Tankietka 218 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) https://www.gamespot.com/articles/switch-2-sales-blast-past-expectations-now-6-million-globally/1100-6533625/ 6 milionów. Pogrom. I prawie każdy posiadacz kupił Mario Kart World. Tak się robi biznes, wydaje jedną grę by każdy ją kupił xd Szkoda, że te Poki wychodzą. To jest tak potężna marka, że Nintendo wiele już nie zamierza na ten rok przez to. Dobrze, że Metroid jest. Ten Kirby Racing i Zeldową nawalankę sobie odpuszczę. W sumie Poki też. Został tylko Metroid do końca roku Dobrze, że mam zaległości z S1, multiplatform raczej nie zamierzam kupować pod S2. Bananza zaraz koniec (duży hit) a MKW się nie włącza codziennie. Aaaaa, Kirby and the Forgotten Land + Star-Crossed World kupię bo to ominąłem na S1. Edytowane 1 Sierpnia przez Tankietka
Element Wojny 4 775 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Jak mi wczoraj syn powiedział, na co najbardziej czeka na S2, to prawie spadłem z krzesła. Dobrze że babcie za to zapłaciły, bo ja bym się chyba pochlastał. Edytowane 1 Sierpnia przez Element Wojny 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): (...) Wczoraj rodzinnie graliśmy w Kart w czwórkę i w końcu starszy rzucił zagrajmy w coś innego kupmy jakąś nową grę - no k... jaką jak nic nie ma?! Jeśli nie graliście to polecam Mario party jamboree. Świetna gra na kanapowe multi a do tego jest update na switch 2. 1
Tankietka 218 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Za PPE: Nintendo Switch 2 – premiery reszty exow 2025: Drag x Drive – 14 sierpnia 2025 Kirby and the Forgotten Land (Nintendo Switch 2 Edition + Star-Crossed World) – 28 sierpnia 2025 Pokémon Legends Z-A (Nintendo Switch 2 Edition) – 16 października 2025 Hyrule Warriors: Age of Imprisonment – jesień 2025 Metroid Prime 4: Beyond (Nintendo Switch 2 Edition) – 2025 Kirby Air Riders – 2025 Splatoon Raiders – 2025 Edytowane 1 Sierpnia przez Tankietka
Element Wojny 4 775 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 46 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Jeśli nie graliście to polecam Mario party jamboree. Świetna gra na kanapowe multi a do tego jest update na switch 2. Mam jamboree i mam też update. Ale chłopaki już trochę tym znudzeni chcą nowych gier ;(
Lukas85 0 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Ja ominąłem S1 i kupując S2 wiedziałem że będę ogrywał starocie (obecnie ogrywamy z Żonką Super Mario Wonder i świetnie się bawimy). Z nowości kupię pewnie Donkey Konga i Poksy, ale jeżeli miałbym brać S2 tylko pod nowe tytuły, to pewnie poczekał bym że 2 lata...
DżonyBi 1 969 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Ja mialem S1, ale wiele tytulow ominalem, bo oczy bolaly od dramatycznych spadkow wydajnosci, wiec mam w co grac. S2 jest dla mnie najlepszy ze wszystkich handheldow, ale gdyby ten ekosystem Nintendo mnie nie interesowal to mysle, ze z czarnego Legiona Go S na steamOS tez bylbym zadowolony. Edytowane 1 Sierpnia przez DżonyBi
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, Element Wojny napisał(a): Mam jamboree i mam też update. Ale chłopaki już trochę tym znudzeni chcą nowych gier ;( No to zostaje jeszcze split fiction. Najlepiej na inną konsolę ale jeśli nie macie to na s2 też będzie ok
Barosz 47 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Ja się powtórzę po raz kolejny, cała ta generacja od S2 po ps5 to jakaś porażka. Jak nie remake to remastery kilkuletnich gier. Większość ludzi kupiło te nowsze konsole, aby ograć tytuły że starszej generacji w lepszej oprawie i klatkarzu. Sam kupiłem ps5 po to aby mieć i gry z PS4 ale i przy okazji pograć coś nowego chociaż tam za dużo nie ma. Nie wiem czy tak to wyglądało za czasów PSX/2/3 ale chyba i tak było dużo nowych tytułów. W tych czasach chyba najlepiej wychodzi mieć średniej półki pc lub handheld do ogrywania. I pograsz z dobrą jakością obrazu i też z satysfakcjonującą liczbą FPS. 1
VRman 2 635 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 2 godziny temu, Barosz napisał(a): Nie wiem czy tak to wyglądało za czasów PSX/2/3 ale chyba i tak było dużo nowych tytułów. Nie, na PS2 była ogromna ilość nextgenowych tytułów na 9/10 lub 10-/10 i to w zasadzie już w pierwszym roku po premierze. Gierkę z PS1 na PS2 odpaliłem dopiero jak mi laser DVD padł i konsola czytała tylko CD, więc ją sprzedawałem za pół ceny komuś kto przyjechał z grą na PS1 aby sprawdzić czy z konsolą wszystko jest OK. To były jedyne sekundy w których widziałem na jakiejkolwiek PS2 grę z PS1. Z PS3 było gorzej, ale nadal nieporównywalnie do PS5. I +1, dla mnie PS5 to takie naprawione PS4. Poprawi fps, lekko podbije rozdziałkę i... koniec. Na tym się już ten sprzęt kończy. A PS1? rozdzielczość o 4-8x wyższa, przy jednoczesnym 2-3x większym fps, a jeszcze zostawało na kilkukrotną poprawę geometrii i tekstur. To był nextgen. Po 2 latach od premiery była już całkiem spora lista zajebistych gier. Dla 1/3 z nich warto było kupić konsolę. Były exy, o których inne platformy mogły tylko pomarzyć. Gran Turismo 3, Devil May Cry, Burnout 2, FF X, MGS2 itp. Dziś nie ma ani mocy "nextgen", ani oferty gier, która by sprawiała, że nie kupienie danej platformy wydałoby się głupią pomyłką (jak nie kupienie PS2, Gacka czy nawet Klocka) 1 1
tgolik 546 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 3 godziny temu, Barosz napisał(a): Ja się powtórzę po raz kolejny, cała ta generacja od S2 po ps5 to jakaś porażka. Jak nie remake to remastery kilkuletnich gier. Większość ludzi kupiło te nowsze konsole, aby ograć tytuły że starszej generacji w lepszej oprawie i klatkarzu. Sam kupiłem ps5 po to aby mieć i gry z PS4 ale i przy okazji pograć coś nowego chociaż tam za dużo nie ma. Nie wiem czy tak to wyglądało za czasów PSX/2/3 ale chyba i tak było dużo nowych tytułów. W tych czasach chyba najlepiej wychodzi mieć średniej półki pc lub handheld do ogrywania. I pograsz z dobrą jakością obrazu i też z satysfakcjonującą liczbą FPS. Kupiłbym Switcha 2 tak, jak nową kartę graficzną, żeby grać w lepszej jakości. Jednak niestety na handheldach nie widzę literek. PS5 kupiłem, żeby ograć gry w wyższej jakości. RTX 4090 kupiłem, żeby zagrać trzeci raz w Cyberpunka na maksa i podobnie z Wiedźminem plus ograć hity z Playstation wydane na PC w najlepszej jakości. O eksach Nintendo na SW2 nawet nie pomyślałbym - te zręcznościówki to nie moje klimaty.
Tankietka 218 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia 11 godzin temu, Barosz napisał(a): Ja się powtórzę po raz kolejny, cała ta generacja od S2 po ps5 to jakaś porażka. Jak nie remake to remastery kilkuletnich gier. Większość ludzi kupiło te nowsze konsole, aby ograć tytuły że starszej generacji w lepszej oprawie i klatkarzu. Sam kupiłem ps5 po to aby mieć i gry z PS4 ale i przy okazji pograć coś nowego chociaż tam za dużo nie ma. Nie wiem czy tak to wyglądało za czasów PSX/2/3 ale chyba i tak było dużo nowych tytułów. W tych czasach chyba najlepiej wychodzi mieć średniej półki pc lub handheld do ogrywania. I pograsz z dobrą jakością obrazu i też z satysfakcjonującą liczbą FPS. Gier na PS5 jest masa. Po prostu trzeba się z tym pogodzić, że PS5 stał się sprzętem multiplatformowym i to świetny wybór jeśli ktoś nie chce się babrać z PC-tem. S2 jest 2 miesiące na rynku z docelowych 8 lat i pewnie po 4 latach wersji Pro. Na oceny jeszcze przyjdzie czas. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia https://www.ppe.pl/news/377611/nintendo-switch-2-i-brak-nvidia-dlss-w-grach-startowych-znamy-powod-tej-decyzji.html Według ekspertów z Digital Foundry, powodem braku DLSS w pierwszych grach na Switchu 2 są ograniczenia silników gier, które nie wspierają kluczowych dla tej technologii funkcji (m.in. motion vectors). Wdrożenie DLSS wymagałoby dużych nakładów pracy, na które Nintendo jednak się nie zdecydowało. Zamiast DLSS, w premierowych tytułach wykorzystano technologię AMD FSR 1, która oferuje gorszą jakość obrazu. Fajnie podejście do klienta.
Kris194 4 716 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) https://ithardware.pl/aktualnosci/nintendo_switch_2_temperatura-43937.html Gdyby nie tweet to bym pomyślał, że ktoś trolluje... Konsoli przenośnej w zasadzie nie można używać latem na zewnątrz i to nawet nie w najcieplejszym miejscu na tej planecie... Edytowane 6 Sierpnia przez Kris194
Tankietka 218 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Ale to bodaj wszyscy tak podają, że optymalna temperatura jest do 35 stopni a potem może być throttling i inne takie (co nie oznacza, że tak będzie). Takie samo info widziałem przy Steam Decku i ASUS ROG Ally. Ryzykownie zapewniać, że granie na słońcu 40 stopni będzie w 100% bezproblemowe. Lepiej sobie zrobić podkładkę na 35. Także żadnego trollingu tutaj nie widzę. W dniu 4.08.2025 o 16:42, Element Wojny napisał(a): https://www.ppe.pl/news/377611/nintendo-switch-2-i-brak-nvidia-dlss-w-grach-startowych-znamy-powod-tej-decyzji.html Według ekspertów z Digital Foundry, powodem braku DLSS w pierwszych grach na Switchu 2 są ograniczenia silników gier, które nie wspierają kluczowych dla tej technologii funkcji (m.in. motion vectors). Wdrożenie DLSS wymagałoby dużych nakładów pracy, na które Nintendo jednak się nie zdecydowało. Zamiast DLSS, w premierowych tytułach wykorzystano technologię AMD FSR 1, która oferuje gorszą jakość obrazu. Fajnie podejście do klienta. Te gry zaczęły powstawać gdzieś w połowie życia Switcha 1 i to pierwotnie z myślą o S1. Może faktycznie przerabianie tych silników pod DLSS nie było warte świeczki i ewentualnych opóźnień. Przez najbliższe 8 lat jeszcze dostaniesz sporo DLSS. Może dzieci w końcu się nie znudzą dzięki DLSS Edytowane 6 Sierpnia przez Tankietka
Spychcio 802 Opublikowano 6 Sierpnia Autor Opublikowano 6 Sierpnia Ja dopiero kupię Switcha2 jak wyjdzie wersja OLED, czyli pewnie za 3-4 lata Przynajmniej będzie już wtedy trochę gier.
galakty 3 312 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia No i powstaną mody, czy to przeróbki chipów czy kontrolery. Bo na tych domyślnych ja nie jestem w stanie grać, trzeszczy to i mam wrażenie że się złamie, strasznie psuje wrażenia
ODIN85 3 501 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) https://ithardware.pl/aktualnosci/switch_2_drogie_karty_pamieci_modderzy_dysk_ssd_nvme-44078.html Edytowane 12 Sierpnia przez ODIN85
Tankietka 218 Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia (edytowane) Koniec. Fantastyczna pozycja. Kurwa i ten finał. Nie wierzę, że nie zrobią kinowej animacji po takiej grze. W sumie szkoda, że między levelami nie było więcej filmowej jazdy bez trzymanki jak przy finale i jednak pływający framerate trochę irytuje. A tak to cudo. Nintendo znowu to zrobiło. Gra warta kupna Switcha 2 i bodaj na teraz, najwyższa ocena graczy na Metacritic w historii gier Nintendo (słusznie). Gra staje się nostalgicznym klasykiem już teraz i będzie wspominana za kolejne 100 lat i dłużej ; d Piękny zwrot fabularny - uwaga, nie klikać jeśli nie ukończyłeś gry, gruby spoiler. Zaskoczyło bo nie przebiło się do mnie wcześniej w materiałach na szczęście. Spoiler Edytowane 14 Sierpnia przez Tankietka 3 5
Reddzik 2 762 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) Spoiler To jak kiedy na Switcha 2? Edytowane 18 Sierpnia przez Reddzik 1
Tankietka 218 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Biedna gierka strasznie, chociaż wbrew pozorom może się w to grać lepiej niż w MKW. Ale ta biedna zawartość i oprawka graficzna (chyba celują w 120fps skoro nagle większość detali MKW wyparowała) to aż żal patrzeć. Edytowane 20 Sierpnia przez Tankietka
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Pisarski jest na gamescom twierdzi, że switch dostanie Polski interfejs a później gry po polsku. 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia https://lowcygier.pl/aktualnosci/jeszcze-w-tym-roku-mozemy-dostac-interfejs-nintendo-switch-2-po-polsku-na-gry-tez-przyjdzie-pora/
Rekomendowane odpowiedzi