8V32 PcLab 247 Opublikowano Niedziela o 21:05 Opublikowano Niedziela o 21:05 7 minut temu, Suchy211 napisał(a): "Swoje plany" mogą przedstawiać strony mające siłę sprawczą, to znaczy nie UE, czy tam koalicja chętnych. Już nie gadaj że mamy jako UE tylko portki na dupie, bo mamy zarekwirowane rosyjskie środki, druga gospodarka świata, największy rynek zbytu dla Chin/kluczowy partner handlowy dla większości świata. UE ma silniki rakietowe do rakiet, optyka, lasery, sensory, elektronika przemysłowa, turbiny, silniki, zaawansowane maszyny CNC. Mamy możliwości sankcyjne. Zaniedbaliśmy obronność to fakt i za dużo postawiliśmy na USA, ale to się zmienia. Użyliśmy dopiero gaz – spadek importu o 90%, ropa – embargo morskie, węgiel całkowity zakaz. Gdyby EU weszła w tryb pół wojenny bylibyśmy drugą potęgą militarną, no jeszcze tylko jaj brakuje. 4 1
adashi 1 637 Opublikowano Niedziela o 23:27 Opublikowano Niedziela o 23:27 Wyciekł 25 punkt propozycji europejskiej: wszyscy ludzie będą kochać innych ludzi, a także kotki i gołąbki. 1 4
Suchy211 1 253 Opublikowano Poniedziałek o 06:37 Opublikowano Poniedziałek o 06:37 A gwarantem tego wszystkiego będzie Jezus. Fajnie że europa ma swoją propozycję, ale dla rosji nie jest ona nawet podmiotem. Chyba że negocjacje będą z Amerykanami odnośnie tego jaka powinna być ich propozycja. 1
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 11:34 Opublikowano Poniedziałek o 11:34 Rosja stoi na skraju przepaści. Trump: Ukraina nie ma kart, trzeba to SZYBKO kończyć. Wszystko z troski o ginących, oczywiście. 1
Badalamann 982 Opublikowano Poniedziałek o 13:14 Opublikowano Poniedziałek o 13:14 Apropo planu "pokojowego" od rozzji i Trumpa, to w ich wersji jest też zapis dotyczący Polski. A konkretnie to tego że mogłyby u nas stacjonować tylko europejskie myśliwce. Nawet nie NATOwskie, więc miałoby nie być sił USA. Oznacza to też, że miałyby nie stacjonować nie tylko amerykańskie lotnictwo, ale tez ich siły lądowe. A także nie mogłyby stacjonować inne lądowe wojska natowskie. O ile jestem pewny że europejska część NATO się na to nie zgodzi, o tyle jeśli Trump to akceptuje, to niebawem całkowicie wycofa siły USA z Polski. To znacząco zwiększa i tak duże zagrożenie wojną na wschodniej flance NATO. W tym od razu na naszym terytorium. Bo siły USA są takim zabezpieczeniem. Wiemy że siły kacapskie nie odważą się zaatakować amerykańskich. 1 1
kubikolos 1 324 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 ladne bzdurki, to prosto z russia today kopiowales? przeczytaj ten punkt w faktycznej tresci i zastanow sie ile bzdur wymysliles 1 godzinę temu, VRman napisał(a): Rosja stoi na skraju przepaści. Trump: Ukraina nie ma kart, trzeba to SZYBKO kończyć. Wszystko z troski o ginących, oczywiście. to co, za ile ta wygrana ukrainu? slyszalem ze rosji koncza sie rakiety i w sklepach maja drogi cukier, to chyba juz zaraz? 22 godziny temu, areczek1987 napisał(a): Gotować się na ciężką pracę dla wysiadywania i pozorów przygotowań slawu ukrainu! nie moze byc mowa o ograniczaniu liczebnosci wojska suwerennego panstwa wiec jako kontrpropozycja UE proponuje ograniczenie liczebnosci wojska tylko do innej liczby XDDDDDDDDDDDD 16 godzin temu, hubio napisał(a): Ja prd... A przecież k. widzi Kosiniak i reszta, że widza ze nie ma zagrozenia wojna na terenie NATO wiec nie traktuja zbrojen powaznie, zatem wojskowe zakupy to w dalszym ciagu krecenie lodow to naprawde takie proste 1
