecie. Jestem ciekaw jak wyglądać będą zadania, czy najpierw robimy wszystkie zadania dla każdej frakcji i potem się wybiera gdzie dołączamy, czy to w remake nie będzie mieć znaczenia, bo w oryginalne tak się robiło, inaczej przepadały zadania po dołączeniu do jakiejś frakcji- co za tym idzie mało expa, nagród itp. Jesteśmy słabsi, a w grze wszystko nawet młody wilk sztuk 1 mógł nas pożreć. Pewnie żeby głębiej grę poznać trzeba będzie ograć ją z innej perspektywy... czyli frakcji. Do czerwca tak daleko edit: Mam nadzieję, że nie przesadziłem i to nie wlicza się w spoilery Edytowane 3 godziny temu przez Reddzik 2
galakty 4 408 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Kurcze, nigdy nie grałem i coś czuję że to drewno mnie przerośnie. Fajnie było ogrywać takie perełki jak się szczylem byłem, przymykało na wszystko oko, nie było internetu i takich możliwości, grało się bo nie było nic innego i tyle. Dziś przy braku wolnego czasu jak zobaczę dziwne mechaniki, to pewnie pójdzie uninstall
ODIN85 4 287 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu U nich w grach raczej nigdy nie było wyszukanych mechanik. Więc spokojnie.
Reddzik 3 375 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W oryginale nie było żadnych mechanik, bardziej takie dziwne sterowanie jak na dawne czasy ale remake to zmieni, doda możliwość grania na padzie + k+m. Po staremu to grało się strzałki na klawiaturze + ctrl, spacja shift, alt, i TAB. Trzymanie ctrl + lewo prawe to machało się mieczem w te kierunki. Nie było pauzy, więc przeglądanie ekwipunku i chęć zmiany czegoś na szybko, zjedzenia itp to trzeba się nagimnastykować ale to nie było tak beznadziejne jak w Crimsonie Teraz będzie easy mode obstawiam pod tym względem. Fabuła powinna być w 100% taka sama ale mechanika gry zmieniona pod współczesny sprzęt i graczy.
DITMD 1 149 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak nie było mechanik? Ta gra miała ich więcej niż nie jeden dzisiejszy tytuł.
ODIN85 4 287 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Normalnie. Było skopane sterowanie i przez to wszystko źle pamiętasz
Reddzik 3 375 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Jakie miała mechaniki? Proszę wymienić, może ja coś nie kojarzę ale G2 NK grałem w 2017, G3 grałem w 2020 i tam nie było nie wiadomo jakich tzw mechanik. W G1 grałem kupę lat temu ale G2 niczym się nie różni. Edytowane 3 godziny temu przez Reddzik
Radio Tirana 1 287 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Jakie miała mechaniki? Smażenie mięsa na ognisku, chodzenie spać, warzenie eliksirów, kowalstwo, pozyskiwanie skór i pazurów z potworów, tworzenie omijanie strażników z wyciągniętym mieczem (nie odpalał się wtedy dialog, gdyż w pierwszej kolejności chcieli cię zmusić do schowania broni), unikanie obrażeń od upadku poprzez wciśnięcie strzałki będąc tuż nad ziemią (przerywała się wtedy animacja upadania). Coś pominąłem? 2
DITMD 1 149 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak wdałeś się w kłótnię z przyjaznym npc, to mógł on cię pobić, powalić na ziemię i okraść. W której dzisiejszej grze masz taką mechanikę? Progresja przez trening i nauczycieli, od zera do bohatera, gdzie z tego, co pamiętam, zmieniały się animacje, jak nabywałeś skilla. NPC z rutynami dnia i nocy, i pamięcią, immersyjny świat, gdzie mogłeś napotkać walczące ze sobą potwory itd. Teraz to normalka w grach, ale ta gra to i więcej miała jakieś dwadzieścia cztery lata temu. 1
Reddzik 3 375 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przecież to nic strasznego... to żadne mechaniki, nic skomplikowanego. 1
DITMD 1 149 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zobaczysz ile tu będzie jęczenia jak gra wyjdzie W Crimsonie ludzie mają problemy ogarnąć parę skrótów na padzie.
Reddzik 3 375 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Co to był za problem pogadać z nauczycielem by się podszkolić -czyli podnieść siłę, życie itp? To normalne też ze NPC reaguje na twoje złe maniery, nikt normalny nie chodzi z wyciągniętą bronią jakby miał zaraz kogoś zaszlachtować... To tylko te "dzisiejsze" gry oduczyły pewnej normalności jakie miały stare gry. Graczom to się już we łbach pokiełbasiło. za przeproszeniem. Futra, kły itp potrzebne były do ulepszenia, stworzenia broni, broń sama się nie stworzy... Z powietrza? Rozumiem, tam gdzie trzeba to trzeba krytykować, pokazywać błędy- wytykać ale w tym przypadku? No nic zobaczymy na premierę jak to będzie wyglądać Pośmiejemy się.
ODIN85 4 287 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 57 minut temu, DITMD napisał(a): Jak wdałeś się w kłótnię z przyjaznym npc, to mógł on cię pobić, powalić na ziemię i okraść. W której dzisiejszej grze masz taką mechanikę? Progresja przez trening i nauczycieli, od zera do bohatera, gdzie z tego, co pamiętam, zmieniały się animacje, jak nabywałeś skilla. NPC z rutynami dnia i nocy, i pamięcią, immersyjny świat, gdzie mogłeś napotkać walczące ze sobą potwory itd. Teraz to normalka w grach, ale ta gra to i więcej miała jakieś dwadzieścia cztery lata temu. W Risenach i Elexach masz to samo
DITMD 1 149 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 21 minut temu, ODIN85 napisał(a): W Risenach i Elexach masz to samo Tyle że Gothic wyszedł lata wcześniej, plus to ten sam developer.
samsung70 281 Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu po tak pieknych animacjach w Crimsonie i mięsnej soczystej walce, granie w to może być takim wehikułem czasu do premiery oryginału
Rekomendowane odpowiedzi