Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jak uważasz, że masz dobre pomysły to idź do polityki bo póki co nikt nie robi tak jak ty piszesz, że byłoby najlepiej. 

Zwróć uwagę na to, że ja nie piszę, że nie masz racji, ja piszę jak jest. (...) w związku z tym walka z wiatrakami nie ma sensu. 

Biorę to pod uwagę, choć w związku z obrazem naszej polityki, obawiam się, że się w rok zniechęcę. Albo że pod pretekstem samoobrony przed zniechęceniem, zacznę kraść jak reszta przede mną, co też miała idee szczytne, lecz potem skukiziała.

Wiem, że piszesz jak jest. Ja nie piszę , że ma nie być imigracji, tylko że ma być tymczasowa - kontraktowa. Nie przeszkadza mi, aby to były kontrakty wieloletnie, nie chodzi mi o odsyłanie kogokolwiek dla zasady, tylko po kontrakcie. Bo teraz oni tu zostają.

Szukam drogi częściowego pogodzenia interesu korpo z interesem społecznym. Import przymułów na stałe nie może skończyć się dobrze. Oni będą produkować bombelki na poziomie analogicznym, jeśli będzie to premiowane socjalem, a teraz jest.

Czy się zafrykanizujemy z zalbanizujemy czy zukrainizujemy to jeden ch.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety interesy zwykłych ludzi cierpia kiedy lobby dochodzi do głosu. Na imigracji bogacą się korporacje, rentierzy, agencje pracy tymczasowej czy wreszcie państwo ma szybki zastrzyk gotówki. Nikomu nie zależy, żeby zrobić to z głową, liczy się forsa tu i teraz. Wcale nie trzeba do tego lewactwa, ono tylko nadaje inną narrację, ale po cichu też da się wpuścić milion ludzi bo kto im zabroni. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano

ciekawe materialy z kamera wsrod zwierzat, tym ciekawsze ze mozemy obserwowac co dokladnie do nas zmierza

Cytat

Francja jest skonczona, wszędzie nielegalni imigranci

Pod wieżą Eiffla uzbrojone w bron długą (wojsko?), wszędzie scammerzy, na ulicach tak czarno i brudno, że można pomylić z afryką, szokujący widok który trzeba zobaczyć ,zwłaszcza że czeka nas to samo

https://www.youtube.com/watch?v=0WBWtam27j8

Cytat

Kobiety nie są ratowane po trzęsieniu ziemi, bo prawo zabrania ich dotknać (Afgan

Po trzęsieniu ziemi ktore zabiło 2200 osob w Afganistanie, kobiety nie są wyciągane spod gruzów tylko ignorowane, bo ratownicy boją się je dotykać. Dotykanie obcej kobiety jest zakazane religijnym prawem, mogą to robić tylko krewni lub inne kobiety.

https://www.indiatoday.in/world/story/taliban-gender-restrictions-delay-rescue-efforts-afghanistan-women-earthquake-2782694-2025-09-05

Bonus +18:

Spoiler

50229e18e4230972be00553c32923c7aeceb12af

XDDDDDDDDDDDD

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy fake, ale przed chwilą siedziałem na kiblu przeglądając memy a tam info, że ministrem od polityki imigracyjnej też został jakiś Abdullah.

Co by nie patrzeć, niestety "UK is done". 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

https://wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32231759,wojsko-na-ulicach-brukseli-desperacka-decyzja-belgii-musimy.html#do_w=484&do_v=1562&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1562_ti&do_utid=32231759&do_uvid=1757240917065&s=BoxOpMT

Cytat

W ostatnim czasie stolica Belgii mierzy się z falą przemocy związaną z przestępczością narkotykową. Tylko w tym roku doszło do 57 strzelanin. 

Cytat

W 2024 roku odnotowano 92 strzelaniny. Zginęło dziewięć osób, a 48 zostało rannych. - Czas się obudzić i zrobić porządek z tymi dzielnicami, w których królują narkotyki

Cytat

Quintin w maju w rozmowie z Politico nazwał sytuację w Brukseli "katastrofalną". 

https://www.brookings.edu/articles/belgiums-muslim-beggars

Cytat

Belgium has a population of ten million people and 5% of them—over 500,000—are Muslim. Muslims also constitute about 20% of the population of Brussels, the capital of the European Union.

Ciekawe czy populacja muzułmańska ma związek z wojnami gangów :hmm: -

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Oj tam oj tam, się rozpędzacie do ocen, a może nie znacie sytuacji?

Może np. splamiła honor swojego męża?

(np. w drodze padnięcia ofiarą innego "honorowego" wyznawcy religii pokoju tydzień wcześniej, przy próbie przejścia przez park wieczorem)

• Like 1
Opublikowano
Cytat

Brutalne zabójstwo ukraińskiej modelki. Dlaczego amerykańskie media milczą?

Wielokrotny, bezdomny, czarnoskóry przestępca zabił 23-letnią uchodźczynię z Ukrainy, która schroniła się w USA przed wojną. Amerykańskie główne media jednak postanowiły temat przemilczeć. Dlaczego? Czy poprawność polityczna i ruch BLM nie wpycha Amerykanów w ramiona odwróconego rasizmu?

dziwne pytania, mysleli ze ukrainka jest wyzej w hierarchi spolecznej od czarnego przestepcy? XD

• Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, kubikolos napisał(a):

dziwne pytania, mysleli ze ukrainka jest wyzej w hierarchi spolecznej od czarnego przestepcy? XD

widziałem jakieś zdjęcia tej ukrainki i w pokoju miała ten baner 'black lives matter', więc jak to mówią - gdzie drwa rąbią tam wióry lecą 

hysterical-laughter.gif

• Haha 2
Opublikowano
13 godzin temu, VRman napisał(a):

Oj tam oj tam, się rozpędzacie do ocen, a może nie znacie sytuacji?

Może np. splamiła honor swojego męża?

(np. w drodze padnięcia ofiarą innego "honorowego" wyznawcy religii pokoju tydzień wcześniej, przy próbie przejścia przez park wieczorem)

On jej po prostu niósł nuż. A kiedy już przyniósł potknęła się i upadła kilka razy na ostrze.