Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Vulc napisał(a):

Z marketingowego punktu widzenia dodanie acziwów to był strzał w dziesiątkę.

Gdzieś, kiedyś czytałem jakiś artykuł, że dodanie łatwych (odpowiednio dobranych) osiągnięć może dodać 40k dodatkowych sprzedanych kopi tylko od "łowców trofeów". 

Opublikowano

Konto PSN posiadam od PS3, a jak wiadomo wtedy na początku, nie było do wyboru regionu PL, więc zakładaliśmy na np. UK (Anglia). Obecnie w dobie zakupów cyfrowych, zaczyna to denerwować bo sklep w związku z tym otwiera się w brytyjskiej wersji i cena w funtach. Można to oczywiście za każdym razem ręcznie zmieniać, ale jest nie komfortowe - 10-12 sekund wycięte z życia :E 
Zmiana regionu na koncie z UK na PL się nie da - potwierdzono na infolinii PlaySation. 
Porzucić obecne konto z setkami trofeów :E też szkoda dla nowego konta PL. 

Macie jakieś innej wyjście / pomysł? 

Opublikowano
W dniu 12.09.2025 o 22:52, Phoenix. napisał(a):

Moze uda im sie wyciagnac 40fps na prosiaku w trybie 120hz.

Pamiętam  jak na x360 odpaliłem  gta v w 25-30 fps mimo niskiego fps grało mi się fajnie na plazmie Panasa . Dla nowego Gta można  się poświęcić i grać nawet w 30 klatencjach a w 40fps to byłby już pełen wypas.

Opublikowano (edytowane)

Horizon 3 również nie przebieram nóżkami. Serię lubię, natomiast ta sama formuła po raz trzeci (nie licząc dodatków), może już być dla mnie za dużo. Od Santa Monica to nie jest te nowe, nie nowe IP? Było swego czasu sporo plotek o tym, że to reboot/remake jakiejś marki Sony. Jest potencjał, bo choć GoW nie rzucił mnie na kolana, to kawał dobrego kodu. Oby plotki się nie potwierdziły i dostaniemy całkiem nowy projekt. Brakuje mi takich solidnych exów, choć jak wiadomo, era produkcji ekskluzywnych w starym stylu, dobiega końca.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
24 minuty temu, Vulc napisał(a):

(...) Brakuje mi takich solidnych exów, choć jak wiadomo, era produkcji ekskluzywnych w starym stylu, dobiega końca.

Mi też.  Fajnie jakby w końcu wyszło coś z polotem i na bogato jak np uncharted 4. Teraz każda duża gra jest taka sama, a jeszcze w erze PS4 exy były mimo wszystko inne niż multiplatformy AAA. 

Liczę na to, że heretic prophet pozamiata gameplayem I niech sobie będzie woke, wisi mi to. Nie lubię woke w jednak w tlou2 bawiłem się świetnie mimo gównianej fabuły. Dlaczego? Bo same mechaniki skradania i zabijania były świetne. Walka mieczem w kosmosie w grze z kosmicznym budżetem może być sztosem. Na Wolverine nie czekam, już spidey 2 był zbyt podobny do pierwszej części, tu pewnie będzie dalszy ciąg recyklingu. 

Opublikowano
20 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Walka mieczem w kosmosie w grze z kosmicznym budżetem może być sztosem.

Jeśli komuś podoba się taki setting, główna bohaterka i jej design, to ma na co czekać. Mnie trailer zwyczajnie odrzucił, zdecydowanie wolę klasyczne sci-fi od takich "postępowych" klimatów. Fakt, po ND można spodziewać się solidnych mechanik, choć TLoU szczególnie pod tym względem nie błyszczało (np. powtarzalność walk). Jedynka miała świetną fabułę, dwójka była eksperymentem, który się IMO nie udał. Kolejna ich produkcja podąża najwidoczniej w tym samym kierunku. Zobaczymy, do momentu gameplay trailera czy choćby jakichkolwiek informacji na temat tej produkcji, nie ma za bardzo o czym dyskutować.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja lubię realne klimaty czyli kosmos, skafandry, broń itp. a nie laska leci na nieznaną planetę i wychodzi sobie w adidasach, jeansach i kurtce:E jak ja idąc na spacer. Do tego jeszcze... Miecz Laserowy:Crash: Totalny brak nawet odrobiny realistyki. Dno.

Nie są to moje klimaty, dlatego robią skip tej gry,  mimo iż to Naughty Dog.

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano (edytowane)

O widzisz, nie spodziewałem się, że na forum kąkuterowym zakłada się tematy o grach kąsolowych. :hihot:

*interesujący 

A tu prawie cały dział zawalony grami kąsolowymi xd

Edytowane przez j4z
  • Like 1