Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, tgolik napisał(a):

Dla mnie woke jest neutralny. Natomiast zaślepienia antywołków nie trawię.

Ale nie zyjesz sam na swiecie i dajac przyzwolenie na coraz to kontowersyjne rzeczy pchasz ten wozek w przepasc, a gry robia sie coraz bardziej niesmaczne. Cale szczescie od kilku gier ubi ludzie otworzyli oczy i glosuja swoimi wyborami. Ubioftowi jest potrzebne spadniecie na dno i odbicie sie w  dobrym stylu z powrotem i mysle, ze kazdemu by to wyszlo na dobre ;)

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, tgolik napisał(a):

Dla mnie woke jest neutralny. Natomiast zaślepienia antywołków nie trawię.

No widzisz, to że tobie nie będzie przeszkadzać gra gdzie co 2 minuty będzie gejowska scena, nie znaczy że masz mojszą rację i ona jest jakoś moralnie na wyższym poziomie i jest obiektywniejsza. To są po prostu preferencje. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, Sheenek napisał(a):

Kazdy z wylewajacych pomyje robi to z uporem maniaka praktycznie co strone, wszyscy uwaza sie za znawcow w branzy gier, tylko ze ja nie rozumiem czego oni sie spodziewali? Przeciez ta gra jest taka sama jak wiekszosc AC ktore do tej pory widzielismy.

Super, ale skonkretyzuj w czym problem. W tym, że ludzie piszą na temat gry i tego co im się nie podoba? A jak piszą co stronę jaka to jest zajebista, wklejając screeny, to też w takim razie jest problemem? Dlaczego na to nie narzekasz?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Podobno Czarnuke jest gejem, tzn może nim być. co za kabaret :E

Czarny gejowski samuraj... No zawsze tak mam jak myślę o Japonii :E

Nie wiadomo jaka była jego praedaiwa orientacja wiec Ubi daje nam pewnie wybór z kim romansować i jaka orientację wybrać :E

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Tak tak Ty za to powazny mezczyzna grajacy czarnym samurajem romansujacym z facetem jestes taki meski! Smieszne jest to ze takie oosbniki jak Ty bronia tej gry i jesli ktos ocenia ja zle, a ma do tego prawo bo gra ma takie, a nie inne kontrowersyjne elementy, a ty ja kupiles to nagle ten watek robi sie sciekiem. Tylko fakty sa jakie sa i twoje zdanie nie ma tu zdnego znaczenia, a gdyby gra nie miala pewnych elementow to te same osoby co teraz krytykuja po prostu by tego nie rboily ale jak widac twoj mozdzek nie ogarnia takich faktow i przyjmuje na klate czarnych samurajow ;)

Ty widocznie nie jesteś, skoro jesteś tak sfiksowany na czarnych gejach i tego typu wątkach. Mnie one nie przeszkadzają, dopóki są opcjonalne. Bronię gry, bo napisałem, żeby dać jej szansę, zanim się ją oleje, że nie jest taka zła, na jaką się ją robi, to jest naprawdę zaciekła linia obrony :lol2: Ten wątek, jak i każdy inny, gdzie nie da się o grze prowadzić normalnej dyskusji, jest ściekiem. Zrobiliście nie tylko z tego tematu, ale ogólnie z grania Pudelka, gdzie gossipujące panienki z pomponkami podskakują na każdą negatywną wieść o grze, która im się nie przypadła do gustu. Gdzie bardziej liczy się sprzedaż, peak itp, niż sama gra.

53 minuty temu, Vulc napisał(a):

O ujadaniu pisze gościu, który sam ujada na każdą krytykę, co do której kontakt z grą jest zupełnie zbędny. Faktycznie dziecinada. Gra jest dla Ciebie gorsza,  bo komuś się nie podoba i to powoduje takie niepoważne emocje?

Zabawne, mam mniej postów w tym temacie niż ty, a o emocje to się spytaj raczej tych userów którzy siedzą tu cały dzień i nie robią nic poza narzekaniem i pluciem jadem, na coś czego nawet nie doświadczyli, ani na oczy nie widzieli :lol2:

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Godlike napisał(a):

Nie wiadomo jaka była jego praedaiwa orientacja wiec Ubi daje nam pewnie wybór z kim romansować i jaka orientację wybrać :E

No niby tak :E

W Mass Effect tez można było być gejem i nikt w tym problemu nie widział.

Ale rozumiem kumpla który 26 lat temu nabijał się z Ghost Dog'a że no kurwa nie wytrzymie czarny samuraj...

https://www.imdb.com/title/tt0165798/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_93

A to dobry film w sumie. :E

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Vulc napisał(a):

Super, ale skonkretyzuj w czym problem. W tym, że ludzie piszą na temat gry i tego co im się nie podoba? A jak piszą co stronę jaka to jest zajebista, wklejając screeny, to też w takim razie jest problemem? Dlaczego na to nie narzekasz?

Napisalem dosc jasno. Tak uwazam ze siedzenie i tylko wylewanie zali jest slabe.

Czesc ludzi tutaj gra dla zabawy i chcieli by porozmawiac o samej grze, tyle ze sie nie da bo na dzisiaj 60% postow jest o woke a reszta "zaskoczontych" ze to dalej jest taki sam assasyn.

Co do twojego ostatniego pytania to w trola sie bawisz?

Watek o DEI jest, i tam mozna sobie do woli plakac o czarnych, zielonych, gejach itd.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano
8 minut temu, cichy45 napisał(a):

To jest tak zwany archetyp. Żółci azjaci to wymysł białych neonazistów. 

No ale kurna odpalasz grę o samurajach w Japonii a tu ci wyskakuje black quak... Nie no, ja tego nie kupuje.

To tak jakby w GOT bohaterem był brytyjczyk albo eskimos.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DITMD napisał(a):

Ty widocznie nie jesteś, skoro jesteś tak sfiksowany na czarnych gejach i tego typu wątkach. Mnie one nie przeszkadzają, dopóki są opcjonalne.

Nie ma nic do gejow  i nie jestem rasista, za to mam wielki problem z tym, kiedy pakuja to do czegos czego nie powinno miec miejsca ;) Gra o ile jest fikcja to powinna byc jako tako spojna z uniwersum i swiatem przedstawionym, orazi tak jak ktos tu wczesniej wstawil z takim Piłsudskim tez mialbym problem ale dla ciebie przeciez nie bylby to problem, a Toglik by napisal, ze to neutralne ;) Dlaczego taki Wiedzmin na Netflix okazal sie klapa, ano wlasnie z tego samego powodu co ta gra oraz wstawianie czegos czego byc nie powinno.

Beznazwy.thumb.jpg.14db852850ebdef0fa1674b373eeba73.jpg

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Stjepan napisał(a):

Prawda o tej grze wyjdzie na jaw za 3-6mc wtedy się okaże czy była taka zajebista i "great" 8/10 IGN 8.5/10 PPE, wg. mojego doświadczenia będzie rynsztok taki sam jak Vokeguard.

Pewnie znacznie szybciej, będzie podobnie jak z Outlaws.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Więc tak...
Fabuła leży, teksty są żenujące, zadania wtórne, znajdźki sprowadzone do biegnięcia za znacznikiem, bo teraz jest lokalizator przedmiotów do podniesienia, a muzyka to jakiś hip-hop o zabarwieniu japońskim. System walki wręcz karze za uwagę i ostrożność, bo można bezmyślnie klikać, gdzie ataki zostaną pięknie podświetlone z dużym oknem na reakcję. Z tego co widzę to zawsze warto atakować, bo niebezpieczeństwo będzie wyraźnie zasygnalizowane i możliwe do uniknięcia... Nic nie stoi na przeszkodzie do przebiegnięcia do celu, pomimo wrogów, bo szybko można ich zgubić i zabić cel. 
Takie samokliki odzwyczajają od analizy walki i systemów, czy podstawowej uwagi i przemyślanych ruchów..., więc potem mamy grono graczy odbijający się od gier dobrze zaprojektowanych, ale wymagającego czegolwiek, poza klikaniem atakuj kiedy się chce oraz uniku, gdy zostanie podświetlony przeciwnik...
Seria Batman Arkham chociaż nagradzała za styl i doskonalenie swojej skuteczności...

Chwilę googlowałem i przeskakiwałem nagrania z walk, aby znaleźć kogoś kto wyczuł brak zagrożenia i w kilka minut znalazłem to:
Pozycjonowanie? Niepotrzebne
Przygotowanie i ocena sytuacji? Zbędne, mimo że można to robić, ale bez tego wynik jest ten sam (1:05) i byłoby szybciej bez pozorowania przemyślanego skradania, bo zanim przeciwnik cię "wykryje", to możesz go zasztyletować... Ooo w 2:45 to już zupełnie jest widoczne, gdzie bomba dymna przeciw kolejnemu była zbędna... I tak na koniec wytłukł wszystkich  bez skradania.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Sheenek napisał(a):

Napisalem dosc jasno. Tak uwazam ze siedzenie i tylko wylewanie zali jest slabe.

Czesc ludzi tutaj gra dla zabawy i chcieli by porozmawiac o samej grze, tyle ze sie nie da bo na dzisiaj 60% postow jest o woke a reszta "zaskoczontych" ze to dalej jest taki sam assasyn.

A ktoś może powiedzieć, że pisanie jaka ta gra nie jest wspaniała i dziecinne spinanie się na widok krytyki jest słabe. W wątku jest miejsce dla wszystkich. Nie rozumiem gdzie widzisz problem, wybierasz wypowiedzi które Cię interesują i cytujesz.

15 minut temu, DITMD napisał(a):

Ten wątek, jak i każdy inny, gdzie nie da się o grze prowadzić normalnej dyskusji, jest ściekiem. Zrobiliście nie tylko z tego tematu, ale ogólnie z grania Pudelka, gdzie gossipujące panienki z pomponkami podskakują na każdą negatywną wieść o grze, która im się nie przypadła do gustu. Gdzie bardziej liczy się sprzedaż, peak itp, niż sama gra.

Zabawne, mam mniej postów w tym temacie niż ty, a o emocje to się spytaj raczej tych userów którzy siedzą tu cały dzień i nie robią nic poza narzekaniem i pluciem jadem, na coś czego nawet nie doświadczyli, ani na oczy nie widzieli :lol2:

Nie, to Ty masz zakrzywione spojrzenie na to co jest dyskusją a co nie jest, bo nie radzisz sobie z rzeczą tak trywialną jak krytyka gry. Stosujesz przy okazji miałkie argumenty, których można bez problemu użyć przeciwko Tobie - robisz z tego tematu Pudelka, gdzie gossipujące panienki z pomponkami podskakują na każdą pozytywną wypowiedź o grze, ochoczo poklepując się po pleckach. Jak wyżej, w wątku jest miejsce dla wszystkich, jeśli nie potrafisz dźwignąć wypowiedzi, które nie są zgodne z Twoimi własnym odczuciami, mam na to rozwiązanie - nie zaglądać tutaj i bawić się świetnie w gierkach, jak to często jeden z kolegów zalecał.

Na tej samej zasadzie pytam o emocje ludzi, którzy mają okrutny ból dupy o to, że ktoś się z nimi nie zgadza. Proste.

Edytowane przez Vulc
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Fabuła leży, teksty są żenujące, zadania wtórne, znajdźki sprowadzone do biegnięcia za znacznikiem, bo teraz jest lokalizator przedmiotów do podniesienia, a muzyka to jakiś hip-hop o zabarwieniu japońskim. System walki wręcz karze za uwagę i ostrożność, bo można bezmyślnie klikać, gdzie ataki zostaną pięknie podświetlone z dużym oknem na reakcję. Z tego co widzę to zawsze warto atakować, bo niebezpieczeństwo będzie wyraźnie zasygnalizowane i możliwe do uniknięcia... Nic nie stoi na przeszkodzie do przebiegnięcia do celu, pomimo wrogów, bo szybko można ich zgubić i zabić cel. 
Takie samokliki odzwyczajają od analizy walki i systemów, czy podstawowej uwagi i przemyślanych ruchów..., więc potem mamy grono graczy odbijający się od gier dobrze zaprojektowanych, ale wymagającego czegolwiek, poza klikaniem atakuj kiedy się chce oraz uniku, gdy zostanie podświetlony przeciwnik...

To jest pieknie podsumowane problemy gdzie pisalem, ze czarny to najmniejszy problem tej gry. I o ile w poprzednich czesciach rowniez to było to tak jak pisalem, wyzej zostalo to jeszcze bardziej rozwodnione.

Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Więc tak...

Jeżeli chodzi o mechaniki wymieniłeś największe zalety gry.

Pograłem za krótko, ale prolog fabularnie bardzo mi się podobał.

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

No niby tak :E

W Mass Effect tez można było być gejem i nikt w tym problemu nie widział.

Ale rozumiem kumpla który 26 lat temu nabijał się z Ghost Dog'a że no kurwa nie wytrzymie czarny samuraj...

https://www.imdb.com/title/tt0165798/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_93

A to dobry film w sumie. :E

Ghost Dog, świetny film i fajna rola tego pana "krzywe oczko". Wtedy jeszcze nikomu nie przeszkadzało, że samuraj był czarny.

Opublikowano (edytowane)

"Smashed Valhalla's player record", ten tego... Valhalla wyszła na Steamie dwa lata po premierze na Uplay. I ten rekord to było około 15 tysięcy w peaku.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1