Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

GPT-5 Set the Stage for Ad Monetization and the SuperApp – SemiAnalysis

nie wiem czemu nie moge linku wkleic, 

stronka nazywa sie SEMIANALISYS

w sumie to tylko kwestia czasu aby chatgpt i inni zaczeli pokazywac reklamy w ich apkach dla uzytkownikow free... 

https://semianalysis.com/2025/08/13/gpt-5-ad-monetization-and-the-superapp/

Edytowane przez samsung70
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

jest info na stronie, jeszcze 2 dni unlimited

kamień z serca, bo już oczyma wyobrazni widziałem siebie radosnie generującego kolejne niepotrzebne nikomu bzdety by potem dostać obciążenie karty z informacją "przepraszamy mielismy buga ale zapłacić musisz obciązylismy twoją kartę na kwotę 5500zł" :E

Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Mi na co dzień się nie przyda, ale czasem mam głębszy problem do rozpisania w kodzie i szukam czegoś co by wsparło :E 

Skoro masz "głębszy problem" i jeszcze kod to może się okazać, że szybko osiągniesz limit darmowej wersji (szczególnie gdy wybierzesz model Claude Opus 4.1 i "głębokie rozumowanie" jeśli są dostępne w darmowej wersji).

Opublikowano

Nie mam pewności, czy to dobry wątek. Szukam dobrego i darmowego AI do generowania obrazów (plenery i architektura) oraz upscalera. Upscaler obrazków do rozdzielczości 5906 X 8268 i 8268 x 11811 lub podobnej. W granicach 300 dpi. Myślę, że X4 wystarczy.

Ktoś się bawił Gemini? Gemini w opcji "za darmoche" jakie ma ograniczenia? MidJournej z tego co widzę, jest już w modelu subkrypcji. To jest zresztą typowe, że te AI bardzo szybko przechodza na model płatny.

DALL-E 3? Doradźcie coś.

Opublikowano (edytowane)

ostatnio próbowałem wspomagać się sztuczną inteligencją (gpt i claude) w inżynierii wstecznej oprogramowania i.. daleko jej w tym temacie do jakiejkolwiek inteligencji - żeby nie powiedzieć, że jest bezużyteczna :/ za to jest świetna w laniu wody i tworzeniu fałszywych tropów

może za dwieście lat coś lepiej to będzie działać

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
W dniu 12.08.2025 o 20:18, sabaru128 napisał(a):

Korzystam ChatGPT praktycznie od początku jego udostępnienia. Jednak kilka dni temu przeglądarka internetowa (mozilla) wywaliła mi zapytanie czy pozwolić na zapisywanie danych na komputerze ChatGPT. Wcześniej nigdy nie miałem takiego komunikatu. Ktoś wie coś na ten temat,  o co chodzi z tym zapisywaniem dany?  

no ze jankesi beda cie mogli podgladac przez kamerki 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Robiłem takie eksperymenty ale to się kiepsko skaluje jak dodajesz do supersized chłodnicy takiej jak MORA 600 kolejne chłodnice klasyczne...rośnie restrykcja przepływu płynu a nie ma wartej uwagi spadku temp cieczy w loop.   Mam kilka szt SR2 480 ale nie sprawdzałem ile dokładnie zdejmują flow w loop na sztukę za to wiem dokładnie że SR2 560mm zdejmuje 9l/h z przepływu bo to w projekcie Deuterium AirTight sprawdziłem. Generalnie SR1 i SR2 quad rads to wyjątkowo mało restrykcyjne dla przepływu cieczy chłodnice (UT60 także) bdb do układów z 2/3/4 sztukami chłodnic w loop (workstation CLC)   Największy progress daje jednak wywalenie MORA 600 do piwnicy budynku gdzie jest chłodniej a wentylatory na wyższym rpm zostawisz nie słyszysz pomp wentylatorów nie podgrzewasz pomieszczenia w którym działasz przy kompie.   Blok na DDR5 jak masz dowalone ostro ramy i grzeją się wyraźnie pomaga ale trzeba uwzględnić że to dodatkowa restrykcja dla przepływu cieczy...coś za coś. Na Reddit jest masa projektów custom LC a jakoś mało bloków na ram montowanych tam widzę może to być z winy psucia estetyki buildu i nadmiernej komplikacji połączeń w loop której większość userów chce uniknąć.   Uwaga na restrykcję przepływu cieczy HW Labs GTS 420,porównaj restrykcję SR1 czy SR2 z GTS...nie lubię tych chłodnic i unikam ich montowania w układach multi rads. https://www.xtremerigs.net/2015/11/08/hwlabs-nemesis-140-gts-radiator-review/3/
    • Normalka za naszych czasów, teraz to klęska nawet u nas
    • Jeżeli za obronę kobiety dostaję się kulke w plecy to dla mnie to jest drugi np. Iran
    • Nie, bo jak zgłosisz, to mod zgodnie z obietnicą specjalnie poszuka powodu, aby Ciebie zbanować, a go najlepiej nie, bo to ty - jako zgłaszający  - jesteś problemem w postaci zawracania dupy moderatorowi. Alternatywnie może wpaść postraszyć zamknięciem wątka albo wywaleniem go w cholerę, bo zgłoszenie trola oznacza, że są "ciągłe dymy i awantury"      Dla mnie sprawa jest jasna: - wkleiłeś ruskiego fejka raz - zostałeś poinformowany. Drugi raz - zostałeś poinformowany. Jak przybiegniesz trzeci raz z ruskim fejkiem, to dostajesz bana. Zakładasz następne konto. Wklejasz ruskiego fej...    i tak dalej. Przynajmniej by musieli zakładać więcej kont, a tak to musieli/musiał jak na razie założyć dopiero ze trzecie konto tutaj.   Tymczasem ptys walił ruskim fejkim, który raz? Gordon, Ty będziesz wiedział może, bo ja nie liczyłem, ale to nie będzie raz czy dwa.    
    • Nawet go nie oznaczyłeś w temacie jak zadałeś pytanie  odpisałem ci że wu jest wyłączane po zastosowaniu skryptu tylko nie wiem w jaki sposób, próbowałeś po prostu wejść w usługi i uruchomić ręcznie  windows update? jeżeli tak to spróbuj jeszcze WUDM https://github.com/tsgrgo/windows-update-disabler/releases/tag/v2.0.0 wypakuj i kliknij skrypt "enable updates"  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...