Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Wciskanie CTRL to kanon i mam nadzieję, że będzie dało się sterować wyłącznie klawiaturą: prawa ręka na strzałkach, lewa od CTRL, TAB i wyciągania broni. 

A rzucanie czarów page down i num lock. Aby skrętu kiszek dostać.

8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ale wiesz że od dawna jest demo i sam to możesz sprawdzić?

Chyba nie zajarzyłeś. Mówię o remasterze, a nie remake. Wyżej temat był o remasterze dwójki, która wygląda identycznie jak oryginał, tylko ma pewne usprawnienia. A jedynka nie wiadomo ma jakie, bo po rusku jest changelog.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.gry-online.pl/opinie/po-ograniu-poczatku-gothic-remake-mam-obawy-swietny-klimat-zderza/z44925

Cytat

Jako że na początku zaczynamy jako leszcz – musimy się czaić i uciekać przed każdym większym niebezpieczeństwem. W oryginale deską ratunku pozostawało dobiec do strażników, którzy patroszyli każde dzikie stworzenie.

… No to w Gothic Remake, przynajmniej w obecnej wersji, to raczej nie zadziała. Strażnicy może i obrócą się w stronę zagrożenia, ale żeby poza tym kiwnęli palcem? Zapomnijcie. Koło groźnych, dzikich zwierząt w najlepsze przechodzą też kopacze i inni robotnicy z towarami do zamku – i nic im się nie dzieje, ewentualnie jakiś krwiopijca (przerośnięty latający owad) pobzyczy sobie naokoło nich. Czyli spora część tej podstawowej, związanej z walką i ścieżkami postaci, reaktywności poszła do piachu – a najprawdopodobniej nie powinna. To nawet ciężko nazwać bugiem. To dysfukcyjna część bardzo ważnego systemu, który niegdyś stanowił jedną z głównych atrakcji Gothica.

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
31 minut temu, Reddzik napisał(a):

Strażnicy może i obrócą się w stronę zagrożenia, ale żeby poza tym kiwnęli palcem? Zapomnijcie. Koło groźnych, dzikich zwierząt w najlepsze przechodzą też kopacze i inni robotnicy z towarami do zamku – i nic im się nie dzieje, ewentualnie jakiś krwiopijca (przerośnięty latający owad) pobzyczy sobie naokoło nich

To już jest zamach na gothicowość. Mam nadzieję, że dorobią skrypty odpowiadające za atak na napotkane potwory. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tu nie lepiej.

''Kilka godzin spędzonych w odświeżonej Górniczej Dolinie zdruzgotało entuzjazm, z którym dotychczas podchodziłem do dzieła Alkimii Interactive. Liczba znaków zapytania i wykrzykników pojawiających się w mojej głowie układa się w obraz gry, która potrzebuje miesięcy wytężonej pracy, by mogła zadowolić wyposzczonych fanów czy choćby entuzjastów gatunku.''

https://cdaction.pl/juz-gralismy/gralem-w-gothic-remake-nikt-sie-nie-spodziewal-hiszpanskiej-katastrofy-a-moze-wszyscy-sie-spodziewali-oprocz-mnie/

Edytowane przez Tomek_ITH