Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Oldman napisał(a):

z tych co ostatnio obejrzałem do końca to pamietam Tengoku Daimakyou , całkiem przyjemnie mi sie oglądało, wierne odwzorowanie kreski z mangi, nie aż tak infantylne i pompatyczne jak wiele produkcji ostatnio i fajny klimatyczny świat post-apo.

Ja to porzuciłem (może i z błahego powodu) jak się dowiedziałem, że laska

Spoiler

jest trasem

. :E

Opublikowano
53 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Ja to porzuciłem (może i z błahego powodu) jak się dowiedziałem, że laska

Ukryj zawartość

jest trasem

. :E

no jest to mocny zwrot akcji to prawda ale jak mówi staropolskie przysłowie: kto wybrzydza ten nie r.... :lol2:

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem, czy PCLab to odkrył, ale już nie ma wymówki, że nie oglądamy One Piece, bo jest za długie :E Fani zrobili One Pace - wywalili fillery i naprawili koszmarny pacing, da się to oglądać!

Do Enies Lobby oglądałam zwykłą wersję i myślałam, że się zapłaczę albo poddam, przerzuciłam się na One Pace i poszło już z górki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czy ktos z was zna tytul anime bo ja za nic sobie nie moge przypomniec

- film

- glowny bohater na koncu ginie i przegywa z tym złym 

- Tematyka lotnictwa, walki w powietrzu 

- Stare, bo ogladalem to minimum 10 lat temu 

Edit: Znalazlem juz "The Sky Crawlers (2008)

Edytowane przez Targaryen
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co tak tutaj smutno? Koniec sezonu. 

Dobrze bawiłem się z dandandan. Genialny op, świetne animacje, humor, walki, nie mam się do czego przyczepić. Solidne 9/10, jak najbardziej pretender do AOTY. 

Blue Lock - co się tam odwaliło! CGI robione na kolanie, okazjonalne dobre ujęcia, Ao Ashi zaorało S2 Blue Lock animacja, i zrobi to prawdopodobnie w swoim S2. BL bez oprawy jest po prostu bardzo słaby, 5-6/10. 

SLF - o wiele gorszy S2 niż S1. Animacja dalej dobra, ale ilość tekstu i nudnych odcinków zdecydowanie przechyliła szalę. Dopiero ostatni odc pokazał coś ciekawego. 

Chi. Chikyuu - Bardzo blisko AOTY. Chyba anime sezonu w moim odczuciu. 

Tower of God S2 - Pokazał najgorszą stronę manhwy. Łączenie wątków było już trudne w S1, tutaj mamy jeszcze gorzej. 6-7/10 

I mamy Dragon Balla Daima. Ciężko porównywać DB do czegokolwiek obecnego na rynku. One Piece? Bleach? Wiadomo tylko że SSJ3 Vegeta w końcu doczekał się tej formy, a animacje są top tier, ogląda się to lepiej niz Superke, solidne 8.5/10

MF Ghost - kontynuacja bardzo dobrego S1. Jeśli ktoś lubi samochody i wyścigi to odnajdzie się w tym anime. Mi przyjemnie się to ogląda. 

Opublikowano (edytowane)

No nie powiedziałbym że daimę ogląda się lepiej niż superkę ale różne gusta wiadomo ;) natomiast tej serii dużo dał SSJ3 Vegety ciekawy smaczek, dobry pomysł na urozmaicenie, chociaż sam SSJ3 vegeta w tej formie wygląda komicznie :P Ogólnie z odcinka na odcinek zaczyna przypominać to GT w tym sensie że walczą o zdobycie smoczych kul poprzez pokonywanie coraz to mocniejszych poziomów przeciwników, w tym przypadku "tamagami" jak w GT ze smokami i to mi się podoba, ogólnie od 8 odcinka daima zaczęła mi się podobać, wcześniej to było oglądanie na siłę z sentymentu ;) Coś czuje że może być taka akcja na koniec jak mały Vegetto/Gogeta i będzie kolejne nawiązanie (Gotenks ssj3)

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
W dniu 3.01.2025 o 18:34, TheMr. napisał(a):

Bleach?

Do starego? Może. Thousand Year Blood War? Zero porównania. W mandze było bardziej brutalnie i mroczniej i w końcu anime wygląda tak jak powinno. Do tego dobra animacja i udźwiękowienie i jest świetna adaptacja.

A anime sezonu? Zdecydowanie Dan da dan.

Opublikowano

A żeście mi zaspoilerowali z ssj3... a sobie odpuściłem oglądanie po 3 odcinku aby się więcej nazbierało, ponieważ nie lubię czekać 🙂 ale jakoś przeżyję.

Dandandan będzie oglądane.

Czekałem na Record of Ragnarok bo podobno miał być 3 sezon w 2024 , ale ani widu, ani slychu 😔

• Haha 1