Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie oglądam go, chociaż czaje kolesia. Jego sprawa, Herołsy są jeszcze w EA, ale jest dobrze, nawet bardzo dobrze jak na EA, a remejk Gothica obserwuje od jakiegoś czasu, w demo też zagrałem, gram w Remaster Obliviona, lubię stare dobre drewno. 

• Upvote 1
Opublikowano

20 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Ostatnio przez pół roku mieszał z błotem HoMM: Olden Era, ale nie pykło i wyszedł na kretyna

Ale co tu mialo nie wyjsc, ze ktos ma inna opinie ?? :hihot: Czy to trzeba isc z nurtem i jak gra ma dobre oceny to tylko mowic dobrze ?  

Opublikowano

To nie jest opinia. To jest mieszanie z błotem gry jedynie celem nabicia sobie kasy z wyświetleń. 

On dwa lata temu przecież twierdził, że to nieprawda, że robienie gier jest trudne i on w 2025 wyda własną grę, aby to udowodnić. 

Mamy połowę 2026, gra w powijakach, ale ostatnio pochwalił się innowacją tj. przekrzywił na ukos teksturę podłogi xD:hahaha:Ściany dalej są proste. 3245f504c0213cfa1d7e2644452be6ea05654a26

a3a6fd10282dabe31e4ca67984dbdd295a0e699f

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko że ten gameplay dla prasy wygląda fatalnie i jest to fakt, chyba najgorszy Remake jaki widziałem do tej pory ba nawet ten Assassin's Creed: Black Flag Resynced od Ubi przy tym po przepaść 

Opublikowano

Przecież w najnowszym gnojeniu Gothica zaczął zestawiać grafikę z Remaku z grafiką tech dema Wiedźmina 4 i argumentował to tym, że w obu przypadkach jest ten sam silnik tj. Unreal Engine 5.

Jego da się oglądać tylko w celach rozrywkowych. Polecam poniższą kompilację. 

Opublikowano
17 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Przecież w najnowszym gnojeniu Gothica zaczął zestawiać grafikę z Remaku z grafiką tech dema Wiedźmina 4 i argumentował to tym, że w obu przypadkach jest ten sam silnik tj. Unreal Engine 5.

Jego da się oglądać tylko w celach rozrywkowych. Polecam poniższą kompilację. 

W żadnych celach się nie da.

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście, że ten filmik który jest taki fatalny jest fatalny, żadna filozofia ale Kiszak robi z tego wielkie halo, szykanuje i szydzi ile wlezie by się zgadzały $ na YT. Nie mam zamiaru bronić, co wyjdzie to sam się przekonam, bo mam już zaklepany preorder :P  To jest Gothic i chcę wrócić do tego świata, oby nie było tak fatalnie, samo demo mi się podobało, nie było tragiczne, są gorsze gry, ale fakt, że ten filmik nie wyglądał obiecująco. 

• Upvote 1
Opublikowano

No ja nigdy wielkim fanem Gothica nie byłem, coś tam grałem w każdą część, nawet Arcanię, mam pudełkową nawet na półce znalazłem w Gdańsku w książkomacie u koleżanki na osiedlu. :E 

Ale lubię to drewno, nie jakieś fikołki. 

Opublikowano
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Oczywiście, że ten filmik który jest taki fatalny jest fatalny, żadna filozofia ale Kiszak robi z tego wielkie halo, szykanuje i szydzi ile wlezie by się zgadzały $ na YT. Nie mam zamiaru bronić, co wyjdzie to sam się przekonam, bo mam już zaklepany preorder :P  To jest Gothic i chcę wrócić do tego świata, oby nie było tak fatalnie, samo demo mi się podobało, nie było tragiczne, są gorsze gry, ale fakt, że ten filmik nie wyglądał obiecująco. 

Jak to mają zamiar wydać w takim stanie to poczekam na poprawki kolejny rok 😉😅

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

To nie jest opinia. To jest mieszanie z błotem gry jedynie celem nabicia sobie kasy z wyświetleń.

No dobra mów co tam uważasz ale ten pokaz to przecież strzał w kolano jest niezależnie co kto mówi to tego nie da się obronić ;) 

2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

nie było tragiczne, są gorsze gry

Nie no super 🤣🤣🤣 Porównywanie do najgorszych żeby jakoś to było ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No dobra mów co tam uważasz ale ten pokaz to przecież strzał w kolano jest niezależnie co kto mówi to tego nie da się obronić

Reakcje NPC u tego Niemca rzeczywiście wyglądają słabo, tak jakby skrypty odpowiedzialne za zachowanie postaci się nie odpalały, aczkolwiek jak włączycie to samo u jakiegoś Amerykańca to aż tak dużej padaki nie widać 

Zobaczymy jak to będzie wyglądać z Day 1 Patchem, oni tam też mają na pewno świadomość, jak to się teraz prezentuje. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio dosyć często były gry "beta" na premierę, Crimson akurat do tego grona się nie zaliczył jak i inne gry, które teraz nie wymienię ale zapewne sami wiecie które można do czego zaliczyć. 

Co będzie z Gothiciem, to musimy poczekać opinie są jakie są, nie jest optymistycznie, oby było lepiej niż się zapowiada :E bo inaczej będzie to tragedia i Bezimienny się nie wydostanie z Górniczej Doliny, chyba, że gracze go mocno obiją i siłą wyniosą.  

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 9.05.2026 o 18:02, Reddzik napisał(a):

To krytykować już nie można ? bo tutaj faktycznie jest co. Jak na razie cała branża recenzecka jest właśnie zepsuta przez brak krytyki. 

To czy to powie Kiszak, czy ktoś inny skrytykuję w erudyczny i elokwentny sposób, czy w prześmiewczy i dosadny sposób - nie ważne i tak każdy sobie swoje źródło znajdzie jaki mu pasuję. Ważne żeby było jak najbliżej prawdy.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 17.05.2026 o 10:15, Radio Tirana napisał(a):

Na enebie klucz kosztuje teraz 123 zł, przed premierą - jak przypuszczam - taniej nie będzie, więc chyba się skuszę. 

Niech to będzie zachęta do szybkiego wypuszczania aktualizacji oraz zrobienia lepszego rimejka dwójki. 

Przecież te pieniądze z kluczykowni nie idą do producentów gier. Więc ich to nie zachęci do niczego.

• Like 1