Reddzik 2 768 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 30s z streama GOLa z twitcha, pokazane AI. To jest masakra https://www.facebook.com/watch/?v=4080608392217234 3
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 minutę temu, Zas napisał(a): Chłopaki, serio, w kwestii "ochrony wizerunku budynku" nie czepiajcie się Gordona, bez względu na jego poglądy, tutaj pisze z sensem i nie powinniście się oburzać. Ta gra ma sto innych "zalet", o których można podyskutować Oj, jest. Obejrzałem prolog i choć nie wydaje się jakoś specjalnie tragiczny, budzi bardzo mieszane uczucia. Raz, że otwieranie gry za pomocą Yasuke, kompletnie psuje atmosferę. Przede wszystkim jednak same dialogi to klasyczne, Ubisoftowe drewno. Doprawdy nie wiem dlaczego przy takich budżetach nie zatrudnia się ludzi choćby z minimalnym talentem. Nie wiem, ale się domyślam. Tutaj, w produkcji mimo wszystko "story-driven", oferującej mnogość postaci i miejsc, wiecznie oferuje się ten sam poziom - mdłe, do bólu poprawne teksty, bez cienia ikry. Takie w sam raz do skipowania. Dyskusje z wieśniakami w KCD2 budzą więcej emocji niż rozmowa głównego bohatera z Nobunagą. Skill Up rzucił recenzją: W skrócie, ok dla fanatyków formuły, dla całej reszty: "AC Shadows is just another one". 3
Phoenix. 4 726 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Graficznie jest naprawdę nieźle. Jak to wygląda w porównaniu do GoT? To nie ma co porownywac bo GOT traci staroscia i PS4 ale ma swoje momenty Ale Yotei zapewne poprzeczke podniesie Edytowane 20 Marca przez Phoenix. 3
skypan 1 752 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 5 minut temu, GordonLameman napisał(a): Nie pisałeś o roszczeniach związanych z obrazą uczuć religijnych, bo o tym to ja napisałem pierwszy. To wynika samo z siebie i każdy kumaty wie, że nazwa/budynek się nie obraziła tylko zostały obrażone odczucia związane z tą nazwą/budynkiem. Brawo, że o tym napisałeś choć jak widać do końca do ciebie to nie dotarło. Moje odczucia jako Europejczyka są tu mniej istotne. Skoro w samej Japonii zwykli obywatele widzą w tym problem a na dodatek "problem" ten podnoszony jest "do rangi" politycznej to jest coś na rzeczy. Może to być populizm a może nie. Samo UBI dawało znaki, że coś jest na rzeczy przesuwając premierę gry czy nie pojawiając się na Tokyo Game Show itd. Być może płynie w tobie krew japońskiego samuraja. Może i czarnego więc patrzysz szerzej na ten problem niż sami Japończycy.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 19 minut temu, Reddzik napisał(a): 30s z streama GOLa z twitcha, pokazane AI. To jest masakra Bo to jest gra dla ludzi, którzy w jednej ręce trzymają pada, w drugiej puszkę Pepsi, a poza tym nie patrzą na ekran tylko oglądają paleciarzy na TTV. Przecież nikogo nie interesują pseudo-dialogi w tej grze. 1 1 2
