lukadd 2 909 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 5 minut temu, ODIN85 napisał(a): Ale czy tak ciężko zrozumieć że każdy ma inne preferencje? Ja wiem że to średniak,jest gejostwo i afroamerykanin kij wie po co ale mam to gdzieś i sobie gram bo lubię. Tyle, że to UBI nie pomoże Wydawanie średnich gier w kosmicznych kosztach produkcji, z bzdurnymi wypełniaczami i płynął po całości bo nie ma wystarczająco graczy, aż z tak niskimi wymaganiami co kupią te gry. A można by zrobić fajnego Assassina w prawdziwiej Japonii z konkret klimatem, zadaniami i sprzedać kilka razy więcej kopii gry. UBI to jakiś dziwny stan w ostatnich latach, w ogóle nie wyciągają wniosków z swoich błędów i dziwią się, że mają niską sprzedaż i, że gracze nie chcą kupować ich gier . 3
Czubatka Boża 176 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) Czytałem opinie graczy i większość są pozytywne. Sam przekonam się czy było warto czekać na premierę. Postanowiłem oszczędzać PLN kupując gry w przecenach na konsole PlayStation 5. Czytam wasze opinie o Assassin's Creed Shadows i widzę źle nie jest. Edytowane 22 Marca przez Czubatka Boża
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 18 minut temu, Vulc napisał(a): @ODIN85 Ja piszę o swoich. Ktoś inny pisze o swoich. Przecież to jest jasne. Chciałeś przykłady gier, więc je dostałeś. Multum razy. Niektóre gry są jak dobre filmy, seriale czy książki, można do nich wracać regularnie. Chociażby Wiedźmin 3, BG3, C2077, Deus Ex: Human Revolution, obie części Dishonored, Control, Elden Ring (i generalnie Soulsy), można długo wymieniać. Większość tych gier oferuje o wiele lepsze fabuły, postaci, dialogi, mechaniki, questy poboczne, całokształtem stojąc na daleko wyższym poziomie od festiwalu wtórności jakim są kolejne części AC. Gdzie do żadnej części Asasyna już nie wracałem nigdy, prócz bodajże drugiej odsłony. Ja do żadnej gry nie wracam więc?
Vulc 2 191 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) 14 minut temu, lukadd napisał(a): A można by zrobić fajnego Assassina w prawdziwiej Japonii z konkret klimatem, zadaniami i sprzedać kilka razy więcej kopii gry. UBI to jakiś dziwny stan w ostatnich latach, w ogóle nie wyciągają wniosków z swoich błędów i dziwią się, że mają niską sprzedaż i, że gracze nie chcą kupować ich gier . To już ktoś w wątku wspominał, daliby normalną postać samuraja obok babeczki shinobi, chociażby jakiegoś mniejszego wasala ze splamionym honorem i głosem Sanady lub Watanabe. Na dzień dobry +10 do atmosfery. No, ale lepiej się bawić w czarnego drąga, który zabiera się zarówno za ładnych, japońskich chłopczyków, jak i za wysoko urodzone damy, w ramach szerzenia tolerancji i równości. To jest to, czego gracze oczekiwali po settingu, o który proszono przez lata. 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): Ja do żadnej gry nie wracam więc? Kompletnie nic. W drugiej części wypowiedzi nie odpowiadałem na Twoje pytanie. Ciebie to nawet nie dotyczy, Ty gier nawet nie przechodzisz. tylko je skipujesz. Nie wiem w sumie po co je kupujesz, mógłbyś je sobie przejść w głowie. Byłoby na pewno taniej. Edytowane 22 Marca przez Vulc 3 4
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 23 minuty temu, Vulc napisał(a): To już ktoś w wątku wspominał, daliby normalną postać samuraja obok babeczki shinobi, chociażby jakiegoś mniejszego wasala ze splamionym honorem i głosem Sanady lub Watanabe. Na dzień dobry +10 do atmosfery. No, ale lepiej się bawić w czarnego drąga, który zabiera się zarówno za ładnych, japońskich chłopczyków, jak i za wysoko urodzone damy, w ramach szerzenia tolerancji i równości. To jest to, czego gracze oczekiwali po settingu, o który proszono przez lata. Kompletnie nic. W drugiej części wypowiedzi nie odpowiadałem na Twoje pytanie. Ciebie to nawet nie dotyczy, Ty gier nawet nie przechodzisz. tylko je skipujesz. Nie wiem w sumie po co je kupujesz, mógłbyś je sobie przejść w głowie. Byłoby na pewno taniej. Jeden lubi grać tak a drugi inaczej-pamiętaj o tym.
Vulc 2 191 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Spoko, przecież Ci nie zabraniam. Widocznie jestem staroświecki i poprzez zwrot "granie" rozumiem... "granie". Po prostu mając takie podejście, by mi się nawet nie chciało aktywować Game Passa za zeta, żeby przeskipować sobie wątek główny. A co dopiero płacić pełną sumę na premierę.
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Ale rocznie pewnie wychodzi że gramy tyle samo. 20 przeskipowanych gier vs 5 wyselekcjowanych wartych ogrania produkcji
tgolik 546 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Ciekawe, bo na promkę Metaphora 4 miesiące musiałem czekać. Jak jesteś pewny jakiejś gry, bierz na cdkeys preordera. Zwykle jest na na tyle tanio, jak pół roku po premierze. 1 godzinę temu, Sobtainer napisał(a): Zaznaczam, że grałem w każdego, moje szybkie podsumowanie po 10h. 1. Graficznie, 9/10 + japoński język, poezja dla uszu 2. Fabularnie, ostatnio skończyłem Szoguna na Disney+, więc dla mnie jest idealnie, trochę nudzą te scenki nie raz, ale nasze wybory mają znaczenie więc warto te najważniejsze ze spokojem obejrzeć 3. Na mapie się dużo dzieje, im wyższy level tym więcej, pozmieniali trochę kolory ikon więc jest wyraźniej 4. Walka, grałem na trudnym poziomie, zjechałem do normalnego no nie szło ujechać, szkoda, że mamy znowu prawie to samo co Odyssey/Valhalla, Mirage pomijam bo to nie był pełnoprawny Assasin. Gdyby walki był bardziej skomplikowanie, byłoby znacznie lepiej 5. Kryjówka spoko, ale nie mam jakoś zamiaru kosmetycznie jej ulepszać, nie mam do tego chęci w ogóle... wystarczy mi mój ogród irl za oknem , fakt nie mam w nim kuźni no ale jest... 6. Nie wiem jak Wy, ale ja się bawiłem w Ninje jak byłem mały, więc Też mam podobne odczucia. Generalnie wszystko mi się podoba - piaskownica, jakie lubię. No i technicznie i wizualnie majstersztyk. Edytowane 22 Marca przez tgolik
Sheenek 330 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 49 minut temu, Vulc napisał(a): To już ktoś w wątku wspominał, daliby normalną postać samuraja obok babeczki shinobi, chociażby jakiegoś mniejszego wasala ze splamionym honorem i głosem Sanady lub Watanabe. Na dzień dobry +10 do atmosfery. No, ale lepiej się bawić w czarnego drąga, który zabiera się zarówno za ładnych, japońskich chłopczyków, jak i za wysoko urodzone damy, w ramach szerzenia tolerancji i równości. Zgadza sie, I to akurat najwieksza glupota jaka zrobili. Decyzja ta nie ma zadnego sensu i nie wiem kto mogl stwierdzic ze to bedzie swietny pomysl i ze fani to pokochaja. Bo nawet dla usatysfakcjonowania dei zawsze mogli yasuke zostawic jako npc czy tez towarzysza. Tyle ze pomijajac to to i tak dalej ten sam assasyn, niewiele sie tu zmienilo. Wydaje mi sie ze poza uniknieciem kontrowersji niewiele by to zmienilo. 1
DITMD 787 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) Godzinę temu, Vulc napisał(a): Multum razy. Niektóre gry są jak dobre filmy, seriale czy książki, można do nich wracać regularnie. Chociażby Wiedźmin 3, BG3, C2077, Deus Ex: Human Revolution, obie części Dishonored, Control, Elden Ring (i generalnie Soulsy), można długo wymieniać. Większość tych gier oferuje o wiele lepsze fabuły, postaci, dialogi, mechaniki, questy poboczne, całokształtem stojąc na daleko wyższym poziomie od festiwalu wtórności jakim są kolejne części AC. Gdzie do żadnej części Asasyna już nie wracałem nigdy, prócz bodajże drugiej odsłony. Tak, tylko to że ty to robisz nie znaczy że każdy, ile ludzi tyle opinii, gustów jak i oczekiwań względem gier. Dla kogoś jakakolwiek inna gra której ty nie uznajesz może być lepsza od wszystkiego co wymieniłeś. Replay value nie jest wyznacznikiem jakości, ludzie mają tysiące godzin w tytułach których ani ty, ani ja byśmy kijem nie ruszyli. Gaming nie kończy się tylko na grach 10/10 z replayability z kosmosu. W średniaki też da się grać i czerpać z tego przyjemność. Edytowane 22 Marca przez DITMD 1
musichunter1x 1 309 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) Dobra, ktoś w końcu ubrał w słowa to co miałem na końcu języka - Flow, którego nie cierpię we wspinaniu i przesadzeniu z nim w czasie walki i skradaniu. Dlatego już wymiotowałem na etapie wspinania próbując HFW , Spiderman mnie odepchnął, gdzie woke dobił gwóźdź do skrzyni z napisem "zapomnij", a AC znudził na etapie drugiej części Uncharted nie przebolałem i wyrzuciłem z kupki wstydu do nadrobienia. Fragment komentarza pod filmem - "Te gry mogłyby być wybitne, gdyby nie były tik tokowym wzmacniaczem dopaminki." To mam na myśli, gdy piszę że gry mają trzy cechy - rozrywki, artyzmu oraz narkotyku, a twórcy decydują na czym chcą się skupić. Edytowane 22 Marca przez musichunter1x 2
Zhao 581 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 58 minut temu, Kadajo napisał(a): Szybkie podsumowanie tematu A to my za nimi jeździmy 1
marcin2468 28 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) 45 minut temu, caleb59 napisał(a): Wydaje mi się że coś podobnego było w valhalli, chociaż raczej nie na taką skalę. W odsłonach serii przed valhallą tez był sklep No i chyba najważniejsze jest to że aby przejść grę nie trzeba kupować nic co jest w sklepie w grze. Ja nawet nie zajrzałem do tego sklepu Edytowane 22 Marca przez marcin2468
tgolik 546 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Na STEAMie, wybrałem tylko język polski. Otrzymałem 84 recenzje ze średnią 88%. To chyba nie są bywalcy naszego forum. 1
blabla123 837 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Nie, to zwykłe głąby-klikacze dla których jest opcja dokupić mapkę by się czasem nie zgubić w grze. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 53 minuty temu, tgolik napisał(a): Jak jesteś pewny jakiejś gry, bierz na cdkeys preordera. Nie. Powodów raczej nie muszę wymieniać - nadal pamiętam 10 grudnia 2020r. Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Jeden lubi grać tak a drugi inaczej-pamiętaj o tym. Ale Ty w ogóle wiesz o co chodzi w grach w które grasz, skoro skipujesz dialogi? Jaki sens dla Ciebie ma finał opowieści, skoro nie wiesz o czym była? 1 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca A czy ja kiedykolwiek napisałem że tak robię? To znawcy sobie to dopowiedzieli. Robię zawsze samą fabułą i to wina twórców gry że tyle trwa a nie moja. 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) 30 minut temu, marcin2468 napisał(a): No i chyba najważniejsze jest to że aby przejść grę nie trzeba kupować nic co jest w sklepie w grze. W grze idzie kupic mapy do znajdziek i ukrytych rzeczy na mapie Nie mowiac juz o rozbudowaniu kryjowki za kase. Pay2win w tej grze jest tak mocny, ze mozna doslownie wszytko kupic, zeby wzmocnic postacie. Ale to wystarczy zobaczyc film, ktory wrzuci caleb. Za duzo mapa i zbierania i cyk gotowa mape kupujemy, kijowy rozwoj uzbrojeniai cyk lepsze uzbrojenie kupujemy, nie chce sie rozwijac kryjowki i cyk mozna ja kupic. Gra jest permanentnie zrobiona pod monetyzacje, zeby obrzydzic granie i kupic od razu to co trzeba grindowac. Nie mowiac juzo tym, ze mozna kupic "skiny" do konia itp jak z coda gdzie niby tlumacza yasuke jako historyczna postac, po czym wrzucaja takie guano do gry Edytowane 22 Marca przez Phoenix. 4 1
Vulc 2 191 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 53 minuty temu, DITMD napisał(a): Tak, tylko to że ty to robisz nie znaczy że każdy, ile ludzi tyle opinii, gustów jak i oczekiwań względem gier. Dla kogoś jakakolwiek inna gra której ty nie uznajesz może być lepsza od wszystkiego co wymieniłeś. Replay value nie jest wyznacznikiem jakości, ludzie mają tysiące godzin w tytułach których ani ty, ani ja byśmy kijem nie ruszyli. Gaming nie kończy się tylko na grach 10/10 z replayability z kosmosu. W średniaki też da się grać i czerpać z tego przyjemność. No tak, ale to przecież Ty zadałeś pytanie "kto tak robi"? Jeśli wiedziałeś jaka będzie odpowiedź i że pytanie w zasadzie nie ma sensu, po co je zadawać? Nikt też nie twierdził, że w średniaki grać nie można i nikt po nie nie sięga. Tutaj raczej ludzie piszą dlaczego tego nie robią.
ODIN85 3 501 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): W grze idzie kupic mapy do znajdziek i ukrytych rzeczy na mapie Nie mowiac juz o rozbudowaniu kryjowki za kase. Pay2win w tej grze jest tak mocny, ze mozna doslownie wszytko kupic, zeby wzmocnic postacie. Ale to wystarczy zobaczyc film, ktory wrzuci caleb. Za duzo mapa i zbierania i cyk gotowa mape kupujemy, kijowy rozwoj uzbrojeniai cyk lepsze uzbrojenie kupujemy, nie chce sie rozwijac kryjowki i cyk mozna ja kupic. Gra jest permanentnie zrobiona pod monetyzacje, zeby obrzydzic granie i kupic od razu to co trzeba grindowac. Nie mowiac juzo tym, ze mozna kupic "skiny" do konia itp jak z coda gdzie niby tlumacza yasuke jako historyczna postac, po czym wrzucaja takie guano do gry Litości. To jest opcjonalne ale ważne żeby clicki się zgadzały. 1 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) Gierka single paytowin Edytowane 22 Marca przez voltq 1 1 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Litości. To jest opcjonalne ale ważne żeby clicki się zgadzały. No tak, kazda monetyzacja w kazdej grze jest opcjonalna, chyba nie bardzo wiesz jak to dziala Zakup gry tez jest opcjonalny Tylko co innego monetyzacja, ktora nie wplywa na gre, a monetyzacja pay2win. 2 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca (edytowane) 40 minut temu, tgolik napisał(a): Na STEAMie, wybrałem tylko język polski. Otrzymałem 84 recenzje ze średnią 88%. To chyba nie są bywalcy naszego forum. Tomasz ty już cyberpunka 10 grudnia 2020 roku wychwalales pod niebiosa a potem się okazało że posiadasz akcje cdpr których nie sprzedałeś przed premierą gry , trzeba było brać przykład z Michała Kicińskiego który wiedział że to syf na premierę i sprzedał swoje To ile w tym ubi masz teraz że tak zachwalasz murzyna ? , na tym forum jednak większość jest myśląca tutaj nie musisz pisać propagandy bo ludzie zaraz to wykryją, zachwalaj gierkę gdzieś gdzie młoty to czytają Edytowane 22 Marca przez voltq 2
Rekomendowane odpowiedzi