Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Szambo napisał(a):

Tak jak ktoś radził to odpaliłem sobie Unity.

Widzicie jaki ta seria zaliczyła regres jeśli chodzi i sposób przedstawienia historii? Jakąś pasję tam widać i mniej w oczy kłują powtarzające się znajdźki.

Poczytaj w jakim stanie była gra na premierę. Ledwo to skończyłem a k...y leciały często.

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Poczytaj w jakim stanie była gra na premierę. Ledwo to skończyłem a k...y leciały często.

Ja wiem w jakim stanie była.

Dlatego ogrywam ją po 10-11 latach.

Opublikowano

Unity też ograłem dopiero z rok temu, już po świętej trójcy ( Origins/Odyssey/Vallhalla )

dobrze mi się grało, z tych nowszych to nie skończyłem tylko Syndicate, jako tak mnie zmulił i III ta o Connorze w Ameryce

Do Origins i Odyssey mogę wracać co jakiś czas tak żeby pobiegać i poczyścić, jak w Wieśku

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, miro napisał(a):

Unity też ograłem dopiero z rok temu, już po świętej trójcy ( Origins/Odyssey/Vallhalla )

dobrze mi się grało, z tych nowszych to nie skończyłem tylko Syndicate, jako tak mnie zmulił i III ta o Connorze w Ameryce

Do Origins i Odyssey mogę wracać co jakiś czas tak żeby pobiegać i poczyścić, jak w Wieśku

Mi Unity się bardzo podobało, choć początkowo rozgrywka wydawała się powolna jakbym grał w grę pokazową. No ale świetnie się przechadzało po tym mieście i tłumach. Do tego bardzo płynne, choć też powolne wchodzenie na budynki. Ale postać "płynęła", tak dobre te animacje były.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja po skończeniu 1 i 2jki ( trylogia z Ezio) wskoczyłem od razu na origins/odyssey/valhalla. Próbowałem kiedyś w trójke zagrać ale nie było nam po drodze a "legendarna" 4 część ciężko mi było się wczuć. Póki co od 3jki po unity czy sydnicate zostawiam sobie na kiedy indziej. Chociaż teraz po otwartych światach z ostatnich części sądzę, że bardzo ciężko mi by było zagrać w poprzednie części.  Pamiętam jak bardzo podobał mi się Egipt i odziwo fabularnie się wczułem tak samo odyssey grecja - po prostu lubię takie klimaty. Zwiedzanie świątyń bogów dla mnie było interesujące  i to chyba pierwszy assasin gdzie wbiłem platyne na PS :D  Valhalla jak dla mnie setting wikingowie interesujący ale świat był bardzo średni już nie mówiąc o tym asgardzie co dla mnie było jakimś nieporozumieniem i kompletnym pójściem w fantastykę chyba najmniej mi się podobała aczkolwiek grabieże były fajne.

Liczę, że shadows będzie w miarę udany i ciekawy, ale póki co jjeszzcze się wstrzymuję z zakupem. W ghost of tsuchima nie grałem, więc na pewno nie będę miał porównania to może nie będzie tak źle.

Edytowane przez Barosz
Opublikowano (edytowane)

Znalazł mnie dzisiaj taki filmik jakiegoś weterana z GOT. Jest to chyba najwyższy poziom i już widzę, tanią sztuczkę... Może atakować tylko 2-3 wrogów na raz, ale chyba nie w czasie niektórych animacji. Mogliby jakoś ich koordynować i dawać im plany, ale ta branża od lat zapomina o pracy nad AI.
Z drugiej strony grałem w multiplayer Mordhau i wiem jak to wygląda w takich realiach... Nie da się atakować "kupą" bo dostaje się od swoich... ALE, od tego są różne typy broni, pozycjonowanie oraz typ ataków oraz koordynacja. Eh, marzy mi się AI, gdzie wrogowie będą planować i używać różnych ruchów, zależnie od swojej ilości.

Mówię o tym dla porównania z AC:S. Film gdzieś od 2:00 minuty, jakby timestamp nie działał. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cos chyba jednak murzyn nie dal rady.

https://www.ppe.pl/news/366975/trwa-gieldowa-katastrofa-ubisoft-szuka-dna-po-premierze-assassins-creed-shadows.html

Ubisoft wciąż gwałtownie traci na giełdzie i to w takim stopniu, że można już mówić o panice inwestorów, których nie przekonują zapewnienia francuskiego wydawcy o sukcesie Assassin's Creed Shadows (według firmy w tytuł zagrały już 3 mln osób). Tylko przez ostatni tydzień kurs Ubisoftu spadł o prawie 16%, a od 7 marca spółka spadła z poziomu 13,59 euro za akcję na ok. 10,15 euro obecnie. Po premierze nowego Assassin's Creed kurs Ubisoftu zanurkował zatem o ponad 20%.

A oto jak Ubi kupilo sobie influencerow, zeby dobrze pisali o ACS:

https://www.linkedin.com/pulse/assassins-creed-shadows-influencer-marketing-budget-hired-lombardi-hhfnf/

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Czubatka Boża napisał(a):

Gdy widzi naszą postać jak macha przed nim mieczem to zatakuje.........:E 

Sluchaj, moze Ubi promuje tutaj nowa kulture milego wroga, ktory probuje dojsc z Toba do porozumienia, dogadac sie, zalatwic sprawe polubownie? Wiesz, oni we francji lubia takie rzeczy, kredki, marsze, udawanie ze nic sie nie stalo itd. 

Ciezko powiedziec, moze akurat Ci wrogowie na ktorych trafiles promuja takowe wartosci? Zapytaj sie Odina, on chyba komus tam odcial glowe z tego co pamietam.  

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Cos chyba jednak murzyn nie dal rady.

https://www.ppe.pl/news/366975/trwa-gieldowa-katastrofa-ubisoft-szuka-dna-po-premierze-assassins-creed-shadows.html

Ubisoft wciąż gwałtownie traci na giełdzie i to w takim stopniu, że można już mówić o panice inwestorów, których nie przekonują zapewnienia francuskiego wydawcy o sukcesie Assassin's Creed Shadows (według firmy w tytuł zagrały już 3 mln osób). Tylko przez ostatni tydzień kurs Ubisoftu spadł o prawie 16%, a od 7 marca spółka spadła z poziomu 13,59 euro za akcję na ok. 10,15 euro obecnie. Po premierze nowego Assassin's Creed kurs Ubisoftu zanurkował zatem o ponad 20%.

A oto jak Ubi kupilo sobie influencerow, zeby dobrze pisali o ACS:

https://www.linkedin.com/pulse/assassins-creed-shadows-influencer-marketing-budget-hired-lombardi-hhfnf/

Ja dalej czekam na przelew:(

• Confused 1
Opublikowano

Swoją drogą czy czasem kolejna (jedna z kolejnych?) części nie ma być w Chinach?

Japońce są dumne ale grzeczne. Ale jak Chińczykom zaserwują bambo albo lesbijkę grzmocącą żonę cesarza to ich tam dopiero dojadą.

• Like 2
  • Confused 1