Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tankietka napisał(a):

Oczywiście, że preorder. Oby do 5 czerwca, ciekawe jak się Media Expert spisze z wysyłką. 

Już myślałem że tylko ja zamówiłem jako preorder ;D Mam nadzieję, że w moim przypadku, RTV EURO AGD też mnie nie zawiedzie i dowiozą mi  konsolkę na tego 5-tego.

Edytowane przez tomeek85
Opublikowano

Ja ciśnienia nie mam, więc z zakupu day one zrezygnowałem. Do tego jeszcze sporo zaległości mi zostało na starym Switchu, więc na spokojnie. Poczekam na jakąś fajną limitkę i wtedy może sobie sprezentuję. 

• Upvote 2
Opublikowano

Skasowałem zamówienie bo z tego co widzę Switche wszędzie są. Zaraz łyknę online na 3 miesiące i spróbuję kupić z Nintendo z Irlandii a jak nie to poczekam na jakaś promocję w supermarketach bo to żenada , że nawet głupiego bonu na 50 zeta z poprzednich zakupów nie mogę wklepać na preorder.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 2.06.2025 o 16:02, michaelius33 napisał(a):

Skasowałem zamówienie bo z tego co widzę Switche wszędzie są. Zaraz łyknę online na 3 miesiące i spróbuję kupić z Nintendo z Irlandii a jak nie to poczekam na jakaś promocję w supermarketach bo to żenada , że nawet głupiego bonu na 50 zeta z poprzednich zakupów nie mogę wklepać na preorder.

Euro zatowarowane pod sam korek ale konsole sprzedają się w zawrotnym tempie. Na premierę powinny się pojawić 2-3 sztuki na sklepach. Więc kto pierwszy ten lepszy 🤩

Opublikowano

Tyle było krzyku o to, że konsola się wyprzedaje na pniu, tyle było krzyku o to, że Nintendo podnosi ceny a ludzie i tak wszystko wykupują, @Element Wojny pisał już najczarniejsze scenariusze a tym czasem switch 2 jest wszędzie dostępny 🤣 Niesamowite jak ludzie się nakręcili po pierwszych 2-3 rzutach preorderow. Ja konsekwentnie - nie biorę póki na sw2 nie będzie jakiejś naprawdę dobrej gry typu nową duża Zelda lub Xenoblade, niemniej recenzje chętnie pooglądam jak już jakieś będą. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tyle było krzyku o to, że konsola się wyprzedaje na pniu, tyle było krzyku o to, że Nintendo podnosi ceny a ludzie i tak wszystko wykupują, @Element Wojny pisał już najczarniejsze scenariusze a tym czasem switch 2 jest wszędzie dostępny 🤣 Niesamowite jak ludzie się nakręcili po pierwszych 2-3 rzutach preorderow. Ja konsekwentnie - nie biorę póki na sw2 nie będzie jakiejś naprawdę dobrej gry typu nową duża Zelda lub Xenoblade, niemniej recenzje chętnie pooglądam jak już jakieś będą. 

W tamtym momencie nie było nic, teraz konsole są wszędzie; ba, w UK już są obniżki...

btw. Xenoblade X ma podobno wyjść na PC...

image.thumb.png.84085bde885f0719b87037d4c1e1f7e7.png

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pisałem ci, że najwięksi zapaleńcy kupują a potem konsole będą leżeć, pisałem, że na premierę spokojnie da się kupić. To było oczywiste biorąc pod uwagę ile konsol Nintendo chce wrzucić na rynek w tym roku i ile konsol sprzedawało się nawet w czasie premier najlepiej sprzedających się konsol. 

A Xenoblade X mogło się źle sprzedać i może dlatego wleci na PC, oczywiście jeśli to prawda. To byłaby dobra baza dla modów. 

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

A Xenoblade X mogło się źle sprzedać i może dlatego wleci na PC, oczywiście jeśli to prawda. To byłaby dobra baza dla modów.

Z bazy MS już ponoć usunięto wpis o XCX, ale raczej przypadkowo to on się tam nie pojawił. Ogólnie seria Xeno nie sprzedaje się jakoś specjalnie dobrze, XC3 to chyba nawet nie przebiło granicy 2mln, ogromna szkoda że taka seria marnuje się na Switchu jako ex. Na PC brałbym trylogię z pocałowaniem rączki bez względu na cenę. 

Zobaczymy, może to jakiś próbny balon, ale też nie do końca chce mi się wierzyć że Nintendo podzieli się z kimś swoim ex'em... 

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie media expert wygenerował etykietę InPost i ogólnie jest już status jako zamówienie w trakcie przygotowania do wysyłki. 

Może już po tych wszystkich premierach sprzętowych człowiek jest w pewnym stopniu zblazowany ale jakieś jaranko jednak jest. 

Jutro wlatuje Mario Kart World, Fast Fusion, a dodatkowo kupione są już łatki do obu dużych Zeld.

Opublikowano
13 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

W tamtym momencie nie było nic, teraz konsole są wszędzie; ba, w UK już są obniżki...

Tak z perspektywy czasu te początkowe braki to po prostu sklepy bały się przyjąć więcej preorderów zanim Nintendo im nie potwierdzili ilości.

Plus Nintendo samo zabawiło się w scalpera i zawyżyło ceny konsoli wszędzie poza Japonią

Opublikowano (edytowane)

503783451_1150836457056070_754332315509888044_n.thumb.jpg.4b4966ad85d7e77d8ef7a77f1c34bf38.jpg

Zapraszamy na kolejny odcinek REDstreams! Tym razem porozmawiamy o Cyberpunku 2077 na Nintendo Switch 2 — o wyzwaniach, możliwościach i innych ciekawostkach od naszych deweloperów.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Ja wracam do Nintendo po długiej przerwie bo skończyłem przygodę na Game Boy Color. W oczekiwaniu na Switcha 2 kupilem pare tytulow zeby nadrobic zaleglosci, czegos mi brakuje sensownego ? Zalezy mi na tytulach od Nintendo, third party mnie nie interesują.

Zrzut ekranu 2025-06-04 184922.png

+ Mario Kart World ze Switchem 2

Edytowane przez Meuron
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Meuron napisał(a):

Ja wracam do Nintendo po długiej przerwie bo skończyłem przygodę na Game Boy Color. W oczekiwaniu na Switcha 2 kupilem pare tytulow zeby nadrobic zaleglosci, czegos mi brakuje sensownego ? Zalezy mi na od Nintendo, third party mnie nie interesują.

Zrzut ekranu 2025-06-04 184922.png

+ Mario Kart World ze Switchem 2

Mam dokładnie ten sam zestaw startowy :- D

• Like 1
Opublikowano

Jak już dostaniecie swoje konsole to proszę o info -

Jak wygląda proces zgrywania danych z switcha1 na 2ke ? (głównie sejvy, zakupione dlc np do Zeldy BOTW)

Czy Pro Controller od Switcha1 działa na 2ce ?