Send1N 4 162 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Wyjeśnienie przez Goku Vegecie dlaczego ma SSJ4 - "Dużo Trenowałem"
TheMr. 2 602 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 1 godzinę temu, sierotaZpclaba napisał(a): Ultra Vegeta 1 Śmieszkowa wypowiedź Vegety żeby odbić piłeczkę. Tak ta forma się nie nazywa. To nadal SSJ3. Rysowanie/animacja włosów SSJ3 były bardzo wymagające dlatego tak mało SSJ3 jest w serii, u Vegety te włosy widać inaczej zrobili żeby było łatwiej. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca W przypadku ssj3 vegety to nie pykło za szybko się zmęczył nawet jak na tą formę
Jaycob 1 934 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Czyli podsumowując nowy DB jest dobry? Jeszcze nie oglądałem, a właśnie skończyłem SL2 (btw 9/10 ) i nie wiem, za co się teraz zebrać. Co tam ciekawego oglądacie?
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Jak jesteś fanem DB to warto zobaczyć chociażby dla tej świetnej kreski i animacji (szczególnie odcinek 19) tylko niestety pierwsze kilka odcinków jest strasznie nudnych i do bólu dziecinnych jak to przetrwasz to już będzie tylko lepiej 2
chrumcio 69 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Potwierdzam, nie jest złe jak się przeboleje początek 1 godzinę temu, Jaycob napisał(a): Co tam ciekawego oglądacie? Przymierzam się do ponownego obejrzenia Cowboy Bebop mimo że znam na pamięć, to wciąż świetnie się ogląda. Edytowane 1 Kwietnia przez chrumcio bo lubię ciasteczka :) 1 2
Pavel87 703 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Ogląda ktoś drugi sezon Solo Leveling? Ja jestem w trakcie, póki co chyba lepszy niż pierwszy 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) 18 godzin temu, Jaycob napisał(a): Czyli podsumowując nowy DB jest dobry? Jeszcze nie oglądałem, a właśnie skończyłem SL2 (btw 9/10 ) i nie wiem, za co się teraz zebrać. Co tam ciekawego oglądacie? Nowy DB pod względem animacji to topka. Pod względem wizji artystycznej, osobiście wolałem narysowane postacie z lat 90’, ale one dobrze wyglądały tylko z upscalingiem i zrobieniem ich pod obecne monitory i rozdzielczości. Ale DB Daima to 2 poziomy wyżej niż Super. W tym sezonie The Beginning After The End. Głównie przez MC, który zjada mushoku tensei. Porządny double isekai, z skalowaniem mocy jak w przypadku Slajma, z całkiem solidną historią. Manhwa 7.5-8, anime też powinno się kręcić koło tego, chociaż mam obawy bo robi to Crunchyroll który spitolil wszystkie manhwy Bez dwóch zdań Lazarus. Kijin Gentoushou po 53 minutowym pierwszym odcinku zapowiada się dobrze. Demon Slayer zrobiony jak powinien! A reszta to takie sredniaczki, ale moze cos sie wyróżni. Solo Leveling anime 7.5/10 (ilość przeskoczonych rzeczy zeby tylko dobić do Jeju Island aż poraża, plus fandom chyba zapamięta tylko stopy MC i ciagle cliffhangery) manhwa o wiele lepsza i warta przeczytania. Edytowane 2 Kwietnia przez TheMr. 1
Oldman 464 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia nie rozumiem totalnie zachwytu nad SOLO LEVELING, kolejne anime oparte na czestym schemacie , nic tam nie ma takiego co by zapadało w pamieć i dawało do myslenia, dla mnie zwykły sredniaczek. Mam wrazenie ze widzowie mają z roku na rok coraz mniejsze wymagania . 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 4 godziny temu, TheMr. napisał(a): Bez dwóch zdań Lazarus. Manga, bo anime jeszcze nie miało premiery?
