Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, LeBomB napisał(a):

tylko wszystko zależy od ludzi, którzy sprawują pieczę nad tym wszystkim.

Tylko Ty tym ludziom dajesz szansę. A ja już wiem, że oni nie dadzą nam szansy, tylko sami dadzą dupy.

W tym kraju nie ma rozsądnych elit politycznych.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Co prawda ludojad to bot , ktory tylko tweety wkleja ale mozna sie domyslic ze sprawcami raczej nie byli francuzi z dziada pradziada .

Co Ty gadasz! Omar i Hassan to tacy sami Francuzi jak Pierre i Louise! 😡 

A tu masz rodowitych Słowaków w akcji.

Co prawda walą cyganerią na kilometr... Ale to Słowacy! 😡

Edytowane przez crush
Opublikowano
10 minut temu, hwdp43 napisał(a):

mozna sie domyslic ze sprawcami raczej nie byli francuzi z dziada pradziada .

3 19-letnich Polaków, którzy  planowali ataki terrorystyczne zapewne też podciągniecie pod imigrantów?

Opublikowano
12 minut temu, bergercs napisał(a):

3 19-letnich Polaków, którzy  planowali ataki terrorystyczne zapewne też podciągniecie pod imigrantów?

Statystyka stary. I dane per capita.

Na jednego twojego polaczka ja znajdę 20 książulów Persila.

16 minut temu, Winter napisał(a):

Lunik IX polecam obejrzeć ze Słowacji. Cygany wszystko zniszczą i ukradną xD

Nie trzeba tam zaglądać. U nas swego czasu dość częste były akcje w stylu.

- szybki umyć???

- nie, dzięki 

Wracasz i masz naplute na szybę, wyłamane lusterko albo chlaśnięte opony.

Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

Z jakiego powodu to trafiło do nielegalnych imigrantów, skoro nie ma słowa o sprawcach?

Jestem całkowicie przekonany, że zrobili to Francuzi z dziada pradziada. Zakładam się o stówkę że tak było. Ja ci płace jeśli tak było, ty mi zapłacisz jeśli było inaczej. Wchodzisz?

Opublikowano (edytowane)

To co Niemcy zawracają to i tak kropla w morzu co tego co przechodzi dalej. Wszystkich nie wyłapią. Tak samo jak Polska nie jest w stanie wszystkich wyłapać co przechodzą do nas.

To są tylko odnotowane próby i przejścia z 20-22 czerwca, a ile jest nie odnotowanych? :E 

Do tego do PL napływają nielegalni z granicy Litwy, Ukrainy, Czech i Słowacji część zostaje w PL, a część dalej do Niemiec, czy przez Niemcy dalej w Europe.

Np.

https://kresy.pl/wydarzenia/straz-graniczna-zatrzymala-kolejnych-pomocnikow-nielegalnego-przekraczania-granicy-z-litwa/

https://wiadomosci.wp.pl/ukrainiec-zatrzymany-na-granicy-z-litwa-przewozil-nielegalnych-migrantow-7164393747741600a

I żeby nie było Polska robi to samo co Niemcy bo w ramach readmisji mamy do tego prawo. Więc jak złapią kogoś na granicy np. Litewskiej to oddają Litwinom :E 

https://www.podlaski.strazgraniczna.pl/pod/aktualnosci/66402,Zatrzymani-przy-granicy-z-Litwa.html

"W trakcie prowadzonych działań patrole z Rutki-Tartak oraz Gołdapi (Warmińsko-Mazurski Odział SG) zatrzymały 9 obywateli Somalii i 1 obywatela Maroko.

Nielegalni migranci po wykonaniu niezbędnych czynności w ramach readmisji uproszczonej zostali przekazani stronie litewskiej.  "

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano

niestety leci do nas kazda mozliwa dziura ;) chocby od lat trwa sciaganie murzynow na uczelnie wyzsze ktorzy potem je porzucaja i tak za kazdym razem, w kazdej dziedzinie, kazdym kanalem musimy sciagac murzynow i walczyc z dzietnoscia wlasnych obywateli, najlepiej promujac psiacierzynstwo

plan jest znany, dzialania pozorowane maja tylko zminimalizowac opor do czasu az bedzie za pozno ;)

my sie mozemy tylko przygladac i czytac takie wiadomosci:

Cytat

Mieszkanka Kościerzyny zatrzymała złodzieja z Kolumbii

Obywatelskie zatrzymanie złodzieja w Kościerzynie. 27-letni Kolumbijczyk podjechał do kobiety na rowerze i wyrwał jej portfel. W pogoń za nim ruszyła jedna z mieszkanek.

https://radiogdansk.pl/wiadomosci/region/kaszuby/2025/06/24/podjechal-do-kobiety-rowerem-i-wyrwal-jej-portfel-zatrzymala-go-mieszkanka-koscierzyny-wideo/

zatrzymanie-obywatelskie-koscierzyna-768

naiwna kobieta miala niesamowite szczescie, inzynier mogl miec noz i bylaby tragedia

ale czego tu  sie spodziewac jak my bedziemy nawet ich sciagac z krajow z najwyzszymi wskaznikami przestepczosci na swiecie?

pozostaje jedynie zapewnic sobie bezpieczne miejsce troche dalej od najwiekszych miast i znanych punktow ich lokowania, wzorem zachodu najpierw bezpieczenstwo upadnie w najwiekszych miastach

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oni są kolorowi i łatwo zganiać wszystko na nich zwłaszcza, że się wyróżniają. Niestety po tyłku dostaną imigranci, którzy są legalni i pracują od lat nikomu nie wyrządzając krzywdy. Może to są pojedyńcze przypadki tych ataków ( w końcu od polaka też możesz dostać w ryj) ale ja osobiście się boję, że to się będzie nasilało.  Ostatnio z żoną wracaliśmy z restauracji późnym wieczorem ( miasto wojewódzkie) kilka ekip migrantów minęliśmy i zawsze był lekki niepokój.  Widać różnicę, że jest ich więcej w mieście ale nie wiadomo czy ta zmiana to na lepsze czy na gorsze.  Poprzednia władza sporo ich nasprowadzała a ta władza mam wrażenie, że nie widzi kompletnie problemu i jest krótkowzroczna.

Edytowane przez Barosz
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

pozostaje jedynie zapewnic sobie bezpieczne miejsce troche dalej od najwiekszych miast

U nas to nie takie oczywiste. Organoleptycznie :E stwierdzam, że u nas łatwiej ich po wioskach władzy upychać bo to mniej medialne i na mniejszy opór mieszkańców liczą, a jak już dojdzie do ekscesów to kto by się tam "kozią wólką" przejmował :)

40 minut temu, Barosz napisał(a):

Widać różnicę, że jest ich więcej w mieście ale nie wiadomo czy ta zmiana to na lepsze czy na gorsze.  

Nie no na lepsze :) Jak będą Ci chcieli wpier*** to nawet się nie dowiesz za co bo się nie dogadacie :E Jak trafisz na polskiego cfffaniaka i usłyszysz zapytanie "masz 5 złotych" to zawsze masz szansę wyjść cało z opresji :)

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

Ja myślę, że jest ponadpartyjna zgoda, że tych nielegalnych imigrantów przyjmować będziemy i będziemy legalizować ich pobyt. 

3 godziny temu, Barosz napisał(a):

Oni są kolorowi i łatwo zganiać wszystko na nich zwłaszcza, że się wyróżniają. Niestety po tyłku dostaną imigranci, którzy są legalni i pracują od lat nikomu nie wyrządzając krzywdy. Może to są pojedyńcze przypadki tych ataków ( w końcu od polaka też możesz dostać w ryj) ale ja osobiście się boję, że to się będzie nasilało.  Ostatnio z żoną wracaliśmy z restauracji późnym wieczorem ( miasto wojewódzkie) kilka ekip migrantów minęliśmy i zawsze był lekki niepokój.  Widać różnicę, że jest ich więcej w mieście ale nie wiadomo czy ta zmiana to na lepsze czy na gorsze.  Poprzednia władza sporo ich nasprowadzała a ta władza mam wrażenie, że nie widzi kompletnie problemu i jest krótkowzroczna.

To już wynika z samej różnicy jakości imigrantów dostających się tu legalnie i nielegalnie. Dlatego ja zapraszam imigrantów, ale tych co potrafią się tu dostać legalnie na podstawie istniejących procedur. Jednakże nie uznaję procedur legalizacji nielegalnych imigrantów. Nielegalna migracja powinna się kończyć automatyczną decyzją o deportacji. A jeśli delikwent odmawia opuszczenia kraju, to już parę razy pisałem jak ostatecznie powinien kończyć taki delikwent. 

• Upvote 2
Opublikowano
23 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

U nas to nie takie oczywiste. Organoleptycznie :E stwierdzam, że u nas łatwiej ich po wioskach władzy upychać bo to mniej medialne i na mniejszy opór mieszkańców liczą, a jak już dojdzie do ekscesów to kto by się tam "kozią wólką" przejmował :)

niestety mozesz miec racje :mad:

pojawiaja sie kolejne raporty zaniepokojonych mieszkancow malych miast

Cytat

Imigranci na ulicach Chojny. Mieszkańcy zaniepokojeni.

Grupa imigrantów pojawiła się na ulicach Chojny we wtorek, 25 czerwca, około godziny 6:30.

https://www.chojna24.pl/2025/06/imigranci-na-ulicach-chojny-mieszkancy.html

Opublikowano

O ile popieram takie patrole przy granicy generalnie, bo trzeba wyłapywać śniadych którzy się przemknęli albo zostali wwiezieni... To tam ostatnio kilka takich akcji debilnych było. Typu "czemu niemiecka policja nas zatrzymała???"

Boście dzbany przeleźli na terytorium niemiec. xD

• Like 1