Skocz do zawartości

Anime - wątek ogólny

Isharoth

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak, GT miałem pobrane ale oglądałem też całe dawno temu na rtl7 ;) a daime te 5 odcinków oglądałem online  :E Co do SSJ4 to raczej porównywany zostaje do SSJ Blue nawet w heroes tak było :P do UI to żaden poziom nie ma jak do tej pory przynajmniej podjazdu.

Edytowane przez Send1N

Ależ nam się zrobił klub ludzi nostalgicznych 

GdkNGKU.jpeg

Nawiązując do klasyki/staroci puszczanych u nas - jak przez mgłę pamiętałem The Slayers i za rekomendacją  @Jaycob sprzed kilku lat na PCLabie, też obejrzałem wszystko, co seria miała do zaoferowania. Dużo lepsze doświadczenie niż Saint Saiya i nawet całkiem oglądalne jak na dzisiejsze normy i standardy. Imo niezła przygodówka z dobrymi postaciami, dobrze wyważonym humorem i miejscami powagą oraz fajnie zrobione walki na bazie rzucania zaklęć. Długo wypowiadane Dragon Slave/Slayer, czy Ragna Blade robią dziś nawet spoko wrażenie. 

Muminków tu nikt nie oglądał? :E
https://myanimelist.net/anime/2150/Tanoshii_Muumin_Ikka

Obejrzałbym taką wersję japońską, ale w moich źródłach tylko połowa sezonu przetłumaczona. 

A no i jeszcze kiedyś bym chciał obejrzeć... Sailor Moon. Oj oglądało się o 7 rano przed przedszkolem. 

15 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dokładnie, Ja to wiem, Ty to wiesz, Oni nie :E;) 

W heroes blue z ssj4 z innej linii czasowej walczyli jak równy z równym "więc wiedz że coś się dzieje" 

To ja dorzucę od siebie co do Daimy, jako tako bez szału, historia zapowiada się ciekawie, ale zaś te mini postacie psują mi odbiór, co może być ciekawe to te fuzjo-robale, i kto z nich skorzysta, ponieważ mogą wyjść ciekawe fuzje... 

Jak że uwielbiam DB to chciałem kiedyś właśnie oglądnąć Heroes, ale tam to już pomieszanie z poplątaniem, nie wiem który odcinek kiedyś włączyłem ale SSJ3 trunks czy gohan to już zgłupiałem totalnie. Jest gdzieś jakaś chronologia czy jak to oglądać, ponieważ odcinków w trzy pupy i nie mam pojęcia gdzie jest początek :)  

Heroes ma kolejność, ja oglądałem te bijatyki od 1 do 50 odcinka ale 51 już nie dałem rady bo zmienili animację :E i to na taką że nie wiadomo czy było się śmiać czy płakać :stukniety: z resztą sam zobacz ;) Do 50 odcinka całkiem spoko było pooglądać te bijatyki kogoś ostro fantacja poniosła ale cała seria była przynajmniej wizualnie bdb zrobiona - jeden z efektowniejszych momentów 

W dniu 12.11.2024 o 09:21, Pavel87 napisał(a):

Ja póki co próbuję oglądać DB Daima, ale jakoś po 2 odcinkach mój animusz oklapł niczym Mr. Satan po starciu z Cell-em :D

Czyli się ci podoba, bo przecież Herkules naklepał Komórczakowi. :lol2:

Daima mnie już trailerem odrzuciła. Wiadomo, animacja na wysokim poziomie, ale generalnie jak wcześniej pisałem, człowiek chyba z tego wyrósł. I tu akurat jest to skierowane bardziej do dzieci, to tymbardziej.

Super jeszcze się dało obejrzeć, ponieważ, powiedzmy, że to miało w sobie to coś.

Heroes to generalnie taki twór alternatywny, tylko jak promocja gry. Do pewnego momentu oglądałem, nawet się nieźle bawiąc, ale tam był trochę za duży misz masz, ale nie powiem, kiedyś obejrzę do końca, szczególnie, że w tym roku wyszedł ostatni odcinek.

GT mi się podobało, nawet mimo upływu lat, coś tam pamiętam z tego. Ogólnie, to chyba SSJ4 to moja ulubiona forma.

• Haha 1

28 minut temu, Kakarotto napisał(a):

Czyli się ci podoba, bo przecież Herkules naklepał Komórczakowi. :lol2:

W sumie racja :E Narazie nie mogę się zmusić do Daimy, jeszcze go małego Goku jestem w stanie przywyknąć, w końcu był w DB i GT, ale jak patrzę na małego Vegetę to mnie krew zalewa. Dumny książe Sayan zamieniony w dzieciaczka. Jest duma i ego zawsze przerastała ciało, ale teraz to już over 9000 :P 

Godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

W sumie racja :E Narazie nie mogę się zmusić do Daimy, jeszcze go małego Goku jestem w stanie przywyknąć, w końcu był w DB i GT, ale jak patrzę na małego Vegetę to mnie krew zalewa. Dumny książe Sayan zamieniony w dzieciaczka. Jest duma i ego zawsze przerastała ciało, ale teraz to już over 9000 :P 

Cóż można rzec. Na pewno nie ma sensu zmuszać się do oglądania, ponieważ wtedy to się wszystko bardziej negatywnie ocenia i traci czas. Akurat w tym przypadku, w ogóle mnie nie chce się nawet zmuszać do oglądania. o.o

Może trzeba trochę dać już spokój temu DB.

Jak już robimy wspominki "kiedyś to było", to nie licząc DB największy sentyment, jeśli chodzi o stare anime (wtedy to była tylko animowana baja w dziwnym języku z lektorem), to będzie to Generał Daimos i Yattaman. Ogólnie się to zestarzało bardzo, szukając openingów, rzuciłem pobieżnie okiem na odcinki i się cieszę, że nigdy nie zrobiłem riwacza. By se człowiek tylko miłe wspomnienia popsuł.

Bez lektora:

A i jeśli chodzi o Yattamana, to wiadomo:

comment_Z6NIrFtut4z7t6UYr5AQ9p8b9knGTLqCw400.webp.638da3cc3f1d3ce471ae3501cfe7b55c.webp

:lol2:xD:lol2:xD:lol2:

• Thanks 1
  • Haha 1

Wsumie mogli by streścić te klasyki co tu Panowie wymienili jak zrobili z DB czy właśnie Tsubasą, bo jak piłka leciała 3 odcinki i dopiero na drugi dzień był finał to te oczekiwanie denerwowało. Gdzieś kiedyś jako dowód na okrągłość ziemi właśnie wkleiłem lot piłki z Tsubasy... byście widzieli płaskoziemców :D  Było dzieciństwo, mimo że posiadałem kompa już wtedy, to mało co grałem, czas w domu to był tylko na śniadanie, obiad i kolację, no i sen :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1