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 13:44 Opublikowano Poniedziałek o 13:44 2 minuty temu, kubikolos napisał(a): to co, za ile ta wygrana ukrainu? slyszalem ze rosji koncza sie rakiety i w sklepach maja drogi cukier, to chyba juz zaraz? Rakiety się kończyły 3 lata temu i ja tej narracji nie podłapywałem nawet wtey. Cukier mi zwisa, ale całość gospodarki to trochę inna sprawa. Posłuchaj/poczytaj coś więcej niż 5 sekund to zobaczysz, że na serio ten kraj zaraz się gospodarczo rozwali i ryjem wyrżnie o te same dno w którym był w latach 90tych, przynajmniej dla większej części rosjan. Zachód i Ukraina mogły to wygrać, ale niestety Europie zabrakło jaj i rozsądku, przede wszystkim porządnych polityków, Ukraina popełnia głupie błędy, głównie na szczeblu politycznym który się pcha w robotę wojskowym, a w USA ruscy wstawili swojego pionka. Jakby nie dać dupy w 2022-24, to by sytuacja wygląda inaczej pod każdym względem. Nawet teraz jakby Ukraina miała kim walczyć przez następne 2 lata to albo by się Chiny naprawdę potężnie zaczęły przykładać ze wsparciem dla rusków, albo kraj by się zaczął sypać. Władza może nie, ale poparcie dla niej by wyrżnęło z hukiem o ziemię, a wielu by się otworzyły oczy, co miałoby wpływ choćby na ilość mięsa armatniego werbowanego na wojny. Niestety właśnie wtedy gdy ruscy faktycznie zaczynaliby się wypierdzielać na ryj, to z odsieczą wpada Trumpov. Tak jak z częściami do samolotów za ten śmiech na sali w postaci 50 czy 100 uwolnionych więźniów u Baćki. PS. Po "ukrainu" czy "banderowcy" fajnie widać kto chłonie ruski przekaz jak gąbka. Wstyd panie kubikolos, wstyd
kubikolos 1 324 Opublikowano Poniedziałek o 13:54 Opublikowano Poniedziałek o 13:54 (edytowane) 11 minut temu, VRman napisał(a): Cukier mi zwisa, ale całość gospodarki to trochę inna sprawa. Posłuchaj/poczytaj coś więcej niż 5 sekund to zobaczysz, że na serio ten kraj zaraz się gospodarczo rozwali i ryjem wyrżnie o te same dno w którym był w latach 90tych, przynajmniej dla większej części rosjan. ale co tam ma sie rozwalic? chyba ze myslisz ze bieda powali rosjan, seems legit tzn gratuluje wyobrazni XD 11 minut temu, VRman napisał(a): Zachód i Ukraina mogły to wygrać, ale niestety Europie zabrakło jaj i rozsądku tu akurat zgoda, Europa nie chciala wygranej ukrainu ale z drugiej strony pozwolila dlugotrwale wyniszczac rosjan, pytanie wiec - czy lepiej zeby Europa realizowala wlasne interesy czy interesy ukrainu? 11 minut temu, VRman napisał(a): to z odsieczą wpada Trumpov tzn co zrobil? podal propozycje pokoju i powiedzial ze jak nie chca pokoju to moga sobie dalej walczyc? no koniec swiata XDDDDDDDDDDDD a realnie USA caly czas sprzedaje uzbrojenie - realizuje interesy USA gospodarczy i geopolitycznie (wyniszcza rosjan) zatem drugie pytanie - czy USA powinno realizowac swoje interesy czy interesy ukrainu? niektorzy to chyba mysla ze jedyne sluszne rozwiazanie to zlozeniu holdu ukrainu tak jak robi Polska, to wam geniusze powiem ze w naszym interesie jest uratowanie ukrow ale niekoniecznie w interesie calego swiata XDDDDDDDDDDD Edytowane Poniedziałek o 13:55 przez kubikolos
