Tankietka 218 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) W sumie kto nie chce nie musi dużo kopać. Gra nie jest zaprojektowana pod jakieś grube, musowe przekopywanie całych plansz. I super bo tego się obawiałem i pisałem o tym wcześniej w tym temacie. Environment ładnie sugeruje gdzie warto pokopać. No ale momentami aż chce się zrobić trochę rozwałki ; d Np. rozbić wielką twarz małpy wyciosaną na zboczu skały z jej złotymi zębami ; d Sztos gierka. PS: Świetnie starcia z bossami, ale trochę za krótkie, może później będą dłuższe i "wieloetapowe". Edytowane 20 Lipca przez Tankietka 1
Kszyrztow 59 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 38 minut temu, VRman napisał(a): Co do tego "coś świeżego" to same kopanie, to trochę jednak za mało. Innowacyjność w tym gatunku tak zaryła twarzą o glebę, że w obecnych czasach można się spodziewać pochwały za "coś innego" jak zmienią kolor albo dźwięk przy podskakiwaniu. Coś innego i świeżego to ewentualnie Astrobot, jeśli wierzyć recenzji na DF, bo po recce tego Konga zaczynam mieć wątpliwości - bo sam jeszcze nie grałem, ale przeszedłem tą krótką wersję dodawaną z PS5 i faktycznie było czuć że developer "ogarnia" temat. Powiewem jakiejś świeżości to był Astro Bot: Rescue Mission na PS4, gdzie bardzo zręcznie i umiejętnie wykorzystywał potencjał technologii VR. Astro Bot dostępny na PS5 to po prostu bardzo dobry platformer, który wiele rzeczy wykonuje poprawnie, takie solidne rzemiosło i nic więcej. No i wspaniała laurka dla samego PlayStation i przeróżnych serii oraz bohaterów kojarzonych z tą marką. 2
Gonzo3211 106 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) 43 minuty temu, VRman napisał(a): W sumie może tego Astrobota ogram jak pożyczę PS5, bo dla 3 gier kupować PS5 znowu to bez sensu. Miałem taką samą rozkminę i zdecydowałem się na "gamingowego" lapka. Brak Astrobota przeżyję, a trzy gry (uncharted, ratchet, spiederman2), zagram na nim bez problemu + jeszcze więcej, bo będzie do wszystkich zaległych gier. Zobaczymy przy premierze gta6 czy może jakiś bundle mnie skusi, czy już przeczekam do ps6. Edytowane 20 Lipca przez Gonzo3211
bourne2008 1 203 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Typowe dla Nintendo. Podobnie jak brak j. polskiego.
Tankietka 218 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) Pauline sporo gada, zwłaszcza jak się idzie spać. Duży postęp jak na Nintendo ; d 1 godzinę temu, slafec napisał(a): Obecnie ceny gier maja najwyższe w porównaniu do reszty wydawcow. Mit, a przynajmniej w Polsce. Wszystko co ostatnio chciałem kupić na steamie było droższe niż kwota za którą kupiłem pudełkowego DKB, którego jeszcze mogę sprzedać bez straty. Na steamie zapomnij. Edytowane 21 Lipca przez Tankietka
VRman 2 635 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 2 godziny temu, slafec napisał(a): Miałem nadzieję, że z nadejściem nowej generacji się coś zmieni.. Obecnie ceny gier maja najwyższe w porównaniu do reszty wydawców, a koszty produkcji pewnie najniższe. To nie są biedni twórcy indie, żeby tekst podawać w formie chmurek z odgłosami chrząkania, klikania itp. Ten typ "głosów" to tradycja z czasów Rare w latach 90tych. Wtedy wymuszone brakiem pamięci. Ale dziś nie wiem ile, może 5, może 20, a może 30% graczy ma do tego sentyment. Jakby cała gra pokazywała wierność i szacunek dla oryginału sprzed ponad 30 lat, to bym nawet to uznał jako decydujący i kończący temat argument. Ale że w tylu aspektach olali oryginał i pozmieniali, to już na to tak patrzeć nie potrafię. Inna sprawa, że jakbym miał w to grać, to pierwsze co to wizyta w menu i wyłączenie wszelkich odzywek postaci, a każda cutscenka dostawałaby natychmiastowe "skip". 36 minut temu, Tankietka napisał(a): Pauline sporo gada, zwłaszcza jak się idzie spać. Duży postęp jak na Nintendo ; d Mit, a przynajmniej w Polsce. Wszystko co ostatnio chciałem kupić na steamie było droższe niż kwota za którą kupiłem pudełkowego DKB, którego jeszcze mogę sprzedać bez straty. Na steamie zapomnij. Zaraz zaraz, bo nie śledziłem, ale coś widziałem, że gry mają być przypisywane, czyli jak ktoś od Ciebie grę kupi to bananik, ale nie w grze bynajmniej.
