Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.04.2025 o 19:35, ryba napisał(a):

kolega troche przeklamal wyzej - masz dostep do 2h gry wielu tytulow z racji posiadanie PSN. 

Dopiero zajrzałem do tematu, a tu patrzę jaką łaskę robi Sony. :E Przecież na Steam ma się to za darmo do każdej gry, bo zwrot można zrobić w ciągu 2 godzin.

Mi już chęci na przechodzenie DS2 na premierę opadły, więc sobie poczekam na wersję PC lub jeśli usłyszę że coś genialnego odwaliło się tam to kupię używaną konsolę i grę oraz sprzedam. Sony nie chcę już dawać złamanego grosza, chyba że się opamiętają, co ostatnio chyba zaczyna się dziać. Niech wywalą zarząd PS z Kalifornii i przeniosą gdzie indziej to pokażą, że wracają na lepszy kurs. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
12 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ta generacja to jakaś totalna porażka, zastanawiam się czy kolejną w ogóle będzie po co kupować.

A mi coraz mniej chce się grać na kompie bo albo na fotelu przed monitorem zasnę albo plecy/kolana bolą po całym dniu pracy przy kompie :E

Będzie trzeba za parę lat pomyśleć nad jakimś radykalnym ruchem i albo pieca przerobić na jakiś mały klocek schowany za TV albo pójść w stronę konsoli głównie, a pieca jakimś steam deckiem zastąpić.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja odkąd złożyłem komputer to konsoli jeszcze nie odpaliłem ani razu 😂

Ale ja mam konsole tylko do exow, a jak ktoś ma jaką główną platformą do wszystkiego to na brak gier narzekać nie będzie. 

Ja odpalę dopiero pod koniec czerwca;D

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 14:00, Czubatka Boża napisał(a):

Są plotki że Microsoft chce wyprzedzić Sony i wydać nową konsole w 2026. Pytanie czy to wogule możliwe?:hmm:

A X360 to co? 6 lat to kupa czasu.

Przypomnę:

1. PSX 1994

2. PS2 2000

3. PS3 2006

4. PS4 2013

5. PS5 2020

W dniu 14.04.2025 o 08:07, Phoenix. napisał(a):

Może rekompensują cła wariata Trumpa. Czasem firmy stosują takie sztuczki (w tym np. mamy krach w Brazylii, no to Polska też spada na równi bo spekuła realizuje zyski u nas by pokryć straty z Brazylii).

Trump nie zrobił wyjątku dla konsol (uwaga świr zmienia zdanie co 1-3 dni więc wkrótce może to nie być prawdą, nawet w chwili gdy to piszę), wyjątek jest dla PC. Tak więc konsole z Chin zdrożeją o 145%, a PC stanie się bardzo opłacalny. Ale to kompletny świr i wiele się zmienia, Apple ściągnęło na ostatnią chwilę 5 samolotów z iPhone. Tak samo konsole z Chin na rynek USA mogą trafić gdzie indziej, np. do Japonii a te z Japonii do USA. Xbox to np. Węgry czy Brazylia itd. Ale po 90 dniach nieudanych negocjacji świr po odwiesza cła, jednak w utrzymanie 145% nie wierzę, bo go zlinczują w USA.

Opublikowano

Cla nie maja tu nic do tego, przypomne, ze zdrozal jeden model, a nie oba ;)  Ludki wczesniej tez pitolily, ze gpu beda drozec bo cla. Tylko to trzeba sie najpierw doglebniej wtajemniczyc co gdzie i jak, a nie lapac sie na chwytliwe haselka typu Cło.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja odkąd złożyłem komputer to konsoli jeszcze nie odpaliłem ani razu 😂

Ale ja mam konsole tylko do exow, a jak ktoś ma jaką główną platformą do wszystkiego to na brak gier narzekać nie będzie. 

Jak chcesz zarobić na konsoli to możesz wynając forumowiczom do exów ;) 
Sam myślałem nad wynajęciem PS5 z napędem, aby ograć DS2 i pomyślałem - może od razu Pro, a tam ceny wynajmu z napędem to jakieś chore stawki, w porównaniu do zwykłej konsoli.

@sino
Trump używa ceł do negocjacji warunków z innymi krajami, więc nie ma sensu tego śledzić na bieżąco. Za miesiąc lub dwa będzie wiadomo na czym się skończy.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Pytanko - które ustawienie w PS5 za to odpowiada

Jak miałem PS5 to po włączeniu trybu uśpienia telewizor po prostu po jakimś czasie się wygaszał sam

Teraz zrobiłem migrację danych na PS5 Pro i mam problem bo ja usypiam konsolę a TV mi ją po kilku minutach wybudza jak go nie wyłączę z pilota.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, michaelius33 napisał(a):

Pytanko - które ustawienie w PS5 za to odpowiada

Jak miałem PS5 to po włączeniu trybu uśpienia telewizor po prostu po jakimś czasie się wygaszał sam

Teraz zrobiłem migrację danych na PS5 Pro i mam problem bo ja usypiam konsolę a TV mi ją po kilku minutach wybudza jak go nie wyłączę z pilota.

W ustawieniach masz opcje wybudzania TV i wybudzania konsoli przez urządzenia kompatybilne z simplink.

Opcjonalnie, przepnij do gniazda nieobsługującego tą technologię i nie będzie budzić :0 

• Like 2
Opublikowano

PS5 Slim - jak wygląda obecnie w slimkach wycieki ciekłego metalu w pozycji pionowej?
Zastanawiam się aby slimke dać pionową, ale jak z czasem ciekły metal się zachowuje?
Pytam poważnie :)  bez obaw dawać pionowo, czy jednak z doświadczenia po kilku miesiącach po rozebraniu konsoli, można zobaczyć że spływa, wycieka do gąbki go otaczającej?