Skocz do zawartości

AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, fuzz napisał(a):

Gelid phantom (2xarctic p12) nie jest nawet ciepły, a ustawienie wentylatorów na 100% nie zmienia temperatury

Norma na ryzenach po ZEN/ZEN+ temat znany od lat, transfer ciepła do odpromiennika jest wąskim gardłem dlatego na te procki nie było sensu pakować jakiś bardzo drogich chłodzeń skoro procek nie potrafił rozgrzać nawet chłodnicy 240mm a temperatury na chłodzeniu za 100zł były praktycznie identyczne co na wypasionym aio za 5 stów, u mnie też na 3600/3700x/5600x/5800x3d przy 80 stopniach chłodnica była zimna, dopiero po jakiś 30minutach zapętlonego cinebencha robiła się letnia ;) Te twoje 76c max to jest normalna temperatura przy 100% obciążeniu

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 godzin temu, fuzz napisał(a):

że masz lekko pasywno-agresywny ton?

dopytałem o kilka szczegółów, które pominąłeś, a ty uważasz że to agresywny ton ?

pewnie, powinienem szklaną kulę włączyć żeby zobaczyć co robiłeś i robisz..

nie mam pytań

Opublikowano

Oczywiscie ze jest sens, Zen5 bardzo dobrze odprowadza cieplo, im chlodzenie lepsze tym lepiej ;)  Mialem Fortisa 5 na 9700X to nawet nie ma podjazdu do AIO na ktore pozniej zmienilem. 

Kazde AIR to dla mnie porazka, gdzie tanie AIO 360 kosztuje juz od 240zl ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, HappyLittleGamer napisał(a):

yyy... ale na allegro są dosłownie 2 takie procesory, a na allegrolokalnie 1. Więc o jakim pozycjonowaniu mówimy.

Dokladnie, tak samo 2-3szt procesora w tak wysokiej cenie to nie zaden wyznacznik bo wisiec to sobie moze i za 5k ;)