Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Oldman napisał(a):

Toyota wprowadza na rynek nową markę CENTURY (zorientowani w temacie kojarzą że to najbardziej luksusowe auto w historii firmy), marka Century bedzie pozycjonowana oczywiscie wyżej od Lexusa co zapewne wywoła bóldupizm u niektórych ortodoksyjnych lexusiarzy :heu:

Ale jest nadzieja  :D że być moze w końcu takie auta będą miały wygłuszone drzwi i inne elementy nadwozia oraz ocynkowaną karoserię :hahaha:

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/toyota-ma-nowa-marke-century-jest-pozycjonowane-jeszcze-wyzej-niz-lexus/enk9vmk

Przez inny znaczek byłem pewien, że od zawsze to była osobna marka :) 

Opublikowano

Ja tylko przypomnę, że IT to nie tylko programiści. To również dostawcy, serwisanci, szkoleniowcy, instalatorzy, itp itd ;)

Opublikowano

miesiac temu mialem stłuczke

babka z lewego pasa chciala opuscic rondo, (jest tam ciągła linia) EWIDENTNA JEJ WINA

ja na spokojnie, oczywiscie babka jak i mąz nakreceni na początku ze moja wina itp, po 10 min bezskuteczengo wyjasniania chcialem dzwonic na policje no ale prosze nie dzwonic itp, po kolejnych 10min tlumaczen, w koncu przyjeła swoją wine i podpisalismy oswiadczenie

zlozylem wszystkie papiery do ubezpieczalni, wycenili dosc szybko, no ale od 2 tygodni nic sie nie dzialo

dzis telefon z ubezpieczalni ze proszą o przesłanie nagrania - mowie im, ze przeciez wysylalem w zalaczniku no ale ze nie maja - no to pytam, ze po co im nagranie skoro mam oswiadczenie o winie

to mi powiedzieli ze jednak sprawczyni sie nie poczuwa i prosimy o nagranie - oczywiscie nagrania mam i w tej chwili im to wysyłam

no ale lekko mi sie cisneie podniosło, bo jakbym nie miał nagrania to jestem ciekawy co by było

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, galakty napisał(a):

Szczerze to mi się nowsze Mercedesy nie podobają za grosz. Na zewnątrz może jeszcze, ale środek totalnie mi nie pasuje. 

Mnie się coraz bardziej GLC/GLE podobają :P 

@duniek
Postsowiecka mentalność.

"Załatwić" coś z pracy to duma.

Uniknąć odpowiedzialności za coś to duma.

Oszukać rodaka to spryt.

Wykorzystać dobroduszność sąsiada to chwała :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
47 minut temu, duniek napisał(a):

no ale lekko mi sie cisneie podniosło, bo jakbym nie miał nagrania to jestem ciekawy co by było

Do zdarzeń drogowych jako poszkodowany ZAWSZE powinieneś wezwać policję. Ludzie są na tyle świnie, że patrząc Ci w twarz, będą najmilsi na świecie, ale odwróć głowę, to uduszą

19 minut temu, dannykay napisał(a):

Tylko mnie zatrzymali. Może policjant prywatnie jeździ audi :/ 

Teraz wiesz, że jadąc w "peletonie", to niekoniecznie ten pierwszy ryzykuje najwięcej. 

PS: 65kmh to już czuć, że to nie jest 50kmh. Po prostu jechałeś tyle, bo wszyscy tak jeżdżą, a nie że nie spojrzałeś na licznik. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

@duniek
Postsowiecka mentalność.

"Załatwić" coś z pracy to duma.

Uniknąć odpowiedzialności za coś to duma.

Oszukać rodaka to spryt.

Wykorzystać dobroduszność sąsiada to chwała :) 

jestem w stanie zrozumiec logike idącą za nieprzyznaniem sie JESLI:
1. oswiadczenie byloby spisane bez dokladnego opisu sytuacji itp, skoro opisalismy jak kto jechał i wynik kolizji, a sprawca to podpisuje to chyba wie co podpisuje, jakby to nie była prawda i nie chciala podpisac to wiadomo ze wtedy policja i wtedy kazdy opisuje swoją wersje i jest to rozwiązane na miejscu

2. babka wiedziala ze nagranie mam i nawet jej pokazywałem - co prawda na telefonie wiec jakosc jest przycinana

wg mnie jak w rodzinie i u znajomych opisala tą sytuacje to jej nakręcili makaron na uszy ze ona jak z lewego jedzie to moze na lewy a ja mam na prawy :E , w  sumie nie dziwi takie podejscie bo w sumie na tych rondach to 90% osob tak jedzie i 90% jedzie zle ;)

Edytowane przez duniek
Opublikowano (edytowane)

1. Cwaniara stwierdzi że była w szoku i podpisała co jej podałeś.

2. Nagranie w sądzie zakwestionuje i sędzia nie uzna jak stwierdzi cwaniara że pokazywałeś że ją puszczasz. 

Tak sie cwaniara może tłumaczyć.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
1 godzinę temu, marko napisał(a):

Bo sam to napisałeś :P

Nie spinaj się tak :P

Nic takiego nie napisałem i nie spinam się. Jeśli chodzi o ten tekst o Audi to takie odniesienie do żartów bmw vs Audi. Później podlinkuje przykładowy film. 

Opublikowano
2 godziny temu, duniek napisał(a):

jestem w stanie zrozumiec logike idącą za nieprzyznaniem sie JESLI:
1. oswiadczenie byloby spisane bez dokladnego opisu sytuacji itp, skoro opisalismy jak kto jechał i wynik kolizji, a sprawca to podpisuje to chyba wie co podpisuje, jakby to nie była prawda i nie chciala podpisac to wiadomo ze wtedy policja i wtedy kazdy opisuje swoją wersje i jest to rozwiązane na miejscu

2. babka wiedziala ze nagranie mam i nawet jej pokazywałem - co prawda na telefonie wiec jakosc jest przycinana

Wystarczy, że powie, że była zestresowana sytuacją. ktoś jej poradzi, by coś dopowiedziała albo przemilczała, a i dochodzi coś takiego, że ludzie w mocno stresujących sytuacjach potrafią po prostu nie pamiętać szczegółów albo je przekręcać, totalnie nieumyślnie. Dlatego lepiej wezwać policję. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

1. Cwaniara stwierdzi że była w szoku i podpisała co jej podałeś.

2. Nagranie w sądzie zakwestionuje i sędzia nie uzna jak stwierdzi cwaniara że pokazywałeś że ją puszczasz. 

jakby to tak wygladalo to jeszcze, ale sama pisała jak doszlo i jak kto jechal - nikt nikogo nie zmuszał 

na policji bylem
niestety pendriva nie wykrywalo, kazali na plycie nagrac :E :E , wiec nie udalo mi sie nic zglosic dzisiaj

niepomyslalem ze moge to wrzucic na google dysk, no ale juz trudno, moze jutro podjade jeszcze raz i im to dam

szkoda tylko ze nie koniecznie moze dostac mandat, mogą ją pouczyc i tyle - a w sumie terapia szokowa 1500 + 10pkt by sie jej przydala - szkoda ze nie mam telefonu do niej bo bym przedzwonił i powiedział ze za marnowanie mojego czasu to 1000zł i nie zgłaszam :D

edit

najlepsze to ze jesli twierdzi ze nie jej wina to jednak wina musi byc moja, czyli wg logiki to powinna sama to na policje zgłosic :D i zglosic szkode jako ze ja jestem sprawcą i zeby z mojego oc naprawic jej auto 

no ale raczej tak nie zrobiła

tak czy inaczej ja zglaszam i zobaczymy co bedzie, zle trafila bo zima i nie mam co robic to zglosze dla zasady

Edytowane przez duniek
  • Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Żaden argument. Przepisy regulują... przepisy, nie użytkownicy.  Moja córka oblali na prawku, gdy złapała za lewarek, bo ktoś ją puszczał.  ;)