Tankietka 218 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 8 minut temu, VRman napisał(a): Zaraz zaraz, bo nie śledziłem, ale coś widziałem, że gry mają być przypisywane, czyli jak ktoś od Ciebie grę kupi to bananik, ale nie w grze bynajmniej. Nie. Dostał ktoś bana bo kupił grę której poprzedni właściciel zrzucił obraz i wrzucił na pirackie stronki. 1
michaelius33 354 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 1 godzinę temu, slafec napisał(a): Niby postęp, ale pewnie jeszcze mocniej kontrastuje z resztą niemych postaci Bazuję na cenach MSRP. Gdy się kombinuje z kuponami ceneo lub innymi sklepami co sprowadzają gry z tańszych regionów to wtedy tragedii nie ma. Możliwości odsprzedaży nie komentuję, bo to oczywiście ogromny plus. No ok, ale realia w Polsce są takie, że jakoś te gry Nintendo wychodzą taniej w sklepie niż najnowszy Ubislop na premierę.
Kris194 4 716 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca W dniu 20.07.2025 o 13:59, Gonzo3211 napisał(a): Zobaczymy przy premierze gta6 czy może jakiś bundle mnie skusi, czy już przeczekam do ps6. Mogę obstawiać w ciemno, że nie przeczekasz, w zasadzie chyba nikt nie przeczeka
Gonzo3211 106 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Nie mówię nie, przekonamy się. Do tego czasu to jeszcze może się wiele wydarzyć.
michaelius33 354 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Czy mi się wydaje czy w temacie patchy poprawiających grafikę do gier ze switcha 1 panuje totalna posucha od premiery ?
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 2 godziny temu, michaelius33 napisał(a): Czy mi się wydaje czy w temacie patchy poprawiających grafikę do gier ze switcha 1 panuje totalna posucha od premiery ? Dokładnie tak jest. Mam nadzieję, że chociaż xenoblade chronicles dostaną patche bo chciałbym kiedyś jeszcze w nie zagrać w lepszej jakości na sprzęcie nintendo. 1
Elvis79 161 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 3 godziny temu, michaelius33 napisał(a): Czy mi się wydaje czy w temacie patchy poprawiających grafikę do gier ze switcha 1 panuje totalna posucha od premiery ? Może nie do końca o to chodzi, ale pewnie nie jedna lepiej wygląda na S2 https://www.ppe.pl/news/375910/nintendo-switch-2-coraz-blizej-pelnej-kompatybilnosci-wstecznej-dluga-lista-lipcowych-aktualizacji.html
VRman 2 635 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 6 godzin temu, DżonyBi napisał(a): Eh, tyle się naprodukowałem w poprzednich postach, a wystarczyło poczekać na ten filmik. Znowu działa zasada "obraz wart tysiąca słów". Bardzo fajne porównanie, nie dające żadnych szans Bonanzie. Jedynie dodałbym daty premier, żeby przekaz był bardziej brutalny, a części na SNESa dałbym shader CRT, bo to przecież tak źle jak na filmiku nie wyglądało w latach 90tych. Już nie będę się pastwił nad grafą, i muzyką, ale na miniaturce to Kong w ogóle wygląda bardziej jak Tytus niż Kong. 3 1
Tankietka 218 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 1 godzinę temu, VRman napisał(a): Reszta to głównie moje narzekanie, że mam pechowy gust i nic pod niego nie wychodzi o 25 lat. Na spokojnie, może się uda jakaś "platformówka" za kolejne 25 lat
VRman 2 635 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca No w końcu jakieś wyraźnie pozytywne info odnośnie wydajności. 60fps zamiast 30 także w trybie portable.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 24 Lipca Opublikowano 24 Lipca Jak ktoś nie grał, świetny deal - https://www.nintendo.com/en-gb/Games/Nintendo-Switch-download-software/Persona-Collection-2460327.html 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 27 Lipca Opublikowano 27 Lipca Bananza dla mnie mocne 9/10. W moim rankingu wyzej od Astro Bot PS5, ktory tez jest swietny. Dzien bez bananow w lozku po przebudzeniu i/lub przed snem dniem straconym.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Ale fajny ten nintendo direct, taki chyba najgorszy jak sięgam pamięcią Jedynie Cronos mnie zaciekawił, chociaz patrząc na to, że hogwart's legacy działa w 1080/30 to cronos pewnie będzie 720p/30 Nie no, switch 2 to póki co żart. Niech nintendo rzuci trochę mięsa bo nawet psychofani się w końcu połapią, że coś nie gra. 1
VRman 2 635 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca A mówiłem przed premierą, że DF będzie słodził sprzętowi skupiając się na trybie docked, bo pozytywny przekaz jest lepszy dla zarobków z kanału YT nawet nie wchodząc w temat czy ktoś "pomógł" posłodzić. Wielkie bogate Digital Foundry, nawet nie dorobiło się kamerki ani studenciaka, który ręcznie przeanalizuje materiał i policzy klatki albo.. napisze dość prosty skrypt lub prompt dla AI, żeby to zautomatyzować. Chyba trzecie video z testami i becnhmarkami. W poprzednich tryb portable olano, ale tutaj to już go w ogóle nie ma No bo po co. W końcu to tylko główna cecha konsoli i główny powód dla którego ludzie kupowali Switche. PS. Wychodzi, że CPU jest w okolicach PS4, wyraźnie poniżej PS4pro, a nawet nie wiadomo czy aby na pewno wyrównuje niemoc Jaguara z PS4 z 2013r. I tak lepiej niż się obawiałem widząc sam zegar przed premierą konsoli.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Ale fajny ten nintendo direct, taki chyba najgorszy jak sięgam pamięcią Jedynie Cronos mnie zaciekawił, chociaz patrząc na to, że hogwart's legacy działa w 1080/30 to cronos pewnie będzie 720p/30 Nie no, switch 2 to póki co żart. Niech nintendo rzuci trochę mięsa bo nawet psychofani się w końcu połapią, że coś nie gra. Obejrzałem podsumowanie i jestem zażenowany. Czy S2 ma służyć za platformę do ogrywania staroci z innych platform czy jak? Niech w końcu dadzą upgrade'y do gier z S1 i jakieś konkretnie nowości wrzucą, bo jest tragedia. Na forach Pokemonów ludzie też zaczynają mieć dość, że Z-A będzie znowu pozbawione jakiegokolwiek voice actingu. Oglądałem gameplay parę dni temu i wyglądało to żenująco, że nawet w cutscenkach nic nie ma. Mamy 2025 rok i narzędzia AI, jeśli żałują kasy na aktorów głosowych psia mać. 2
Element Wojny 4 775 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Bardzo słaba ta premiera S2, człowiek oczekiwał że Nintendo wraz z partnerami przygotuje jakieś naprawdę fajne rzeczy. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Obejrzałem podsumowanie i jestem zażenowany. Czy S2 ma służyć za platformę do ogrywania staroci z innych platform czy jak? (...) Nintendo nigdy nie stało grami third party ale teraz nie ma zapowiedzianych prawie żadnych gier 1st party. Na pierwszego switcha co chwilę zrzucali jakieś exy. Nie spodziewałem się niewiadomo czego po tym direcie ale nie zapowiedziano niczego specjalnego poza cronosem. Fajnie, że będzie p3r ale gdzie metaphor czy Baldur 3? To są ogromne gry, wręcz stworzone do grania na handheldzie. Gdzie call of duty albo inne gry od Microsoftu np Forza? Brakuje wielkich hitów o grach Nintendo nie wspominając.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) No mi najbardziej brakuje właśnie 1st party. Wkurzające jest też to, że tak wolno im idzie z tymi upgradeami z S1. Przecież nawet taki XCX miał w kodzie ukryty tryb dla 60 fps właśnie dla S2, dlaczego do tej pory nie wyszła łatka? Przecież taka gra z taką grafiką na S2 to byłaby świetna sprawa dla marketingowców. Kolesie wydali konsolę, zrobili sprzedaż i pokazują middle finger graczom. Wczoraj rodzinnie graliśmy w Kart w czwórkę i w końcu starszy rzucił zagrajmy w coś innego kupmy jakąś nową grę - no k... jaką jak nic nie ma?! Edytowane 1 Sierpnia przez Element Wojny 1 1
Rekomendowane odpowiedzi