Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, voltq napisał(a):

@hubio to zależy czy mieli by w tym interes , przypominam ze około 50% całej wymiany handlowej Polski jest z Niemcami 

W przypadku wojny to akurat kwestie wymiany handlowej to ostatnia rzecz o jakiej się myśli :) 

@Kadajo tylko zamknij przed wybuchem IIIWŚ :) A poważnie to ja nie mam nic przeciwko zamknięciu.

Nie 3,4 państwa tylko 3,4 państwa będące w różnych blokach: z jednej strony: rosja, Chiny, Indie, Iran, Korea Płn, Brazylia itp. Z 2 strony: NATO (USA w zależności kto będzie prezydentem), Japonia, Korea Płd itp. I jak nam 2 państwa z NATO wbiją nóż w plecy to będzie problem. To miałem na myśli.

edit// a to trzeba uzupełnić regulamin forum, że w działach IT można wyrażać swoje poglądy i przedstawiać informacje, a w całym dziale off: jedynie informacje...

@Kadajo miłej pracy. Już nie zostało dużo do końca. Ja spadam. Właśnie jadę do CH :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

@TheMr. a to nie wiedziałem, że to forum INFORMACYJNE i nie wolno dyskutować... :rotfl:

Pragnę jednak zauważyć, że trochę to przeczy idei "forum" :) :

«internetowa forma grupy dyskusyjnej, służąca do wymiany informacji i poglądów przy użyciu przeglądarki internetowej«

https://sjp.pwn.pl/slowniki/forum.html

To jest forum IT a nie polityczne i wojenne... jak tego nie rozróżniasz to ehkhem :E

Opublikowano
21 minut temu, hubio napisał(a):

I teraz jakby ruskie zaatakowały państwa bałtyckie i Polskę, a Węgry i Turcja tego samego dnia jednostronnie by wyszły z NATO i przyłączyły się do rosji

Wyjście z NATO w praktyce realizowane jako całkowita pasywność i deklaracja neutralności OK. Ale przyłączenie się do Rosji to scenariusz niemożliwy. Nic by na tym te kraje nie zyskiwały.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

No tak. Zaraz na amen tematy polityczne i tego typu zostana zamkniete i bedzie koniec :D

@hubio to co to za III Wojna Światowa w której walczą 3-4 państwa :hihot:

3-4 państwa które w rejonie który dotyka nas bezpośrednio. Z resztą bez udziału więcej niż 1 mocarstwa i tak nie będzie można nazwać tego wojna światowa. 

12 minut temu, Kadajo napisał(a):

To jest forum IT a nie polityczne i wojenne... jak tego nie rozróżniasz to ehkhem :E

No to ekhm patrząc na to z tej strony cały dział z offtopami jest do kosza.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, bergercs napisał(a):

No słuchałem:

https://www.primeminister.gr/2024/02/26/33749

Teraz wskaż moment, w którym twierdzi, że Polska chce wysłać wojska - czekam.

No przecież mówi ze problem nie dotyczy zdecydowanej większości partnerów , więc ta mniejszość chciała wysłać wojska na Ukraine

A jak Tusk mi mówi ze nie pójdzie w lewo tylko w prawo to automatycznie mu nie wierze bo to notoryczny kłamca a tutaj przykłady jego kłamstw

https://www.facebook.com/piotr.muller/videos/w-kampanii-zapewniał-że-jak-będzie-premierem-to-paliwo-będzie-po-519-dzisiaj-gdy/1350035528929832/

https://www.facebook.com/reel/1364803537797755

https://www.facebook.com/reel/1234296437775533

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Z jakiegoś powodu 99% dymów i spamu nie na temat wynika z przepływu napięcia w wartości Q. ;)

Nie wdawajcie się z dyskusje, bo nam temat zamkną.

On będzie robił wszystko, żeby niezorientowanym nawijać makaron na uszy tak, żeby myśleli, że Polska to chciała tam walczyć i pewnie podbijać Ukrainę aby odzyskać Lwów i tym podobne ruskie fejki. 

Nie ma nawet sensu mu tłumaczyć, że Polska jeśli rozmawiała o wysłaniu wojsk to TYLKO w formie akcji całej Europy lub całego NATO. I nie po to, żeby tam walczyć, a żeby pilnować pokoju, bo ruscy chyba żadnej umowy nie przestrzegają i raczej nie zaczną.

