Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Sroga odklejka.

Dzisiaj odkleiła. Za 20 lat zobaczymy. Przecież na podobnej zasadzie działa patriarchat. Kobiety zgadzają się na wiele rzeczy, bo albo nie mają wyboru, albo wydaje im się że nie mają wyboru. Na razie emancypantki wywalczyły prawa dla kobiet, ale to nie byłby pierwszy raz kiedy spadają w hierarchii.

Jakbyście nie zauważyli idą czasy, gdzie znowu silniejsi będą ci, co po prostu biorą co chcą.

@AndrzejTrg Laska ma zupełnie normalna twarz. Nawet jakiegoś upośledzonego koloru włosów i centymetrowej warstwy tapety nie ma.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
36 minut temu, crush napisał(a):

Nie. Statystyki z krajów które tych dzikusów wpuściły. 👍🏾

Statystyki są takie, że na jedną polkę przypada 1,11 dziecka i ten współczynnik spada. Żeby liczba obywateli nie spadała, jedna półka by musiała średnio rodzić 2,1 dziecka. Liczba ludzi w wieku 18-65 spada a 65 plus rośnie bo spadek liczby urodzeń notujemy od 1990 roku. 

Musimy kogoś wpuszczać bo inaczej emeryci będą jeść gruz. Oczywiście nie chcę dziczy z Afryki ale plucie na każdego jest chore. Najbardziej dziwią mnie zjeby na tym forum które plują na Ukraińców. Nikogo lepszego w tym momencie nie jesteśmy w stanie ściągnąć do Polski. Takie ciule jak niektórzy tutaj nie rozumieją, że Polaków jest coraz mniej a emerytów przybywa i za coś trzeba ich utrzymać nie mówiąc już o rozwoju kraju. 

3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

(...)

@AndrzejTrg Laska ma zupełnie normalna twarz. Nawet jakiegoś upośledzonego koloru włosów i centymetrowej warstwy tapety nie ma.

No, jak na dresiare z blokowiska maksimum po gimnazjum nawet normalna. 

Ona ma skretynienie wypisane na twarzy. 

• Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Statystyki są takie, że na jedną polkę przypada 1,11 dziecka i ten współczynnik spada. Żeby liczba obywateli nie spadała, jedna półka by musiała średnio rodzić 2,1 dziecka. Liczba ludzi w wieku 18-65 spada a 65 plus rośnie bo spadek liczby urodzeń notujemy od 1990 roku. 

Musimy kogoś wpuszczać bo inaczej emeryci będą jeść gruz. Oczywiście nie chcę dziczy z Afryki ale plucie na każdego jest chore. Najbardziej dziwią mnie zjeby na tym forum które plują na Ukraińców. Nikogo lepszego w tym momencie nie jesteśmy w stanie ściągnąć do Polski. Takie ciule jak niektórzy tutaj nie rozumieją, że Polaków jest coraz mniej a emerytów przybywa i za coś trzeba ich utrzymać nie mówiąc już o rozwoju kraju. 

No, jak na dresiare z blokowiska maksimum po gimnazjum nawet normalna. 

Ona ma skretynienie wypisane na twarzy. 

Zamiast wprowadzić takie warunki w kraju żeby rodziło się zamiast 1 polskiego dziecka to np 5 polskich dzieci , to nie tego nie robimy , lepiej wpuścimy imigrantów którzy nie maja nic z nami wspólnego a Polaków i tak będzie coraz mniej , to ta jakby Indianie mówili weźmy tych Anglików wpuśćmy nie walczmy z nimi tylko niech rozmnażają się tutaj i zajmują naszą ziemie , gdzie są teraz Indianie? ilu ich zostało ?

Totalny brak logiki

Edytowane przez voltq
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Oczywiście nie chcę dziczy z Afryki

👍🏻

39 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Najbardziej dziwią mnie zjeby na tym forum które plują na Ukraińców. Nikogo lepszego w tym momencie nie jesteśmy w stanie ściągnąć do Polski

👍🏻 

Wykluczyć kraje muzułmańskie i pozbywamy się 90% importowanych socjaluchów, zboczeńców i przestępców.

Edytowane przez crush
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

W Niemczech ci wasi bracia Ukraińcy w ponad 80% siedzą na socjalu. Oni w Polsce też nie pójdą za damski uj robić.

A w Polsce 70% kobiet pracuje. Nie wiem jakie są dane mężczyzn.

I tak wezmę kulturowo podobnego Ukraińca zamiast dzikusów.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

Wykluczyć kraje muzułmańskie i pozbywamy się 90% importowanych socjaluchów, zboczeńców i przestępców.

Gruzja przecież nie jest muzułmańska, a w PL robią chyba najwięcej problemów :E Indie też nie są muzułmańskie, ale 14% ich populacji czyli ~180milionów to muzułmanie :E

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Winter napisał(a):

W Niemczech ci wasi bracia Ukraińcy w ponad 80% siedzą na socjalu. Oni w Polsce też nie pójdą za damski uj robić.

To mają być imigranci a nie niewolnicy, mają godnie zarobić i godnie żyć. Jakby wszyscy harowali po 10h na dobę za minimalną to by się nigdy nie zintegrowali. Nie można kogoś dymać i liczyć że będzie dla nas w porządku. 

A jak komuś się migranci nie podobają i wie jak sprawić, żeby Polki zaczęły rodzić dzieci to proszę to obwieścić rządowi I przypilnować żeby zaczęli to wprowadzać. Ani becikowe, ani rodzina na swoim ani 800 plus dzietności nie poprawiły. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To mają być imigranci a nie niewolnicy, mają godnie zarobić i godnie żyć. Jakby wszyscy harowali po 10h na dobę za minimalną to by się nigdy nie zintegrowali. Nie można kogoś dymać i liczyć że będzie dla nas w porządku. 

A jak komuś się migranci nie podobają i wie jak sprawić, żeby Polki zaczęły rodzić dzieci to proszę to obwieścić rządowi I przypilnować żeby zaczęli to wprowadzać. Ani becikowe, ani rodzina na swoim ani 800 plus dzietności nie poprawiły. 

Od kiedy to socjalizm i rozdawnictwo ma rozwiązywać jakieś problemy ? 

Socjalizm tworzy tylko problemy 

Co to w ogóle za propaganda że Polki mają rodzić dzieci przypominam że kobieta nie może sama z siebie urodzić dziecka do tego jest potrzebny jeszcze mężczyzna 

Jak stworzymy takie warunki do życia dla Polek i Polaków to nie będziemy musieli się martwić bo te dzieci się będą po prostu rodzić 

Najpierw trzeba stanąć w prawdzie i zidentyfikowanych problemy 

Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

To jest kwestia bzdurnej socjalnej polityki. Ci Ukraińcy w DE siedzący na socjalu jak najbardziej pracują, ale na czarno :E Bo tak im się to najbardziej opłaca. 

Państwo opłaci mieszkanie, ubezpieczenie, da bilet miesięczny na komunikację, da zasiłek ~500euro + inne pierdoły, czyli razem jest to ~1-1.5k+ euro :E

Resztę sobie dorobią na boku na czarno bez problemu :E 

A minimalna na legalu to ~1.5k euro do łapy gdzie sam musisz sobie wszystko opłacać :E Więc każdy Ukrainiec który potrafi liczyć nie pójdzie do pracy na legalu za minimalną i jej okolice. A Ukraińcy wbrew pozorom potrafią liczyć i to dobrze :E

W DE na budowach Ukraińcy biorą ~15-20euro na godzinę na czarno do łapy :E Na sprzątaniu 10-15 euro.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Awruk, ale wy jesteście naiwni. Niebawem mi 18 rok życia minie poza granicami. Tak, nadal imigranci są dymani. Państwo nic z tym nie robi, bo liczą się tylko frukta. Więc skończcie pierdololo o sprawiedliwości społecznej, bo nie znacie realiów i się ośmieczacie.

Widzę, że jesteś sfrustrowany bo zasuwasz w szklarni w Holandii od 18 lat kiedy inni się ustawili w Polsce, nie musieli zostawiać rodzin, znajomych i mają przyzwoita pracę. 

W Polsce wynagrodzenie nie zależy od pochodzenia, Ukrainiec z papierami zarabia tyle ile Polak z papierami. Poza tym nawet o tych co zarabiają najmniej można zadbać, w Polsce imigranci dostają 800 plus, mogli brać kredyt 0% i ja to popieram. 

• Haha 1
Opublikowano

Mam argumenty, tylko ich nie rozumiesz. Polska ma być dla każdego kto tu mieszka, a szczególnie dla Polaków. Jednak ty nie rozumiesz, że żeby były emerytury dla Polaków i żeby kraj się rozwijał, to musimy mieć więcej ludzi w wieku produkcyjnym. Z tego wynika, że imigranci w tym Ukraińcy są tu dla Polaków, dla nas, bo ich potrzebujemy. Bez imigrantów nie będzie pieniędzy dla Polaków. 

Szczerze mówiąc nie wiem co to ciebie interesuje, skoro mieszkasz już 18 lat w Holandii. 

Ja mieszkam w Polsce od urodzenia, mam dom w dużym mieście, mam żonę, oboje pracujemy i płacimy podatki w Polsce, mamy dzieci i realnie przyczyniamy się do tego, żeby Polska się rozwijała. Ty zaś mieszkasz w Holandii, wnioskując po twoich wpisach jesteś starym kawalerem, bezdzietnym, płacisz podatki w Holandii ale wiesz najlepiej jak Polacy mają żyć w Polsce. 

Na moje oko jesteś starym kawalerem który ma za dużo wolnego czasu i się wymądrza. Dam ci radę, zajmij się czymś produktywnym. 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, lukadd napisał(a):

Gruzja przecież nie jest muzułmańska, a w PL robią chyba najwięcej problemów :E Indie też nie są muzułmańskie, ale 14% ich populacji czyli ~180milionów to muzułmanie :E

Dlatego 90%. Resztę odsiewać takim gęstym sitem, żeby żaden przykładowo srający do Gangesu "pracownik IT" się nie przedostał.

Pchać inicjatywy dla ludzi z Kambodży, Wietnamu, etc.

Edytowane przez crush
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

To tak nie działa mistrzu. Pójście na nielegal to też trzeba mieć koneksje i to jest przede wszystkim ryzyko.

Owszem system sam pozwala na machloje. Ale ja uważam, że człowiek wykształcony nie zeszmaci się w taki sposób. W końcu twierdzicie od 3 lat, że elita Ukrainy wyjechała. Więc chyba mają kwalifikacje na coś więcej niż zasiłek.

Jak to tak nie działa jak działa :E Mieszkam w DE mam styczność z Ukraińcami, sam ich biorę czasami do pracy :E

Dokładnie wiem jak to działa :E Wręcz państwo przymyka oko na to, że oni ryją na czarno, bo nikt ich nie ściga. Może w jakiś sposób jest to im na rękę(państwu) w końcu nie będą musieli im emerytur wypłacać :E

A wykształceni, ogarnięci i w tym marginalna elita to jest razem max kilka procent społeczeństwa Ukraińskiego. Oni za kasę mogą zostać i na Ukrainie bo do woja ich nie wezmą, jedynie te rakiety przelatujące nad głowami, więc wybrać każdy inny dogodny dla nich kraj do życia na globie i sobie poradzą robiąc interesy online, gdzieby nie mieli zarejestrowane firmy czy spółki na świecie dadzą sobie radę i będą mieli co jeść i za co opłacić mieszkania bez socjalu :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, voltq napisał(a):

Jak stworzymy takie warunki do życia dla Polek i Polaków to nie będziemy musieli się martwić bo te dzieci się będą po prostu rodzić

Który zachodni kraj stworzył takie warunki? W którym zachodnim kraju nie rozmnażają się głównie socjaluchy?

Są kraje które mają o niebo lepsze warunki socjalne, a I tak natywni mieszkańcy nie chcą się rozmnażać.

To jest głównie problem kulturowy, a nie systemowy.

41 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

w Polsce imigranci dostają 800 plus, mogli brać kredyt 0% i ja to popieram. 

Okej ale tylko jeśli podejmą legalną pracę. Jak nie to paszoł won.

21 minut temu, Winter napisał(a):

To tak nie działa mistrzu. Pójście na nielegal to też trzeba mieć koneksje i to jest przede wszystkim ryzyko.

Owszem system sam pozwala na machloje. Ale ja uważam, że człowiek wykształcony nie zeszmaci się w taki sposób. W końcu twierdzicie od 3 lat, że elita Ukrainy wyjechała. Więc chyba mają kwalifikacje na coś więcej niż zasiłek.

Ale Ty wiesz, że w Polsce nadal sporo POLAKÓW robi na czarno?

