Nintendo Switch 2
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Wodzu · Opublikowano
Obejrzałem oscarową "Strefę interesów". Ten film zrobił na mnie chyba największe wrażenie spośród tych o Holokauście. Niesamowicie sugestywny, pozornie nie pokazuje nic, a tak naprawdę pokazuje bardzo wiele. Niepokojące i przerażające tło dźwiękowe dodatkowo pobudza wyobraźnię i to tam ogląda się to, co działo się za murami. Tymczasem na ekranie widzimy zwykłe, sielskie życie rodzinne. To co na ekranie ciężko nazwać złem, podczas gdy historycznie tak to właśnie nazywamy. Perspektywa zmienia sposób postrzegania (swoją drogą, film jest dobrym materiałem do dywagacji nad tym, czym jest dobro i zło, że tak się odwołam do gorącego tematu tu na forum). Scena finałowa rewelacyjna. Mocny film, skłaniający do przemyśleń (nawet nie o samym Holokauście, ale o życiu, wyborach, perspektywie). -
Przez robbo2k · Opublikowano
Zapewne wielu z Was słyszało o potężnych stacjach roboczych kosztujących po 10 tys USD. Takie rozwiązania dzisiaj to ciekawa opcja na tani dobry komputer. Obecnie wiele z tych byłych stacji roboczych jest dostępną za kilkaset złotych. gdybym dzisiaj miał kupic chińska badziewną płyną JongbiongFong zalecana przez takiego PC by TQ na jakimś chinskim szajsie w BIOS ulepionym z gó^* i patyków to wybrałbym stara dobra stację robocze sprzed lat która ma często jeszcze wsparcie a na YT czy formach jest pełno filmów jak zrobić fajne tanie komputery np dp homelaba. Ich zaletami są przeważnie. - bardzo tanie kadłubki z takim sobie cpu i symbolicznym RAM (np Z420 za 199zł) - bardzo tanie procesory (po kilkanaście rdzeni za 50zł-80zł) - bardzo tani RAM ECC (32GB DDR3 50zł, DDR4 po 120zł) - mnóstwo linii PCIE a wiec możliwość nawsadzania dysków, karta 10Gb/s kontrolerów SAS. - solidne obudowy tower Dla ułatwienia lista najciekawszych stacji roboczych opartych na Intelu. -
Przez ryba · Opublikowano
Loooo, tego to jeszcze nie widzialem. Zamieniaja sie pod oslona nocy w rude liski i nocami podkradaja kurki z ferm? Siedzimy od 5 lat jako globalna wioska na dzikim rodeo sinusoidy, kilka wydarzen ciagle nia buja i konca nie widac. Dziala, wlasnie tak napisalem tego posta laczonego z dwoma cytatami z roznych stron tematu jest ustawiony chyba gap czasowy na laczenie postow, a co ma byc juz nowym postem. -
Przez Johnny Tomala · Opublikowano
Jak macie ustawioną tę opcję? Ja na Auto, na razie nie ruszam, poczekam na więcej testów z neta.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi