Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tam kogo obchodzi JB na PS5 jak gier i tak jak na lekarstwo, chyba że komuś nie zależy na online i późniejszej odsprzedaży to MOŻE, ale Sony będzie blokowało nowe softy i sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało. 

Gdyby modderom udało się wycisnąć więcej z PS5 albo odpalać gry z PC to kto wie... 

Opublikowano

Będzie miał swoich użytkowników jak zawsze, z tego samego powodu co zawsze - można odpalać kopie gier.

W czasach x360 pamiętam takie konsole z potwierdzoną możliwością flashu napędu można było drożej sprzedawać :D

33 minuty temu, slafec napisał(a):

W pierwszej kolejności będą musieli złamać najnowsze oprogramowanie PS5. Już z tym ostatnim (13.60) była drama i odejścia ze sceny (w skrócie - nie ma honoru wśród złodziei).

Skoro każde poprzednie jest złamane to o to akurat bym się nie martwił ;)

Opublikowano
4 minuty temu, slafec napisał(a):

Jailbreak jest potrzebny, bo tylko na złamanym PS5 da się zgrać gry, które później lądują w emulatorach.

Jak nie ogarną flashowania każdej nowej wersji, to będzie dupa a nie gry. 

1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

W czasach x360 pamiętam takie konsole z potwierdzoną możliwością flashu napędu można było drożej sprzedawać :D

Sam miałem zmodowaną X360, chyba najlepsza konsola. Do tego kinect, ale to była zabawa :D 

Opublikowano
13 minut temu, Wu70 napisał(a):

Skoro każde poprzednie jest złamane to o to akurat bym się nie martwił ;)

Zabawa w kotka i myszkę. Jeszcze kwestia tego, jak Sony zareaguje i czy będą próbowali zastraszać ludzi jak Nintendo.

Opublikowano

A jak Sony reagowało? Po PSX nie złamano już żadnej generacji bo zastraszyli ludzi? ;) Soft będzie łamany i tyle.

16 minut temu, galakty napisał(a):

Sam miałem zmodowaną X360, chyba najlepsza konsola. Do tego kinect, ale to była zabawa :D 

Dużo dobrych gier, flashowanie napędu, czasami konsola w koc/piekarnik... Wspaniała to był generacja i nawet człowiek był młody, wszystko było dobre :D

• Like 1
Opublikowano

Miałem na myśli - zepchnąć bardziej do podziemia, bo aktualnie temat łamania/emulowania PS5 jest bardzo gorący.

Przed chwilą trafiłem nawet na wpis, w którym sugerują możliwość zagrania w najlepszą grę z PSVR1 na Q3. AI faktycznie czyni cuda w tym przypadku xD 

Opublikowano

Masakra ile tych projektów się zrobiło xD 

Ale dobrze, w obecnych czasach jak ktoś ma już PS5 kupioną za grosze to w razie kryzysu ma fajną opcję do grania, a online to prawie i tak nikt nie gra (może poza Fifą, GT7). 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

I tak naprawdę kluczowe będzie to, czy na scrackowanej konsoli/emulatorze będzie się dało odpalić najnowsze gry. Bo co nam z tego że niby działa jak takiego GTA6 nie uruchomisz bo nie będzie kopii albo innych części oprogramowania? Jeśli to ogarną to będzie sukces, bo do grania w stare gry to serio mało kogo obchodzi.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

I tak naprawdę kluczowe będzie to, czy na scrackowanej konsoli/emulatorze będzie się dało odpalić najnowsze gry. Bo co nam z tego że niby działa jak takiego GTA6 nie uruchomisz bo nie będzie kopii albo innych części oprogramowania? Jeśli to ogarną to będzie sukces, bo do grania w stare gry to serio mało kogo obchodzi.

No jakby dało się uruchomić przez emulator GTA6 na PC-tach w okolicy premiery w dobrej jakości i płynności to byłby chyba plot-twist wszechczasów w giereczkowym świecie.

To już nawet nie chodzi o samo granie, ale wyobraźcie sobie tylko trzask d.py Zelnicka i całą dramę jakaby powstała. :E

Edytowane przez Paw79
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Paw79 napisał(a):

No jakby dało się uruchomić przez emulator GTA6 na PC-tach w okolicy premiery w dobrej jakości i płynności to byłby chyba plot-twist wszechczasów w giereczkowym świecie.

To już nawet nie chodzi o samo granie, ale wyobraźcie sobie tylko trzask d.py Zelnicka i całą dramę jakaby powstała. :E

Albo GT7 na PC + DLSS, piękna sprawa by to była. 

• Like 1
Opublikowano

Wszystko wskazuje że będzie się dało całkiem niedługo po premierze, tylu agentów będzie się tym zajmować że tu tylko wydajność będzie kwestią otwartą.

Ten Wolverine przecież premierę miał ze 2tyg temu i już grają ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Zgadza się i dlatego https://ithardware.pl/aktualnosci/wolverine_ps5_pc_emulator-54667.html a to nowa gra i EX 

2 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Wszystko wskazuje że będzie się dało całkiem niedługo po premierze, tylu agentów będzie się tym zajmować że tu tylko wydajność będzie kwestią otwartą.

Już się da 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Wu70 napisał(a):

Grają to zdecydowanie za dużo powiedziane.

Niemniej postęp w ostatnich dniach jest bardzo szybki dzięki użyciu narzędzi AI.

Tak teoretycznie- ciekaw jestem czy dojdziemy do momentu że zamiast emulatora będzie można po prostu kazać AI zrobić port na PC.

Np. trenujemy model wrzucając mu do porównania kilkadziesiąt kodów gier/obrazów dysku mających jednocześnie wersje na PS5 i PC (Death Stranding, The Last of Us, Horizon Zero Dawn, GTA V, itd.).

Następnie na pozycję nr. 1 wrzucamy GTA6 PS5 i wpisujemy prompta "na podstawie dostępnej bazy porównań i zaimplementowanej wiedzy programistycznej wygeneruj mi port PC tej gry".

Edytowane przez Paw79
  • Like 1
Opublikowano

Czekam na grywalna wersję remake'u Demon's Souls. Pogoniłem mojego PS5 (była okazja sprzedać w dobrej cenie - GTA6 za pasem i ludzie są w stanie zapłacić duuuuużo), nie pogardziłbym DS na PC :) Jasne, że można ograć oryginał na emulatorze PS3, jednak styl graficzny remake'u bardziej mi odpowiada.

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jailbrake przez neta :E

Masakra jakie to proste, Nintendo przy Switchu od wersji drugiej się ogarnęło i bez lutowania chipów nie dało się crackować, a tu wystarczy DNSa wpisać.... 

To jest aż niewiarygodne że decydując się na tylko cyfrę nie przewidzieli masowego bojkotu i ruchu XD 

W 10 minut mam jailbreak i mogę instalować emulatory, czekać tylko na sklep z grami i nawet PC niepotrzebny do pobierania będzie :hihot: