Nintendo Switch 2
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
Wręcz przeciwnie. Niżej udowadniasz jak płytko podchodzisz do tematu. Bo doszliśmy do momentu, gdy uznajemy, że nie jesteśmy barbarzyńcami. Jak chcesz za pomocą więźniów tworzyć infrastrukturę drogową? Jak będziesz ich pilnować? Wyżej pisałem, żę to tak nie działa. Pisałem wprost, że wysokośc kary ma dalece mniejsze znaczenie. Nie doczytałeś? Każdy kto siedzi w więzieniu to patologia dla CIebie? odpuszczam, bo to nie ja tu mam zamkniętą głowę, a to kwestia bez znaczenia. Jednymi z wielu innych. To nas do niczego nie przybliża. Nie podałeś przykładów, tylko stwierdziłeś, że taka jest "większość". To bzdura, który wynika własnie z bezrefleksyjnego oglądania filmików na YT. Prawda jest bardziej skomplikowana - motywy są różne. Bardzo różne. Nie można ich po prostu sprowadzić do prostego "oni są źli". W USA funkcjonuje kara śmierci, jest tam te przymusowa praca więźniów - oglądasz materiały głównie z USA (bo takie są na YT dostepne). Kogo to tam odstraszyło? Ma siedzieć w więzieniu i być odizolowanym. A jak wyjdzie na wolność to co zrobi? Podejmie pracę? Tą , która była karą? Praca dla więźniów to w zasadzie nagroda, bo odrywa od monotonności, rutyny. Daje zajęcie. "płać za ich widzimisię"? I ty do mnie o płtykim myśleniu piszesz? Myślisz, że popełnienie przestępstwa to "widzimisię"? Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Ani jednego słowa. To, że system obecnie kuleje to inna sprawa. Mam na myśli kwestie filozoficzne - dlaczego ich karzemy. Tego nie napisałem, nie wiem skąd sobie to wziąłeś. Powiedz wprost - czy uważasz, że państwo (w osobie sędziego, kata, policjanta, premiera) ma praw odebrać Ci życie? Ma czy nie? Ale wiemy z historii, że nie działa. największe zbrodnie w Polsce popełniano w czasach po 2 wojnie światowej, gdy obowiązywała kara śmierci. -
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
W punkt. To szczęście w nieszczęściu, że okazali się marketingowymi amebami. W sumie, to wypadaloby podziękować tej dzidzie tępej, bo bez niej, nie wiem, jaki byłby tego finał. -
Przez kamilos69 · Opublikowano
Żółty kolor wygląda w tej kolorystyce okrutnie. -
Przez kubikolos · Opublikowano
Szybko zajarzyłeś na czym polega pisanie z gordonem Ankieta sama w sobie nie ma sensu bo autor oczekując "poprawnych" (takich jak sobie wymyślił wyników) od razu w opisie próbuje wpływać na wynik tekstami sugerującymi jak myśli plebs U mnie to raczej to zależy, ale gdybym miał wskazać pojedynczą odpowiedź maksymalnie skróconą to prawdopodobnie byłoby to Tak ale wolałbym używać tego przestępcę jako niewolnika. -
Przez Tomek1623 · Opublikowano
Znacie jakiś sposób, żeby wejść w te rejony pod chmurami, w okół elektrowni, żelaznego lasu? Jest to w ogóle możliwe?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi