Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

NATO nic nie robi, bo wie ze to pisk stracenca. 

To taka wredna mucha. Bardziej wkurw.wia niz szkodzi.

Mysle, ze NATO bedzie radzic sobei z tymi dronami raczej srodkami malo inwazyjnymi np. politycznymi, a skupi sie glownie na tym abysmy regularnie i stabilnie czytali o plonacych rafineriach.

• Confused 1
Opublikowano

Albo.. po prostu politycy krajów NATO (z wyjątkiem np. Finlandii) są beznadziejni i nie mają pomysłu.

Ale są i dobre strony - przynajmniej więcej osób się dowie, że ruscy mają głupie pomysły. Może dzięki temu mniej zaczadzonych zagłosuje na AfD czy Brauny.

• Upvote 1
Opublikowano

Ale wiecie ze te drony maja tylko i wyłącznie za zadnie oburzać publiczkę. :D

ruskim nic nie zostało jak właśnie takie denne akcje :E

Płaca jakimś lolka żeby dronami Dji "udawali" szpiegowanie.

Jeszcze mam bekę jak jakieś zdjęcia pokazują ze te drony w pełni oświetlone i wyglądają jak ufo :smiech:

NATO na pierdy reagować nie będzie. Tu nie ma nawet na co.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Jeszcze mam bekę jak jakieś zdjęcia pokazują ze te drony w pełni oświetlone i wyglądają jak ufo :smiech:

Przecież nie wszędzie latają loldrony :E Dodatkowo typów dronów szpiegujących jest masa. Nawet takie z zerowym śladem elektromagnetycznym, i dopiero przeszukiwanie nieba pomaga w ich znalezieniu. Ukraina nawet ma problem z ich likwidacją. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Będzie, tzn poszczególne państwa podejmą swoje decyzje i metody neutrlaizacji tego. Bo te prowokacje działają tak na społeczeństwo, strasząc ludzi tym, że tak sobie latają nad nimi ruskie drony jak i finansowo, bo zamknięcia lotnisk generują dodatkowe koszty.

I muszą to zrobić szybko, inaczej będzie to wyglądało na nieudolność wojska i władz.

Na te małe drony wystarczy większy dron zrzucający/wystrzeliwujący siatkę, lub taranujacy je. Kwestia ile zajmie zakup kontr-dronów i ogarnięcie operatorów.

Opublikowano (edytowane)

Wiecie może i dobrze, że te ruskie wysłały teraz do nas te drony i rakiety bo politycy zajmą się obroną ludności cywilnej. Lepiej teraz jak nie ma wojny niż jakby nas zaatakowali naprawdę.

Geniusz intelektu - putin nie ogarnął, że jak zaatakuje Ukrainę to pół świata się sprzymierzy przeciwko niemu, że neutralna dotąd Finlandia przystąpi do NATO, a teraz, że jedynie Polska się wzmocni...

Czasami to nie wiadomo czy się go bać czy mieć z niego bekę :rotfl2: Jak mówił Trump - chłopie mając taką armię jak ty to powinieneś ogarnąć temat w ciągu tygodnia, a nie 3 lat. A ten wysłał jakieś mięso armatnie w podartych mundurach, a teraz koreańskie badziewie dronowe.

Zgodnie z zasadą, że najlepszą obroną jest atak nie wiem czy nie lepiej jakby NATO się włączyło czynnie do tej wojny i byśmy razem z Amerykanami i Europejczykami poszli na Moskwę. W końcu geniusz intelektu ciągle mówi, że się do tego przygotowujemy :)  Ukraina by dostała część rosji, Polska by dostała, USA od strony Alaski :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Ja to się skłaniam bardziej do wejścia na Ukrainę i propozycji ich kapitulacji pod którymś z nato. Ewentualnie wypchnięcia całej reszty zdolnych do walki dalej za Dniepr i najwyżej zawężenia placu zabaw. Tamten skrzyknie 110 milionowy naród robactwa wszelakiego a jak to mu nie pomoże to na bank atomówki polecą. Takie prawa mają reżimy nuklearne. Nic nie zrobi z wojskami nato jak sam się tam panoszy...

• Confused 1
Opublikowano
12 godzin temu, Camis napisał(a):

3 lata minęły a my w lesie, co w ciągu tych lat z tym zrobiono?. 

O tym ostatnio u nas mówiono, że kupując ciężki sprzęt zabezpieczamy się na przyszłą wojną która BYĆ MOŻE nadejdzie, a na tę którą obecnie prowadzimy finasowanie leży i kwiczy.

