Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakkolwiek śmiesznie nie brzmi, "Discombobulator" to prawdziwe słowo - oznacza właśnie urządzenie ogłuszające / dezorientujące. Czy tego faktycznie użyli, to inna sprawa. 

Edytowane przez Boldwyn
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Boldwyn napisał(a):

urządzenie ogłuszające / dezorientujące.

Wyciekły zdjęcia tego urządzenia dezorientującego. 

BULBULATOR:

image.png.71b47b7429fa176ff31735366974d0db.png

Od miesięcy powtarzam, że wszystko co robi Trump nie ma sensu, chyba że... spojrzeć na to jak na działania agentury kremla czy Chin.

No a dziś już nawet poważni ludzie zauważają, że gość rozwala nie tylko sojusz Zachodu, nie tylko NATO, ale nawet samo USA

Edit: Ja pierdzilę. Scaliło mi posta bo poprzedni był mój, choć go napisałem... 45 minut temu. Kto to w ogóle wymyślił :Crash:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Edit: Ja pierdzilę. Scaliło mi posta bo poprzedni był mój, choć go napisałem... 45 minut temu. Kto to w ogóle wymyślił :Crash:

A wolałbyś aby Ci wyszedł post pod postem? Co przecież jest niezgodne z regulaminem?

To miedzy innymi ja chciałem wydłużenia czasu po którym posty się przestają łączyć. Właśnie z tego powodu, że jak odnosiłem się do różnych wypowiedzi i zajmowało to dłużej, to wychodziły mi posty pod postem. Co nie zawsze się zauważało a jednocześnie jest to niezgodne z regulaminem. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, tomcug napisał(a):

Tak chcieli ludzie, to tak jest. Co to za problem, że scali posty?

Spoko. Tylko ten czas. 10 minut byłoby lepsze niż nieograniczony czas (czy jaki tam jest limit)

Po niemal godzinie to trochę przesada. Dla przykładu tym razem tutaj to był żart, a następny post poważny i cośtam wnoszący do tematu (nie mój post, a to co mówią na filmiku).

Może chociaż to jakoś usprawnić? Informacje przy dodaniu typu  "post będzie scalony, chcesz edytować przed dodaniem? T/N ?" czy automatyczne dodanie kilku linijek przerwy czy coś. 

Bo potem jest tak

- piszę posta

- dodaję

- wkurzam się, że scaliło

- wchodzę w edycję

- rozdzielam

- zapisuję

;)

Sama idea anty-spamowa jest bardzo dobra.

edit: Albo chociaż wyłączcie to w PMkach, błagam. 

11 minut temu, huudyy napisał(a):

Też nie wiem. Swoją drogą kiedy zostały wyłączone reakcje w offtopie? 

A faktycznie. :)

Chyba lepiej :)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, VRman napisał(a):

Może chociaż to jakoś usprawnić? Informacje przy dodaniu typu  "post będzie scalony, chcesz edytować przed dodaniem? T/N ?" czy automatyczne dodanie kilku linijek przerwy czy coś. 

Mogło by tak być. Albo zmienić regulamin tak, że dodawanie postu pod postem jest dozwolone jeśli czas od postu do postu jest większy niż czas po jakim scalają się posty. Teraz ten czas jest ustalony chyba na 1 godzinę.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
43 minuty temu, VRman napisał(a):

Jest taka możliwość, ale wymaga to płatnej wtyczki. Także nie będzie tego.

43 minuty temu, VRman napisał(a):

edit: Albo chociaż wyłączcie to w PMkach, błagam.

Nie da rady, opcja jest jedna globalna dla wszystkich rodzajów wiadomości.

Opublikowano
17 minut temu, tomcug napisał(a):

Jest taka możliwość, ale wymaga to płatnej wtyczki. Także nie będzie tego.

Nie da rady, opcja jest jedna globalna dla wszystkich rodzajów wiadomości.

Można by zrobić ściepę forumową, ale pewnie i tak byście kupili uran, albo najęli czeczenów albo co gorsza oddali na WOŚP!

Opublikowano
Cytat

Szef NATO grzmi w Parlamencie Europejskim. "Jeśli ktoś tak uważa, niech dalej marzy"

Mark Rutte powiedział w poniedziałek przed posłami Parlamentu Europejskiego, że Europa nie jest w stanie bronić się bez Stanów Zjednoczonych. Jego słowa padły w obliczu apeli o to, by kontynent stanął na własnych nogach po napięciach związanych z Grenlandią. — Jeśli ktoś ponownie uważa, że Unia Europejska lub Europa jako całość mogą bronić się bez Stanów Zjednoczonych — niech dalej marzy. Nie jest to możliwe — stwierdził.

— Jeśli ktoś myśli, że możemy po prostu na jakiś czas obejść się bez Ameryki — niech o tym zapomni" — powiedział Rutte. — Amerykański parasol nuklearny to nasza ostateczna gwarancja bezpieczeństwa" — dodał.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/europa-nie-obroni-sie-bez-usa-szef-nato-nie-zostawia-zludzen/kgl9de5

Opublikowano

To że Rutte jest w obozie Trumpa było wiadome od momentu SMSów, jego wypowiedzi w obronie Trumpa w Davos i generalnie jego strategii NATO w Europie która ma się nijak z tym co chcą prezydenci/premierzy państw w Europie. Finlandia jasno dała do zrozumienia, że Europa da radę bez USA podczas obrony.