Zdefiniuj "elity". Facet z fachem do kładzenia kafli to elita czy nie? A pieniądz nie śmierdzi.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, crush napisał(a):

Który zachodni kraj stworzył takie warunki? W którym zachodnim kraju nie rozmnażają się głównie socjaluchy?

Są kraje które mają o niebo lepsze warunki socjalne, a I tak natywni mieszkańcy nie chcą się rozmnażać.

To jest głównie problem kulturowy, a nie systemowy.

Okej ale tylko jeśli podejmą legalną pracę. Jak nie to paszoł won.

Ale Ty wiesz, że w Polsce nadal sporo POLAKÓW robi na czarno?

Zdefiniuj "elity". Facet z fachem do kładzenia kafli to elita czy nie? A pieniądz nie śmierdzi.

Właśnie oto mi chodzi trzeba zlikwidować zasiłki socjalne 

Możesz mieć racje ze jest to problem kulturowy dlatego wszystkie strony sporów politycznych powinni usiąść przy jednym stole i próbować rozwiązać ten problem a nie sprowadzać imigrantów z Afryki , Azji i udawać ze tym rozwiążemy ten problem

Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Aż zrobię screena. Przed państwem naczelny łatwowierny polaczek, który gardzi swoimi, ale zaufanie powierza nacji, która ma w pompie naukę polskiego. 

Ale on nie gardzi swoimi. A Ty jesteś teraz tak samo swój jak losowy Ukrainiec. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Aż zrobię screena. Przed państwem naczelny łatwowierny polaczek, który gardzi swoimi, ale zaufanie powierza nacji, która ma w pompie naukę polskiego. 

Nie gardzę nikim kto mieszka w Polsce, przestrzega prawa i legalnie pracuje.

Nikomu nie powierzam zaufania, jak ktoś pobiera 800 plus to ma być weryfikowane czy dziecko uczy się w polskiej szkole.

Tak to jest, że ci którym najbardziej nie wyszło narzekają najbardziej i próbują innych pouczać. 

Jaki ty jesteś swój? Mieszkasz w Holandii od 18 lat, tam płacisz podatki, nic ciebie nie łączy z polską. 

• Confused 1
Opublikowano

Jak Ukrainiec z Donbasu tutaj mieszka i pracuje to tak, ma więcej do gadania.

W ogóle jestem zdania m że po 5 latach za granicą powinno się tracić prawo do głosowania. Meldujesz się w Polsce na kilka lat = odzyskujesz.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiesz jak wygląda życie na co dzień w Polsce, jedynie pamiętasz jak tu było 18 lat temu. Za co masz mieć coś do powiedzenia w Polsce? Za zasługi? Co kogo obchodzi, że zamierzasz wrócić, skoro już 18 lat ciebie nie ma? Poza tym gdzie niby Ukrainiec ma więcej do gadania od ciebie? Ukrainiec w najlepszym przypadku może liczyć w Polsce na to samo co ty. 

Sam się błaźnisz. Pałasz nienawiścią do imigrantów bo co? Bo mają tutaj lepiej niż ty miałeś kiedy zdecydowałeś się wyjechać za chlebem? Są inne czasy, teraz jest łatwiej. Widać jak na dłoni że to ciebie boli, że ty jako Polak uciekałeś za pieniędzmi a teraz inni przyjeżdżają do Polski i im się tu dobrze żyje. Dla mnie koniec dyskusji, już nie raz pokazałeś, że jesteś zakompleksionym starym kawalerem, który ma złe zdanie o kobietach i imigrantach, a szczególnie o ukraińcach. 

• Confused 1
Opublikowano

Wybacz, założyłem że nie jesteś, bo zdarzało ci się pisać na czacie na głównej, że byś chętnie poznał jakąś pannę/zagadał do jakiejś laseczki itp. Trudno więc mieć do mnie pretensje o to, że się pomyliłem. 

A teraz napisz co Ukraińcy dostali w Polsce za darmo, napisz również co takiego dostali Ukraińcy czego nie dostali imigranci z innych krajów. Ja wiem, że Ukraińcy dostawali 40zł dziennie na osobę przez 120 dni na utrzymanie i pieniądze te nie trafiały do nich do ręki, tylko na przykład do ludzi którzy zdecydowali się ich przyjąć za darmo. Uważam, że to było ok biorąc pod uwagę, że wybuchła wojna i wiele rodzin potrzebowało pomocy. 

• Confused 2