W dniu 29.09.2025 o 16:11, Badalamann napisał(a):

@FadedIntoNight Nie nobla miałem na myśli. To byłoby bezczelne i jest niewykonalne.

Ale raczej doprowadzi do końca walkę z hamasem. I albo wysiedlą resztę ludności ze strefy Gazy, albo wprowadzą tam na stałe siły wojskowe. Tyle ze to gruzowisko, więc stawiam na przesiedlenie wszystkich.

SIły izraelskie też tam ponoszą ciężkie straty. Nie wierzę by Izraelczycy zaakceptowali w tej sytuacji inne zakończenie niż pełne zwycięstwo.

I muszą się spieszyć bo wizerunkowo zaczęli tracić; muszą domkąć temat.

Hmm ciekawe jak ty sobie to w głowie racjonalizujesz, że to głównie całe lewactwo krzyczy o ludobójstwie (w 100% słusznie) i uważa tego Netanjahu za zbrodniarza tego samego kalibru co Putin, a jedynie prawak Trump trzyma jego stronę. Jak żyć?? :E

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Hmm ciekawe jak ty sobie to w głowie racjonalizujesz, że to głównie całe lewactwo krzyczy o ludobójstwie (w 100% słusznie) i uważa tego Netanjahu za zbrodniarza tego samego kalibru co Putin, a jedynie prawak Trump trzyma jego stronę. Jak żyć?? :E

Co miałbym sobie racjonalizować?

Izrael prowadzi wojskową operacje antyterrorystyczna na gesto zabudowanym i zaludnionym terenie, pełnym terrorystów oraz ludności otwarcie sprzyjającej tymże.

Już pisałem kiedyś, jestem zaskoczony że się tak cackają i grzebią. Po samym zamachu hamasu z października byłem przekonany że siły izraelskie będą działać dużo brutlaniej. Zakładałem że wyznaczą jakieś korytarze dla ludności, nakażą ewakuację całej strefy a pozostałych na obszarze Gazy sklasyfikują jako wrogich bojowników. I uderzą całymi siłami lotnictwa i artylerii niszcząc cały osbzar, zamiast wikłać się w długotrwała walkę lądową.

Tak walczyli Amerykanie w Iraku na początku inwazji, gdy doszło do walk miejskich. I odziały lojalne wobec Saddama albo się poddawały natychmiast, albo miasto padało pod brutalnym szturmem w maks kilka tygodni. Przy minimalnych stratach sił zachodnich.

Opublikowano

Zbrodnie Izrael sobie racjonalizujesz fenomenalnie. Co do tych korytarzy dla ludności to jak już 99% świata zauważyło im nie zależy żeby tam ktokolwiek żywy pozostał więc nic takiego nie robią.

Ps.

Odnośnie tego zamachu Hamasu to ty jeszcze nie wiesz, że Żydzi o wszystkim wiedzieli (forumowi członkowie połączonych sztabów potwierdzą :E) i dopuścili do tego żeby mieć pretekst dla tego holokaustu.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ale przeginacie, ja pierdzielę. Holocaustu? Wszystkich Arabów wymordowali czy jak?

Wiedzieli =/= sami to zrobili.

Nie twierdzę, że władze Izraela to "dobrzy ludzie" i że są bez winy, ale nie jestem w stanie zrozumieć jak bardzo przerysowywana jest ta narracja.

Że Izrael to tak samo jak Rosja przeciw Ukrainie i Natanyahu=Putin  :boink:

Że holocaust :boink:

A to, że potężna część z tych "biednych cywiliów" od momentu nauki mówienia jest indoktrynowana do nienawidzenia Izraela nieistotny?

Historia tego jak wyglądało to przez dziesiątki lat nieistotne?

Rosnąca siła islamu na całym świecie nieistotna?

Przyrost naturalny wśród islamistów nieistotny?

Fakt, że wystarczy nieco ponad dekada od spłodzenia "cywila i biednego dzieciątka" do zrobienia z niego bojownika z pasem szahida czy kałachem, nieistotny?

Może mieli iść poprosić grzecznie Hamasowców, żeby im dali spokój, zapłacić jizz-ję i tak dalej?

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano

Dla krajów muzułmanskich Palestyńczyk to taki cygan dla nas w Europie. Nigdzie ich nie chcą. Nie trzeba było wybierać HAMAS do swojego rządu, to tak jakby Ukraińcy wybrali partię powiązaną albo na bazie Bandery i domagali się odzyskania ziem wschodnich, i organizowali zamachy co jakiś czas na tych terenach. 

Jak sprawa HAMASu zostanie rozwiązana to faktycznie na Bliskim Wschodzie może dojść do długiego pokoju.