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 14:04 Opublikowano Poniedziałek o 14:04 (edytowane) 10 minut temu, kubikolos napisał(a): ale co tam ma sie rozwalic? chyba ze myslisz ze bieda powali rosjan, seems legit tzn gratuluje wyobrazni XD Pisałem przecież. Gospodarka. Pisałem też, że ich główną bronią tak na swoich obywateli jak i na zachód jest propaganda i że to broń cholernie niedoceniania i bardzo, bardzo skuteczna. Pisałem więc też, że ruscy będą gruz jeść, ale swojej władzy nie obalą. Pisałem też, żeby zamiast wypisywać takie farmazony o cukrze, lepiej żebyś poszedł i poczytał/posłuchał. Nawet ichni odpowiednik Balcerowicza już zaczyna bić na alarm, ale spoko, wyśmiewaj że o tylko cukier trochę zdrożał. Nic się nie dzieje. Na kanałach Cejrowskiego, Maciaka, Braunów czy Zero i tym podobnych onuc pewnie o tym nie mówią, to skąd masz wiedzieć. 10 minut temu, kubikolos napisał(a): tu akurat zgoda, Europa nie chciala wygranej ukrainu ale z drugiej strony pozwolila dlugotrwale wyniszczac rosjan, pytanie wiec - czy lepiej zeby Europa realizowala wlasne interesy czy interesy ukrainu? Piszesz to jakby wyniszczanie rosjan było złe. Ale mniejsza. Nie, nie pozwalała na to. Europa jako taka chciała pomóc wygrać Ukrainie, ale nieudolność polityków i ruskie wpływy zrobiły swoje i wyszło jak wyszło. Co do pytania o interesy, to zadaj inne nie będące bez sensu, to odpowiem. Te jest za durne, szkoda mojego czasu. 10 minut temu, kubikolos napisał(a): niektorzy to chyba mysla ze jedyne sluszne rozwiazanie to zlozeniu holdu ukrainu tak jak robi Polska, to wam geniusze powiem ze w naszym interesie jest uratowanie ukrow ale niekoniecznie w interesie calego swiata XDDDDDDDDDDD Chyba niektórzy. Chyba tylko cukier zdrożał. Chyba Europa tylko chciała mielić rusków. To jest Twój poziom wiedzy na ten temat. Edytowane Poniedziałek o 14:05 przez VRman
kubikolos 1 324 Opublikowano Poniedziałek o 14:24 Opublikowano Poniedziałek o 14:24 10 minut temu, VRman napisał(a): Gospodarka 10 minut temu, VRman napisał(a): Pisałem więc też, że ruscy będą gruz jeść, ale swojej władzy nie obalą. aha, czyli jednak ukrainu nie wygra bo nic sie nie zawali, a juz szykowalem frytki 10 minut temu, VRman napisał(a): Pisałem też, żeby zamiast wypisywać takie farmazony o cukrze, lepiej żebyś poszedł i poczytał/posłuchał. Nawet ichni odpowiednik Balcerowicza już zaczyna bić na alarm, ale spoko, wyśmiewaj że o tylko cukier trochę zdrożał. Nic się nie dzieje. Na kanałach Cejrowskiego, Maciaka, Braunów czy Zero i tym podobnych onuc pewnie o tym nie mówią, to skąd masz wiedzieć. ja akurat dobrze wiem o czym mowie bo nie slucham pierdololo o konczeniu rakiet i zawalonej gospodarki, ich gospodarka sie kurczy i kraj biednieje, to jest fakt i nie ma to wplywu na zakonczenie wojny w krotkiej perspektywie "gospodarcze rozwalenie", "skraj przepasci" - to jest wlasnie pierdololo ktore prezentujesz, no i jeszcze pierdy o onucach i innych idolach 14 minut temu, VRman napisał(a): Piszesz to jakby wyniszczanie rosjan było złe. Ale mniejsza. Nie, nie pozwalała na to. Europa jako taka chciała pomóc wygrać Ukrainie, ale nieudolność polityków i ruskie wpływy zrobiły swoje i wyszło jak wyszło. 