Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Normalne. Pracując w lombardzie przyzwyczaiłem się do tego i wielu innych głupot. Normalnie odpisuje, zawsze. 😀

Zresztą sam jak chciałem coś kupić, nieraz upewniałem się, czy na pewno wysyłka nie wchodzi w grę. Niektórzy po czasie zmieniają zdanie. Sam zmieniałem jak jakieś kolumny czy wznak bez oryginalnego opakowania nie chciały mi zejść z odbiorem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano

wystawilem niszowy item na niemieckim olx-ie z tym ze tanio w porownaniu do innych ogloszen (napisalem jestem z PL i ze moge wyslac albo przywiesc osobiscie)

po godzie wiadomosc ze gosc chce kupic i czy mozliwa dostawa, mowie ze tak

pyta czy paypal czy iban i do tego podaje mi swoje dane (imie i nazwisko i pelny adres)

opdisuje ze wysylka 150-200euro

po czym gosc mi wrzuca fake linka :D
I ze on zaplacil przez portal 

(tak mozna zaplacic przez portal jak olx , tylko ja ustawilem odbior, wiec nie mogl tego zrobic) :E 

Opublikowano
11 godzin temu, j4z napisał(a):

Limity ogłoszeń na OLX to jest żart. 

No jest, kiedyś to musiało nastąpić. Najpierw budowali bazę klientów, a teraz to monetyzują. Nadal jednak wystawiając cokolwiek na OLX i Allegro, w 9 na 10 przypadków zejdzie szybciej na OLX, w moim przypadku. Dla mnie Allegro, jako platforma do sprzedaży używanych gratów z domu, jest już praktycznie martwe. Planszówki, gry, książki, mniejsza i większa elektronika, części rowerowe, you name it.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

No, przez limit wystawiłem CD na allegro lokalnie, bo mam trochę tego. Strasznie mało wyświetleń mam. Chyba wrzucę na OLX zbiorowe ogłoszenie. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Jakiś rok temu, może mniej Allegro ubiło lokalnie, nie wyświetlają się na głównej stronie. Wyświetleń tyle co kot napłakał, pewnie jakbym promowanie włączył to by zeszło, ale kiedyś bez tego schodziło. 

Na OLX chwila i sprzedane. 

Opublikowano

Kolejny deal na OLX i kolejny udany, oczywiście z wysyłką. Ryzen 5 5500 za 140pln w ciągu dwóch dni w kompie. Przedostanio grafika z podpisu RTX 2060 Super w ekstra wersji MSI Gaming X za 500pln, karta nigdy nie otwierana, kamień zamiast pasty, wjechał PTM i czyszczenie 12 stopni różnicy pomiędzy rdzeniem a hotspotem. Komputer z podpisu śmiga we wszystko co jest na rynku łacznie z Indianą i Cyberem, wyłączając Alana i Sagę.

Opublikowano
14 godzin temu, Vulc napisał(a):

No jest, kiedyś to musiało nastąpić. Najpierw budowali bazę klientów, a teraz to monetyzują. Nadal jednak wystawiając cokolwiek na OLX i Allegro, w 9 na 10 przypadków zejdzie szybciej na OLX, w moim przypadku. Dla mnie Allegro, jako platforma do sprzedaży używanych gratów z domu, jest już praktycznie martwe. Planszówki, gry, książki, mniejsza i większa elektronika, części rowerowe, you name it.

Wielki uj w d temu co wymyślił te katalogi. Również przestałem już cokolwiek sprzedawać, bo allegro "trup", a lokalnie czy olx jakoś nie mam przekonania.

Z olx jak coś kupowałem to tylko podjeżdżałem osobiście.

Opublikowano
18 godzin temu, lokiju napisał(a):

Sprzedający oczywiście mnie olał i to samo OLX.

Sprzedający zwykle olewają jak jest problem, natomiast samo OLX działa obecnie dobrze. Przynajmniej w moim wypadku.

Na zdjęciach X przedmiotów, paczka dochodzi, przedmiotów X-1. Zgłaszam, kolo się wykręca "przecież mogłem dopytać czy wszystko ze zdjęć jest w ofercie" :lol2: OLX zwróciło całą kasę po odesłaniu paczki.

Ostatni zakup czyli cooler cpu "pełen komplet". Paczka odebrana, brakuje jednego backplate i śrub. Zgłoszone od razu, koleś zlał temat, potem tylko odpisał "mogę sobie dokupić zestaw montażowy"... do chlodzenia co ma z 10 lat XD Kasa wróciła. Do teraz mam to chłodzenie i po 2-3 tygodniach koleś się obudził, że mam mu oddać, napisałem w zeszłym tygodniu, że spoko, przez portal nie ma już jak, bo mnie zlał więc jak opłaci paczkę to niech podeśle etykietę/kod. Chyba nie ogarnął dalej jak to działa :E 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ten to ogólnie pecha miał, bo takie zapinki jeszcze widziałem gdzieś z rok temu do kupienia tylko pewnie jakbym mu napisał, że musi mi oddać ze 40zł na zakup tego gdzie sam cooler chyba za 110 kupiłem to by się pewnie opluł ze szczęścia XD

Na razie to trzymam dla zabawy, jak się będzie sadził to mu napiszę pod jaki śmietnik wystawiam i może odebrać jeśli nie przyśle kodu do zwrotu.

• Upvote 1
Opublikowano

Też kiedyś kupiłem kartę graficzną z Morele i po śladach zorientowałem się, że dostałem jakiś zwrot, ale wtedy brałem na raty, a karta była sprawna, więc olałem temat. Widzę, ze proceder trwa nadal. Na szczęście teraz kupuję z odbiorem osobistym w znanym sklepie i sprawdzam co mi daja.

Opublikowano
8 godzin temu, duniek napisał(a):

witam, 
czy napewno nie dziala bo jak by byla szansa to bym wział i czy ewentualnie mozna zwrocic 

Płyta prawie na pewno nie działa, gdyby jednak okazało się, że działa, w drodze szczególnego wyjątku przyjmę zwrot pod warunkiem pokrycia kosztów przesyłki zwrotnej.

Opublikowano

alez mnie wkurza to targowanie
item za 50zł a gosc ze da 40

zmienilem cene bo wiedzialem ze bedzoe płacz (bo smart zniknie) a gosc na to zebym wystawil za 45 i zebym mu zwrocil 5zl na konto :E 

przy smarcie ja place 5zł za wysylke (na lokalnie) :E 

co do uszkodzonych rzeczy to powiem ze wiele razy kupowalem cos i okazwyalo sie sprawne :E 

przy uszkodzonych calych komputerach zwykle mobo bylo padniete, albo gpu, chociaz raz kupilem calosc a tam doslownie kazda czesc byla uszkodzona :E , jedyny plus taki ze karta t byla 7600gt na agp albo 7800gs i miala tylko artefakty - wiec ja sprzedalem w cenie co kupilem caly komp a rezta zlom - wystawilem za 100 i ktos kupił :E )

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 24.07.2025 o 16:01, Alek_M napisał(a):

Też kiedyś kupiłem kartę graficzną z Morele i po śladach zorientowałem się, że dostałem jakiś zwrot, ale wtedy brałem na raty, a karta była sprawna, więc olałem temat. Widzę, ze proceder trwa nadal. Na szczęście teraz kupuję z odbiorem osobistym w znanym sklepie i sprawdzam co mi daja.

Nie pierwszy i nie ostatni jesteś, który dostaje sprzęt po zwrocie ;)

Ostatnio GB B650 z Morele przyszła kolesiowi zapewne po zwrocie - pokrzywione piny w sockecie ;) Tylko udowodnij im, że to nie Ty zrobiłeś :E

Także ziomuś przyszedł po pomoc to mu naprostowałem piny ;)

Opublikowano
21 godzin temu, duniek napisał(a):

przy uszkodzonych calych komputerach zwykle mobo bylo padniete, albo gpu

Twoje doświadczenie wpisuje się w moje doświadczenie, stąd od dawien dawna uważam GPU i MOBO za najbardziej awaryjne komponenty i staram się nimi żonglować aby mieć na nie gwarancje.