Klakier1984 727 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Kim był nie był tak się powinno załatwiać tematy takich narwańców. 1 1
trepek 1 354 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca W onecie nie podają, w innych miejscach jest jasno napisane, że to imigrant ciemnoskóry.
Cappucino 222 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) W dniu 30.07.2025 o 09:40, galakty napisał(a): Nie no wymiękam... Mi-8 to dzisiaj badziew, ba on był badziewiem jak został wyprodukowany, to jest latający (ledwo) mem naszej armii, tak samo jak do niedawna BMP-1 (BWP-1 żebyś się nie produkował znowu). Tu nie ma żadnego usprawiedliwienia że kraj frontowy ma takie badziewie patrolujące granice. Bo jest tani w eksploatacji i łatwy w naprawie o ile są części. Nad morzem jest baza ze starymi mi 14 i nowymi aw 101, jak myślisz, które częściej latają? mi 8 super sprzęt, 07 ścigał nim bandytów z Dziewulskim. Edytowane 31 Lipca przez Cappucino
VRman 2 640 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 19 minut temu, trepek napisał(a): W onecie nie podają, w innych miejscach jest jasno napisane, że to imigrant ciemnoskóry. Podają podają. Tylko inaczej. Brak jakiegokolwiek info = już wiesz czego nie chcą powiedzieć. Jakby to był wyborca konfy, biały i łysy to byś miał opis jego, jego wioski, środowiska i 50 przykładowych zdjęć.
trepek 1 354 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca W tej sprawie jest więcej niewiadomych jak wiadomych. Podobno świadkowie mówią, że to "kawał byka, biały, łysy, w rozpiętej koszuli". Więc wiadomo tyle, co nic.
voltq 1 372 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca https://tarnogorski.info/atak-maczeta-w-sosnowcu-policjanci-oddali-strzal-mezczyzna-nie-zyje/
huudyy 2 846 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 52 minuty temu, VRman napisał(a): Podają podają. Tylko inaczej. Brak jakiegokolwiek info = już wiesz czego nie chcą powiedzieć. Jakby to był wyborca konfy, biały i łysy to byś miał opis jego, jego wioski, środowiska i 50 przykładowych zdjęć. Opos https://www.onet.pl/informacje/onetslask/atak-maczeta-w-sosnowcu-rzecznik-sluzb-ujawnia-szczegoly-to-polak/hmm7j7l,79cfc278 1
huudyy 2 846 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 38 minut temu, areczek1987 napisał(a): Jakubiak znowu fejki powiela? Stare, znałem Edit obsrał zbroje wieśniak XDD Edytowane 31 Lipca przez huudyy
Yahoo86 335 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 2 godziny temu, trepek napisał(a): Jakiś pigmentopozytywny ruszył w Sosnowcu dzisiaj, o 5 rano, z maczetą na policjantów. Został zastrzelony. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-maczeta-w-sosnowcu-policjanci-oddali-strzaly-napastnik-nie-zyje/d9d58ls Ja dzisiaj z samego rana byłem z mamą w szpitalu na bytomskiej i przejeżdzając widziałem jak blokowali drogę - nie wiedziałem tylko dlaczego (radia nie słucham). Dzięki za info. 1
hubio 1 174 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, VRman napisał(a): Podają podają. Tylko inaczej. Brak jakiegokolwiek info = już wiesz czego nie chcą powiedzieć. Jakby to był wyborca konfy, biały i łysy to byś miał opis jego, jego wioski, środowiska i 50 przykładowych zdjęć. Otóż jesteś w wielkim błędzie: https://wiadomosci.wp.pl/zaatakowal-policjantow-w-sosnowcu-nie-zyje-tam-nie-bylo-mozliwosci-7184189922904832a No i co? Nie był imigrant więc się można rozejść? Kark, którego dobrze, że zatrzymała policja mógł zrobić wiele krzywdy. Może