1. wyniszczanie rosjan jest dobre 2. Europa realizuje swoj interes i prowadzi do wyniszczania rosjan 3. "chciala pomoc wygrac" to jest kolejne pierdololo ktore lykasz, chcesz rozmawiac na poziomie a rozmowe o geopolityce sprowadzasz do "skraju przepasci" i "checi pomocy", litosci Europa do tej pory nie wyplacila zablokowanej ruskiej kasy bo boi sie ze trzeba bedzie to oddac z kasy europejskich podatnikow a nie ukrainskich i tak wygladaja obecne analizy europejskich propozycji, dlatego temat lezy o taki detal, bo wyzej widzialem jeden as chwalil Europe za "zarekwirowanie" ruskiej kasy XDDDDDDDDDD to jest wlasnie wiedza w temacie 18 minut temu, VRman napisał(a): To jest Twój poziom wiedzy na ten temat. dzieki za informacje, wyzej masz podsumowanie twojego 1
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 14:37 Opublikowano Poniedziałek o 14:37 (edytowane) 14 minut temu, kubikolos napisał(a): aha, czyli jednak ukrainu nie wygra bo nic sie nie zawali, a juz szykowalem frytki Przecież pisałem, że rosysjka gospodarka jest na skraju przepaści i się BY zawaliła, gdyby nie to, że ekipa trumpa i witkoffa przychodzi z odsieczą fiutinowi i zamrozi wojnę. Jakby USA działało zgodnie z własnym interesem i pomagało Ukrainie w walce z sojusznikiem Chin, czyli z państwem sobie wrogim, to byś te zawalenie miał okazję obejrzeć, a tak to sądzę, że się niestety to nie wydarzy. Co nie zmienia niczego w tym, że gospodarka rosji się naprawdę konkretnie i lawinowo już zaczęła zawalać. Tak trudno zrozumieć co piszę? 14 minut temu, kubikolos napisał(a): ja akurat dobrze wiem o czym mowie bo nie slucham pierdololo o konczeniu rakiet i zawalonej gospodarki, Ale logika! To ja jestem wybitnym lekarzem bo nie słucham pierdololo o bioenergii w specjalnej butelce z wodą! Wiedza się nie rodzi z nie słuchania jakichś bzdur, kolego. A używanie słów często pojawiających się w pro-ruskich szurowniach bardzo jasno wskazuje skąd czerpiesz te swoje informacje. Cejrowski Braun na przykład mówią Żeleński zamiast Zelenski, banderowcy, ukry i ukrainu to typowe słownictwo ruskich onuc. Pewnie kanał Zero uważasz za najlepsze źródło informacji o wojnie, zgadłem? Apropo KZ: Oni tam jadą na grubo z ruską narracją. Ta baba co wygląda jak odpowiednich Zacharovej i Mazurek udający święte oburzenie, bo ta zła łunia depcze demokrację bo Rumuni nie dali sobie jakiegoś randoma wstawić na fotel prezia przez rusko-chińskie trolownie Te ciągłe wyginanie narracji o tym co się dzieje. A to tylko jeden Kanał Zero. Tego niestety jest pełno i jako osoba od lat oglądająca/słuchająca/czytająca stronę anti-woke znam ich dobrze, bo nawet lubiłem słuchać jak krytykują z sensem czasem debilizmy Unii czy lewicy. I dlatego wiem, dlatego to pisałem: BARDZO trudno jest komuś nie lubiącemu lewicy znaleźć dziś źródło informarmacji czy choćby podcast, nie skażony ruskim przekazem. Bardzo trudno. I na moje to jesteś zapewne ofiarą tej sytuacji. Reszty nie skomentuję, bo szkoda czasu. Edytowane Poniedziałek o 14:39 przez VRman 1