GordonLameman 8 449 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 41 minut temu, skypan napisał(a): To wynika samo z siebie i każdy kumaty wie, że nazwa/budynek się nie obraziła tylko zostały obrażone odczucia związane z tą nazwą/budynkiem. Brawo, że o tym napisałeś choć jak widać do końca do ciebie to nie dotarło. Ale prawo samo w sobie nie chroni uczuć związanych z budynkiem. Np. to, że uwielbiasz Pałać Kultury nie znaczy, że jak zrobią z niego statek UFO w grze Assassins Creed: PRL, będziesz mógł domagać się prawnej ochrony tych uczuć. Przy uczuciach religijnych nie chodzi o sam budynek, a o sacrum, które tam jest. 41 minut temu, skypan napisał(a): Moje odczucia jako Europejczyka są tu mniej istotne. Skoro w samej Japonii zwykli obywatele widzą w tym problem a na dodatek "problem" ten podnoszony jest "do rangi" politycznej to jest coś na rzeczy. Może to być populizm a może nie. Samo UBI dawało znaki, że coś jest na rzeczy przesuwając premierę gry czy nie pojawiając się na Tokyo Game Show itd. A jak muzułmanie widzą problem w tym, że ktoś przedstawił wizerunek mahometa to.... jest to OK? Bo to dokładnie ta sama kategoria "naruszenia" 41 minut temu, skypan napisał(a): Być może płynie w tobie krew japońskiego samuraja. Może i czarnego więc patrzysz szerzej na ten problem niż sami Japończycy. Daruj sobie wycieczki osobiste. 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 23 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Jak w 5 poprzednich assasynach 🙂 Z nutka gorzkiej czekolady 4
crush 3 575 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A jak muzułmanie widzą problem w tym, że ktoś przedstawił wizerunek mahometa to.... jest to OK? Bo to dokładnie ta sama kategoria "naruszenia" Jest. Okej nie jest ucinanie komuś z tego powodu głowy. 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Daruj sobie wycieczki osobiste. No nie żartuj. Ty to piszesz?
skypan 1 752 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): A jak muzułmanie widzą problem w tym, że ktoś przedstawił wizerunek mahometa to.... jest to OK? Robisz wręcz slalom gigant. Wrzucasz Muzułmanów w dyskusji o Japończykach. A nie odpowiedziałeś dlaczego samym Japończykom to się nie podoba.
GordonLameman 8 449 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 2 minuty temu, skypan napisał(a): Robisz wręcz slalom gigant. Wrzucasz Muzułmanów w dyskusji o Japończykach. A nie odpowiedziałeś dlaczego samym Japończykom to się nie podoba. Bo powody mogą być różne i niekoniecznie "legitne". Wrażliwość na takie kwestie jest bardzo rożna. Niektórzy jak zobaczą "Polish joke" w grze albo filmie to będą wygrażać twórcom śmiercią, a po innych to spływa. Pytanie, które tutaj się pojawia jest takie: czy jest PRAWNA podstawa do tego, żeby Japończycy mogli coś poważnie zrobić. Ja uważam, że raczej jej nie ma. A to, że się ludziom taki sposóļ przedstawienia nie będzie podobał to nihil novi. Zawsze się komuś coś nie podoba. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Jak gracie na DLSS jakość to zostawiacie jak jest czy podnosicie wartość minimalnej rozdzielczości z tych 33% bazowo co jest ustawione?
skypan 1 752 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca @GordonLameman Być może Japończycy po prostu bardziej szanują własną kulturę niż szeroko pojęty zachód. A patrząc jak zachód chce by narody pozbyły się własnej tożsamości na rzecz przeróżnych dziwactw to są takie a nie inne reakcje.
lukadd 2 912 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): Pytanie, które tutaj się pojawia jest takie: czy jest PRAWNA podstawa do tego, żeby Japończycy mogli coś poważnie zrobić. Ja uważam, że raczej jej nie ma. Że wam się chce dalej Gra jest fikcją więc na 99.99% nic nie ugrają. Tutaj można i powinno się co najwyżej dyskutować temat w jaki sposób UBI potraktowało graczy, przedstawiając najnowszego Assassina w japońskich klimatach właśnie w taki sposób w jaki przedstawiło. Wielu graczom się to nie podoba. Bo mogli to zrobić zdecydowanie lepiej. Edytowane 20 Marca przez lukadd
Roman_PCMR 866 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca AC Shadows is a game that tells the story of Johnny Somali, who time travels to the feudal era of Japan. Gra ma 81% lapek w gore. Mi sie gra podoba, graczom tez. 8 godzin za mna. Juz wiem ze ci niecierpliwi powinni robic same main questy. Zdobycie zamku zajelo mi 25minut. Ku^%$ troche za dlugo. Jeszcze szukanie tych samurajow ktorych zabicie pozwala na otwarcie skrzynki. Troche sie ciagnie. Mysle ze jak wejde w wprawe to bedzie to zajmowala kolo 15min, tez dlugo bo zamkow jest napackane. Ogolnie gra dla mnie, bede czyscil mape region po regionie. Nastukam pewnie z 200-300h chyba ze potem bedzie kaszanka 2
GordonLameman 8 449 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 8 minut temu, skypan napisał(a): @GordonLameman Być może Japończycy po prostu bardziej szanują własną kulturę niż szeroko pojęty zachód. A patrząc jak zachód chce by narody pozbyły się własnej tożsamości na rzecz przeróżnych dziwactw to są takie a nie inne reakcje. W tym kontekście to najbardziej muzułmanie szanują swoją kulturę, czy tam proroka.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 2 godziny temu, Szambo napisał(a): Wiesz ja do jakieś 30 godziny byłem zachwycony Vallhallą. Grałem na premierę i było super. Gry - symulatory złomiarza też czasem bawią. Ale przeholowano z ilością wszystkiego i od tamtej pory nie zagrałem już w ani jednego Assassyna... taki wstręt miałem. Ale te 30 godzin dobrze sie bawiles. o to chodzi
GordonLameman 8 449 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 6 minut temu, lukadd napisał(a): Że wam się chce dalej Gra jest fikcją więc na 99.99% nic nie ugrają. Orka na ugorze, ale co zrobię. jakbym umiał odpuszczać to nie byłbym tam gdzie jestem 6 minut temu, lukadd napisał(a): Tutaj można i powinno się co najwyżej dyskutować temat w jaki sposób UBI potraktowało graczy, przedstawiając najnowszego Assassina w japońskich klimatach właśnie w taki sposób w jaki przedstawiło. Wielu graczom się to nie podoba. Bo mogli to zrobić zdecydowanie lepiej. Mogli też zatrudnić ludzi o IQ wyższym niż 70 do pisania dialogów, poprawić mechaniki i algorytmy dla przeciwników 1
skypan 1 752 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): W tym kontekście to najbardziej muzułmanie szanują swoją kulturę, czy tam proroka. Sunnici czy Szyici ? Bo zależy z jakiej perspektywy spojrzymy. Dobra. Nie było pytania
musichunter1x 1 315 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): 30s z streama GOLa z twitcha, pokazane AI. To jest masakra AI - artificial incompetence 2
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Zas napisał(a): Chłopaki, serio, w kwestii "ochrony wizerunku budynku" nie czepiajcie się Gordona Nikt się nie czepia, mamy tutaj na forum taki magiczny przycisk, który z miejsca eliminuje problem. Permanentnie Edytowane 20 Marca przez Element Wojny 1
GordonLameman 8 449 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 10 minut temu, Element Wojny napisał(a): Nikt się nie czepia, mamy tutaj na forum taki magiczny przycisk, który z miejsca eliminuje problem. Permanentnie Yup - usuń konto. Wtedy nikt nie będzie narażony na to, że tak paskudnie stchórzysz 1
musichunter1x 1 315 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca @Roman_PCMR A w jakie gry grałeś, które miały czyszczenie obozów? HZD, HFW, Shadow of Mordor / Shadow of War, Arkham City i czyszczenie aren, Ghost of Tsushima, MGS:V, Dying Light, gry MMO i co tam jeszcze ? Chyba po Arkham City zrozumiałem fenomen aren oraz wyznań i teraz wyzwania oraz amatorskie speed runy w Resident Evil będę traktował jako zagadki logiczne i zręcznościowe, więc pewnie 3-5 lat będę mógł grać w same stare gry.
Rekomendowane odpowiedzi