Jaycob 1 934 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia W dniu 2.04.2025 o 16:24, TheMr. napisał(a): W tym sezonie The Beginning After The End. Głównie przez MC, który zjada mushoku tensei. Porządny double isekai, z skalowaniem mocy jak w przypadku Slajma, z całkiem solidną historią. Manhwa 7.5-8, anime też powinno się kręcić koło tego, chociaż mam obawy bo robi to Crunchyroll który spitolil wszystkie manhwy Nie wiem, jak jest z Manhwą, ale pierwszy odcinek anime mnie aż tak nie porwał. Sprawia wrażenie kopii Mushoku Tensei - podczas oglądania miałem deja vu. Nawet w podobny sposób rozpierdzielił chatę.:D Ciekawi mnie czy mc będzie tak samo zboczony jak Rudy. BTW Mushoku Tensei przerwałem od połowy drugiego sezonu. Znudziłem się jego problemami z Spoiler erekcją (wtf z tym motywem ) i robieniem z widzów idiotów.
TheMr. 2 602 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Niestety, ale studio które zostało wybrane robi średniaki co najwyżej, co widać po animacji czy wyborze stylu tego anime. Tak jak mówiłem, warto przeczytać Webkę, bo podobności do MT jest co raz mniej jak rozwija się historia, ale historia na początku jest typowa jak dla 80% Isekai. Z taką różnicą, że MC to wyrafinowany mówca, inteligentny, z głęboką motywacją, trzeźwo myślący, kompletne przeciwieństwo bardzo słabego MC w MT. No i zacznijmy od tego, że MC kieruje sobą jak i historią a nie jest poboczną postacią jak w MT
Isharoth 597 Opublikowano 3 Kwietnia Autor Opublikowano 3 Kwietnia W dniu 2.04.2025 o 17:06, Oldman napisał(a): nie rozumiem totalnie zachwytu nad SOLO LEVELING, kolejne anime oparte na czestym schemacie , nic tam nie ma takiego co by zapadało w pamieć i dawało do myslenia, dla mnie zwykły sredniaczek. Mam wrazenie ze widzowie mają z roku na rok coraz mniejsze wymagania . Też nie rozumiem. Ale ogląda się przyjemnie jak na takiego średniaka. Może po prostu miła odmiana od tego że MC nie jest jakąś pipką. Ja sobie ostatnio zacząłem robić rewatch 1 i 2 sezonu Re:zero, bo podczas oglądania 3 doszedłem do wniosku że już kompletnie nic nie pamiętam. I cieszę się że to zrobiłem! Niewiele serii anime mnie tak bardzo wciąga jak ta. Jedną rzecz zapamiętałem dobrze... Subaru był bardzo wkurzający w 1 sezonie. I nadal tak jest. Obejrzałem jeszcze 2 filmy, które kiedyś mnie ominęły. Memory Snow to niestety nudny i schematyczny filler, ale The Frozen Bond był bardzo fajny i opowiada backstory Emilli i Packa. 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Jakby Subaru chociaż miał namiastkę mózgu to Re;Zero byłoby do przełknięcia, niestety nie jest SL wprowadza nową formę anime/mangi - portale, najazd na planetę, namiastkę tego można było dostać w mało popularnej serii z ponad 120 postaciami, World Trigger. Do tego dochodzi RPG ściągniętych z Isekai. Główna koncepcja portali jest inna, i nie występuje w Japońskiej mandze. I ponownie, SL się czyta, bo zbyt dobrze jest zrobiony WebComic by marnować czas na anime. Ogólnie Koreańskiej Weby orają japońską mangę jak chcą - panele, kolory, wykorzystanie miejsca - jakby tam Murata zaczął rysować to byłoby GG dla Japonii 1
Oldman 464 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 6 godzin temu, Jaycob napisał(a): BTW Mushoku Tensei przerwałem od połowy drugiego sezonu. Znudziłem się jego problemami z Ukryj zawartość erekcją (wtf z tym motywem ) i robieniem z widzów idiotów. Prawda jest taka ze wiele seriali japonskich które nie są nawet zadnymi haremówkami itp ma albo zakamuflowany content dla pedofili (np nastoletnie dziewczynki w pończoszkach ) albo content dla spermiarzy itp. W japonii to popularna taktyka by zwiekszyć grono odbiorców , dlatego wplata sie elementy ero w nawet dosyc powazne animce, czasami niestety totalnie to nie pasuje do całosci przekazu i rozwala immersję.
Pavel87 703 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 11 godzin temu, Isharoth napisał(a): Też nie rozumiem. Ale ogląda się przyjemnie jak na takiego średniaka. Może po prostu miła odmiana od tego że MC nie jest jakąś pipką. Dla mnie SL to taki przyjemny odmóżdzacz, ogląda się to bez większej spiny, walki są fajnie zrealizowane, kreska i efekty też niczego sobie. Na początku główny bohater trochę odstawał, ale jak już się ponownie "przebudził" to niezły badass z niego się robi, bije od niego pewność siebie i czuć tę siłę. 3
sierotaZpclaba 46 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia @AndrzejTrg Na wiosnę 2025 leci chyba remake Yaiby https://myanimelist.net/anime/58812/Shin_Samurai-den_Yaiba WIT studio za to odpowiada. Transmituje Netflix, Amazon i bilibili global. 1
jankooo 252 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia W dniu 2.04.2025 o 14:50, Pavel87 napisał(a): Ogląda ktoś drugi sezon Solo Leveling? Ja jestem w trakcie, póki co chyba lepszy niż pierwszy Pierwszy sezon dobry. Jestem w trakcie drugiego i zgadzam się jest jeszcze lepszy. Mam syndrom "jeszcze jednego odcinka" a to u mnie znaczy, że jest bardzo ok 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Widziałem że wyszedł Devil May Cry, ktoś oglądał? Z grami styczności nie miałem(wg. mnie wujówka straszna), ale serial bym sobie oglądnął, warto?
Jaycob 1 934 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Skończyłem Dragon Ball Daima. Dla mnie to najgorszy Dragon Ball w ogóle - już zdecydowanie wolę Superkę niż to. Ba! To jedno z najgorszych anime, jakie kiedykolwiek widziałem. Rozumiem, że zamysłem było powrócić do korzeni, czyli klimatu pierwszego DB, ale moim zdaniem kompletnie to nie wyszło. Antagoniści są totalnie bez wyrazu, a główny zły to jakiś Pilaf 2.0 - tylko że jeszcze gorszy. Zero charyzmy, zero zagrożenia, budzi co najwyżej litość. Zresztą reszta złoli też nie lepsza. Fabuła? Nuda na maxa. 80% czasu to latanie samolocikiem od punktu A do B z przerwami na jedzenie i sraczkę Goku. Historia się wlecze, a niektóre sceny to czysty zapychacz - spokojnie można by je wyciąć i nic by się nie zmieniło. Skalowanie mocy to porażka. Gorzej niż kiedykolwiek. I co gorsza - wpływa to negatywnie na fabułę, bo skutecznie ją spowalnia w irytujący sposób. W jednej scenie bohaterowie bez problemu pokonują superpotężne roboty w świecie demonów, a zaraz potem mają problemy z jakimiś randomowymi żołnierzami głównego antagonisty. Gdzie tu sens, skoro kiedyś Goku jako dziecko sam pokonał całą Armię Czerwonej Wstęgi? Jedyny plus to ładna kreska i świetna animacja. I tyle. Ocena: 3/10 - za oprawę graficzną, bo poza tym to dramat. P. S. mały Vegeta SSJ3 w tym swoim niebieskim pancerzu wyglądał jak supersonic. 3
TheMr. 2 602 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Przypominam, że przez połowę DB głównymi złymi byli Pilaf z ekipą, i właśnie RRA Chyba porównujesz do DBZ który był bardziej "mature", z fabułą jak prawdziwi "źli" czyli Frieza, Cell, Androidy itd. DB przez połowę czasu był zapychaczem, trening z Master Roshi trwał 10 odcinków? Wróć do DB, tego starego, porównaj do Daimy bo chyba zapomniałeś czym DB u KORZENI jest - jest dosłownie Daimą.
Send1N 4 162 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, Jaycob napisał(a): Skalowanie mocy to porażka. Gorzej niż kiedykolwiek. W jednej scenie bohaterowie bez problemu pokonują super potężne roboty w świecie demonów, a zaraz potem mają problemy z jakimiś randomowymi żołnierzami głównego antagonisty. Jedyny plus to ładna kreska i świetna animacja. I tyle. P. S. mały Vegeta SSJ3 w tym swoim niebieskim pancerzu wyglądał jak supersonic. Pod tym to się podpisuję Edytowane 15 Kwietnia przez Send1N
Jaycob 1 934 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, TheMr. napisał(a): Przypominam, że przez połowę DB głównymi złymi byli Pilaf z ekipą, i właśnie RRA Chyba porównujesz do DBZ który był bardziej "mature", z fabułą jak prawdziwi "źli" czyli Frieza, Cell, Androidy itd. DB przez połowę czasu był zapychaczem, trening z Master Roshi trwał 10 odcinków? Wróć do DB, tego starego, porównaj do Daimy bo chyba zapomniałeś czym DB u KORZENI jest - jest dosłownie Daimą. Znam stare DB bardzo dobrze, wracałem do niego nie raz i właśnie dlatego uważam, że Daima to nieudana próba powrotu do korzeni. Jasne, pamiętam, że w klasycznym DB byli Pilaf i RRA, ale różnica jest taka, że tam mimo wszystko wszystko miało swój urok - humor działał, postacie miały charyzmę, a Goku był dzieciakiem, który dopiero odkrywał świat. Pilaf był śmieszny, ale nie udawał zagrożenia. RRA miała różnorodność i fajne pomysły (Tao Pai Pai, General Blue itd.), a Goku realnie rósł w siłę - było czuć progres. W Daimie te same schematy są wrzucone jakby bez zrozumienia, dlaczego działały kiedyś. Pilaf 2.0 ma być zagrożeniem? Serio? A bohaterowie, którzy w Super bili się z bogami i Jirenem, teraz mają problem z jego żołnierzami? XD Stary DB miał swój urok, swoje tempo, ale był świeży, kreatywny i jak na swoje czasy naprawdę dobrze przemyślany. Trening u Roshi’ego miał klimat, humor, rozwój postaci. I jasne, stare DB miało zapychacze, ale miało też ponad 150 odcinków - tam była przestrzeń na budowanie świata, postaci i przeplatanie humoru z akcją. Daima ma tylko 20 odcinków, więc każdy epizod powinien być konkretny. A tymczasem ładujemy się w podróże, jedzenie i toaletowe żarty zamiast historii z prawdziwym pazurem. Daima jest po prostu nudna i źle napisana. Edytowane 16 Kwietnia przez Jaycob
TheMr. 2 602 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Postacie w żadnym wypadku nie utraciły charyzmy, humoru jest sporo jak w starym DB. Różnica polega na tym że Pilaf wiadomo że miał poziom mocy 1, a bądź co bądź król demonów po dostaniu mocy z oczka to realne zagrożenie, gdzie postacie żyjące w tym demon realm walczyły przeciwko niemu. Może dlatego że Daima jest przed Superka? Walki z żołnierzami nie miałeś wyciągnąć poziomu mocy, tylko animacje i choreografie. W pierwszych odcinkach było wytłumaczone czemu nie można latać, i trzeba korzystać z samolotów. No i nie, Daima nie jest ani źle napisana, ani nudna - co widać po ocenach, gdzie mamy dużo 8-9/10. Po prostu ciężko Ci się przyznać że to nie jest już twój klimat.
Rekomendowane odpowiedzi