Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

SCUF, zapomniałem o nich. No i faktycznie są preinstalowane sticki halla. Ok, cofam wszytko co mówiłem.

W zasadzie nie musisz, ten SCUF to jest taka cenowa egzotyka, że ciężko tutaj to traktować jako argument. ;) Na ostatnich wyprzedażach kupiłem do PC pada na Ali za 68 zł - analogi z efektem Halla + moduł BT. Działa i wygląda na wielokrotnie droższy. Pewnie wytrzyma dłużej niż japońska technologia. :E 

39 minut temu, VRman napisał(a):

Nie no, bez przesady. Dualsense poza trwałością, a raczej jej brakiem, to bardzo dobry padzior.

Trwałość + żałosny akumulator, ale to mniejszy problem. Prócz tego to wygodny, fajny pad.

Opublikowano (edytowane)

ot

Spoiler

O, to znajomy miał 3 lata temu tak samo. Wybraliśmy niby "spoko" model. Wieszało się to gówno jak cholera tak, że po roku kolega musiał synowi kupować stacjonarkę, bo ten mu wiercił dziurę w brzuchu, że grać nie można.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, kanon7 napisał(a):

^^ 

ggg.jpg

666.jpg

Ależ oczywiście że "będzie" różnica :E  w końcu płacisz 2 razy więcej za 33,5 TF :E  

Trochę zakłamałaś bo 30 vs 60 fps to jest porównanie , właściwym było by porównanie trybu performance z ps5 z trybem na ps5 pro bo oba chodza w 60 fps +/-

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, voltq napisał(a):

Trochę zakłamałaś

Bez tytułu.jpg

Really ?! :E :E :E 

Baa, nawet byłem ciekaw co powie ChatGPT:
"Na sierpień 2025 r. ogólny konsensus medialny i recenzentów wskazuje, że:

Dla większości graczy różnice między PS5 a PS5 Pro w grach obecnie dostępnych są niewielkie lub subtelne

Z ocen sześciu miesięcy po premierze wynika, że choć sprzęt jest technicznie imponujący (większy GPU, 2 TB miejsca, lepszy ray tracing) (...) Dla przeciętnego użytkownika często nie warto przepłacać — baza PS5 pozostaje bardzo solidna, a różnice mogą być niezauważalne" 

:E :E :E 

PS. Post w ramach żartu ;) niech nikt nie bierze tego na poważnie :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
6 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Bez tytułu.jpg

Really ?! :E :E :E 

Baa, nawet byłem ciekaw co powie ChatGPT:

"Na sierpień 2025 r. ogólny konsensus medialny i recenzentów wskazuje, że:

Dla większości graczy różnice między PS5 a PS5 Pro w grach obecnie dostępnych są niewielkie lub subtelne

Z ocen sześciu miesięcy po premierze wynika, że choć sprzęt jest technicznie imponujący (większy GPU, 2 TB miejsca, lepszy ray tracing) (...) Dla przeciętnego użytkownika często nie warto przepłacać — baza PS5 pozostaje bardzo solidna, a różnice mogą być niezauważalne" 

:E :E :E 

PS. Post w ramach żartu ;) niech nikt nie bierze tego na poważnie :E 

Możliwe ale mi poważnie chodziło oto czy będzie jedna wersja czy na pro podbija szczegóły 

Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Różnica jest, tylko trzeba zmusić devów do tworzenia patchy. Wiele gier wygląda znacząco lepiej na Pro, jeśli tylko dostały patche. Szczególnie teraz warto dopłacić do Pro, skoro Sony podniosło ceny zwykłej PS5.

na TV 4k jest ogromna różnica pomiędzy bazowa rozdzielczością 1080p a 1440p , według mnie najważniejsze żeby gry miały bazowa rozdzielczość 1400p+ i 50fps+ a potem dopiero mozna skupić się na lepszej grafice i szczegółach , RT tylko na PC 

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Winter napisał(a):

Różnica jest, tylko trzeba zmusić devów do tworzenia patchy. Wiele gier wygląda znacząco lepiej na Pro, jeśli tylko dostały patche. Szczególnie teraz warto dopłacić do Pro, skoro Sony podniosło ceny zwykłej PS5.

Komu by się chciało... Za ~2 lata będzie PS6 i zrobią remastery :E Na dodatek PS6 będzie tańsze od Pro.

Jak mus to lepiej kupić używane PS5 lub PCta z głową, a nie laptopy z rtx4060, gdzie trochę się przygrzeje i wydajność poleci na łeb.... Na dodatek CPU + ram często będzie tam odpowiadał za spadki, zależnie od modelu.

Opublikowano
57 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Komu by się chciało... Za ~2 lata będzie PS6 i zrobią remastery :E Na dodatek PS6 będzie tańsze od Pro.

Jak mus to lepiej kupić używane PS5 lub PCta z głową, a nie laptopy z rtx4060, gdzie trochę się przygrzeje i wydajność poleci na łeb.... Na dodatek CPU + ram często będzie tam odpowiadał za spadki, zależnie od modelu.

Ta tańsze. Jakoś w to nie wierzę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Ta tańsze. Jakoś w to nie wierzę.

Mają ponoć celować w 160w i 40-48CU, choć AMD nagaduje ich na chiplety z kart do PC, tak jak wybrał przyszły Xbox. 

Cena ma zachęcić do przejścia, bo zauważyli że wielu zostało na PS4... Szkoda że nie załapali że to przez gry i dopiero później cenę.

Edytowane przez musichunter1x