Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Ludzie, czego wy oczekiwaliscie? Wszyscy pi.. o tym, ze mala roznica w grafice. Kup sobie jeden z drugim 4090 i zobaczycie wtedy roznice. Przeciez jest sporo gier, gdzie PS5 niedomaga, schodzi z rodzialka dramatycznie, robi sie mydlo, zeby utrzymac fps, a i tak potrafi chrupnac. Na PS5 pro jest zdecydowanie lepiej

A ktoś mówi, że nie jest? Jest po prostu za mało lepiej jak na taką różnicę w cenie. PS4 Pro to był faktyczny przeskok i chyba każdy liczył na coś podobnego a dostał w zasadzie 2x mniej. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
10 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Bo zrobili upgrade GPU, ale wiadomo, jak się może to skończyć jak nie zrobisz upgrade CPU :E

Tzn. każdy szanowany PCMR to wie, u nas to wiedza powszechna :E

No jestem ciekaw ile osób wymieni tutaj CPU zaraz po zakupie RTX50x0 bo znając życie i widząc jak to wyglądało do tej pory na labie to procek zostanie stary a Upgrade platformy odłożony na kiedyś tam. Nie mówię że u każdego ale sporo było/będzie takich sytuacji :E

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, bleidd napisał(a):

A ktoś mówi, że nie jest? Jest po prostu za mało lepiej jak na taką różnicę w cenie. PS4 Pro to był faktyczny przeskok i chyba każdy liczył na coś podobnego a dostał w zasadzie 2x mniej. 

Że za mało lepiej, pełna zgoda - natomiast nie porównywałbym tak 1:1 5 Pro i 4 Pro z dwóch powodów: a) 4 pro było odpowiedzią na zmieniające się trendy w odbiornikach TV i popularyzację formatu 4k z hdr i b) ps4 na premierę było tak słabe, że generalnie nawet laptopy gamingowe były wtedy szybsze od tej konsoli :E obydwa takie przypadki w kontekście PS5 nie istnieją: nie mamy żadnych wielkich zmian w TVkach, a PS5 na premierę było wydajnościowo bardzo ok, i w sumie nadal jest - jeżeli odliczymy z równania UE5 :E 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, bleidd napisał(a):

każdy liczył na coś podobnego a dostał w zasadzie 2x mniej. 

No wlasnie widze, ze kazdy, nawet nie zainteresowani zakupem maja bol dupy, ze nie dostali 2x wiecej.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kowal_ napisał(a):

Przecież on w ogóle nie jest zainteresowany, wpada żeby sobie pohejtować i tyle. 

Ty nie odróżniasz krytyki od hejtu.

2 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Ludzie, czego wy oczekiwaliscie? Wszyscy pi.. o tym, ze mala roznica w grafice. Kup sobie jeden z drugim 4090 i zobaczycie wtedy roznice. Przeciez jest sporo gier, gdzie PS5 niedomaga, schodzi z rodzialka dramatycznie, robi sie mydlo, zeby utrzymac fps, a i tak potrafi chrupnac. Na PS5 pro jest zdecydowanie lepiej. Polecam zobaczyc na zywo FFVII Rebirth na Pro to wam kopary opadna. Nie ma tam zadnych kompromisow.

Niestety w przypadku zwyklej PS5 te dwie rzeczy czesto nie ida w parze, ale skad Ty to mozesz wiedziec. Nie pisze tez, ze Pro to jakis przeskok generacyjny, ale jest widoczna poprawa. Nie mam juz bolu tylka o mydlo i fpsy. PS5 Pro to mniej kompromisow.

Odnosnie gier Sony:

https://www.ppe.pl/news/322000/final-fantasy-xvi-przegrzewa-ps5-gracze-radza-grac-w-30-60-fps.html

Producent PlayStation wysłał swoich inżynierów, jednak nawet w tej sytuacji tryb wydajności nie oferuje rozgrywki w stałych 60 klatkach na sekundę. Podczas widowiskowych pojedynków Eikonów pojawia się komunikat o przegrzewaniu się PlayStation 5.

Gralem na slimce po wszystkich patchach a i tak gra chrupala w trybie wydajnosci. W walce, zeby utrzymac plynnosc gra schodzi do 720p.

Na zwyklym PS5 Stellar blade w trybie wydsjnosci straszne mydlo i poszarpane krawedzie, FF VII mydło. Im wiecej niedomaga zwykle PS5 tym wiecej zyskuje PS5 Pro.

