Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.11.2024 o 17:26, ITProffesionalUser napisał(a):

Można jeszcze pozycjonowanie się pobawić,żeby wpisując w google forum komputerowe,to byłoby na pierwszym miejscu.

Fraza forum komputerowe jest już u nas wypozycjonowana, TOP 2.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 31.10.2024 o 21:12, tomcug napisał(a):

To jest "oficjalne" forum portalu ITH, który działa już kilka dobrych lat i nigdzie się nie wybiera, także nie ma potrzeby zrzutek :D:D

Co za gamoń, na tej fali co targnęła łajbą z Labowiczami mogłeś swoje konto do wpłat podać. :E

• Haha 3
Opublikowano

Dziękujemy za azyl i nowy dom, pontony dopłynął 😂. W ramach podziękowania za forum proponuję uczciwą "wymianę" i zachęcam do odwiedzania strony głównej https://ithardware.pl/ żeby Redakcja też coś z tego miała 😉. Pamiętajcie to nic nas nie kosztuje a zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć 🤓.

• Upvote 5
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
36 minut temu, Jaycob napisał(a):

Minął dokładnie rok od migracji z ś.p. PCL. :E  Odnaleźliście się na nowym miejscu? :D 

Panie kolego, ale to chyba miesiąc za wcześnie? Z tego co kojarzę to zamknięcie było w moje imieniny :) 

Każdy uchodźca dostosuje się do nowych warunków :E

Opublikowano (edytowane)

Ten temat był wrzucony 30 października 2024 - tak to liczę. ;)
Migrację zaczęliśmy chyba z miesiąc przed zamknięciem.
Dali nam wtedy trochę czasu na przeprowadzkę, jak dobrze kojarzę. :E

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Ten temat był wrzucony 30 października 2024 - tak to liczę. ;)
Migrację zaczęliśmy chyba z miesiąc przed zamknięciem.
Dali nam wtedy trochę czasu na przeprowadzkę, jak dobrze kojarzę. :E

Aha no to by pasowało :) . Ja wsumie gdyby nie @Filip454 to chyba bym olał, ale jak zobaczyłem że tyle znajomych twarzy się przeniosło no to trzeba było się zarejestrować. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nom, czas zapiernicza szybciej niż mój CPU. :E 

4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Aha no to by pasowało :) . Ja wsumie gdyby nie @Filip454 to chyba bym olał, ale jak zobaczyłem że tyle znajomych twarzy się przeniosło no to trzeba było się zarejestrować. 

Trochę mało, brakuje mi kilku.  No, ale hej lepsze to niż nic. :D 

Edytowane przez Jaycob
  • Like 2
Opublikowano

Czas płynie tak samo, tylko wraz z naszym wiekiem tak zmienia się jego postrzeganie. Większość ludzi tak ma. Związane jest to z (co raz) bardziej rutynowym trybem życia, a jeżeli za dziecka. Im więcej się dzieje, tym postrzeganie czasu jest dłuższe, a jeśli wkrada się rutyna i monotonia, to odczucie jest szybszego upływu.

• Like 2
  • 2 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Zmiana planów, zamówiłem ostatecznie haf 700 argb. Jako że od 7 lat miałem h500p mesh to wiem czego mogę się spodziewać i raczej będzie top. Do tego dorzuciłem arctica 420 i BE QUIET! Light Wings LX 140mm PWM High-Speed 3 szt na dół. 
    • 50x50x4cm wymiary jednego panelu a mam ich 54, wygląda to mniej więcej tak:  
    • Zawsze można zmniejszy poziom trudności przed walką  Ja gram na poszukiwacz, ale jak już 10 raz nie mogę przejść bosa to zmieniam na fabuła  .Tak zrobiłem w walce z Malarką bo już mnie denerwowało  Wtedy za pierwszym razem się przechodzi  
    • @Jedi88 Wszystkie są OLED-y budowa piksela nie ma nic do wytrzymałości mechanicznej matrycy, ale powłoka już ma. Kto się ośmiesza to widać wyżej. A panie specjalisto od siedmiu boleści są OLED-y z Gorilla Glass, które na pewno są bardziej podatne na uszkodzenia mechaniczne niż LCD  Za mało wiedzy, a dużego ego 
    • Dziękuję za miłe słowa   Walki ciąg dalszy.   Bartek włożył masę pracy w poprawienie tego co spartoliła ta nieszczęsna lakiernia proszkowa. Trzeba się ratować,wykonanie od nowa tych ramek to czas i pieniądze a nie ma pewności że kolejna lakiernia czegoś nie uwali.   Odebrałem paczkę i kolejny etap prac to wykonanie filtrów mesh z tiulu czarnego na obydwa boki radboxa.   Filtry są modułowe...rozkręcane ramki aby mesh wymienić na nowy w przypadku uszkodzenia.   Ramka główna jest elementem nośnym dla mesh,od wewnętrznej strony radboxa są listwy alu  które pełnią dwie funkcje. Dociskają mesh do ramki głównej i mają wklejane magnesy neodymowe fi 4mm   aby filtry łatwo zdejmować z boków radboxa do czyszczenia z kurzu.                             Magnesy neodymowe są wklejane na E600                 Niedokładność warstwy lakieru wymusiła szlifowanie wewnętrznych nie widocznych po złożeniu projektu w całość listew dociskowych. Dowalili tak srogo że listwy dociskowe wstawały ponad rant ramki głównej i nie było innego wyjścia.         Ramkę trzeba było głębiej zebrać na CNC i widać to na tej fotce praktycznie cały lakier do zdarcia tak grubo dowalili w lakierni proszku na listwy i ramkę.                         Całość (rama główna i listwy dociskowe) jest skręcana na M3x4 od Lian Li             Była próba użycia śrub z Aliexpress ale jest to takie badziewie że pominę jakość wykonania milczeniem. Bubel...ale tani,to przyznaję.             Łepek śruby nawet nie jest okrągły,nie wiem co Chińczyki za normy techniczne spełniają ale pal to licho...do śmieci.     Tiul jak tiul...tani materiał i rozciągliwy więc sprawdzę jak w praktyce big size filtr się zachowa po napięciu tiulu na ramie bo nie stosowałem tego od czasu Black Ice dekadę temu a tam...dało radę.           Bartek walczy z taśmą NITTO i wklejaniem do szyb radboxa systemu montażowego             Miejsce wklejenia daje jednolicie czarną powierzchnię nie trzeba jak przy kleju UV do szyb usuwać wypływek/skrobać i ryzykować uszkodzeniem szkła.         Te taśmy trzymają wściekle mocno,rozerwać nie sposób bo pognie się aluminiowe profile tylko odcięcie taśmy struną jest opcją.         Kolejny plus jeśli szyba zostanie uszkodzona w eksploatacji (zarysowanie lub uszkodzenie narożnika od uderzenia) można dany moduł wymontować,odkleić/odciąć struna taśmę i wymienić szybę na nową. Pragmatyzm.   Aby nie było za prosto to prawidłowe idealne wypozycjonowanie miejsca wklejania na szkło elementów z aluminium wymusiło wykonanie przyrządu.  Prowadnic z acetalowymi bloczkami do ustalenia położenia listwy względem szkła. Przydatne zarówno przy klejach UV jak taśmach żelowych/piankowych itd.         Radbox to byk, jest wielkości budy big tower tylko nie tak głęboki i ważył będzie swoje więc...lepiej było zaprojektować całość jako w pełni modularny system z opcją wymiany elementów w razie W.         Miałem plan aby pomajstrować zimą przy autorskich projektach ale... dalej bidoki będą czekać skoro radbox wrócił na stół roboczy           Na razie tyle...działam dalej.    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...