więc by tak pocisnąć Polaków zagrażających innym Polakom czy jak nie imigrant to spoko Mógł nawet zabić bo w końcu "swój"... Może by tak społeczną energię skierować przeciwko gangusom rozprowadzającym narkotyki i dopalacze po których był ten typek i robić takie marsze i zakładać jakieś ruchy, a nie przeciwko wyimaginowanym imigrantom. Ja nawet nie chcę myśleć jak się tak nie daj Boże zdarzy, że jakiś przestępca imigrant zrobi jakąś krzywdę. Przecież wtedy takie crushe, volty i nozownikizberlina wyjdą na ulice i będą polować na każdego kto nie jest biały Edytowane 31 Lipca przez hubio
kubikolos 1 327 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca jak ktos byl ciekawy ile niedlugo bedziemy wydawac na odpady: Cytat Ile wydaje hiszpania na imigrantow Oto ile wydaje male 40 osobowe centrum dla nieletnich imigrantow w madrycie. Jedynie 5.000€ miesiecznie na osobe. 170€ dziennie. Min. Ubrania / buty 550€ miesiecznie/os. Dane instytut dostepu do informacji publicznej. beda tez skutki uboczne XDDDDDDDDD Cytat Niemcy, Gelsenkirchen: szkoła rezygnuje z wieprzowiny na stołówkach Po wakacjach tylko halal. W szkole Erle 60% uczniów ma pochodzenie imigranckie. https://www.welt.de/vermischtes/article6889b6f5eba40421e07de09c/Gelsenkirchen-Nur-noch-halal-Schule-stellt-Speiseplan-um.html
VRman 2 640 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca No to bardzo się cieszę - Jeszcze nam Maczeciarze z Maczetów (czy jakoś tak) nie biegają po ulicach. Aż dziwne, że Onet puścił info bez podawania info o tym kim był ten szmaciarz z maczetą. (Ale teraz będziemy obserwować czy onet też da taki dodatkowy artykuł w przyszłości, w analogicznej sytuacji, gdy będzie trzeba w tytule wspomnieć, że zabójca był imigrantem albo islamistą.) Swoją drogą nie tylko brak opisu sprawcy sugerował inżynierów. Maczeta też sugerowała, a potem się okazało że to rura. Jak rura może być w kształcie maczety, ja się pytam? Pytanie czy oni tam byli ślepi czy ktoś ktoś z pismaków zrobił clickbait. Przecież jakby w tytule nie było maczety to by było 3x mniej odsłon, bo typ broni oznacza oczywiste skojarzenia.
Boldwyn 121 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Maczeta akurat sugeruje naszych lokalnych kiboli, przynamniej jeśli ktoś w Małopolsce mieszka
voltq 1 372 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) 7 godzin temu, hubio napisał(a): Otóż jesteś w wielkim błędzie: https://wiadomosci.wp.pl/zaatakowal-policjantow-w-sosnowcu-nie-zyje-tam-nie-bylo-mozliwosci-7184189922904832a No i co? Nie był imigrant więc się można rozejść? Kark, którego dobrze, że zatrzymała policja mógł zrobić wiele krzywdy. Może więc by tak pocisnąć Polaków zagrażających innym Polakom czy jak nie imigrant to spoko Mógł nawet zabić bo w końcu "swój"... Może by tak społeczną energię skierować przeciwko gangusom rozprowadzającym narkotyki i dopalacze po których był ten typek i robić takie marsze i zakładać jakieś ruchy, a nie przeciwko wyimaginowanym imigrantom. Ja nawet nie chcę myśleć jak się tak nie daj Boże zdarzy, że jakiś przestępca imigrant zrobi jakąś krzywdę. Przecież wtedy takie crushe, volty i nozownikizberlina wyjdą na ulice i będą polować na każdego kto nie jest biały Imie nazwisko? tego goscia ? Muhamad al ofir tez może być obywatelem Polski Edytowane 31 Lipca przez voltq
VRman 2 640 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca To by było pierwsze co by mi przyszło do głowy w Niemczech czy UK, ale w Polsce to jednak mała szansa.
hubio 1 174 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca @voltq pełnokrwisty Polak - typ karka - bardziej obstawiam, że kibol i zwolennik takich poglądów jak w tym wątku
hwdp43 1 705 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca teraz to bedzie : "ale polacy tez machaja maczetami"
crush 3 575 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Nic nie będzie bo między jednym, a drugim incydentem z polaczkiem będzie 5 incydentów z kolorowymi. A wtedy hubia siedzą cicho. 1
hubio 1 174 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Jak na razie to jest tak, że pomiędzy jednym incydentem z imigrantem jest 10000 incydentów z Polakami 13 minut temu, hwdp43 napisał(a): teraz to bedzie : "ale polacy tez machaja maczetami" no oczywiście, że tak - głównie środowiska kibolsko-narodowe... Przecież nawet na ustawki chodzili z maczetami. Policja jak tam aresztowała jakiś gang to ile maczet zgarnęli
crush 3 575 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Teraz, hubio napisał(a): Jak na razie to jest tak, że pomiędzy jednym incydentem z imigrantem jest 10000 incydentów z Polakami No i tak powinno być. A nie jak na zachodzie. Znaczy idealnie te 10000 to też wywiesić publicznie, albo na pal. Ale to niestety nie u nas. 🫤
hubio 1 174 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Najlepiej żeby nie było ani od Polaków ani od imigrantów. Bo szczerze mówiąc skrzywdzonej ofierze napadu, pobicia czy gwałtu może być raczej wszystko jedno czy sprawcą jest Polak czy imigrant. Więc tak nie powinno być. Różnica jedynie polega na tym, że urodzeni w Polsce Polacy-przestępcy po prostu tu są i musimy się z nimi męczyć Natomiast dodatkowego importu kompletnie nie potrzebujemy. Nie ma też nawet co mówić, że jak obcokrajowiec przyjeżdża do nas to robimy mu łaskę, że wylazł z jakiejś lepianki w Pakistanie czy Bangladeszu i dostał od nas raj i to w tym kontekście bez czudzysłowia, a zamiast to docenić to robi nam krzywdę. Jak już pisałem wcześniej zero litości i wyrozumiałości dla bandziorów co napadają na obywateli UE i powinno się ich zamykać w "odpowiednich" celach żeby im się odechciało krzywdzić ludzi, którzy ich przygarnęli. Ludzi w sensie społeczeństwa.
voltq 1 372 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca 3 godziny temu, hubio napisał(a): @voltq pełnokrwisty Polak - typ karka - bardziej obstawiam, że kibol i zwolennik takich poglądów jak w tym wątku Taka jest różnica pomiędzy "pełnokrwistymi" Polakami a imigrantami z Afryki
VRman 2 640 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca "i zwolennik takich poglądów jak w tym wątku" 1
hubio 1 174 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, voltq napisał(a): Taka jest różnica pomiędzy "pełnokrwistymi" Polakami a imigrantami z Afryki Poczytaj sobie jeszcze czym jest "gwałt" u nas i czym w "lewicowej" UE gdzie nawet brak pisemnej zgody na stosunek może być zakwalifikowany jako "gwałt"... Tak narzekacie na lewicowość UE ale kiedy to wygodnie to już nie widzicie jak to tam jest traktowane. W ostatnich dniach w przestrzeni informacyjnej zaczęły pojawiać się wpisy wskazujące, że liczba gwałtów w Polsce jest wyjątkowo niska w porównaniu do innych krajów Europy, np. Szwecji. Narracje te łączone są z antyimigrancką retoryką, wedle której wyższa liczba gwałtów w krajach europejskich wynika z otwartej polityki wobec imigrantów. W artykule porównujemy prawne definicje gwałtu w Szwecji oraz Polsce i wyjaśniamy, dlaczego stwierdzenia te są manipulacją https://fakenews.pl/spoleczenstwo/niska-liczba-gwaltow-w-polsce-to-manipulacja/ Tym nie mniej, żeby była jasność - nie zamierzam jakoś mocno bronić tej tezy i umierać za nią. Ponieważ są tu 2 strony sporu i nie łatwo tak naprawdę wyciągnąć prawdę. Edytowane 1 Sierpnia przez hubio 1
Rekomendowane odpowiedzi