Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli kogoś interesuję ta garść nikomu niepotrzebnych informacji to gre można odpalić na gtx 970 co prawda wymagany zabytkowy monitor z rozdzielczością 1280x1024 i moża pograć w +/- 30fps na ustawieniach średnich z fsr q.

gtx970staryob..thumb.JPG.b9184be1ea86904577a02f04589d9db1.JPG

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

U was tez po przejściu do trzeciego aktu macie niemal pustą mapę jeśli chodzi o coś do ubicia?  Biegam aby zdobyć jakieś punkty, a na razie tylko dwa zabłąkane zwierzaki znalazłem

Tak było. Dopiero w 4 albo 5 akcie mamy respawn.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

To już zbyt duża ingerencja i jak gra zakłada takie czystki na mapie, to zostawiam, aby nie było za łatwo :cool:

3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Tak było. Dopiero w 4 albo 5 akcie mamy respawn.

No to trudno, trzeba oblecieć poprzednio wyczyszczone lokacje i zająć się kolejnymi. Na szczęście mój pixel jest już na tyle mocny, że radzi sobie z młodymi trolami, zanim przeszedłem do 3 aktu. Jedynie nie mogę sobie poradzić ze szkieletem magiem, pod wieżą, bo cały czas "teleportuje" się, więc muszę tam wrócić, jak będzie góra na 2 uderzenia, lub skieruje mnie tam fabuła, bo są tam bariery i drzwi nie do przejścia.
G1R-Win64-Shipping_2026_07_25_11_41_22_071.thumb.jpg.466df14d0c184e98ec44603842f3d4e0.jpg

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano
7 minut temu, PaVLo napisał(a):

Jedynie nie mogę sobie poradzić ze szkieletem magiem

Tam musisz wlecieć jak burza, zignorować kościaków i dojechać go jak najszybciej, zanim przyzwie sobie 20 kolejnych szkieletorów. Inaczej cię zaspamuje tym przywoływaniem. 

Opublikowano

Kości zostały rzucone ... na glebę, został tylko on i jak go zacząłem niszczyć, to mi znikał pod ziemią i pojawiał się z pełnym zdrowiem. Jak go zignorowałem, to podlatywał, ale nic mi nie robił, tak jakby jakiś skrypt się zawiesił lub nie wczytał :hmm:
Wrócę tam później i zobaczę czy nadal się mnie boi :E

Opublikowano
6 godzin temu, PaVLo napisał(a):

lub skieruje mnie tam fabuła, bo są tam bariery i drzwi nie do przejścia.

Zapomniałem dopisać. Fabuła główna cię tam nie skieruje, ponieważ od zabicia tego szkieletora zaczyna się zadanie poboczne Chromanin. Za wykonanie do końca leci osiągnięcie Prawdziwy nieznajomy. 

Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Zapomniałem dopisać. Fabuła główna cię tam nie skieruje, ponieważ od zabicia tego szkieletora zaczyna się zadanie poboczne Chromanin. Za wykonanie do końca leci osiągnięcie Prawdziwy nieznajomy. 

Dzięki. Jestem niedaleko w obozie na bagnach, gdzie pozbyłem się wszystkich węży i teraz planuję sprawdzić czy nie odrodziły się zombiaki, a potem lecę do tego nawiedzonego szkieleta LOL

Opublikowano

porównałem wydajność dwóch procesorów am4 - 3700x i 5600 w starym obozie dwa okrążenia po zewnętrznym pierścieniu - niska rozdzielczość i ustawienia wysokie.

Ryzen 3700x pozytywnie zaskoczył, ustawiony tylko offset -0.056 - Pamięć ram 2x8gb single rank 3600mhz cl16-19-19-19-38-58 - trfc 480 - 50fps minimum to powinna być rozsądna wartość pod generator klatek.

G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 12427 frames rendered in 215.094 s

Average framerate : 57.7 FPS

Minimum framerate : 50.3 FPS

Maximum framerate : 64.5 FPS

1% low framerate : 47.0 FPS

0.1% low framerate : 30.1 FPS

Ryzen 5600 tutaj sporo lepiej mimo mniejszej ilości rdzeni, ustawienia PBO +200, CO -30 - Pamięc ram 2x16 dual rank 3600mhz cl 16-19-19-19-30-60 - trfc 460.

G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 16448 frames rendered in 221.516 s
Average framerate  :   74.2 FPS
Minimum framerate  :   61.9 FPS
Maximum framerate  :   85.5 FPS
1% low framerate   :   55.7 FPS
0.1% low framerate :   40.6 FPS

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Posiedziałem jeszcze przy 3700x i raczej już nic więcej mi się nie uda, parę ustawień zmniejszyłem na średnie i wrzuciłem plik z ustawieniami - Ultimate Engine Tweaks v1.5 i taki końcowy wynik wyszedł w starym obozie, myślę że na tak stary procesor jest całkiem dobrze.

27-07-2026, 17:15:02 G1R-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 22802 frames rendered in 339.781 s

Average framerate : 67.1 FPS

Minimum framerate : 55.7 FPS

Maximum framerate : 79.1 FPS

1% low framerate : 46.6 FPS

0.1% low framerate : 33.7 FPS

g1ryzen3700x.thumb.JPG.8ec48c82921e9de4d2cdfaf2af76dcb3.JPG

Opublikowano
2 godziny temu, zozolek napisał(a):

Ty , no nie mogę - bariera jest zamknieta i teleportacja nie działą . . .

To robisz tak: lejesz na dziurę szamana z Urizielem, zabierasz miecz i wówczas będziesz już mógł opuścić świątynię, aby fabularnie skonsultować się z Xardasem.