Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, lamparcicho napisał(a):

Czemu nie ale bardziej wolałbym "God of War Greek Saga Remastered" z opcją wyjścia na PC :D 

Od biedy może być remaster, jednak moim zdaniem te gry zasługują raczej na pełny remake. Jeśli ograniczyliby się jedynie do podniesienia rozdzielczości i poprawy tekstur, efekt mógłby być dość przeciętny - szczególnie w przypadku pierwszej części, drugiej oraz gier z PSV (zremasterowanych później na PS3), które mają już swoje lata.

Może i byśmy już mieli, ale Bluepoint Games niestety pracowało nada jakąś grą GaaS. :( 

44 minuty temu, slafec napisał(a):

Na horyzoncie mamy kilka świeżych/nowych IP Upcoming PS5 exclusives - release schedule for confirmed games

Czego nie zapowiedzą to i tak będzie źle :) 

Z tych potwierdzonych nowych IP to:

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano

PS5 Pro krytykowane przez Digital Foundry. PSSR to "beta z fundamentalną wadą"

(...) że z PSSR na PS5 Pro "znajduje się w zasadzie w fazie beta" (...) Digital Foundry skrytykowało to, w jaki sposób deweloperzy muszą wdrażać w swoich grach kolejne wersje PSSR (...) Autorzy gier przy każdej nowej wersji PSSR zmuszani są do tworzenia nowych aktualizacji, co zabiera czas i generuje koszty. Digital Foundry nazywa taki mechanizm operowania "fundamentalną wadą PSSR". Redakcja stwierdza, że PSSR powinno działać na takiej zasadzie, jak "Boost Mode" z PS4 Pro. "A teraz jesteśmy na łasce aktualizacji w grach, które mogą w ogóle nie zostać opublikowane" (...)

:E  uderz w stół, a ______ odezwie się ... ja już wiem kto :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slafec napisał(a):

@kanon7A czy chwalony przez wszystkich DLSS nie działa na tej samej zasadzie?

Nikt nie narzeka że Sony wprowadziło nowy upscaler PSSR, tylko JAK go wprowadzili - źle. Wprowadzono produkt beta/lub alfa - w zależności od gry.
Nie możesz SAMEMU wybrać, czy chcesz PSSR, czy stare FSR. Jak producent wprowadził poprzez PSSR "mydło" to potem @voltq będzie o tym pisał 17 razy w tym temacie, póki mu ktoś tego nie potwierdzi / zaprzeczy :E

Jak już pytasz o DLSS, to opinie (recenzje) były takie:

"najnowsza wersja upscalingu NVIDII może poważnie namieszać"
"grafika jest porównywalnej jakości co rozdzielczość natywna"

"DLSS 2.0 faktycznie daje radę - wzrost wydajności jest ogromny, a jakość obrazu na tyle dobra, że miejscami trudno odróżnić poszczególne tryby od rozdzielczości natywnej. Oby tylko przybywało gier z jego obsługą."

I tutaj jest ta różnica:
PSSR - narzucony odgórnie / działa średnio / gracze są nijako testerami
DLLS - gracz sam wybiera / dział bardzo dobrze / otrzymano gotowy projekt
O te różnice rozbija się narzekanie na PSSR - a jak dodamy do tego cenę PS5 Pro Digital, brak napędów i podstawki za 150 zł = opinie takie, a nie inne.

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie jarają mnie BL. Próbowałem kiedyś pograć w dwójkę i się szybko odbiłem. Dla mnie pass.

Ta gra coop z 2 babkami to must play. :D Poprzednie gry tego studia były znakomite. 

Edytowane przez Jaycob