kubikolos 1 324 Opublikowano Poniedziałek o 14:52 Opublikowano Poniedziałek o 14:52 no tak jak myslalem, zero wiedzy, same pierdy o onucach w ten sposob nie zrozumiesz rzeczywistosci i dalej bedziesz pisal o pierdach, zawalaniu sie i kanalach zero, tak dla twojej informacji, nie ogladam zadnych z tych twoich idoli bo widze jest to bardzo waznym elementem kazdej twojej wyselekcjonowanej odpowiedzi 11 minut temu, VRman napisał(a): Przecież pisałem, że rosysjka gospodarka jest na skraju przepaści i się BY zawaliła, gdyby nie to, że ekipa trumpa i witkoffa przychodzi z odsieczą fiutinowi i zamrozi wojnę. Jakby USA działało zgodnie z własnym interesem i pomagało Ukrainie w walce z sojusznikiem Chin, czyli z państwem sobie wrogim, to byś te zawalenie miał okazję obejrzeć, a tak to sądzę, że się niestety to nie wydarzy. Co nie zmienia niczego w tym, że gospodarka rosji się naprawdę konkretnie i lawinowo już zaczęła zawalać. Tak trudno zrozumieć co piszę? skraj przepasci i juz za chwile, za momencik BY sie zawalila ale Trump interweniuje wbrew interesom USA! SZOK, ZOBACZ JAK! to jest naprawde wiedza na poziomie widza tv republiki o geopolityce Chiny nie sa sojusznikiem rosji tak jak usa nie jest sojusznikiem ukrainy, walka usa o rosje jest znacznie glebsza i dluzsza niz ten konflikt, dlatego rosja dostawala wszystko i ostatni reset z rosja oglaszal obama zabierajac nam tarcze walka okazala sie porazka, dlatego dzisiaj rosja jest wyniszczana, skoro twierdzisz ze rosja jest na skraju przepasci to brawa dla USA
VRman 2 635 Opublikowano Poniedziałek o 15:05 Opublikowano Poniedziałek o 15:05 (edytowane) Nie no, co ja tam wiem. Jedynie posłuchałem około 10 godzin wypowiedzi różnych ekspertów i samych onuc na kremlu. Skoro głupi wieszczyli że zaraz się rosja zawali w 2022, to znaczy że jest nie do zawalenia choćby meteor pierdzielnął, bo przecież byli jacyś idioci co źle wieszczyli w 2022. Fajna logika, znowu Skoro nie oglądasz tego co wymieniłem, to zaspokój moją ciekawość i wyjaśnij, skąd się u Ciebie wzięło te "ukrainu", "ukry" i podobne, hę? Edytowane Poniedziałek o 15:06 przez VRman
kubikolos 1 324 Opublikowano Poniedziałek o 15:10 Opublikowano Poniedziałek o 15:10 mozesz sluchac i 50h ale jak to beda odpowiedniki ludzi ktorych wymieniasz to juz sam sobie odpowiesz 2 minuty temu, VRman napisał(a): Skoro nie oglądasz tego co wymieniłem, to zaspokój moją ciekawość i wyjaśnij, skąd się u Ciebie wzięło te "ukrainu", "ukry" i podobne, hę? nie mam wybitnej odpowiedzi, sorry jesli zawiodlem Spoiler widzialem 'ukrainu' w postach u kogos tu w temacie i zaczalem uzywac widzac ze wielu ludkow boli dupka od tego XD
adashi 1 637 Opublikowano Poniedziałek o 16:45 Opublikowano Poniedziałek o 16:45 2 godziny temu, VRman napisał(a): Przecież pisałem, że rosysjka gospodarka jest na skraju przepaści i się BY zawaliła, gdyby nie to, że ekipa trumpa i witkoffa przychodzi z odsieczą fiutinowi i zamrozi wojnę. Ogólnie Ukrainu dawno by to już wygrała, gdyby nie cały ten Świat. Albo może nawet Wszechświat. Cały opanowany przez Onuce. 2 1
Oldman 464 Opublikowano Poniedziałek o 17:28 Opublikowano Poniedziałek o 17:28 A ruskie na to "pomidor" Cytat "Nikt nie prowadził żadnych konkretnych negocjacji z przedstawicielami Rosji" w sprawie 28-punktowego planu pokojowego (dotyczącego zakończenia wojny z Ukrainą) - oświadczył przedstawiciel Kremla Jurij Uszakow. Doradca Władimira Putina stwierdził też, że europejskie propozycje związane z amerykańskim projektem są "na pierwszy rzut oka zupełnie niekonstruktywne". https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-kreml-reaguje-na-propozycje-z-genewy-nie-odpowiada-nam,nId,22459653
łukasz850 140 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 (edytowane) 3 godziny temu, VRman napisał(a): Przecież pisałem, że rosysjka gospodarka jest na skraju przepaści i się BY zawaliła, gdyby nie to, że ekipa trumpa i witkoffa przychodzi z odsieczą fiutinowi i zamrozi wojnę. Jakby USA działało zgodnie z własnym interesem i pomagało Ukrainie w walce z sojusznikiem Chin, czyli z państwem sobie wrogim, to byś te zawalenie miał okazję obejrzeć, a tak to sądzę, że się niestety to nie wydarzy. Co nie zmienia niczego w tym, że gospodarka rosji się naprawdę konkretnie i lawinowo już zaczęła zawalać. Tak trudno zrozumieć co piszę? Ale logika! To ja jestem wybitnym lekarzem bo nie słucham pierdololo o bioenergii w specjalnej butelce z wodą! Wiedza się nie rodzi z nie słuchania jakichś bzdur, kolego. A używanie słów często pojawiających się w pro-ruskich szurowniach bardzo jasno wskazuje skąd czerpiesz te swoje informacje. Cejrowski Braun na przykład mówią Żeleński zamiast Zelenski, banderowcy, ukry i ukrainu to typowe słownictwo ruskich onuc. Pewnie kanał Zero uważasz za najlepsze źródło informacji o wojnie, zgadłem? Apropo KZ: Oni tam jadą na grubo z ruską narracją. Ta baba co wygląda jak odpowiednich Zacharovej i Mazurek udający święte oburzenie, bo ta zła łunia depcze demokrację bo Rumuni nie dali sobie jakiegoś randoma wstawić na fotel prezia przez rusko-chińskie trolownie Te ciągłe wyginanie narracji o tym co się dzieje. A to tylko jeden Kanał Zero. Tego niestety jest pełno i jako osoba od lat oglądająca/słuchająca/czytająca stronę anti-woke znam ich dobrze, bo nawet lubiłem słuchać jak krytykują z sensem czasem debilizmy Unii czy lewicy. I dlatego wiem, dlatego to pisałem: BARDZO trudno jest komuś nie lubiącemu lewicy znaleźć dziś źródło informarmacji czy choćby podcast, nie skażony ruskim przekazem. Bardzo trudno. I na moje to jesteś zapewne ofiarą tej sytuacji. Reszty nie skomentuję, bo szkoda czasu. Nie znasz się na gospodarce. rosja ma niezależną gospodarkę i może prowadzić wojne nawet przez 20 lat nawet przy maksymalnych sankcjach. 