• Confused 1
Opublikowano
27 minut temu, voltq napisał(a):

No przecież mówi ze problem nie dotyczy zdecydowanej większości partnerów , więc ta mniejszość chciała wysłać wojska na Ukraine

Nie przekłamuj jego słów. Usuń tamte kłamstwa. albo niech moderacja ro zrobi - ewentualnie chciałbym wiedzieć, dlaczego na tym forum tolerowane jest rozpowszechnianie ruskiej propagandy pod płaszczykiem "wolności słowa"?

19 minut temu, VRman napisał(a):

Nie wdawajcie się z dyskusje, bo nam temat zamkną.

Najwięcej na zamknięciu stracą ruSSkie bo zniknie im kolejne miejsce, gdzie mogą bezkarnie siać dezinformacje i rozpowszechniać kłamstwa tej faszystowskiej kloaki jakim jest roSSja.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Nie przekłamuj jego słów. Usuń tamte kłamstwa. albo niech moderacja ro zrobi - ewentualnie chciałbym wiedzieć, dlaczego na tym forum tolerowane jest rozpowszechnianie ruskiej propagandy pod płaszczykiem "wolności słowa"?

Najwięcej na zamknięciu stracą ruSSkie bo zniknie im kolejne miejsce, gdzie mogą bezkarnie siać dezinformacje i rozpowszechniać kłamstwa tej faszystowskiej kloaki jakim jest roSSja.

To jest cytat z jego słów dokładnie tak powiedział 

Opublikowano
25 minut temu, indexinfio napisał(a):

Jak tam sytuacja na ukraińskim froncie? Zdecydowanie bardziej od przepychanek interesują mnie konkrety.

Wolski, Marek Meissner, Kapitan Lisowski, Płk. Lewandowski

Z bardziej aktualnych/świerzych to niestety nie potrafię podać.

• Haha 1
Opublikowano

"W piątek doszło do "starcia" Estonii i Rosji. Z rosyjskiego miasta Iwanogród płynęły do sąsiedniego kraju dźwięki i obrazy m.in. z parady wojskowej. Z kolei Estończycy odpowiedzieli wielkim plakatem skierowanym w stronę Rosjan."

image.thumb.png.e26035c4fdfd23ad1b5cd14734aa194b.png

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 godzin temu, Kadajo napisał(a):

@Suchy211 Z jakiegoś niewytłumaczonego powodu tylko polityka, religia i konflikty robią z ludzi ameby wiec wiesz o co chodzi :D

Wszędzie tam gdzie wchodzą poglądy będą mniejsze lub większe starcia. Sam widziałem, a nawet wziąłem mały udział w temacie zwrotów sztuk sprzętu które są ok ale nie są złotym grałem, sztuka lepsza od przeciętnej.

• Like 1
Opublikowano

czemu temat o Ukrainie zamknęli. Za dużo ruskich?

Komentatorzy bawią się w podsumowania konfliktu bo ten jakoś przeszedł chyba w chwilową formę wygaszenia.

W mojej ocenie Ukraina przegrała ale ta przegrana była już w momencie kiedy Rosja pełnoskalowo zaatakowała Ukrainę ponad 3 lata temu.
Ukraina straciła około 10mln ludzi z powodu migracji dobrowolnej i przymusowej.  Zostali głównie starcy, mężczyźni a w mniejszości kobiety w wieku rozrodczym.
Po wojnie będzie masa kalek fizycznych i psychicznych i  maruderów. Ci ostatni będą bardzo niebezpieczni dla krajów sąsiadujących. O tym nawet Duda mówił.

Jeżeli konflikt zatrzyma się na obecnej linii frontu to Rosji zostanie mały kawałek żeby odciąć Ukrainę od morza.
No i Ukraina straciła sporo terytorium to co zostało jest systematycznie niszczone. Infrastruktura energetyczna kraju leży. Przynajmniej raz w tygodniu coś leci na Kijów. Inne miejscowości w różnych częściach kraju też bombardowane.

Zachód będzie musiał wpompować setki miliardów żeby to jakoś się trzymało.

Rosja też nie jest wygranym. Tracą ludzi, niszczą sobie gospodarkę ale na pewno wyjdą z tego w lepszym stanie niż Ukraina. Tylko czy to będzie pokój na chwilę czy na dłużej. Jak na dłużej to jest szansa, że się gospodarczo załatwią sami.