Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

image.png.fc0dfcdb71bb0f42aba1c344d47166b8.png

Innymi słowy, Rosja: "Wasze przygotowywanie się na wypadek niesprowokowanej agresji z naszej strony to absolutny skandal i ostrzegamy, że nas to prowokuje do niesprowokowanej agresji!

:E

• Haha 1
Opublikowano

W kwestii Korei północnej to wszystkie kraje NATO łącznie z Koreą południową i Japonią powinny uderzyć. Raz że to naprawdę agresywny kraj z bronią nuklearną i psycholem dyktatorem. A dwa że to jedyny sposób żeby Rosja i Chiny przestały traktować NATO jako kolosa bez zębów.  I jest to tak naprawdę jedyny sposób żeby wybić Chinom z łba atak na Tajwan. 

Opublikowano
44 minuty temu, drex1 napisał(a):

Służba Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU) poinformowała, że zabiła dwoje rosyjskich agentów, którzy dokonali w Kijowie zamachu na pułkownika SBU Iwana Woronicza. Po wytropieniu próbowano ich zatrzymać w lokalu w obwodzie kijowskim. Doszło wówczas do strzelaniny, w której Rosjanie zostali zabici.

Przeczytaj więcej na: https://www.altair.com.pl/news/view?news_id=46445

Dobrze zrobili że ich szybko wytropili i zabili, będzie przestroga dla kolejnych 

• Like 1
Opublikowano

Dziś wielkie ogłoszenie wielkiego przełomu w sprawie wysyłania broni przez USA na Ukrainę!

Trump zmienił zdanie!

Potężne uderzenie w Putina!

Teraz to już naprawdę!

taa..

Wielkie rozczarowanie jak zamiast burzy i grzmotów usłyszymy pierdnięcie i ktoś kichnie za 3...2....1..

Opublikowano (edytowane)

a nie mówiłem?

WYŚLEMY!

...jeśli Putin nie przestanie mnie denerwować w ciągu 50 dni. 

Trump rozważa

Biorąc pod uwagę tempo czasu Trumpowskiego, gdzei 2 tygodnie oznaczają pomiędzy 4 miesiące a wieczność, oraz to jakim jest człowiekiem oraz fakt, że to wszystko jest szopka dla jego wyborców... 

no jakoś nie skaczę z radości.

Swoją drogą "Trump: Putin oszukał innych, ale nie mnie" :hahaha:

i "Trump się zdenerwował tym, że Putin atakował Ukrainę" :hahaha: 

Ja pierdzielę. Podziwiam dziennikarzy, którzy muszą się powstrzymać od śmiechu na konferencjach czy jak piszą cytaty z tych bzdur. 

Jaka była przyczyna? Nie wiem. 

Ale dość niedaleko w czasie obok tej "niby zmiany podejścia" wylądował tweet Muska "Trump's on Epstein list. Have a nice day Donald"

i obecna fala "BOOOOOooooooo!" w MAGA.

Czyżby to tym Putin trzymał Trumpa za jaja?

Edytowane przez VRman
Opublikowano

- "ale nie będziemy dziś o tym mówić, może kiedy indziej"  - czyli "ale nie pytajcie za dużo, bo się ośmieszę"

-użycie sformułowania "we are very unhappy" - po tym jak traktował Zelenskiego - pokazuje jasno że gówno nastąpiło, a nie żadna zmiana postawy Trumpa względem Fiutina. Teatrzyku ciąg dalszy.

- ale dziś nie będziemy o tym mówić. Jak wiecie wydaliśmy 350mld dolarów - no ja pierdzielę. ILE jeszcze razy będzie powtarzał to kłamstwo :boink:

- wydaliśmy i to nie była moja wojna, to wojna Bidena

Aha. No to tak się zrobił anty-ruski przełomowo dzisiaj, że ogłaszając tę POTĘŻNĄ zmianę postawy, powtarza nadal kłamstwa Fiutinowskiej propagandy. Nie dość, że 350mld co jest bzdurą, to jeszcze nadal powtarza że to wojna Bidena. Żeby Russia Today miała co pokazywać swoim, ciągnąc narrację, że ta inwazja była spoko, bo przecież to USA i Ukraina sprowokowały wojnę

W międzyczasie zmęczony Trump w ogóle niczym Bidon zapomniał o czym mówił w środku zdania. Zaczął o tych kosztach. Pewnie chciał powiedzieć o kupowaniu przez NATO, ale no zapomniał. Tak bardzo go ten temat interesuje. 

Ale spoko. Teraz odczekamy kilka tygodni do następnego "TRUMP ZMIENIA POSTAWĘ! BĘDZIE OSTRO WZGLĘDEM ROSJI! TRUMP WŚCIEKŁY NA PUTINA I ROZMAWIAŁ Z ZELENSKIM!

Ale żenada, że ludzie się na to nabierają po 20 razy.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubio napisał(a):

@VRman a jak Trump za te 50 dni wprowadzi te cła to co wtedy o nim napiszesz? :) Że pewno, za późno... Ale Biden na taki krok nie zdecydował się przez całą swoją prezydenturę :) 

Może se wprowadzić i 5000% jak ruscy będą już w Kijowie. Nie ogarniasz, że Fiutinowi chodzi o czas, bo ten gra na jego korzyść to  idź posłuchać ludzi, którzy znają temat.

Zacznij od Kremlinka Show czy Kapitan Lisowski.

Tam mający militarną wiedzę ludzie już miesiące temu mówili, że Fiutinowi chodzi o czas. I popatrz co dziś Fiutin dostał?

CZAS.

image.png.159ffd9a5cd77218880a7177bf1fbeb4.png

Poza tym czy ty oczekujesz, że w tym całym FSB czy jak się zwie obecnie KGB, to pracują debile?

Trump ma oficjalnie wylizać dupsko Putina przed kamerami czy jak?

Przecież jakbyś był agentem służb ruskich to byś tak to planował, żeby była i wymówka, że Trump wcale nie jest sterowany przez Rosję.

OBOWIĄZKOWO musi być jakaś "twarda postawa" dająca wymówkę "no przecież to zrobił, więc nie gadaj, że jest prorosyjski!"

Jak Fiutin dzięki Trumpowi zyska np. 50 miliardów i znaczne zniszczenia obrony Ukraińskiej to chętnie się zgodzi na coś, co np, by kosztowało 5mld i oznaczało lekkie wzmocnienie obronności Ukrainy.

Kasę to sobie Fiutin odrobi jak konflikt zostanie zamrożony. W jego głowie to tożsame z "Ukraina przegra". Wtedy wszelkie cła i tak dalej powoli będą znoszone i wróci "business as usual". 

A jeszcze Vance'a czy Muska trzeba do władzy w USA przepchnąć. 

Gówno to będzie znaczyło, jeśli wyśle trochę Patriotów i nałoży cła, które cośtam ruskim popsują, ale nie zmienią nic w losach wojny, bo to uderzy w obywateli Rosji a nie w ich mafię jaka tam rządzi na Kremlu.

A, uderzy jeszcze w oligarchów. Ale od tego są przeciągi przez które wypada średnio 50 szych rocznie*. To ma dawać sygnał "morda w kubeł i nie marudź bo będziesz miał przeciąg" - tak im Fiutin mówi tymi "samobójstwami"

* Wcale nie 50. Tak sobie napisałem, w każdym razie dużo

edit: A, i nie obrażaj mnie insynuacjami, że jestem zwolennikiem Bidona. Ciężko o większego krytyka tego dziadygi i jego ekipy niż ja.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1