1) Rosja ma własne rolnictwo. Jest mocno wydajne, rosja eksportuje dużo produktów rolnych. Rosjanie nigdy nie będa głodować 2) Mają własne surowce - węgiel, gaz, rope. Nie zamarzną. Moga tanio jeździć. w rosji ropa i prąd sa za pół darmo 3) Rosjanie mają własny prąd z własnych surowców 4) Maja własną produkcje stali, amunicji, cementu 5) Rosja importuje technologie z chin i azji, eksportuje tez do azji 6) Własne surowce sprzyjają ku wojnie na wyczerpanie Wenezuelczycy głodują, bo nie maja nic własnego, nawet rolnictwa. Edytowane Poniedziałek o 18:11 przez łukasz850 4 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano Poniedziałek o 18:13 Opublikowano Poniedziałek o 18:13 (edytowane) 5 minut temu, łukasz850 napisał(a): Nie znasz się na gospodarce. rosja ma niezależną gospodarkę i może prowadzić wojne nawet przez 20 lat nawet przy maksymalnych sankcjach. 1) Rosja ma własne rolnictwo. Jest mocno wydajne, rosja eksportuje dużo produktów rolnych. Rosjanie nigdy nie będa głodować 2) Mają własne surowce - węgiel, gaz, rope. Nie zamarzną. Moga tanio jeździć. w rosji ropa i prąd sa za pół darmo 3) Rosjanie mają własny prąd z własnych surowców 4) Maja własną produkcje stali, amunicji, cementu 5) Rosja importuje technologie z chin i azji, eksportuje tez do azji 6) Własne surowce sprzyjają ku wojnie na wyczerpanie Fajna bzdura. Rolnictwo mają mało wydajne, ale areał duży i to robi robotę. Ale ogólnie to są pewnie na poziomie państw afrykańskich z wydajnością. a tu o prądzie za pół darmo: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosjanie-placa-wiecej-za-prad-gwaltowny-wzrost-cen/6scp4wr,79cfc278 Edytowane Poniedziałek o 18:14 przez GordonLameman 1
Suchy211 1 253 Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Opublikowano Poniedziałek o 18:29 1 godzinę temu, adashi napisał(a): Ogólnie Ukrainu dawno by to już wygrała, gdyby nie cały ten Świat. Albo może nawet Wszechświat. Cały opanowany przez Onuce. Ale co by nie patrzeć, ten konflikt był mikrozarzadzany przez zachód. Pomoc była miarkowania tak aby Rosja nie wygrała i nie przegrała. Ale teraz kolos wreszcie przypakował nogi i trzeba konflikt kończyć. Tylko nie rozumiem dlaczego kolos miałby tego chcieć jeśli prowadzenie wojny już teraz zapewni mu tylko nowe zdobycze. 1
MaxaM 1 658 Opublikowano Poniedziałek o 18:41 Opublikowano Poniedziałek o 18:41 (edytowane) 43 minuty temu, łukasz850 napisał(a): Nie znasz się na gospodarce. rosja ma niezależną gospodarkę i może prowadzić wojne nawet przez 20 lat nawet przy maksymalnych sankcjach. 1) Rosja ma własne rolnictwo. Jest mocno wydajne, rosja eksportuje dużo produktów rolnych. Rosjanie nigdy nie będa głodować 2) Mają własne surowce - węgiel, gaz, rope. Nie zamarzną. Moga tanio jeździć. w rosji ropa i prąd sa za pół darmo 3) Rosjanie mają własny prąd z własnych surowców 4) Maja własną produkcje stali, amunicji, cementu 5) Rosja importuje technologie z chin i azji, eksportuje tez do azji 6) Własne surowce sprzyjają ku wojnie na wyczerpanie To właśnie zabłysnąłeś tym znaniem się na gospodarce. Leć punkt po punkcie sprawdzając w google jak wygląda obecna sytuacja, to mocno się zdziwisz Zdajesz chociaż sprawę, że Rosja obecnie importuje więcej żywności niż eksportuje? Że importują nawet ziemniaki i masło? Wiesz, że 95 na rosyjskiej giełdzie zdrożała o 49% od początku roku (dane na sierpień)? Edytowane Poniedziałek o 18:53 przez MaxaM 2
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź