Nintendo Switch 2
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Alek65 · Opublikowano
Witam, Kilka miesięcy temu byłem ofiarą cyber przestępstwa. Sprawa wydaje się banalnie prosta. Ktoś użył mojego konta gmail do włamania się na moje konto snapchat. Pominę co zrobił ze zdjęciami z moich prywatnych galerii bądź co wypisywał z mojego konta do ludzi. Istotne jest to, że zalogował się na moje konto gmail używając swojego Macbooka po czym przełamał kod logowania do Snapchata dzięki mojemu mailowi na swoim iPhonie. Zgłosiłem sprawę na policji, po rozmowie z policjantem zrozumiałem, że wystarczy wysłać wniosek do googla oraz snapchata aby wysłali dane urządzeń, które zostały użyte do włamania. Mając dane urządzeń policja nie powinna mieć problemu z namierzeniem sprawcy. Oczywiście policjant po 3 miesiącach od włamania powiedział, że nie miał czasu na prowadzenie mojej sprawy po czym bezszczelnie umorzył dochodzenie... Sam wysłałem pisma do snapchata i googla z prośbą o dane urządzeń które się zalogowały ale powiedzieli, że prośba musi wyjść od odpowiednich organów ścigania... Ręce mi opadają. Czy ktoś może przywrócić mi poczucie bezpieczeństwa i doradzi mi co mam zrobić? Sprawa wydaje się tak banalnie prosta jak wysłanie kilku maili przez policję.... Sprawcą musi być ktoś kogo znam i logowałem na się na jego komputerze na swojego gmail. Dziękuję za każdą radę z góry. Btw - pisałem maile do Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości o zaangażowanie się ale powiedzieli mi, że musi to zrobić policjant prowadzący sprawę na komendzie rejonowej.... -
Przez Marcusfff · Opublikowano
No właśnie, w LE wybór na tym polegał, że albo trade albo lepszy loot. No to ja wystartowałem w PoE na SSF właśnie z myślą o skoku na itemy -
Przez azgan · Opublikowano
Graficznie nadal GT7 zwłaszcza po tym Upgrade na PS5 PRO bardziej mi się podoba tylko jest taki problem że nie ma tej gry na PC więc trzeba się zadowolić Forza Motorsport . Dziwne to jest biorąc pod uwagę że Forza Horizon 5 to 🍬, tam dali radę ogarnąć a tutaj tyle czasu od premiery i dalej cyrk 🤭. -
Przez Melon77 · Opublikowano
Programy do klonowania dysków często posiadają algorytm "inteligentnego" kopiowania tylko zajętych sektorów i dodatkowo dane są kompresowane, więc nie potrzebujesz wcale 512 GB wolnego miejsca, ale znacznie mniej - w zależności od zajętości i co tam trzymasz. Ja np. miałem dysk z systemem 240 GB, zajętość ok. 200 GB, a plik backupu tego wszystkiego w Macrium Reflect ważył ok. 90 GB. Z tego pliku potem można przywrócić dane na inny dysk. Oprócz Macrium Reflect używałem kiedyś Aomei Backupper (wersja darmowa) i też dawał radę - tak samo wynikowe pliki były dużo mniejsze niż wielkość dysku. Wywal z dysku, czego nie potrzebujesz, opróżnij kosz, odinstaluj niepotrzebne rzeczy, uruchom systemowe narzędzie czyszczenia dysku i może się okazać, że się zmieścisz. -
Przez lukadd · Opublikowano
"Pierwsze oznaki załamania pogody nastąpił 27 grudnia tylko w północnych i północno-wschodnich krańcach Polski. 29 grudnia na Podlasiu odnotowano dwudziestopniowe mrozy, gdy w okolicy Wrocławia było około 10 stopni "na plusie"." To było 1978. Czasy gdy ludzie jeszcze nie wiedzieli, że globalne ocieplenie istnieje
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi