Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A nie, to tylko Rosja AD 2026 :E

Gdzieś widziałem wypowiedź młodzieży z ZSRR jacy to oni zaskoczeni byli że tam drony czy rakietki u nich latają obudzili się dopiero czy jak i dlaczego jakim cudem przecież oni nikomu nic nie robią xD 

Opublikowano
3 godziny temu, ChudyXp napisał(a):

Gdzieś widziałem wypowiedź młodzieży z ZSRR jacy to oni zaskoczeni byli że tam drony czy rakietki u nich latają obudzili się dopiero czy jak i dlaczego jakim cudem przecież oni nikomu nic nie robią xD 

akurat to tylko cysterna  na stacji jeb/ła bez dronów jakis Niedopalkov;D

w filmiku kacapy mówią m.in jak przy ataku na moskwe  brakło amunicji do zestrzeliwania dronów...ciekawe

Opublikowano
9 minut temu, drex1 napisał(a):

w filmiku kacapy mówią m.in jak przy ataku na moskwe  brakło amunicji do zestrzeliwania dronów...ciekawe

Jak dla mnie to wszystko tu jest ciekawe młodzi w ZSRR są zaskoczeni ze UA wysyła sobie drony widziałem trochę inny materiał po wypowiadała się młodzież w wieku 18-25 lat dlaczego UA ich atakuje i tu cytuje " Dlaczego Ukraina wysyła na nas drony przecież my nic nikomu nie zrobiliśmy a oni niszczą nasze domy co takiego zrobiliśmy że nas atakują " oczywiście wszystko powiedziane z płaczem . Tak nie mają internetu bo Putin niby zablokował a wszędzie ich pełno w internetach :/ .  

Opublikowano
4 godziny temu, ChudyXp napisał(a):

Wszystko pod kontrolą :E

1 godzinę temu, drex1 napisał(a):

Generalnie Moskwa jest obłożona OPL jak twierdza. Pewnie jest dużo S-300. A z nimi jest ciekawa sprawa, bo rakiety do nich nie są produkowane. Na początku wojny Rosja miała ich chyba 8000 sztuk?

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1MwpNYkCetmY7AgxV2l9jxOJ-CW5gGQo&ll=55.774388382349784%2C38.298754697736&z=9

Opublikowano

I wyszło w dokumentach senackich, że US Amy ma manko w kasie i tną budżety gdzie się da. Obcięli uczelnie wojskowe i inne rzeczy i trafiło też rotację do Europy. Przy czym US Army to wojska lądowe, więc nie przez Iran, raczej wysyłanie wojska na zamieszki czy szopki pod meksykańską granicą.

Opublikowano

Teraz, gdy Ukraińcy przeprowadzają odwet, w Rosji panikują nawet zatwardziali propagandyści na czele Margaritą Simonjan. Naczelna stacji RT, przyznała w telewizji, że jej rodzina od miesiąca nocuje w korytarzu i garderobie.

Simonjan mówiła, że dzieci śpią w korytarzu. Jak dodała, taki sposób funkcjonowania trwa już około miesiąca, a jej rodzina korzysta także z garderoby jako miejsca do spania.

W jej relacji przeloty dronów wpływają nie tylko na codzienne decyzje w domu, ale też na emocje w kraju. - Lecą drony. To nieprzyjemne, straszne - powiedziała Simonyan na antenie rosyjskiego kanału.

https://www.o2.pl/informacje/dzieci-spia-w-korytarzu-simonjan-boi-sie-dronow-z-ukrainy-7287837055916128a

co sie dziwi ...to tylko specjalna operacja sypialniana

Opublikowano

''W ramach kolejnych działań funkcjonariusze

@ABW_GOV_PL

zatrzymali 3 obywateli RP podejrzanych o działalność szpiegowską przeciwko bezpieczeństwu państwa. Mężczyźni prowadzili rozpoznanie rozmieszczenia wojsk

@NATO

na terytorium RP, a także tworzyli i rozpowszechniali materiały propagandowe oraz dezinformacyjne inspirowane przez Federację Rosyjską.''

ptysie, jesteście jeszcze ;D

Opublikowano
W dniu 15.05.2026 o 20:05, 8V32 PcLab napisał(a):

Z tymi wojskami amerykańskimi to nie ma co srać żarem, bo już wszystko było uzgodnione wcześniej, w PL ma być o 1000 więcej, natomiast jako EU kilka tysięcy mniej, W umowie jest 73k na całą EU jest/było 85k więc będą równać wojska USA ~73k 

To jak jest?

O kurcze zły post zacytowałem. :E

17 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Vance - Polska jest silna to w nagrodę nie potrzebuje wojsk Amerykańskich, i po co było wydawać te 4,8 PKB :E 

Poprawione. Pierwszy chyba źle się zestarzało.. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, areczek1987 napisał(a):

To jak jest?

O kurcze zły post zacytowałem.

Jeszcze nic się nie zestarzało, w PL w dalszym ciągu stacjonuje około 10k amerykańskich żołnierzy, dokładnie tyle samo co wcześniej. 

Polski radar pasywny Avatar, ogólnie w radary to dobrzy jesteśmy, tylko dlaczego rakiety znalezionej w lesie przez panią na koniu nie wykryliśmy 

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano (edytowane)

Dlaczego, dlaczego... bo rakiety nie są stealth :E 

Pewnie kolejna bajka, taka sama jak polski grafen, "niebieski laser", perowskity... 
A nawet jeśli nie, to kto niby chwaliłby się tym wszem i wobec na kanale jakiegoś brodatego piwniczaka? ;) 

Edytowane przez Zas