Mi chodzilo o gry SONY, a nie o gry Square Enix lub innych 3rd party, czytaj ze zrozumieniem. Jest lepiej, ale to za malo by usprawiedliwic tak wysoka cene wzgledem ps5 digital.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, ryba napisał(a):

Prosze bardzo, wg zyczenia Pana intelektualisty wysokich lotow:

Proszę bardzo, wyjaśnienie dla Ciebie:

"Jak widać tylko Nintendo nie zapomniało, po co robi konsole i gry na nią." jest podsumowaniem całej wypowiedzi, w której krytykuje Sony i zarzuca im, że m.in. nie potrafią stworzyć nowego, porządnego IP (już pomijam teraz, że jest to nieprawda).

Wcześniej nie wspominał o Nintendo i ich genialnej strategii, ale z wypowiedzi można wywnioskować, że robią wszystko to, czego Sony nie potrafi tj. wydają nowe IP i kontynuują znane marki z sukcesem. Stąd moje grzeczne pytanie, posiadacza Switcha, który ograł (prawie) wszystkie gry ekskluzywne na tę konsolę - co widać? Gdzie są te nowe IP?

Opublikowano

Przecież on w ogóle nie jest zainteresowany, wpada żeby sobie pohejtować i tyle. 

Dlatego gość jest w ignorowanych żeby nie czytać tych wypocin bo już to chyba każdy zauważył.

Godzinę temu, Qrdello napisał(a):

No to jak z 80% tego wątku. Niezainteresowani krzyczą najgłośniej :E 

Można wyrazić swoje zdanie i do pewnego momentu to widać że jest ok ale są pewne granice między wyrażaniem zdania a notorycznym trolowaniem i narzekaniem. 

Mnie to tylko dziwi że ludziom nie szkoda życia na to i czasu. 

• Confused 2
Opublikowano
6 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ty nie odróżniasz krytyki od hejtu.

Pisanie w kółko tego samego od dwóch tygodni nic wspólnego z krytyką nie ma. Nie interesuje Cię ten sprzęt w ogóle, a poświęcasz czas żeby o nim pisać na okrągło to samo. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Kowal_ Gdyby mnie ten sprzet nie interesowal to bym sie nie wypowiadal. I nie, nie pisze w kolko tego samego a komentuje na biezaco. Jak masz problem to mozesz kliknac ,,ignoruj" i nie bedziesz musial sie meczyc. Nie obrazaj innych uzytkownikow od hejterow, nawet nie znasz znaczenia tego slowa i rzucasz nim na lewo i prawo jak Ci sie podoba.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gdyby Sony wycofalo slima i wprowadziliby tylko Pro bez napedu to wtedy i ja bym glosno krytykowal za taka polityke, ale jest slim z napedem dostepny od reki i do tego na BF w super cenie, bo w okolicy 2k. Droga wolna. Tak ciezko wam przetrawic, ze PS5 Pro nie jest dla kazdego? Nie chcesz nie kupuj. Sony pozostawilo wybor. Skoro nie widzicie roznicy to nie doplacajcie. Ja ciesze sie ze nie wladowalem wiekszego dysku do slima, tylko sprzedalem za 2k tuz przed premiera, bo teraz nie dostalbym tyle, a nowa ulepszona konsola sprawia mi duzo radosci.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

No jestem ciekaw ile osób wymieni tutaj CPU zaraz po zakupie RTX50x0 bo znając życie i widząc jak to wyglądało do tej pory na labie to procek zostanie stary a Upgrade platformy odłożony na kiedyś tam. Nie mówię że u każdego ale sporo było/będzie takich sytuacji :E

To jeszcze w sumie zależy w ile FPS celujesz, w PS5 Pro Sony zadecydowało za graczy ze będą celować w 30 FPS :E

1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Gdyby Sony wycofalo slima i wprowadziliby tylko Pro bez napedu to wtedy i ja bym glosno krytykowal za taka polityke, ale jest slim z napedem dostepny od reki i do tego na BF w super cenie, bo w okolicy 2k. Droga wolna. Tak ciezko wam przetrawic, ze PS5 Pro nie jest dla kazdego? Nie chcesz nie kupuj. Sony pozostawilo wybor. Skoro nie widzicie roznicy to nie doplacajcie. Ja ciesze sie ze nie wladowalem wiekszego dysku do slima, tylko sprzedalem za 2k tuz przed premiera, bo teraz nie dostalbym tyle, a nowa konsola sprawia mi duzo radosci.

W czasach crypto tez mogłeś kupić GPU, maiłeś wybór od sklaperow :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

W czasach crypto tez mogłeś kupić GPU, maiłeś wybór od sklaperow :E

Nie ma co nawet porownywac, wtedy ludziska kupowali karty do gier pokroju 3060Ti/3070 w wyzszej cenie niż teraz Pro z napedem, ktore ledwo ogarnialy wtedy 1440p.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, azgan napisał(a):

Jak kupię konsolę to nie będę już ruszał PC , jak nie kupię to po premierze nowych rtx kupię 5080 tu lub super co tam wydadzą i ryzena 9800x3d lub jakąś jego lepszą wersję jeżeli wszystkie rdzenie będą miały ten 3d

1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Gdyby Sony wycofalo slima i wprowadziliby tylko Pro bez napedu to wtedy i ja bym glosno krytykowal za taka polityke, ale jest slim z napedem dostepny od reki i do tego na BF w super cenie, bo w okolicy 2k. Droga wolna. Tak ciezko wam przetrawic, ze PS5 Pro nie jest dla kazdego? Nie chcesz nie kupuj. Sony pozostawilo wybor. Skoro nie widzicie roznicy to nie doplacajcie. Ja ciesze sie ze nie wladowalem wiekszego dysku do slima, tylko sprzedalem za 2k tuz przed premiera, bo teraz nie dostalbym tyle, a nowa ulepszona konsola sprawia mi duzo radosci.

Ale ta polityka nie ma sensu , chcieli pozbawić konsolę napędu to już ps5 FAT powinien mieć opcjonalny napęd i zapewnic duża ilość napędów 

A te śmieszne nóżki wymienić na normalną podstawkę skoro można z chin kupić za 15 zł to mogli spokojnie zmieścić w budżecie i wtedy nie było by tych problemów aktualnych 

Pisanie w kółko tego samego od dwóch tygodni nic wspólnego z krytyką nie ma. Nie interesuje Cię ten sprzęt w ogóle, a poświęcasz czas żeby o nim pisać na okrągło to samo. 

Dlaczego uzurpujesz sobie monopol do wypowiedzi i zakazujesz innym się wypowiadać?

Od tego jest forum żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię 

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Dlatego gość jest w ignorowanych żeby nie czytać tych wypocin bo już to chyba każdy zauważył.

Można wyrazić swoje zdanie i do pewnego momentu to widać że jest ok ale są pewne granice między wyrażaniem zdania a notorycznym trolowaniem i narzekaniem. 

Mnie to tylko dziwi że ludziom nie szkoda życia na to i czasu. 

Ciebie dziwi że on traci czas na pisanie na forum a jego dziwi że kupiłeś konsolę w cenie 3500 zł bez napędu i normalnej podstawki z raczkującym PSSR i filtrem wyostrzajacym na PS4 gdzie nie miało już nie być trybu performance i quality tylko jeden tryb 60 fps w jakości quality 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Nie ma co nawet porownywac, wtedy ludziska kupowali karty do gier pokroju 3060Ti/3070 w wyzszej cenie niż teraz Pro z napedem, ktore ledwo ogarnialy wtedy 1440p.

Chodziło mi o to ze piszesz ze napęd jest dostępny, ze Sony daje wybór. No gdzie masz ten napęd za 500zl bo tyle powinien kosztować ? ;)

Jak dodamy i tak już wysoka cenę tej konsoli do super ceny napędu za ile go teraz wołają to robi się zabawne 4500 tysiaka za "kompletne" PS5 Pro.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Fajnie, tylko narracja przez 80 stron jest taka, ze roznica jest niewidoczna albo ledwo widoczna miedzy PS5, a PS5 pro, wiec o co ten bol tylka. Kupujta slima i czesc. 

Po co ten zal. 

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Bo tak to wygląda, różnice są naprawdę marginalne. Ale jeśli ktoś uważa inaczej czy dla niego jest dzień vs noc, spoko ma prawo tak uwazac i mieć takie odczucia.

Nie ma tez za bardzo co się przejmować jak ktoś tam dla beki się podśmiewa. Pożartować sobie zawsze można.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Fajnie, tylko narracja przez 80 stron jest taka, ze roznica jest niewidoczna albo ledwo widoczna miedzy PS5, a PS5 pro, wiec o co ten bol tylka. Kupujta slima i czesc. 

Po co ten zal. 

Poprosze w takim razie liste gier w ktorych jest zauwazalna roznica bez lupy w trakcie normalnej rozgrywki i stabilne 60FPS zamiast 30FPS w podstawie :) Final Fantasy i....?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

dzień vs noc

Bez przesady, ja takiego stwierdzenie nie uzylem, ze jest jakas przepasc. Roznice sa wyraźne (inne slowo widoczne) w ostrosci i plynnosci, i na tym koncze temat. Ide grac w Finala, bo co chwila sie odrywam, a dyskusja w tym watku jest bez sensu.

Edytowane przez DżonyBi