Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Wercyngoteryx · Opublikowano
@skypan dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Faktycznie niefortunnie zrobiłem zdjęcie że zasłaniam wskaźnik palcem. I tak jak mówisz, jak wkleje to wycięciem do wycięcia to wtedy łapie pełen zakres. Tylko cały czas frapuje mnie jedna rzecz. Dlaczego tam na pokrętle jest 200/24 a obok są jeszcze widać inne wartości ale przysłonięte. Tego nie mogę zmienić i ten parametr zawsze będzie tak ustawiony? Czyli muszę dobierać odpowiednio kliszę pod taką czułość? Przy okazji dzięki za zgrubne wytłumaczenie jak to działa. Dopiero będę się uczył -
Przez Grolshek · Opublikowano
Czyli czekamy na pierwszego spalonego 9850x3d -
Przez Marko852 · Opublikowano
a nie jest tak że stery pisze się w polsce, w placówce pod gdańskiem? Jeśli tak to niektóre firmy miały przez święta 2,5 tygodnia wolnego -
Przez Marko852 · Opublikowano
Osobiście nie wierze że za padające procki odpowiada bios i działania producentów płyt głównych. Jak by tak było paliłby się też inne modele procesorów a tak nie jest, przynajmniej nic powyżej normy (jakieś sztuki ogólnie pojedyncze padają). Tutaj mamy konkretny model który padał u zarówno u asusa jak i asrocka (najwięcej) i to padał na płytach o nie specjalnie rozbudowanych sekcjach zasilania. Ponadto wcześniej amd nie odświeżało modelu x3d dodając 50 i zwiększając jego taktowanie, częściej je ścinała np 5800x3d na 5700x3d oraz 7800x3d na 7600x3d, tutaj mamy wyższy model niż poprzednik. Przy boomie na układy AI gdyby wyszło że produkują wadliwe układy ich zamówienia na te układy poleciałoby na łeb na szyje wiec lepiej zmusić producenta do przyznania się do winy, tym bardziej że walka idzie o miliardy $. PS. Problem nie leży w chiplecie IO, a w chilepcie z rdzeniami zen (IO jest to samo w serii 7000) i to tylko tymi co mają dodatkowy cache,. -
Przez 8V32 PcLab · Opublikowano
Dlatego świat schodzi na psy
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi