Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, PaVLo napisał(a):

Mam już godzinę za sobą i mnie się podoba, powoli czuć klimat starego Gothic. Mam nadzieję, że gra zostanie dobrze odebrana i doczekamy się odsłon kolejnych części.

Mam taką samą nadzieję. Znając ortodoksyjnych fanów to będą narzekać, a na końcu i tak spiracą i ograją.

• Like 1
Opublikowano

Przeszedłem całość, odwiedziłem wszystkie miejsca. Walka jest nawet łatwiejsza niż w oryginale, gdzie szczur potrafił zabić nas. Grafika nawet, trzeba podbić nasycenie, bo standardowo jest trochę blado.

Nie wiem jak Wy, ale ja mam lekki szuter przy wspinaczce po skalnych półkach.

Opublikowano (edytowane)

Optymalizacja tragiczna w tym demku. Na razie nie mam tego czasu testować czy się nadaje gameplayowo, ale jak odpaliłem na minutę to na pewno w demku cienie med vs wyższe nastawy mocno tłuką.

No i resolution quality, pamiętajcie, że jak zmieniacie główne nastawy profili na niższe to gra obcina rozdzielczość. Jak chcecie testować w natywnej to pilnujcie, aby było 100% :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano

Swoją drogą co za czasy.

25 lat temu - zróbmy grę i po roku grane. Zróbmy 2 część i po roku grane. Zróbmy dodatek i po roku grane. 

Teraz: mamy już fabule, świat, dialogi, zróbmy remake. 5 lat i dalej nie grane :E

• Confused 1
Opublikowano

Myślę, że Śniący dostanie tutaj więcej czasu i będzie miał większe znaczenie ponieważ w oryginale chyba nawet nie zwracało się uwagi na jego historię, a pod koniec gry był on niczym zwykły NPC do pokonania bez żadnego problemu.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

Swoją drogą co za czasy.

25 lat temu - zróbmy grę i po roku grane. Zróbmy 2 część i po roku grane. Zróbmy dodatek i po roku grane. 

Teraz: mamy już fabule, świat, dialogi, zróbmy remake. 5 lat i dalej nie grane :E

Skąd masz info że oni w ciągu roku stworzyli całe gry?  Jak myślisz że gry tworzy się rok to, mylisz się i to bardzo :) Rok to się PL tworzyło 

"Pierwsze plany stworzenia mrocznego action RPG pojawiły się na długo przed premierą pierwszej części serii..."

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Ja zwrócę uwagę na takie detale jak przy strzale z łuku cięciwa jeszcze fajnie ''odskakuje'' chyba nie widziałem takiej animacji wcześniej w grach. 

Reszta oczywiście drewno ale kto wie może będzie szlachetne. XD

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
9 godzin temu, lamparcicho napisał(a):

Taka wersja kolekcjonerska w jesionowym opakowaniu :E

Powinni Cię tam zatrudnić do marketingu, pomysł dużo lepszy niż to co faktycznie zaoferowano w edycji kolekcjonerskiej :) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, wiem, że drewno i że tak ma być, ale responsywność postaci to jakiś dramat. Schylanie się, które zajmuje ze trzy sekundy?
Graficznie niebrzydko. Fajne modele postaci, naprawdę świetne tekstury skóry, ale coś nie tak jest z animacjami, zarówno z animacjami twarzy jak i sposobem poruszania się.
Wydajność na ustawieniach Alkimia Overdose, przy 100% rozdzielczości to jakieś 20 klatek na sekundę. Cienie zmieniają rozdzielczość metr przed postacią. Nie jest dobrze.

Fajne jest to, że można trochę pogrzebać w grafice i  po przestawieniu paru suwaków od jasności, kontrastu, gammy i nasycenia zaczyna wszystko wyglądać nieźle, nawet bez ReShade. Na domyślnych black crush mocarny.

He, he, demko właśnie się zabugowało, znalazłem koleżkę, ale Drax stoi w miejscu gdzie pomagałem mu w polowaniu i mówi żebym spadał, Ratford podrzuca fasolkę na patelni, czy co to tam jest (zrobili animację do tego) i też mówi żebym spadał. Usiadłem na ławeczce i się na tą fasolkę patrzę, lata po patelni jak w realu...

... Koniec grania. Do kupienia, najwcześniej ze dwa lata po premierze.

TNcBMOw.jpeg

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

Wydajność na ustawieniach Alkimia Overdose, przy 100% rozdzielczości to jakieś 20 klatek na sekundę.

dla tych ustawień jest chyba nawet notka, że dla mocnego sprzętu, a gdzieś na reddit czytałem, że te ustawienia nawet nie były optymalizowane. W sumie niepotrzebnie w ogóle udostępnili te opcje, tradycyjnie w necie masa lamentu graczy, którzy nie mogą przesunąć wszystkich suwaków w prawo.

Zbieranie też mam nadzieje że poprawią, za długo to trwa i jest męczące. Nie wiem też skąd takie opóźnienia na mysz + klawiatura vs pad? 

Wychodzę z podobnych wniosków, że gra nie będzie na premierę taka jaką byśmy sobie życzyli, ale i tak zamawiam pre-order, bo szanuje takie podejście, gdzie słucha się graczy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, PaVLo napisał(a):

A poszedłeś na dół do zablokowanej drogi?

Za Draxem jest goblin i zwłoki jednego gościa.

Wszystko zrobione, pogadałem z każdym, po piwko skoczyłem, dostałem lekcję walki na miecze. Goblin i zwłoki są za miejscówką z Ratfordem, po powrocie do obozowiska powinna się odpalić scenka z Draxem, on powinien tam być, ale widocznie skrypt się zawiesił. W tej lokacji z goblinem, nad wodospadem jest jakieś wejście do jaskini, ale nie mogę się tam dostać.

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano

Przeszedłem demko i generalnie by się zagrało dalej. Oczywiście po poprawieniu optymalizacji i w sumie, całej reszty, ponieważ wiele rzeczy kuleje. Mamy głupie AI i bugi.

Na górze idę do Ratforda, rozmowa załącza się z wielkim opóźnieniem, pogadałem, idę dalej i zaczynam walczyć ze ścierwojadami, ale nagle Ratford dobywa broń i przybiega mnie zabić. :smiech:

Wczytałem. Idę znowu się lać ze ścierwojadami, Ratford znowu dobywa broń i znowu biegnie mnie zabić. 

Kolejnym razem nic nie zabijałem, tylko podprowadziłem mu najbliższe bestie do ubicia, potem pobiegłem do goblina i reszty ścierwojadów, Ratford za mną, ale tym razem rzucił się na wraże istoty i wszystko wybił.

To demo tak średnio zachęca do całości, ale graficznie nie jest źle, szczególnie porównując do oryginału. Przynajmniej widać, co się tu nam mniej więcej szykuje.