Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DITMD napisał(a):

Bo zamiast grać i się dobrze bawić, powinieneś dołączyć do tych gości

Gemini_Generated_Image_abwvleabwvleabwv.jpg

Połowę czasu, z przyjemnością, poświęcam grom Ubisoftu. Czemu miałbym dołączać do tych gości?

P.S.

Zajarzyłem po chwili.;)

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze?

Upadek finansowy Ubisoftu potwierdza, że robią kiepskie gry, bo jeśli by robili dobre to by się rozwijali i zarabiali, jak każda firma która robi dobry produkt.

Ale wy idziecie dalej w zaparte, bo nie potraficie wyjąć łba z własnej dupy która wam ciągle mówi, że jak się wam podoba to musi być dobre.

wNfkiM.gif

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Wiecie co jest najlepsze?

Upadek finansowy Ubisoftu potwierdza, że robią kiepskie gry, bo jeśli by robili dobre to by się rozwijali i zarabiali, jak każda firma która robi dobry produkt.

Ale wy idziecie dalej w zaparte, bo nie potraficie wyjąć łba z własnej dupy która wam ciągle mówi, że jak się wam podoba to musi być dobre.

wNfkiM.gif

Potrafią wydać jeszcze dobrego indyka, ale ich "duże" gry zamiast rozwijać się w  rozgrywce, są "bezpiecznym" kopiuj/wklej, a szum robią jakimiś bamburajami. Ha tfu! Oby okazało się (a chyba już tak się dzieje), że jednak nie jest to takie bezpieczne i ubikacja upadnie i sobie głupi ryj rozwali. Mimo sentymentu do wielu ich marek, za te tanie chwyty, nawet nie będzie mi ich żal. 

• Upvote 1
Opublikowano

I tak długo jechali na tym cudownym biznesplanie, wiadro zimnej wody nie zaszkodzi. Paradoksalnie, może nawet pomóc. O ile w tym studiu pozostał jeszcze ktokolwiek utalentowany.

Sprawdziłem pięć ostatnich lat i wychodzi na to, że nie ukończyłem od nich żadnej gry. Cofnąłem się więc o kolejne pięć lat, znalazłem tak na szybko trzy - Origins, The Division i Valiant Hearts. Trzy ukończone gry na przestrzeni 10 lat. Ich portfolio kompletnie już do mnie nie przemawia, więc jeśli w przyszłości ma dojść do jakiejś "restrukturyzacji", jestem za. Co gorszego może się stać?

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie, to Ty masz jakiś dziwny problem z tym, że komuś podoba się coś innego niż Tobie. 🤷

8 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Według Ciebie 90% obecnych gier to g... więc?

Bardzo trafna uwaga. Obym nigdy do takiego etapu w życiu nie doszedł…

P.S. Czy w tym temacie faktycznie jest ktoś kto gre kupił. Następnie pograł i stwierdził, że to syf? Czy jak zawsze narzekają Ci co na YT ogrywali?

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 1
Opublikowano
@ODIN85 W cieniu Japonii, w szepcie katan ostrza,
Skrada się zabójca – nikt mu nie sprosta.
Wiśni płatki lecą, cicho nóż się skrada,
Cień rzuca swe ostrze – tradycji nie zdradza.

Ukryty w cieniach, skryty jak wiatr nocą,
Mistrz śmierci i cienia, wrogowie się pocą.
Shadows, Creed nas wabi pięknem krwawej sztuki,
Aż do świtu wciąga — zero spania, nudy z głowy na wieki! 🌸🗡️😉

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Nie, to Ty masz jakiś dziwny problem z tym, że komuś podoba się coś innego niż Tobie. 🤷

Bardzo trafna uwaga. Obym nigdy do takiego etapu w życiu nie doszedł…

P.S. Czy w tym temacie faktycznie jest ktoś kto gre kupił. Następnie pograł i stwierdził, że to syf? Czy jak zawsze narzekają Ci co na YT ogrywali?

Co niektórzy jeszcze nie zauważyli że wszystko wokół nich nie jest czarnobiałe, to że coś się podoba to nie znaczy że komuś innemu z automatu też będzie się podobać. Jak byłem dzieciakiem to miałem taką mentalność, słuchałem tylko jednego gatunku muzyki, bo wszystko inne to było gówno.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zrozumienie, już jako dorosły, że niektórym podoba się g...o, nie oznacza, że samu musimy je polubić, nie oznacza nawet, że musimy się z tym godzić, nawet jeśli dojrzałość powoduje, że nie będziemy z tym zjawiskiem "walczyć" tak, jak to robiliśmy będąc dziećmi (czyli np. nie podając argumentów na poparcie tezy, że coś g...m jest - ale argumentów przeciwko nigurajowi chyba nie brakuje, więc nazywanie kontestatorów hejterami jest jednak trochę... dziecinne? :))

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1